Alkmaar – Twente
Sierpniowe spotkanie tych drużyn wygrało Twente. Bramki zdobywali w tym meczu nieobecni już w Enschede Marc Janko i Bryan Ruiz. Takie moje małe spostrzeżenie, jak drużyna Twente ma się rozwijać skoro sprzedają swych najlepszych zawodników ? Kiedy brakuje trzech czy czterech zawodników okazuje się że nie mają kim grać. Plet ściągnięty z Almelo jak widać potrzebuje jeszcze trochę czasu by się zaaklimatyzować. Maclaren nie ma kim grać więc sięgnięto po Tadicia z Groningen ale ten do Enschede trafi dopiero od lipca.
Goście dzisiejszego spotkania wygrali dwa spotkania z ostatnich pięciu a ostatni sensowny mecz rozegrali ponad miesiąc temu z PSV. Alkmaar miał tydzień aby odpocząć i nabrać sił po odpadnięciu z
LE. Po obserwacji tego co grają ostatnio obydwie skipy skłaniam się ku gospodarzom.
Alkmaar kurs 2,00 Totomix wynik 2:2
![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
( szkoda tego typu - gol na 2:2 Twente w 90 minucie ... )
RKC Waalwijk vs PSV Eindhoven
Kilka dni temu Waalwijk grało z Hagą i choć zagrałem na nich to miałem mnóstwo szczęścia iż typ wszedł. RKC rozegrało bardzo słabe zawody i gdyby nie fakt iż sędzia nie uznał prawidłowo strzelonej bramki Hadze to nie zaiknaksowaliby 3 pkt. PSV opromienione zwycięstwem w finale pucharu Holandii i z dobrym bramkarzem ( Tytoń ) powinni sobie poradzić.
PSV kurs 1,63 Totomix wynik 2:1
SC Heerenveen vs Ajax Amsterdam
Heerenveen ma dość prosty sposób gry – dośrodkowania na wysokich napastników ( przede wszystkim na Dosta ). Niestety jak przychodzi do spotkania z PSV Alkmaarem czy Twente zwykle kończy się na porażce. Powodem tego moim zdaniem jest bardzo ale to bardzo słaba obrona Heerenveen, - stracili w tym sezonie już 43 bramki a to sporo biorąc pod uwagę że swego czasu gospodarzy tego spotkania wymieniano nawet jako drużynę walczącą o mistrzostwo. Ajax w gazie i do tego ma passę 8 spotkań bez porażki a ja passy staram się nie przerywać…
Ajax kurs 1,95 wynik 0:5
Roda – Feyenoord
Spotkanie drużyn grający dość ofensywny styl gry. Obydwu ekipom zdarzają się również od czasu do czasu klopsy w obronie. Roda jest w tym sezonie bezkompromisowa - u siebie bilans 10:zero:4. .Nie wiem kto tu wygra ale mam nadzieję że trochę sobie chłopcy postrzelają…
Bts kurs 1,50 Totomix wynik 0:0
![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
Jeżeli analiza się przydała kliknij " dzięki "
Trzy czwartkowe spotkania to dla mnie absolutne NO BET-y. Haga z Groningen to mecz łacha z największym rozczarowaniem tej rundy, trudno tu wskazać faworyta. Tak samo jak i w meczu Superfarmerów...czekamy zatem na weekend: )