>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29 kolejka Premier League [14-16 marca 2015]

Status
Zamknięty.
nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Manchester - Tottenham
typ: over 2.5 + bts @ 2.10 Bet365 ⛔

e: się człowiek nagłowi co tu napisać, coś zaproponować a takie Koguty wyjdą na boisko i biegają po nim jak dzieci we mgle. Ba! Oni właśnie nie biegali. Poruszanie się stało na poziomie okręgówki. Manchesterowi oddać trzeba bardzo dobre zagęszczenie środka i maksymalną skuteczność. Nawet jak popuścili pasa w drugiej połowie, to Tottenhamowi nie chciało się tego wykorzystać. Czyżby pierwsze oznaki zmęczenia sezonem ? Czas pokaże...

Szykuje się bardzo ciekawy mecz. Drużyny obok siebie w tabeli zapowiadają walkę o końcowy triumf. Nikogo nie interesuje remis w tym meczu. Walka o Ligę Mistrzów wkracza na ostatnią prostą. Każda z drużyn zdaje sobie sprawę z powagi spotkania.
Manchester z Arsenalem zagrał kiepsko. Nie mieli za bardzo koncepcji aby w klarowny sposób przedostać się pod bramkę przeciwnika. Arsenal odpierał ataki a jedynym kreatywnym i zarazem najbardziej mobilnym w zespole Czerwonych Diabłów był Rooney. To on na ten moment robi największą przewagę na boisku. Na niego można liczyć w każdej chwili. Nawet Di Maria, który ma niesamowity przegląd gry, nie potrafi rozwinąć w pełni skrzydeł pod wodzą LvG. Pisałem niedawno że w końcu widać poprawę w grze Manchesteru. Niestety, mecz z Arsenalem sprowadził wszystkich na ziemię, w tym również i mnie. Nie wiem gdzie leży problem, ale wiem, że dzisiaj możemy uzyskać odpowiedź, czy zespół ma na tyle ambicji i woli walki, aby po takich porażkach podnosić się z uniesioną głową.
Tottenham walczy już tylko na jednym froncie. Po odpadnięciu z LE i COCu mogą w pełni skupić się na pozostałych ligowych meczach. A tu wiedzie im się bardzo dobrze. Wygrane pozwalają dopisywać kolejne punkty do konta i realnie myśleć o TOP 4. Aby jednak tego dokonać, trzeba w każdym meczu prezentować się na najwyższym poziomie. Świetnie spisuje się Kane, motor strzelecki drużyny który swoją grą daje gwarancje zamieszania pod bramką przeciwnika. Kolejny, niewymieniany w analizach, ale według mnei bardzo ważny element ukladanki Pochettino to Eriksen. To przez niego przechodzi większość akcji. Jest mózgiem w kreowaniu podbramkowych sytuacji. Jego ważną pozycję można było zauważyć w meczu z West Hamem. Wystarczy że wszedł w drugiej połowie przy niekorzystnym wyniku 0:2 i od razu gra się ożywiła. Ogólnie, cała druga linia robi na mnie ogromne wrażenie. Tworzą kolektyw, maszynę która razem brnie do przodu omijając wszelkie przeszkody.
Diabły dziś w nieco dziwnym zestawieniu:
De Gea, Valencia, Jones, Smalling, Blind, Carrick, Herrera, Mata, Fellaini, Young, Rooney
Na papierze mamy tak naprawdę tylko dwóch obrońców i wyżej grającego Blinda, który już nie wiem kim jest. Jak dla mnie to może być furtka dla Tottnehamu na stwarzanie sytuacji strzeleckich. Valencia w ostatnim meczu udowodnił, że defensywa nie jest jego najmocniejszą stroną a mimo to wystawiany ciągle jest na prawym skrzydle. Wraca Young czyli, jak wspomniał @robson united, obok Rooneya, najjaśniejsza postać w drużynie. Liczę również na Matę. On potrafi zaskoczyć w niektórych meczach, a ma przecież coś do udowodnienia. No i w końcu Fellaini który jest dla mnie takim czarnym koniem w pomocy.
Na ławce wród ofensywnych zawodników zmarnowany Falcao oraz młodzi, gniewni Januzaj z Wilsonem.
Typując powyższy typ liczę głównie na parę Rooney - Young. Dopełnieniem powinni być Mata oraz Fellaini. Mam nadzieję że nie zabraknie argumentów drużynie LvG.
Po drugiej stronie:
Lloris, Walker, Dier, Vertonghen, Rose; Bentaleb, Mason; Chadli, Eriksen, Townsend; Kane
Tutaj wszystko napisałem na początku. Cały zespół to jedna, wielka, współpracująca ze sobą maszyna w której oleje wymieniane są na bieżąco przez co Pochettino może z &quot;zimnym łokciem&quot; mknąc przez szosy Anglii.
Podsumowując, gdybym miał iść w kierunku 1x2, bliżej byłoby mi do Tottenhamu. Jednak to w dalszym ciągu jest Old Trafford, a tu gospodarze czują się najlepiej. Kto by nie wystąpił ten wie, że na tym obiekcie się zapierd.ala, zaś każdemu kto tu przyjeżdża, nie brakuje motywacji aby pokonać wielki Manchester United.

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Swansea - Liverpool

W spotkaniu kończącym 29. kolejkę powinno być bramkowo. Na Liberty Stadium już widzieliśmy kilka dobrych meczów z czołowymi drużynami ligi. Padało w nich dużo bramek:

Swansea - Man United 2:1
Swansea - Chelsea 0:5
Swansea - West Ham 1:1
Swansea - Tottenham 1:2
Swansea - Arsenal 2:1
Swansea - Southampton 0:1

Na wyjeździe również Swansea potrafi strzelać i rozgrywać dobre spotkania:

Tottenham - Swansea 3:2
Southampton - Swansea 0:1
Liverpool - Swansea 4:1
West Ham - Swansea 3:1
Man City - Swansea 2:1
Chelsea - Swansea 4:2
Man United - Swansea 1:2

Podobnie powinno być z Liverpoolem. H2H jest bardzo overowe: http://www.livesports.pl/mecz/86RLKw8c/#h2h;overall. Łabędzie potrafiły nawet strzelić na wyjeździe każdej drużynie z TOP 10. U siebie zdobywają bramki w niemal każdym meczu. Strzelali w 12 z 14 meczów, a jeśli chodzi o drużyny, którym nie potrafili strzelić to są to Southampton i Chelsea, czyli dwie najlepsze defensywy ligi.

Liverpool z kolei spisuje się w ostatnich 3 miesiącach bardzo dobrze. Od porażki z Man United ani razu nie przegrali w lidze. Imponują formą na wyjeździe. Aktualnie mają serię 5 meczów bez porażki w delegacjach (4 wygrane i remis). Co ciekawe w żadnym z tych meczów nie tracili bramki i w żadnym nie padł over 2,5. Moim zdaniem ta statystyka ulegnie zmianie. Myślę, że mecz skończy się albo bramkowym remisem albo wygraną, którejś ze stron przy jednoczesnym pokryciu BTS.

Jednocześnie przestrzegam przed stawianiem na Liverpool, bo pewnie dzisiaj zrobi się na to masówka. Może i Swansea jest zespołem słabszym, a Liverpool dawno nie przegrał, ale Łabędzie już w tym sezonie sporo krwi napsuły lepszym zespołom z czołówki (patrz bilans powyżej). Oprócz tego blamażu z Chelsea i bardzo słabego meczu na Anfield toczyły raczej wyrównane boje. U siebie bilans 7-4-3. The Reds dosyć dawno z nikim nie przegrali, tak więc seria może zostać przerwana. Liverpool ma tragiczny bilans meczów w Swansea - w całej historii wygrali tam tylko 2 razy na 14 meczów. Kusi mnie, żeby coś postawić w stronę Swansea. Swansea +0,5 wygląda całkiem dobrze, ale zostawiam to do zastanowienia na live. Mój główny bet na ten mecz to BTS. Mam jeszcze jeden pomysł, ale uzależniony jest on od składów. Jak coś to podam przed meczem.

