>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

3. Grand Prix Chin [12-14.04.2013]

Status
Zamknięty.
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Grand Prix Chin [12-14.04.2013]

12 kwietnia - (piątek)
1. trening - 4:00
2. trening - 8:00

13 kwietnia - (sobota)
3. trening - 5:00
kwalifikacje - 8:00

14 kwietnia - (niedziela)
wyścig - 9:00

Info o torze:
Pełna nazwa: Sinopec Chinese Grand Prix
Długość okrążenia: 5,451km
Liczba okrążeń: 56
Liczba zakrętów: 16
Dystans: 305,256km

Ostatnie wyniki (sezon 2012):
Pole position: Nico Rosberg (Mercedes)
Zwycięzca: Nico Rosberg (Mercedes)
Najszybsze okrążenie: Kamui Kobayashi (Sauber)
...więcej o Grand Prix Chin

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Zanim typy na obecny wyścig , powrót do ostatniego i zdarzenia między Vettelem a Webberem. Oto wypowiedź dzisiejsza obecnego Mistrza Świata :
- Dostałem przez radio polecenie, które usłyszałem, ale którego nie zrozumiałem. Powinienem je zrozumieć i dlatego przeprosiłem zespół, bo podejmując taką decyzję, przedłożyłem swoje dobro nad dobrem zespołu. Ale to nie było moją intencją - tłumaczył się Niemiec i przeszedł do kontrataku.
- Gdybym zrozumiał ten komunikat, najpierw pewnie bym o nim pomyślał, zastanowił się nad nim, nad tym, czego chce ode mnie zespół, żeby moim kosztem dać Markowi wygrać wyścig. Ale gdybym się nad tym zastanowił, prawdopodobnie zrobiłbym to samo, bo Mark nie zasłużył na zwycięstwo - stwierdził Niemiec.
- Nie jestem człowiekiem, który życzy źle innym. To nie mój styl. Chyba powiedziałem już wystarczająco dużo. Najważniejsze było to, że ścigałem się, byłem szybszy, wyprzedziłem go i wygrałem wyścig - podkreślił.
Mistrz świata z lat 2010-2012 wykorzystał okazję i postanowił powiedzieć parę gorzkich słów w kierunku Webbera, z którym po Malezji ma tylko gorsze relacje.
- Nie nazwałbym tego zaufaniem. Raczej mamy relacje zawodowe. Mówiąc całkowicie szczerze, nigdy nie miałem wsparcia z jego strony. Dostałem dużo wsparcia od zespołu i uważam, że nas obydwu zespół wspiera w ten sam sposób. Szanuję go jako kierowcę wyścigowego, ale wydaje mi się, że w przeszłości miał więcej niż jedną okazję, by pomóc swojemu zespołowi, a tego nie zrobił - powiedział gorzko Niemiec.
Na koniec lider klasyfikacji kierowców wyśmiał pytanie o ewentualne konsekwencje niewykonania polecenia zespołu.
- Przeprosiłem i chciałem to zrobić. Miałbym zostać ukarany? Chyba jesteście trochę oderwani od rzeczywistości. Czego byście chcieli? - kpił.

źródło : Eurosport

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Wyniki 1 Treningu :

1 9 Nico Rosberg Mercedes 1:36.717

21 2 10 Lewis Hamilton Mercedes 1:37.171 0.454 20

3 2 Mark Webber Red Bull Racing-Renault 1:37.658 0.941 21

4 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 1:37.942 1.225 20

5 3 Fernando Alonso Ferrari 1:37.965 1.248 17

6 5 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:38.069 1.352 24

7 4 Felipe Massa Ferrari 1:38.095 1.378 14

8 15 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:38.125 1.408 21

9 8 Romain Grosjean Lotus-Renault 1:38.398 1.681 17

10 14 Paul di Resta Force India-Mercedes 1:38.561 1.844 15

11 7 Kimi Räikkönen Lotus-Renault 1:38.790 2.073 16

12 18 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 1:39.057 2.340 19

13 16 Pastor Maldonado Williams-Renault 1:39.158 2.441 22

14 11 Nico Hulkenberg Sauber-Ferrari 1:39.180 2.463 21

15 19 Daniel Ricciardo STR-Ferrari 1:39.336 2.619 19

16 6 Sergio Perez McLaren-Mercedes 1:39.360 2.643 20

17 17 Valtteri Bottas Williams-Renault 1:39.392 2.675 21

18 12 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 1:40.032 3.315 22

19 22 Jules Bianchi Marussia-Cosworth 1:41.966 5.249 16

20 23 Max Chilton Marussia-Cosworth 1:42.056 5.339 18

21 21 Giedo van der Garde Caterham-Renault 1:42.083 5.366 21

22 20 Qing Hua Ma Caterham-Renault 1:43.545 6.828 20

Mercedes zdominował 1 trening. Ferrari straciły już ponad sekundę, Red Bull koło sekundy. Perez jak narazie znowu daleko i Lotus też nie pokazał nic wielkiego obecnie.

rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Kwalifikacje jutro godz. 08:00 ▶
Giedo van der Garde – Charles Pic

W ostatnim GP Malezji grałem Dutchmana w Q przeciwko Francuzowi, ale nie wyszło. Chłopak z Królestwa Niderlandów debiutuje w tym sezonie w najwyższej i najbardziej prestiżowej serii wyścigowej, choć ogórasem bynajmniej nie jest bo spore doświadczenie i dobre wyniki posiada. Debiutuje choć w sezonie 2007-08 pełnił funkcję kierowcy testowego holenderskiej stajni Spyker i hinduskiej ekipy Sahara Force India. Z kolei Francuz ma już za sobą jeden sezon spędzony w Marussi, ale od tego sezonu przesiadka do Caterhama także ponikąd również debiut, ale nie doświadczenie w F1 gra pierwsze skrzypce lecz umiejętności jeżeli mówimy o tym samym zespole. Można powiedzieć, że znają się jak łyse konie, bowiem 2 lata temu dzielili także jeden garaż w hiszpańskim Barwa Addax w serii GP 2 (wcześniej natomiast jeździli w Word Series by Renault w 2008 r. w różnych teamach. GvdG z kraju o pięknej urodzie, wysokiej kulturze, kwitnących tulipanów, marianny, wiatraków, licznych rowerów na drogach, sera, ślubów homoseksualnych, aborcji i eutanazji słynący wtedy został mistrzem owej serii, a Pic był na 6 msc. Zatem jak widać obaj trafili do F1 z zaplecza KSM. Wiadomo jednak, że większość debiutantów musi dysponować ogromnym budżetem, tak było także w przypadku Charlesa i Giedo, ale oni w przeciwieństwie do Maxa Chiltona mieli jeszcze wyniki bo Pic zakończył sezon 2011 w GP2 na 4 miejscu zdobywając w sumie 52 pkt tracąc do wicemistrza wtedy Luki Fillipiego zaledwie 2 oczka, a jego kolega Giedo uplasował się na 5 pozycji z 49 punktami. Także sporej różnicy widać nie było. Za to już w kwalifikacjach tak. W tej rundzie w 9ciu sesjach kwalifikacyjnych (wszystkie europejskie tory poza GP Turcji) aż 7krotnie lepszy okazywał się Francuz, natomiast Holender zwyciężył w tej międzyzespołowej rywalizacji tylko 2x. W tym sezonie mamy 1:1, ale w Melbourne gdzie Holender był lepszy od Pica w Q – wszyscy pamiętają jaka była pogoda i patrząc na jego czas najwyraźniej odpuścił bo nie osiągnął wymaganego minimum kwalifikacyjnego w postaci 107 % czasu najszybszego kierowcy w Q1. Tutaj w drugim treningu Pic przejechał 27 okrążeń i uzyskał czas gorszy od Giedo o 0.543s, który przejchał 21 okrążeń. Charles wydaje się póki co nieco szybszym kierowcą, ale ta przewaga nie jest tak wyraźna, żeby inwestować w niego po @1.45. Ta para nie ma wyraźnego faworyta w Q póki moim zdaniem. No bet.
Felipe Massa – Jenson Button
@1.45 Expekt ✅ ✅ ✅
Prosta sprawa – mocna inwestycja w sympatycznego Brazylijczyka. Felipe w tym sezonie odżył, póki co mamy za sobą Australię i Malezję, w których Massa był dwukrotnie szybszy od teammate’a Fernando w kwalifikacjach. W Australii pokonał Jensona, który ukończył kwalifikacje na 10 miejscu o prawie dwie sekundy w Q3 i zakończył na P4. Następnie w trzeciej sesji kwalifikacyjnej w Malezji zmiażdżył czasowo Guzika uzyskując czas lepszy o 2.5 sekundy, przy okazji uzyskując drugi najlepszy czas podczas tej sesji po Sebastianie, Jenson zakończył przygodę w Q3 na 8 pozycji. Zespoły Ferrari i McLarena znajdują się na dwóch różnych biegunach. Ferrari podczas tych dwóch wyścigów zainkasowało 40 pkt przy 4 punktach McLarena. To smutne, ale takie są fakty. Włoski team jest w gazie od początku, Felipe zdeterminowany jak dawniej.
Dzisiaj obejrzałem poranny drugi trening w Szanghaju i Massa tylko potwierdził, że jest w bardzo dobrej dyspozycji, niby czas który uzyskał nie jest jakiś oszałamiający, ale na dziś to wystarczyło, żeby być najszybszym kierowcą tego treningu. Czas Buttona był o nieco ponad sekundę gorszy. Tylko jakaś awaria natury technicznej FM może spowodować to, że Anglik wygra jutro w tym H2H. Jenson nie ma argumentów w tej walce, kondycja po jego stronie, ale to nie kolarstwo. 9.5/10. Wypowiedź Jensona po drugim treningu: „Nie sądzę, że będziemy walczyć na czele stawki w ten weekend, ale z pewnością z kimś powalczymy.” Dopiero niedawno ją zauważyłem, w sumie to tylko potwierdza słuszność typu.
Kimi Raikkonen – Romain Grosjean
@1.4 STS ✅ ✅ ✅
Kimi – kierowca nr.1 w Lotusie, Hall of Fame F1. Dzisiaj drugi czas, po Felipe o ponad 1.5s lepszy od Groszka. W Malezji w Q2 Francuz miał pecha, bo za długo przesiedział w boksie, nie wiem na co licząc, później wyjechał, ale było już za późno żeby wykręcić czas, który dałby mu miejsce w pierwszej ‘10’ i nie awansował do Q3 z czasem o ponad sekundę gorszym od Ajsmena. W deszczowej Australii Kimi lepszy niecałe o 0.3s w Q3 od Romka. Kimi dysponuje lepszą wersją Lotusa, niż jego teammate, cały czas testuje nowe części, dzisiaj np. testował zmodyfikowany wydech. W ubiegłym sezonie w kwalach Kimi 5, Roman 10P. Fiński wicelider klasyfikacji generalnej zapewne jutro powalczy o czołową lokatę, bo w tym sezonie ma czym pocisnąć. Nie ma argumentów przemawiających za crejzi Romkiem. 8/10
Takie typy po 2FP wpadły mi w oko, przydałby się 3FP, ale chyba później się nie doczekam kursów ze względu na wczesną porę kwalifikacji, a jeżeli już to pewnie tylko rywalizację H2H międzyzespołową, która mnie nie interesuje po tak niskich kursach… Przestrzegam przed graniem na Fernando w parze z Massą w kwalifikacjach ;) Kursy faworyzują Alonso, ale ja bym się nie zgodził z oddsmakerami w tej chwili.
W Expekt można łączyć Massę i Raikkonena z Buttonem, no to polecam takiego dubelka, ako @2.1 jak w mordę strzelił. ✅
Na pewno jutro groźne oprócz RedBullów i Ferrari, będą Mercedesy.
Suchary ▶
Rosberg - Button @1.3 STS ✅
Bianchi - Chilton @1.2 STS ✅
Massa - Grosjean @1.35 STS ✅
Ładnie się Expekt obs*ał, albo ładnie chłopaki pocisnęli bo już nie można łączyć Kimiego i Felipe przeciwko Guzikowi :roll: :roll:

Otrzymane punkty reputacji: +49
dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Adrian Sutil vs Paul di Resta (Q) @ 1,75 Expekt ⛔
W rywalizacji obu kierowców jeśli chodzi o kwalifikacje jest na razie remis, jednak w Australii di Resta był lepszy tylko dzięki temu że spadł deszcz, w Malezji już wyraźnie szybszy był Sutil. Jutro padać nie będzie więc tutaj jakiejś losowość nie będzie jak to miało miejsce w pierwszych kwalifikacjach w sezonie. Sutil to po prostu wiele lepszy i szybszy kierowca, w pierwszym treningu szybszy był od partnera z zespołu o 0,436, w drugim różnica była minimalna ale też na korzyść Sutila.
Daniel Ricciardo vs Jean-Eric Vergne (Q) @ 1,70 Expekt ✅
Tutaj również nie ma się co rozpisywać. Jak już pisałem pewnie wielokrotnie &quot;
W ubiegłym sezonie mimo że Ricciardo był aż 14 razy na lepszym miejscu w kwalifikacjach niż jego partner z zespołu to zdobył tylko 10 punktów w generalce, Vergne 16.&quot; Ta formułka wyraźnie dowodzi że warto grać na Ricciardo w parze z Vergne. Podobnie jak to miało miejsce z Sutilem, Ricciardo przegrał z wolniejszym partnerem z zespołu podczas deszczowych kwalifikacji w Melbourne, ale już w kolejnych kwalifikacjach w Malezji Vergne uzyskał czas 1:38.157 (gorszy od Ricciardo o 0,435) w Q1 i zajął dopiero 18 miejsce nie kwalifikując się do Q2, Ricciardo był 13. W pierwszym treningu minimalnie lepszy był Vergne, ale już w drugim treningu tutaj była różnica prawie sekundy na korzyść Ricciardo.
Felipe Massa vs Romain Grosjean (Q) @ 1,30 Expekt ✅
Massa ostatnio jeździ po prostu świetnie, można by nawet powiedzieć że jest to ten sam kierowca co kilka lat temu. Jego ubiegłoroczna zwyżka formy to na pewno nie był przypadek co w ostatnich dwóch GP potwierdził, już 4 razy z rzędu lepszy był w kwalifikacjach od Alonso. Grosjean i w sumie też sam Lotus mają słabe tempo kwalifikacyjne, Francuz w ubiegłym sezonie potrafił wygrywać kwalifikacjach z dużą przewagą nad Raikkonenem choć oczywiście w wyścigu potem cała ta przewaga szła na nic no ale w kwalifikacjach jeździła naprawdę dobrze. W Australii był w kwalifikacjach 8, Massa 4, ale na suchym torze w Q2 już przegrał wtedy o prawie sekundę, w Malezji Massa startował z pierwszej linii, Grosjean nawet nie wszedł do Q3. W pierwszym treningu w Chinach, Massa był lepszy o ok. 0,3s od Francuza, drugi trening wygrywa właśnie Massa wykręcając kosmiczny czas i tutaj strata Grosjeana wynosi aż 1,623 co jest po prostu przepaścią. Ferrari tutaj jest naprawdę szybkie, Massa jeździ świetnie, wygrywa drugi trening, Lotus jeździ tutaj po prostu przeciętnie, mają słabe tempo kwalifikacyjne, a Grosjean już tak nie bryluję jeśli chodzi o kwalifikację więc mimo niskiego kursu warto ten typ zagrać.
Sebastian Vettel vs Fernando Alonso (Q) @ 1,50 Expekt ⛔
Vettel coś tam przebąkiwał o tym że mają sporą stratę do rywali ale to są brednie, może tutaj nie będzie aż tak dominował nad resztą stawki ale jest to główny kandydat do PP i nawet jak nie wygra kwalifikacji to będzie w ścisłej czołówce i za pewne przed Alonso, który w kwalifikacjach jakoś nie bryluję. Oczywiście jest to spowodowane tym że Ferrari bolid Alonso ustawia typowo pod wyścig, RBR na pewno bardziej skupia się na tym żeby być wyżej w kwalifikacjach i tak już jest od dawna. Jak pisałem już wcześniej o tym że Massa ostatnio wygrał 4 razy z rzędu z Alonso w kwalifikacjach to oczywiście jest to spowodowane świetną formą Massy, ale również właśnie ustawianiem bolidu, Massa ma raczej ustawiony bolid neutralnie, Alonso zależy na tym żeby mieć dobre tempo podczas wyścigu, w ubiegłym sezonie ta strategia przynosiła efekty bo Alonso mimo że startował w kwalifikacjach niekiedy z odległych miejsc to potem podczas samych wyścigów był w czołówce i widać wyraźnie że znowu w tym sezonie przyjęli tą samą strategię.
SC podczas wyścigu - NIE @ 1,61 Bet365 ✅
Spodziewałem się o wiele mniejszych kursów na ten typ. Tor bardzo bezpieczny z szerokimi poboczami, żeby wyjechał SC to musiałoby dojść do jakiejś kolizji na którejś z długich prostych w innych miejscach wystarczy jedynie żółta flaga. W ubiegłym sezonie nie dojechał do mety tylko Schumi przez niedokręcone koło. W sezonie 2011 nie dojechał również tylko jeden kierowca i też przez niedokręcone koło, wcześniej były dwa deszczowe wyścigi i do mety chociażby w 2010 roku nie dojechało aż 7 kierowców ale tylko 3 z powodu jednej kolizji spowodowanej właśnie deszczem, a jak wcześniej pisałem w niedziele nie ma szans na deszcz. W sezonie 2008 do mety nie dojechało 3 kierowców, tylko jeden z powodu kolizji co dobitnie pokazuję że to jest naprawdę bezpieczny tor i jak nie ma deszczu to szanse na wyjazdy SC są bardzo małe. Dodatkowo w tym sezonie bierze udział tylko 22 kierowców i chociaż debiutantów jest aż 5 to nie jeżdżą w stylu Grosjeana z pierwszego sezonu w F1 więc typ myślę naprawdę warty uwagi.

Otrzymane punkty reputacji: +1
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Q Grand Prix Chin
Fernando Alonso - Lewis Hamilton @1,55⛔ Unibet 3-1
Ferrari świetnie prezentuje się na torze w Szanghaju. Przed chwilą w SP3 Alonso wykręcił najlepszy czas pokonując przy tym Lewisa o 0,6 s. Uważam, że walka o PP rozegra się pomiędzy kierowcami Ferrari z lekkim wskazaniem na Masse, gdyż podczas kwali temp. toru wzroście przez co poprawi się przyczepność a mimo najlepszego czasu Alonso w 3 treningu to nadal czas weekendu należy do Felipe z wczorajszego FP2.

betinos 200

betinos

Użytkownik
Kwalifikacje Grand Prix Chin H2H
Bukmacher: Betsson
Adrian Sutil -Paul Di Resta kurs :1.72 ⛔
Uwazam ze Sutil jest o wiele lepszym i bardziej doswiadczonym kierowca od Di Resty.Ostatnio w Malezji zagralem taki typ i bezproblemu wszedl.Mam nadzieje ze dzis bedzie podobnie.
Felipe Massa - Nico Rosberg kurs: 1.85 ⛔
Co tu duzo pisac Massa w swietnej formie podczas treningow.Mysle ze powalczy dzis o P1 a juz napewno pokona Rosberga w kwalifikacjach.
Kimi Raikkonen - Jenson Button kurs: 1.42 ✅
McLareny zawodza od poczatku sezonu,jakos nie wierze w ich szybkie tempo w kwalifikacjach.Lotus szybki,dobra forma Raikkonena.
Ako: 4.52

waclaw-65884 360

waclaw-65884

Użytkownik
Typ na wyścig :
Hamilton - Vettel 1 1,45 ( fortuna ) ✅✅
W tym wyścigu liczę na wygraną Hamiltona. Prezentuje tutaj równą formę a przede wszystkim bolid Mercedesa idealnie tutaj pracuje. Nie zużywają dramatycznie opon a będzie to miało ogromne znaczenie jutro. Dodatkowo, spora prędkość maksymalna na tym torze w Mercedesie i wiadomo, że tempo wyścigowe. Jedyna szansa Vettela to różnica opon na starcie bo Vettel nie wystartuje na miękkich i napewno zjedzie na 1 pit później i będzie mógł trochę uciec. Wątpie jednak, żeby była to spora ucieczka, poza tym , Red Bull zdecydowanie gorzej radzi sobie tutaj z oponami.
Massa - Button 1 1,48 ( fortuna )⛔
Tempo wyścigowe Massy tutaj jest naprawdę niezłe. Przy dobrej taktyce , Massa może spokojnie bić się jutro o TOP 3. Jedyna przewaga Buttona to również inne opony na starcie ale nie widzę tutaj zbytnio McLarena.
Alonso - Raikonen 1 1,72 ( fortuna ) ✅✅
Alonso po 1 , dobra pozycja startowa. Spokojnie jest wstanie wyprzedzić na starcie Lotus i powalczyć z Hamiltonem. Ogólnie , Ferrari prezentuje tutaj dobre tempo wyścigowe. Raikonen w 2 treningach gorszy, w Q1 i Q2 również i w Q3 minimalnie lepszy. Bardziej widzę tutaj Alonso na 2 miejscu a Raikonen raczej będzie walczył z Massą i Rosbergiem o podium.
Ricciardo - Maldonado 1 1,35 ( fortuna ) ✅✅
Różnice czasowe między panami spore. Ricc sensacyjnie dostał się do Q3 i wystartuje jutro z 7 miejsca. Maldonado nie daje większych szans na jakikolwiek awans jutro. Ricc przy dobrej jeździe może utrzymać się w top 10.

Czekam panowie na wasze przemyślenia bo z rana wyścig.

betinos 200

betinos

Użytkownik
Moje typy na dzis:
Bukmacher: Betsson
Sebastian Vettel -Nico Rosberg kurs 1.60 ✅✅✅

Mysle ze Vettel wybral dobra strategie na wyscig,widzac ze nie jest wystarczajaco szybki w kwalifikacjach.Moze niezle namieszac w czolowce.Wydaje mi sie ze Rosberg nie wytrzyma cisnienia i spadnie o pare pozycji.
Fernando Alonso -Lewis Hamilton kurs 1.85 ✅✅✅
Bolidy Ferrari swietnie spisywaly sie w treningach.Dopiero w kwalifikacjach lepsze okazaly sie Mercedesy.Licze tu na dobry start Alonso,ktory moze poradzic sobie z Hamiltonem juz na pierwszym okrazeniu a pozniej to juz wiadomo jakie tempo wyscigowe ma Ferrari ;)
Ako: 2.96 ✅✅✅ :razz:

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Krótka analiza bo start tuż tuż: Gram w parach dwóch poprzednich zwycięzców GP Chin, którzy obecnie wspólnie jeżdżą w barwach Mercedesa.
Hamilton - Raikonen 1 @ 1.85 Tobet
Lewis wyżej po kwalifikacjach, w których Lotus Raikonena i tak pojechał na wyrost. W wyścigu jeśli nawet Lewis by stracił pozycję na rzecz Fina, to i tak na ponad kilometrowej prostej bolid Mercedesa z łatwością wyprzedzi Lotusa Kimiego, który ma znacznie niższą prędkość maksymalną.
Rosberg - Massa 1 @ 1.90 Tobet
Rosberg startuje linię przed Massą. Ferrari świetnie prezentowały się podczas kwalifikacji, jednak dobre wyniki osiągały tylko na miękkich oponach, które zużywają siębardzo szybko i nie odegrają tu większej roli. Spodziewam się, że tempo wyścigowe Mercedsów będzie znacznie lepsze od Ferrari.

Otrzymane punkty reputacji: +8
rajdowiec75 1,8K

rajdowiec75

Użytkownik
Webber i Gutierrez ukarani :!:
Kierowca Red Bulla, który tuż przed wycofaniem się z wyścigu, na skutek niedokręconego tylnego koła, doprowadził do kolizji iż Jeanem-Erickiem Vergne, w Bahrajnie dopisze do swojej pozycji startowej 3 pozycje.
Kierowca Saubera, który w efektowny sposób staranował Adriana Sutila na starcie GP Bahrajnu zostanie przesunięty o 5 pól startowych.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom