>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29. kolejka Serie A [24.03.12 - 25.03.12]

Status
Zamknięty.
simons 646

simons

Forum VIP

Kolejny weekend i już 29 kolejka. Czuć, że zbliża się koniec, ponieważ unosi się zapach &quot;ciasteczek&quot; tzn. spadki wskazują na remis w meczu Chievo - Siena. 4 drużyny są po spotkaniach pucharowych - Juve, Milan, Napoli i Siena.
Będzie ustawiony remis w Veronie ? Jak potoczy się intensywna walka o 1 (i 3 ???? ) miejsce ?
Zapraszam do dyskusji​

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
AC Milan - AS Roma

Spotkanie, które rozpocznie dwudziestą ósmą kolejkę włoskiej Serie A zostanie rozegrane na San Siro gdzie to Milan podejmie Romę. Patrząc na obecna grą tych drużyn to zdecydowanie lepiej prezenotują się gospodarze i spodziewam się, że to właśnie Milan powinnien spokojnie sięgnąc po wygraną. Milan obecnie zajmuje pierwsze miejsce w lidze z dorobkiem sześćdziesięciu punktów. Mają obecnie cztery punkty przewagi nad drugim zespołem więc walka o Mistrzostwo Wloch nie jest jeszcze zakończona. Grając przed własną publicznością w tym sezonie zanotowali osiem wygranych, cztery remisy a także raz musieli uznać wyższość rywala. Są najskutecznieszym zespołem w lidze ponieważ do tej pory strzelili już pięćdziesiąt siedem bramek. Do tego mają najlpeszy bilans bramkowy w całej lidze. Wygrali trzy ostatnie mecze ligowe a rywali nie mieli zbyt łatwych ponieważ ograli Palermo, Lecce oraz Parmę. Ostatni mecz ligowy przegrali ponad miesiąc temu. W trzech ostatnich meczach zaś nie stracili żadnej bramki. Jest to bardzo duża zasługa w tym Abbiatego, który prezenotuje się bardzo dobrze. Przez to defensywa może czuć się bezpiecznie więdząc, że za plecami mają dobrze dysponowanego bramkarza. W ofensywie będzie bardzo dużo zależało od Ibrahimovica, który nie tylko strzela bramki jednak w dodatku sporo asytuje. I ma bardzo duży udział w ostatnich bramkarz Milany. Jednak nie można zapominać jeszcze o dobrej grze: Emanuelsona, Nocerinego czy Robinho. Roma to na pewno nie jest łatwy przeciwnik jednak jak najbardziej w zasięgu. Rzymianie obecnie zajmują szóste miejsce mając czterdzieści cztery punkty na swoim koncie. Celem tego zespołu niewątpliwie jest awans do pierwszej piątki ponieważ te miejsca dają prawo gry w Europejskich Pucharach podczas przyszłego sezonu. A do Udinese tracą obecnie trzy punkty. Piłkarze Romy na wyjazdach nie grają rewelacyjnie ponieważ zanotowali pięć wygranych, dwukrotnie remisowali a także siedem razy do domu wracali bez chociażby jednego punktu. ZGadza się wygrali dwa ostatnie spotkania gdzie to pokonali Palermo i Genuę jednak były to bardzo skromne wygrane bo zaledwie 1-0. W ostatnich meczach wyjazdowych zaś przegrywali z Atlantą czy Sieną. H2H siedem wygranych gospodarzy, sześć remisów oraz cztery wygrane gości.

Typ 1 Kurs 1.62 Bukmacher Bet365

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
AC Milan - AS Roma
Typ : Remis lub Roma @ 2,20 Bet365⛔2:1​

. Patrząc na obecna grą tych drużyn to zdecydowanie lepiej prezenotują się gospodarze i spodziewam się, że to właśnie Milan powinnien spokojnie sięgnąc po wygraną
A to ciekawe. Milan właśnie wg mnie ostatnio gra poniżej możliwości, a to ze względu przede wszystkim na liczne urazy jakie dopadły zespół. Grą nie porywają, ale punkty ciułają. We wtorek 120min w Coppa Italia z Juventusem. Starali się, ale trochę wyglądało to jak bicie głową mur. Owszem odrobili straty i doprowadzili do dogrywki. Ale potem piękny gol Vucinica przesądził sprawę awansu. Po tym ciosie Milan już nawet nie miał sposobności by zagrozić bramce Storariego.
Czy tak spokojnie Milan powinien sięgnąć po wygraną to nie wiem. Nie graja bowiem z jakimiś ogórkami, tylko z Romą.
Jednak nie można zapominać jeszcze o dobrej grze: Emanuelsona, Nocerinego czy Robinho.
Robinho to grał dobrze, ale dopóki nie był kontuzjowany, a ostatnie mecze to jednak leczy kontuzje i również w meczu z Romą go nie zobaczymy. W ogóle to niby do kadry mają wrócić Boateng, ale to wciąż znak zapytania jeszcze. W ataku niby mają zagrać Maxi z Ibrą. Wypadł van Bommel. pucharowy mecz z Juve nie dokonczył Zlatan.
Roma dwa ostatnie mecze zagrała mądrze i nie wazne czy 1:0 czy 4:0 ale wygrała i to się liczy. Rywale byli wymagający. Na Sycylii z Palermo nie wygrywa się ot tak sobie. A tam Roma zaprezentowała dobry futbol, a w dodatku była osłabiona kilkoma waznymi postaciami a jednak sobie poradziła z rywalem. W poniedziałek z Genoą wygrali też 1:0 ale juz gorzej trochę to wyglądało. Genoa gdyby grała nieco odważniej i bardziej po ziemi to mogła coś strzelić. A tak pchali się ciągle do boku i wrzucali świece w pole karne z których nic nie wynikało .. Grożnych okazji mieli kilka jak m.in strzał Palacio z 5 metrów w poprzeczke. Roma jednak kontrolowała przebieg meczu i po bramce Osvaldo wygrała. Powrót Osvaldo cieszy bo w trójkę z Lamelą i Borinim stanowią spore zagrożenie. Na mecz z Milanem wraca również Pjanić więc skład się krystalizuje. Braknie tylko Burdisso i Juana jak w starciu z Genoą. Tylko albo aż chciałoby się powiedzieć. Bo jednak Kjaer i Heinze to elektryczna para stoperów do której się nie przekonam już raczej..
Ja tak sobie myślę, że Galliorossi są w stanie urwać Milanowi punkty na San Siro. W ostatnich latach wyjazdy na ten stadion im się udają. Nie tlyko w meczach z Milanem, ale również z Interem wiedzie się dobrze. Kursy lekko przesadzone wg mnie na takie rozstrzygnięcie. W 5 ostatnich meczach Milan - Roma w SerieA na San Siro 4 razy wygrywała Roma.
Podsumowując, Milan dalej osłabiony, w dodatku po 120min pucharowego boju, a także w końcu musi jakieś punkty stracić, a Roma wydaje się odpowiednim rywalem do tego. W dodatku ten kurs. Ja próbuje ;)
--------------------------------------
VS
Juventus - Inter
Typ : Juve @ 1,61 bet365✅2:0​
Z innych gier w ten weekend zdziwi z pewnością porażka Juventusu u siebie z Interem. Nerroazzurri graja piach straszny! W dodatku ciągłe absencje kreatorów środka pola czyli Sneijdera, Alvareza czy nawet Stankovica. Juve bez Barzaglego i Liechsteinera, ale to nie jest aż tak wazne. Inter raczej bez sztycha w ofensywie. Warto zwrócić uwagę na dyspozycję Mirko Vucinica, bo ostatnie dwa mecze grał świetnie i był jak dla mnie najlepszy na boisku w starciach z Fiorentiną i Milanem w Coppa Italia. W dodatku ten piękny gol we wtorek dający awans do finału. Jak dla mnie to nie ma co tu czarować, bo nie wierzę, że nagle Inter się przebudzi z marazmu i wygra na JuveArena. Juve jest za mocne w tym sezonie. bardziej spodzeiwam się podobnego scenariusza jak niedawno Inter zawitał do Neapolu gdzie nawet nie potrafili zagrozić bramce De Sanctisa. Podobnie może bez pracy być Gigi Buffon w niedizelny wieczór.
Zapraszam do dyskusji ;)

Otrzymane punkty reputacji: +4
f-by-ferragamo 41

f-by-ferragamo

Użytkownik
W Mediolanie widzi mi się remis. Milan w gazie, tyle że Roma nieco odżyła, więc tak łatwo nie będzie, zwłaszcza, że Milan wszystkie mecze z czubem tabeli, przed własną publicznością, remisował...
Milan X 3.50

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Robson
Robson zgadza się z Twoimi argumentami. Jednak Milan grając przed własną publicznością prezentował się bardzo dobrze. Mogą tutaj odpczuwac trudy meczu o Puchar Włoch. Jednak z drugiej strony będą chcieli się zrewanżować za tamtą porażkę. Roma dwa ostatnie mecze wygrała lecz we wcześniejszych grała bardzo słabo.
Zaś co do Twojego typu na Juve to się zgadzam. Stara Dama niewątpliwie uskrdzlona awansem do finału Pucharu Włoch. Chociaż na pewno tamten mecz sporo ich sił kosztował jednak pokoannie Milanu bylo dla nich ważnym zwycięstwem. Już sam nie wierze w odrodzenie Interu w tym sezonie chociaż chciałbym ponieważ jest to całkiem ciekawy zespół...

windover 28,1K

windover

Użytkownik
AC Milan vs. AS Roma typ: AC Milan @ 1.60 ✅
Według mnie Milan się tutaj nie zatrzyma ,mimo pechowego remisu w pucharze Włoch (czym brak finału sami są sobie winni -a mianowicie porażka u siebie 2-1) jednak warto zaznaczyć że w regulaminowym czasie gry ograli na terenie rywala i to ich stadionie!. Gospodarze mają dalej cztery punkty przewagi nad &#39;&#39;Starą damą&#39;&#39; a forma ligowa nie pozostawia tutaj złudzeń kto jest faworytem (0-4) z Palermo i po (2-0) z Parmą i Lecce. Trochę przeładowany terminarz bo przecież grają zaraz w LM z Barceloną jednak po składzie widać ,że Allegri tutaj nie żartuje i wystawia możliwie najsilniejszą jedenastkę bo w dalszym ciągu brak Pato, Cassano, Abate, Inzaghi, Strasser, Merkela czy zawieszonego Luca Antoniniego za którego wchodzi do składu Mesbah bramka na (1-1) z Juve. Nie ma także Maxiego Lopeza wraz z Robinho zaś powołany jest Kevin-Price. Luis Enrique i jego Roma - miała być druga Barcelona a jest co najwyżej miejsce w lidze europy bo wydaję mi się że ciężko będzie przeskoczyć jednocześnie Udinese wraz z Napoli jednak w dwóch ostatnich spotkaniach były dwie wygrane , po 1-0 ale sześć oczek dopisanych do konta. Goście na San Siro bez Burdisso i Juana na czym na pewno cierpi defensywa. Warto przypomnieć ,że pod koniec Października 2011 góra na Stadio Olimpico był właśnie mistrz kraju i aktualny lider tabeli. Osobiście chciałbym by ten zespół bardziej zaistniał w LM niż na krajowych podwórkach bo Rossoneri zdaję się dadzą sobie radę z Juventusem w tym sezonie. PRZEWIDYWANE SKŁADY

MILAN:
Abbiati; Bonera, Mexes, Thiago Silva, Mesbah; Aquilani, Van Bommel, Nocerino; Emanuelson; Ibrahimovic, El Shaarawy
ROMA: Stekelenburg; Taddei, Kjaer, Heinze, Jose Angel; Gago, De Rossi, Pjanic; Totti; Borini, Osvaldo

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

No cóż. Dzisiaj wieczorem czas na 218 odcinek Derby D&#39;Italia. Obie ekipy w jakże odmiennych nastrojach i z myślą o jakże odmiennych celach. Juve - w dalszym ciągu pości za Milanem i walko o 28 mistrzostwo Włoch (to w ich przypadku), a Inter nie napiszę, że już nie ma o co walczyć, bo sezon co prawda spisany na straty, ale brak Interu w kolejnej edycji LM może niedługo stać się faktem. Tak więc Nerazzurri dzisiaj walczą nie tylko o honor, ale także o europejskie puchary w następnym sezonie.
Zacznijmy od gospodarzy - Juve jak wiemy nie przegrało w tym sezonie wcale. Mogą pochwalić się najlepszą obroną w lidze. Jeśli dzisiaj stracą punkty u siebie szansę na dogonienie Milanu mogą spaść do minimum. Dlatego też uważam, że Juve dzisiaj zagra na prawdę pod niesamowitą presją. Na Inter już spadła i tak spora fala krytyki. Spora? W sumie to mało powiedziane, ale Inter już w tym sezonie niczego nie uratuję. Na dodatek wczoraj Milan wczoraj wygrał z Romą i jego przewaga w tabeli robi się coraz wyraźniejsza. Wracając do meczu to w ekipie gospodarzy nie zagrają Lichtsteiner (28/2) - pauzujący za kartki oraz kontuzjowany w dalszym ciągu Giaccherini (17/1). Jeśli chodzi o Inter to sytuacja kadrowa nie jest zbyt zadowalająca ponieważ nie zagra jeden z najważniejszych - Wesley Sneijder (15/1) oraz Ricardo Alvarez (14/1) - obaj są kontuzjowani.
Kadry obu zespołów:
Juventus:
Bramkarze: Buffon, Manninger, Storari
Obrońcy: Chiellini, Caceres, De Ceglie, Barzagli, Bonucci
Pomocnicy: Marchisio, Elia, Padoin, Pirlo, Vidal, Krasic, Estigarribia, Marrone
Napastnicy: Pepe, Del Piero, Vucinic, Quagliarella, Borriello, Matri
Inter:
Bramkarze: Julio Cesar, Castellazzi, Orlandoni
Obrońcy: Zanetti, Lucio, Maicon, Ranocchia, Samuel, Chivu, Faraoni, Nagatomo
Pomocnicy: Stankovic, Guarin, Palombo, Poli, Cambiasso, Obi
Napastnicy: Pazzini, Forlan, Milito, Castaignos
W kadrze Interu już Freddy Guarin. Kolumbijczyk ma dzisiaj szansę na oficjalny debiut w lidze.
Oba zespoły mają o co walczyć. Derby Włoch zobowiązują do walki. Emocji na pewno nie zabraknie. Juve na pewno faworytem, tym bardziej, że mecz u siebie. Inter mimo, że cieniuje cały sezon czasem potrafi stworzyć sobie trochę sytuacji - gorzej już z wykończeniem. A dodatkowo nie wyobrażam sobie braku Interu chociażby w LE w następnym sezonie.
BTS@2.00 bet365

http://pl.soccerway.com/players/stephan-lichtsteiner/2057/

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : Napoli - Catania 2:2 ⛔
Typ : Napoli
Kurs : 1,55
Bukmacher : bet-at-home

W dzisiejszym spotkaniu podopieczni Waltera Mazzariego podejmą na własnym stadionie rewelację obecnego sezonu Serie A, Catanię. Gospodarze oprócz ostatniego remisu z Udinese (2:2) oraz porażki z Chelsea w LM (1:4) notują serię zwycięstw dzięki czemu zajmują piąte miejsce i tracą tylko punkt do wyprzedzających go Lazio i Udine. W tym tygodniu w meczu rewanżowym półfinału Pucharu Włoch pokonali Sienę 2:0 po dwóch trafieniach Edinsona Cavaniego i tym samym zapewnili sobie udział w finale, w którym spotkają się z zawodnikami &quot;Starej Damy&quot;. Ponadto Urugwajczyk w ciągu ostatnich tygodni utrzymuje bardzo wysoki poziom czego efektem jest strzelenie już przez niego 23 goli. To właśnie głównie dzięki jego golom, a także pozostałych dwóch zawodników, którzy tworzą formację ofensywną czyli Ezequiela Lavezziego (10 trafień) i Marka Hamsika (8 trafień) Napoli wciąż walczy o europejskie puchary i jeśli tylko utrzymają obecną formę to wierzę, że sezon zakończą na trzecim miejscu. Z kolei goście radzą sobie bardzo dobrze głównie za sprawą trenera Vincenzo Montelli dzięki czemu z drużyny, która co sezon broniła się przed spadkiem mamy ekipę, która cały czas utrzymuje się w górze tabeli. Z tym, że o ile Catanii dobrze idzie przed własną publicznością (bilans 8-4-2) o tyle na wyjazdach nie jest już tak kolorowo (2-7-5). Oczywiście trzeba mieć na uwadze fakt, że drużyna ze Stadio San Paolo grała w tygodniu mecz ze Sieną, który jak twierdzi sam Mazzari kosztował jego podopiecznych sporo sił i może się to odbić negatywnie na formie drużyny z Neapoli natomiast mimo wszystko nie doszukiwałbym się tutaj jakichś większych sensacji dlatego też w tym spotkaniu stawiam na gospodarzy.

E : mieli pewne 2:0 i tak się dać dogonić...

S 408

swergoc

Użytkownik
Dzisiaj spróbuję pograć tak jak podpowiadają nam bukmacherzy - remisy w kilku ciekawych spotkaniach. W związku z tym analizy nie będą zbyt merytoryczne. Jednak przypomnę jak wyglądała sytuacja w zeszłym sezonie. Nie posiadam dokładnych statystyk, a grzebać mi się zbytnio nie chcę, ale w większości spotkań, gdzie bukmacherzy wieszczyli remis, ten wynik rzeczywiście padł. W pewnym momencie w Serie A oraz Serie B na remisy w niektórych spotkaniach kurs oscylował w granicach 1,50-1,70 co nie jest normalną sytuacją. Tu można nawiązać dyskusję czy takie przypadki można zaliczyć do ustawiania meczów lub korupcji. Myślę, że znajdą się osoby, które stanęłyby po dwóch stronach. Ale przejdźmy do konkretów: w tej fazie sezonu obstawianie remisów może być jeszcze dość ryzykowane, gdyż buki zapewne dość intuicyjnie wskazują na remisy w niektórych spotkaniach. Jednak dzięki temu kursy są jeszcze przyzwoite.

Chievo - Siena
Na początek mecz, który daje największe prawdopodobieństwo podziału punktów. Mecz Chievo i Sieny.
Gospodarze aktualnie na 11 miejscu, zaś goście na 15 z 6-punktową przewagą nad strefą spadkową.
Bilans Chievo u siebie: 6-3-4, bilans Sieny na wyjeździe: 1-5-7.
Oba zespoły osłabione. W drużynie gospodarzy nie zagrają: Morero (O 8/0), Luciano (P 18/0), Rigoni (P 18/1). Natomiast goście osłabieni brakiem: Bolzoni (P 11/1), Gonzalez (N 15/1), D&#39;Agostino (P 18/1), Calaio (N 25/11), Terzi (O 27/1), Angelo (P 13/0).
Widząc rozkład osłabień normalnie zagrałbym na Chievo. Jednak kurs na remis oscylujący w granicach 2,50 daje do myślenia.
W Sienie osłabienia bardziej w linii ofensywnej. Brak najlepszego strzelca i kilku pomocników. Zastanawiam się też nad dokładnym wynikiem 0:0, ale jeżeli to zagram to za najniższą stawkę, bardziej dla zabawy.
1X @1,25 ✅
X @2,50

Atalanta - Bologna
Mecz o 12.30. Tutaj nie patrząc na rozkład kursów sam bym wskazał remis.
Oba zespoły bezpieczne, oba w środku tabeli. Jeżeli nie zaczną przegrywać meczu za meczem spadek im nie grozi.
Mecz zespołów, które bardzo lubią remisować. Atalanta u siebie 6-6-2, Bologna na wyjazdach 4-5-4.
Kursy na remis spadają jak szalone. Akurat w tym przypadku mnie to w ogóle nie dziwi. Jest to typowy mecz na remis sąsiadów w tabeli.
Osłabienia również w tym meczu obustronne. W Atalancie nie zagrają: Brighi (P 11/1), Bellini (O 14/0), Marilungo (N 18/4), Capelli (O 11/0), Denis (N 26/15). Bez Denisa atak Atalanty praktycznie nie istnieje...
W ekipie gości nieobecni: Ramirez (P 25/5), Casarini (P 11/0), Garics (O 12/0).
Podsumowując: Atalanta gra świetnie na własnym boisku jednak dzisiaj bez Denisa. Goście znacznie mniej osłabieni i w dobrej dyspozycji ostatnio. Chociaż brak Ramireza jest dużą stratą. Bezpieczne miejsce w środku tabeli i spokojny mecz w południe na remis. Ja tak to widzę.
Typ: X ⛔
Kurs: 2,80

Novara - Lecce
Tutaj o remisie nie ma mowy. Oba zespoły będą do końca walczyły o utrzymanie w Serie A. Oba również ostatnio zrobiły sporo aby w najwyższej klasie rozgrywkowej pozostać.
Novara 11 z 23 punktów, które ma na swoim koncie zdobyła w ostatnich 7 meczach, w międzyczasie tylko dwukrotnie przegrywając. Nie będę ukrywał, że przy każdej analizie prawie, gdzie był mecz z udziałem Novary podkreślałem że są oni murowanym kandydatem do spadku. Jednak wreszcie zespół się ogarnął. Zmiana szkoleniowca poskutkowała i zespół robi co może aby utrzymać się w lidze. Strata do bezpiecznego miejsca jest dość spora, ale wygrywając dzisiaj przegonią Lecce i zapewne coś do zespołów wyżej odrobią. Tym bardziej że u siebie jeszcze tak bardzo tragicznie nie grają. Bilans 3-6-5 jest średni. Ale trzeba przyznać, że punkty zaczęli zdobywać tak naprawdę dopiero teraz.
Goście również ostatnio dużo punktują. Jednak w moich oczach to jest jednak kandydat do spadku. Nigdy nie lubiłem gry Lecce, ale oddać im trzeba że po raz kolejny próbują rzutem na taśmę utrzymać się. W ostatnich 7 meczach przegrali tylko raz. Jednak jest to zbyt niestabilny zespół aby tak regularnie punktować. I pomimo tego, że przeciwnik dzisiaj idealny do zdobycia kolejnych punktów, to coś mi mówi że wyjadą z tego meczu na tarczy. Tym bardziej, że absencje po stronie gości są większe. Nie zagrają: Carrozzieri (O 10/0), Ofere (N 6/0), Julio Sergio (nie zagra do końca sezonu), Obodo (P 20/0) oraz zawieszony Oddo (O 21/1).
W Novarze zabraknie tylko: Ludiego (O 9/0), Marianiniego (P 13/1) i Silvy (O 2/0).
Moim zdaniem dzisiaj zwycięstwo gospodarzy w meczu za przysłowiowe 6 punktów.
Typ: 1 ⛔
Kurs: 2,40

edit: Serie A pokazała swój urok. 5 remisów w 7 meczach. Trochę szkoda złych doborów. Miałem podać remis jeszcze w meczu Genui, ale stwierdziłem, że gospodarze muszą to wygrać. Novarze zabrakło skuteczności, bo zespołem byli niewątpliwie lepszym. Ogólnie przypuszczenia co do zwiększającej się liczby remisów okazały się słuszne. Miejmy nadzieję, że następnym razem uda mi się lepiej dobrać typy do przeanalizowania.​

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Lazio-Cagliari typ: Lazio @ 1.75 ✅
Myślę ,że pora na przełamanie Rzymian po pierwsze dlatego ,że grają na Stadio Olimpico a po drugie ,że przyjeżdża równie kiepskie ostatnio Cagliari, które co prawda ostatnio przerwało passę trzech porażek z rzędu w meczu z AC Cesena (3-0) ale tak słabiutki rywal do tego grający jeszcze potem w &#39;&#39;dziewiątkę&#39;&#39; musiał tak skończyć warto zanotować hattricka M. Pinilla (2-gole z karnego). Jednak obecnie 13-goście w tabeli wcześniej wyprawiali różne rzeczy od porażki z Lecce u siebie po wysoką porażkę na wyjeździe ze słabą Sieną (3-0) aż po (3-6) z Napoli gdzie zostali wręcz ośmieszeni. Póki co walka o utrzymanie wygląda bezpiecznie 8-punktów nad Lecce wygląda co najmniej dobrze a do końca ligi już tak wiele nie zostało. W kadrze przyjezdnych zabraknie dziś kontuzjowanych El Kabir, Dessena, Sampaio, Eriksson a zawieszony jest Canini. Rzymianie przegrali ostatnio z Catanią i Bolonią a przecież wcześniej udało się ograć i Romę i Lazio stąd w grze tego zespołu musi się coś zmienić jeśli chcą nadal liczyć się w walce o ligę mistrzów ,bo bezpośredni rywale Napoli i Udinese są naprawdę blisko (różnica 1-punktu). Niestety kontuzjowany jest przede wszystkim Klose wraz z Stankevicius i Luliciem ponadto zawieszeni są Dias, Matuzalem. Lazio wygląda na to ,że znów zagra jednym napastnikiem a szkoda. A pytaniem jest czy weteran Rocchi (12/5) będzie w stanie dać wygraną bo brakuje dziś naprawdę kilku kluczowych graczy.
Lazio (4-3-2-1): 22 Marchetti; 29 Konko, 21 Diakitè, 20 Biava, 26 Radu; 15 Gonzalez, 24 Ledesma, 32 Brocchi; 6 Mauri, 8 Hernanes; 9 Rocchi.
Ławka rezerwowych: (1 Bizzarri, 5 Scaloni, 78 Zauri, 27 Cana, 87 Candreva, 18 Kozak, 30 Alfaro).
Cagliari (4-2-3-1): 1 Agazzi; 14 Pisano, 3 Ariaudo, 13 Astori, 31 Agostini; 20 Ekdal, 5 Conti, 4 Nainggolan; 7 Cossu; 19 Thiago Ribeiro, 51 Pinilla.
Ławka rezerwowych: (25 Avramov, 32 Cappelini, 24 Perico, 2 Gozzi, 18 Nenè, 9 Larrivey, 23 Ibarbo).

tomek18 47

tomek18

Użytkownik
Juventus - Inter 1 1,6 ✅

Wicelider ligi włoskiej zmierzy sie u siebie z siódmą drużyną tych rozgrywek. Juventus nie przegrał jeszcze spotkania w tym sezonie, ale co z tego jeśli liczba zwycięstw równa sie liczbie remisów (14). Aby nadal marzyć o tytule mistrza kraju piłkarze z Turynu muszą wygrać to spotkanie. Tydzień temu rozgromili Fiorentinę 5:0. Myślę, że to zwycięstwo dodało im pewności siebie. Do składu wraca kontuzjowany Andrea Barzagli, który prawdopodobnie zagrać dzisiaj w środku obrony.
Co do Interu personalnie według mnie jest to lepsza drużyna od dzisiejszego swojego rywala. Ale najważniejsza postać w Interze dzisiaj nie zagra, czyli kontuzjowany Wesley Sneijder. Ogólnie druzyna Claudio Ranieriego w tym sezonie zawodzi. Odpadło w 1/8 finału LM z OM a teraz zajmuje ledwo 7 miejsce i musza walczyć, aby w przyszłym sezonie grać na europejskiej arenie. W lidze na ostatnie 10 spotkań zdobyli zaledwie 9 pkt. To samo mówi za siebie w jakiej formie znajdują sie zawodnicy z Mediolanu.
W tym meczu obstawiam zwycięstwo Juve, aczykolwiek obawiam sie remisu w tym spotkaniu ze względu na skłonność do tego rezultatu piłkarzy Starej Damy

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom