VS
AC Milan - Genoa
Typ: Milan @ 1,70 Sportingbet1:0
Romangoli, Bacca i Sosa zawieszeni za kartki + kontuzje Suso i Abate
Za pierwszego Zapata, za drugiego Lapadula za ostatniego Locatelli bądź Kucka. Za kontuzjowanych Vangioni i Ocampos, nie ma tragedii.
Z jednej strony tak, z drugiej nie. Trochę się zastanowiłem nad tym meczem i brakami. Z wspomnianych absencji najbardziej szkoda w sumie Romagnolego i Bacci obecnie. Paradoksalnie Suso w ostatnim czasie mocno spuścił z tonu, teraz pałeczkę za konstrukcję błysktowliwych akcji z przodu przejął Gerard Deulofeu i jest najjaśniejszą postacią w Milanie. Na J-Stadium świetne akcje. Kilka razy przedryblował super. Miał też mniej chlubne momenty jak dwa pady... no, ale La Masia go wychowała przecież
Skład Milanu ma dziś wyglądać tak:
-----------------------Donnarumma-------------------------
De Sciglio----------Zapata--------Paletta---------Vangioni
-----------Kucka---------MatiFernandez--Bertolacci-------
Deulofeu---------------Lapadula----------------Ocampos
Na dobrą sprawę nadal są atuty. Wspomniany przez Ciebie Locatelli też przecież moze zagrać i w sumie to ja młodego bym bardziej widział w składzie kosztem Mati Fernandeza, Chilijczyk odkąd trafił do Milanu nic temu zespołowi nie dał. To Jose Sosa był w ostatnim czasie w dużo lepszej formie, a przecież ile krytyki na niego co rusz spadało! Ale pokazał, że potrafi.
Deulofeu dziś w dodatku zagra na swojej nominalnej pozycji, czyli prawej stronie, a tam myślę,że zrobi wiatrak z obrońcami Genoi trochę.
Genoa jak wspomniał
@Grac45 to ostatnio dno! Nawet Gio Simeone się zaciął. Trudno sobie wyobrazić mi ich punktujących dziś na San Siro. Skoro ktoś dostaje takie lanie od Pescary to nie może wygrać w Mediolanie. Tak nakazuje logiczne myślenie. Mimo tych osłabień myslę, że Milan stać nadal na wygraną.
Z tym "remisem" na Juventus w pamięci Grac45 niejako się nie zgadzam do końca. Juventus mimo tego karnego w 94minucie grał przez cały mecz bardzo dobrze. To Gigio Donnarumma zrobił ten wynik i dawał nadzieje na remis. Przecież tam Dybala i Pjaca szaleli z przodu, szybko mogli zakończyc tamten mecz, ale wyszło jak wyszło. Zamiast o dobrej grze Juve pamięta się o karnym
Forma Genoi na koniec, 10 ostatnich meczów to ledwie 6 zdobytych punktów! Milan też miał dołek gdzie nic nie wygrywał po Nowym Roku, ale ostatnia seria już dużo lepsza, wygrane z Fiorentiną np. W dodatku Milan jak wspomniał Grac gra jeszcze o
LE, a kalendarz im sprzyja, mają los we własnych rękach, bo Inter w czasie gry Milan będzie grał z Pescarą, Crotone czy Empoli to Inter czekają mecze z Napoli, Fiorentiną, Lazio itp. Wtedy poznamy prawdziwe oblicze Interu.
Stawiam na Milan @ 1,70 b365
Najważniejsze co mnie trzyma przy tym typie to oczywiście fanatyczna postawa graczy z Mediolanu z drugiej strony w drużynie gospodarzy wystąpi aktualny Capocanniere czyli Andrea Belotti który tym występem sądzę zapewni juz sobie transfer na wyspy...
Dokładnie, ciekawy pojedynek na linii Belotti vs Icardi się szykuje. Torino gra ofensywnie, strzela sporo bramek, ale też defensywa Torino to masakra. Przed sezonem wielu graczy odeszło, pisaliśmy o tym z początku, ale Toro i Sinisa jakoś to retuszowali. Nie było źle, ale teraz dopadł ich wielki kryzys i dołek zarazem i bramek tracą mnóstwo. Z przodu jednak Belotti, Iago, Ljajić to spory potencjał. Nawet Maxi Lopez, który zdaniem trenera Mihajlovica ma maxi tylko brzuch przecież strzelił gola z Lazio ????
Także potencjał jest, Inter zaszokował świat tym 7:1 z Atalantą. Sam jestem ciekaw jak się spiszą n tym trudnym terenie w Turynie, gdzie poległa Roma np.
Widzę podobnie jak Wy bramkowy rezultat w tym meczu.
A jakieś typy już na niedziele macie?
AS Roma - Sassuolo
To może być ciekawy mecz. Z jednej strony Roma po odpadnięćiu z Ol.Lyonem, ale ileż tam okazji było by awansować eh. Anthony Lopes masakra co bronił momentami, albo jak
El Shaarawy czy Salah pudłowali ???? Załamka. Alisson też bronił momentami kozacko, ale wraca Szczęsny wiadomo.
Sassuolo fatalnie wypadło tydzień temu na tle Bologni. Domenico Berardi bez formy, ponad 10 meczów bez gola, najgorsza jego seria w karierze. A coś czuję, że Roma możę dać mu jakoś przełamanie. Spaletti żył niesamowicie meczem z Lyonem, widąc było pasję u niego, zresztą zawsze ma ten cholerny wzrok!
Ciekaw jestem Waszej opinii o tym meczu