Swansea - Liverpool BTS @ 1,83 Winmasters ⛔ 0:1

Otrzymane punkty reputacji: +1
W 84

winmasters

Użytkownik
Swansea kontra Liverpool
Bardzo ciekawie zapowiada się ostatni mecz 29. kolejki Premier League. Swansea zagra bowiem z Liverpoolem. Gospodarze to bardzo niewygodny rywal dla znacznej większości ekip, również czołowych. W ostatnim czasie pokonali przecież Manchester United, a i dali się we znaki Tottenhamowi, z którym ostatecznie przegrali 2:3. Popularne Łabędzie mają w swoich szeregach naprawdę solidnych zawodników: Ki, Gomis, a i dysponującym fenomenalnym uderzeniem z dystansu Sigurdsson to czołowe postaci w drużynie. Nie można także zapomnieć o naszym rodaku, Łukaszu Fabiańskim, który między słupkami spisuje się solidnie i jest mocnym punktem drużyny. Dzisiaj jednak będzie go czekało bardzo trudne zadanie. Liverpool jest bardzo nieprzewidywalną ekipą. Przeplatają znakomite występy z bardzo przeciętnymi. Ostatnio tylko zremisowali w pucharze Anglii z Blackburn i czeka ich powtórka spotkania. Kadra jest jednak naprawdę solidna. Brendan Rodgers ma do dyspozycji Sturridge&#39;a, Sterlinga, Coutinho czy Hendersona. Pierwszy mecz obu zespołów w tym sezonie zakończył się wynikiem 4:1 dla The Reds. Dzisiaj spodziewamy się bardziej wyrównanej batalii i oto nasze propozycje:
Powyżej 2.5 gola, 1.98 ⛔ 0:1
Powyżej 0.5 gola w pierwszej połowie, 1.43 ⛔ 0:0
Kursy od Winmasters

Promocje w Winmasters - Bonus 100% do 150PLN lub 50% do 250PLN

pejtas 464

pejtas

Użytkownik
Swansea - Liverpool
Dziś bardzo fajnie zapowiada się mecz na Liberty Stadium, fajna odskocznia i trochę relaksu w ten poniedziałek.
Przechodząc do spotkania, to zgadzam się tutaj z użytkownikiem bułeczka, który przedstawił nam chyba wszystkie potrzebne fakty do tego aby postawić tutaj na BTTS.
Ja dodatkowo od siebie dorzucam typ na rzuty rożne. Obydwie drużyny zagrają ofensywnie, Swansea nie jest zespołem, który lubi ustawiać zasieki i tylko się bronić. Moim zdaniem będzie to spotkanie dynamiczne, w którym wiele będzie się działo, podobnie jak w przypadku meczu tych drużyn na Anfield. Na dziś coś takiego:
#1 Both team to score 1,80⛔
#2 Powyżej 9,5 Rzutów rożnych 1,83 ⛔ 9 rożnych jak na złość ????
#3 Liverpool powyżej 4,5 Rzutów rożnych 1,72✅
Bet365​

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Swansea - Liverpool
Swansea lub remis @ 1.92 marathonbet 3/10⛔
Swansea over 1.5 bramek @ 3.55 marathonbet 1/10
⛔

Liverpool notuje ostatnio bardzo dobre rezultaty,dawno nie przegrali w lidze,obecny kurs na ich zwycięstwo to jakieś @ 1.95 , jak na LFC w dodatku na wyjeździe,ten kurs jest bardzo podejrzany,robi się mała masówka a wszyscy wiemy jak to się lubi kończyć.Już ostatni rezultat w pucharze (0-0 u siebie z Blackburn) gdzie Liverpool wystawił najmocniejszy skład a mimo tego nie udało im się wygrać,pokazał że trzeba mieć dystans do tej drużyny.Swansea zaś notuje bardzo fajny sezon,co prawda o nic już nie walczą,bo ani spadek ani puchary im nie grożą,ale to jest ich atut,ponieważ grają na luzie,Liverpool musi punktować jeśli chce awansować do LM,Swansea może ale nie musi,w dodatku LFC to prestiżowy przeciwnik ,więc zawsze kluby takie jak Swansea chcą się wykazać w takich meczach.Uważam że LFC dzisiaj nie wygra.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Swansea - Liverpool
Liverpool win @ 1,95 bet 365

Dziś czeka nas bardzo ważne spotkanie, a mowa tu o przyjezdnych którzy mogą zbliżyć się do czołówki...
Swansea owszem bardzo niewygodny rywal i to w szczególności u siebie, ale zazwyczaj dzieję się to gdy drużyna boryka się z problemami( niska pozycja w tabeli, co skutkuje na grze zespołu)...
A na dziś, zespołowi Garrego Monka wystarczy owa pozycja...
Głównym powodem dla którego gram dziś w str. Liver. jest zadowalający mnie kurs, oraz ostatnie wyniki obu drużyn:
Liverpool na wyjazdach bardzo dobra gra, zwycięstwo nad Southamptonem który ostatnio zremisował z Chelsea, win nad Crystal palace które u siebie gra naprawdę dobrą piłkę, oraz bezbramkowy remis nad Evertonem, niewspomne o zwycięstwie nad City!!
Swansea prócz zwycięstwa nad United które można uznac za wielki sukces nie pokazali nic szczególnego, porażka na wyjeździe z Totkiem czy remis z Sunderlandem już nie wspomne o porażce z West bromem!!
Patrząc na te wszystkie fakty gram ten mecz w mojej długiej taśmie, i myślę że buki przesadziły z kursami w kierunku Liver. zdeczka zawyżony

dawid1892 2,1K

dawid1892

Użytkownik
Jaki zawyżony kurs na Liverpool? Wyniki wynikami ale ta gra to jest w większości meczy piach i nic więcej. Nie zmienia tego też fakt że ileś tam meczy było bez porażki. Wiem że to jest liga i że tu nie chodzi o fajerwerki w każdym meczu ale wygrywanie jedną bramką z jakimiś średniakami nawet u siebie to nie jest szczyt formy. Bronienie wyniki grając u siebie z jakimś Stoke czy nawet słabszym zespołem to tylko oznaka słabość. Jak w tamtym sezonie Liverpool był w formie to cisnął cały mecz i wygrywał często kilkoma bramkami a w tym sezonie? Czy ktoś pamięta jakiś bardzo dobry mecz Liverpoolu? Sturridge po kontuzji cień samego siebie, Balo nie gra praktycznie w ogóle, Gerrard jak gra... wiadomo że lata świetności ma za sobą, Lallana czy Markovic mają tam jakieś przebłyski i nic więcej, forma Sterlinga to chyba razem z Suarezem odeszła, Allen to nie poziom LFC, Henderson to nie jest gracz który sam mecz wygra, Couthino potrafi błyszczeć ale tylko w pojedynczych meczach, Moreno i Can mają potencjał, zwłaszcza Niemiec to pokazuję ale i tak gra teraz na obronie co nie jest jego nominalnym miejscem na boisku więc też mu się błędy zdarzają, Skrtel to chyba jedyny zawodnik który od dłuższego czasu pokazuję wysoką formę, Sakho ostatnio nie grał a Lovren który go zastępował to totalna porażka i padaka, takich zawodników to obserwuję się w ligą okręgowych, Mignolet chociaż się ogarnął i chociaż tyle że ostatnio świetnie broni bo by nawet wyników nie było. Mega ważny mecz dla Liverpoolu a Swansea nie ma już tak naprawdę o co grać więc tutaj upatrywałbym jedynie jakiś plusów na LFC. Niestety ale ten sezon pokazuję jaką głupotą była sprzedaż Suareza chociaż jest szansa jeszcze na uratowanie tego sezonu wygraniem Pucharu Anglii i właśnie czwartym miejscem w lidze ale osobiście nie przesadzałbym z osądami że Liverpool to jest pewniak, wygrana powinna być ale na pewno minimalna.
Typ: Remis - Liverpool (-1.0) @ 3,60 Bet365 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +2
bo86bo 22,3K

bo86bo

Użytkownik
Shelvey kartka TAK
2.85
Unibet
Sędzią East, który w tym sezonie dwa razy gwizdał Swansea. W Capital One z Evertonem, kartka dla byłego gracza Liverpoolu, oraz ligową potyczką z Villą i tam także kartka. Shelvey w tym sezonie zebrał w 26 meczach 8 żółtych kartek. Zawieszenie mu nie grozi a lubi on łapać ... w meczach rozgrywanych w Swansea. W ubiegłym sezonie złapał tylko 5 kartek z tego aż 4 na własnym obiekcie i złapał także przeciwko Liverpoolowi. W tym sezonie 5 na 8 kartek złapanych na własnym obiekcie. Myślę,że warto ... stawka 20zł ;) bez szaleństw, bo East ostatnio sędziował w lutym potyczkę United z Sunderlandu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom