>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29 kolejka Ekstraklasy [23.05.2009r.]

Status
Zamknięty.
flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Pary jakie zmierzą sie w ramach 29 kolejki

Pomału rozgrywki naszej rodzimej ligi zbliżają się do końca. Jednak wciąż nie znamy odpowiedzi na najważniejsze pytania: Kto zostanie Mistrzem oraz kto spadnie do I ligi. Te niewiadome gwarantują nam za to duże emocje. Co najlepiej widac na przykładzie Cracovii i Górnika. Obie drużyny są zagrożone spadkiem - ten mecz jedną oddali od tego a druga będzie mogła już się witac z boiskami I ligi - chyba że padnie remis co będzie gwoździem do trumny dla obu ekip. Oczywiście nie jest to jedyne spotkanie, które zapowiada się niezwykle interesująco. Dlatego wierzę, że wsród Was znajdzie się wiele osób, które będą chciały podzielic się z nami swoimi spostrzeżeniami oraz analizami dotyczącymi zbliżających się spotkań ;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Pierwsze moje przemyślenia idą ku temu, że któraś z drużyn walczących o mistrzostwo zgubi w tej kolejce punkty. Najbardziej skłaniałbym się ku temu, że będzie to Legia Warszawa, a w dalszej kolejności Lech Poznań lub Wisła Kraków. Dlaczego tak a nie inaczej? Ano chodzi o klasę rywala oraz dyspozycję prezentowaną przez drużyny czołówki.

W mojej ocenie najlepiej ostatnimi czasy gra Wisła, potrafi sobie stwarzać sytuacje w każdym meczu i ogólnie gra na dosyć dobrym poziomie. Mimo iż Lechia za trenera Kafarskiego się przebudziła i potrafi grać dobre spotkania to Wiśle raczej punktu nie urwie.

Lech mnie trochę rozczarowuje i podobnie było w Pucharze Polski. Co prawda Kolejorz może pochwalić się imponującą serią spotkań bez porażki, ale grą nie zachwyca. Z drugiej jednak strony Polonia Warszawa ma problemy z kontuzjami i ma bardzo krótką ławkę rezerwowych co na pewno w takich meczach nie sprzyja.

Legię czeka trudny wyjazd do Wrocławia. Dla piłkarzy Śląska wygrana z Legią na pewno byłaby powodem do dużej satysfakcji, a także uszczęśliwienia licznej rzeszy kibiców, która zapewne obejrzy to spotkanie na żywo. Trener Tarasiewicz i jego podopieczni na pewno Legii tego meczu nie podarują. Kurs na Legię zaniżony, więc może warto spróbować choć 1x ? ????

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Moim zdaniem Polonia Lechowi odpuści, z prostego powodu, jest to jedyny sposób aby znaleźć się w europejskich rozgrywkach pucharowych. Stanie się tak jeśli Lech wygra mistrza, bo w tedy do pucharu UEFA(Ligi Europejskiej:-D) przejdzie drużyna zajmująca 4 pozycję w tabeli. Gdyby stało się tak jak zakładam, to Polonia musiałaby wygrać na wyjeździe mecz z Górnikiem oraz liczyć na poschnięcie Bełchatowian, których czekają ciężkie mecze z Arką oraz z Jagą. Jednak lepsze takie szanse niż żadne

D 5

devil13england

Użytkownik
Moim zdaniem Polonia Lechowi odpuści, z prostego powodu, jest to jedyny sposób aby znaleźć się w europejskich rozgrywkach pucharowych. Stanie się tak jeśli Lech wygra mistrza, bo w tedy do pucharu UEFA(Ligi Europejskiej:-D) przejdzie drużyna zajmująca 4 pozycję w tabeli. Gdyby stało się tak jak zakładam, to Polonia musiałaby wygrać na wyjeździe mecz z Górnikiem oraz liczyć na poschnięcie Bełchatowian, których czekają ciężkie mecze z Arką oraz z Jagą. Jednak lepsze takie szanse niż żadne
Toś edit TBM ;].Pisalem juz o tym przed meczem finalowym pucharu Polski.Polonia jak chce grac w Uefa to powinna ten mecz wygrac i ma na wtedy szanse na Uefa z 4 miejsca a jak Lech zdobedzie mistrza to w UEFA zagra Ruch Chorzow. Sorki nie UEFA a Liga Europejska ????

A co do takich suchych typow bo nie mam wiecej czasu dzisiaj cos wiecej napisze jutro to Polonia 1x Lechia 1x Legia 2 -&gt; optymistyczne rozwiazanie dla mnie ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
A co do takich suchych typow bo nie mam wiecej czasu dzisiaj cos wiecej napisze jutro to Polonia 1x Lechia 1x Legia 2 -&gt; optymistyczne rozwiazanie dla mnie ????
Optymistyczne ze względu kibicowskiego, ale czy piłkarsko Legia faktycznie jest na tyle mocna aby wygrać we Wrocławiu? Niby Śląsk o nic wielkiego nie walczy, ale wygrana z Legią zawsze jest prestiżowa i m.in dlatego Wrocławianie zagrają o pełną pulę tym bardziej, że w Warszawie przegrali wysoko bo aż 0-4.

damian22stw 0

damian22stw

Użytkownik
ja też się panowie włączę troszkę do tej dyskusji. Pierwszy meczyk to Lechia Gdansk - Wisła Kraków. Coś mi się wydaje, że Wisła już tego 1 miejsca nie straci do konca. A zeby się tak stało muszą Wiślacy wygrać w Gdańsku. Napewno nie będzie tak łatwo jak ostatnio w łodzi z ŁKS. ale Wisła wygra to skromnie 1-0, moze z 2-0. I utrzyma 1 miejsce w tabeli. Choć jak dla mnie Wisła w tym sezonie poprostu nie zasługuje na Mistrzostwo Polski. Kolejny mecz to Polonia Warszawa - Lech Poznań. Kurs 2.00 na Lecha nie jest zły. Polonia już w lidze raczej odpuściła. Przy tym trenerze, który jest obecnie w Polonii klub ten gra słabiutko. Lech Poznań jeżeli nie zdobędzie Mistrza Polski to będzie to tylko i wyłącznie ich porażka na własne życzenie. Bo już dawno powinni zapewnić sobie przewagę kilku punktów i patrzeć na resztę z samej góry tabeli. Ale tak to jest gdy &#39;&#39;gwiazdeczki&#39;&#39; zamiast grać to szukają sobie klubów w Europie na najbliższy sezon. Ostatni mecz ,,z tej wielkiej trójki&#39;&#39; to spotkanie Ślaska Wrocław z Legią Warszawa. Kurs 4.20 na gospodarzy wydaje się bardzo ciekawym pomysłem. Legia niby jest w tej czołówce ligi polskiej i ciągle ma szanse na Meistera ale to co gra to jest kpina. Forma bardzo słabiutka. Śląsk Wrocław w tym sezonie bardzo mi się podoba. Szkoda, że brakuje Wrocławianom tego czegoś aby bić się o Mistrza. Jak dla mnie wygrana tutaj Śląska nie będzie żadną niespodzianką. A kursik bardzo ładny. Podsumowując to tak bym stawiał: Wisła 2, Lech 2 i Śląsk 1 (ewentualnie 1x tez po fajnym kursie). Spore znaczenie w tych meczach mogą mieć tzw,, przyjaznie&#39;&#39; na linii Śląsk Wrocław - Wisła Kraków i Lechia Gdańsl. Gdyby tak wszyscy zagrali pod Wisłę to byłyby ładne jajca. A w polskiej lidze wszystko możliwe. Mimo wszystko życzę powodzenia i dużych wygranych w tej kolejce Ekstraklasy, choć wyniki mogą paść zaskakujące... Pzdr

kolti 103

kolti

Użytkownik
Z najbardziej pewnych meczy jest Odra z Piastem, GKS Bełchatów z Arką oraz Wisła w Gdańsku w reszcie meczy żaden wynik nie będzie niespodzianką. Cracovia oraz Górnik muszą grać na całego o utrzymanie i o wyniku spotkania zadecyduje prawdopodobnie jedna bramka.GKS Bełchatów pokona pewnie mającą już nikłe na utrzymanie drużynę Arki. Wisła rozpędzona zwycięstwami, szczególnie z ŁKS-em oraz Legią nie powinna mieć problemów z przeciętną drużyną z Gdańska. Odra u siebie nie zwykła przegrywa, więc w meczu z Piastem obstawiam remis. Polonia - Jgiellonia mecz bez historii ????

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Choć jak dla mnie Wisła w tym sezonie poprostu nie zasługuje na Mistrzostwo Polski
A kto zasługuje?:|
Spore znaczenie w tych meczach mogą mieć tzw,, przyjaznie&#39;&#39; na linii Śląsk Wrocław - Wisła Kraków i Lechia Gdańsl. Gdyby tak wszyscy zagrali pod Wisłę to byłyby ładne jajca. A w polskiej lidze wszystko możliwe.
Szczególnie Lechia zagra dla Wisły:| Na trybunach będzie święto, na boisku piłkarze nie mogą sobie na takie coś pozwolić:| Po meczu np. razem fetować będą, itp, ale rywalizacja rywalizacją...:|
Jak tak ciśniesz już na tą Wisłe tymi &quot;argumentami&quot; to może wspomnij też, że Lech gra w ostatniej kolejce z Cracovią...:|
i tak pakt ma być między krakowskimi drużynami, Wisła wygrywa z Lechią co pozwoli Cracovii się utrzymać, a pasiaste z Lechem co pozwoli Wisełce zdobyć MP????

cien-27585 209

cien-27585

Użytkownik
Moim zdaniem kurs na Wisłe jest nieadekwatny do ryzyka:]1.50 na wyjeżdzie z zespołem który nie jest pewien utrzymania,a w ostatniej kolejce gra na wyjeżdzie z bezpośrednim rywalem w walce o utrzymanie nie brzmi zachecająco:]tym bardziej że,do Gdańska nie pojechał Boguski a Brozek narzekający na na ból stawu skokowego oraz pleców miał parę dni przerwy w treningach i zajęcia wznowił dopiero wczoraj.Dla mnie no bet:] dużo lepszym rozwiązaniem jest zagranie na Śląsk,ktory u siebie gra naprawde dobrze,a piłkarze na pewno pałaja żądzą rewanżu z najwyższą porażkę w sezonie,kiedy polegli w Warszawie 4:zero:]Do tego chyba jednak Lech, Polonia jakoś mnie nie przekonuje:-|

Polonia Warszawa - Lech Poznan 2 @ 2,05
Slask Wroclaw - Legia Warszawa 1X @ 1,95

sutek 79

sutek

Forum VIP
Bukmacherą sufit na głowe spadł ostatnio chyba, wystawiają na Wisłę takie kurs że aż żal patrzeć, tydzien temu z ŁKS-em dali 1,5 teraz 1,57 z Lechią a oba mecze Wisła gra na wyjazdach ja z takim kursam tego nie ruszam. Bardzo cieżki mecz czeka Legie we Wrocławiu, Śląsk u siebie jest mocny i napewno będzie walczył na całego o korzystny rezultat.
Bełchatów gra u siebie z Arką i powiunnen spokojnie wygrać, Arka gra fatalnie w tej rundzie zaś Bełchatów ma w podświadomości że ich największy rywal Polonia gra bardzo ciężki mecz z Lechem

W meczu chorzowskiego Ruchu z ŁKS-em &quot;śmierdzi&quot;?&quot;pachnie&quot;? ;D mi remisem

D 5

devil13england

Użytkownik
Optymistyczne ze względu kibicowskiego, ale czy piłkarsko Legia faktycznie jest na tyle mocna aby wygrać we Wrocławiu? Niby Śląsk o nic wielkiego nie walczy, ale wygrana z Legią zawsze jest prestiżowa i m.in dlatego Wrocławianie zagrają o pełną pulę tym bardziej, że w Warszawie przegrali wysoko bo aż 0-4.
Taki ze wzgledu kibicowskiego.Moze Legia nawet zremisowac ze Slaskiem ale zapewnij mnie ze w ostatniej kolejce Slask pojedzie do Krakowa i wygra bo wygrana z Wisla na jej boisku jest jeszcze bardziej prestizowa niz z Legia u siebie:jezora:

T 10

tosiek

Użytkownik
Taki ze wzgledu kibicowskiego.Moze Legia nawet zremisowac ze Slaskiem ale zapewnij mnie ze w ostatniej kolejce Slask pojedzie do Krakowa i wygra bo wygrana z Wisla na jej boisku jest jeszcze bardziej prestizowa niz z Legia u siebie:jezora:
Zadziwia mnie ten człowiek. ???? Marzenia o mistrzostwie Legii już dawno się skończyły. W Ekstraklasie wszystko zostało już rozstrzygnięte. Pozostaje mi zgodzić się z przedmówcami, że minimalne szanse na mistrzostwo ma jeszcze Lech Poznań. Czy Wisła jest aż tak głupia, aby nie wykorzystać błędów z tej rundy? :grin: Myślę, że nie. z pewnością przez te 2 kolejki dopilnują sobie osiągniętej przez nich lokaty.

Teraz moje typy na najbliższą kolejkę:

Cracovia Kraków - Górnik Zabrze 1 [2.10] 3/10
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 2 [1.45] 5/10

Uważam, że w tej kolejce dwie drużyny z Krakowa pokuszą się o komplet punktów. O Wiśle powiedziano już dużo. Co do Cracovii podział punktowy jest bardziej możliwy, biorąc pod uwagę fakt, że Górnik Zabrze zaskakująco dobrze radził sobie w Krakowie - niejednokrotnie wywożąc 3 punkty. W tej chwili drużyna gospodarzy jest bardziej zdeterminowana, presja utrzymania w lidze jest wysoka. Myślę, że powalczą. Stawka nieco mniejsza.

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Zadziwia mnie ten człowiek. ???? Marzenia o mistrzostwie Legii już dawno się skończyły. W Ekstraklasie wszystko zostało już rozstrzygnięte. Pozostaje mi zgodzić się z przedmówcami, że minimalne szanse na mistrzostwo ma jeszcze Lech Poznań. Czy Wisła jest aż tak głupia, aby nie wykorzystać błędów z tej rundy? :grin: Myślę, że nie. z pewnością przez te 2 kolejki dopilnują sobie osiągniętej przez nich lokaty.

Teraz moje typy na najbliższą kolejkę:

Cracovia Kraków - Górnik Zabrze 1 [2.10] 3/10
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków 2 [1.45] 5/10

Uważam, że w tej kolejce dwie drużyny z Krakowa pokuszą się o komplet punktów. O Wiśle powiedziano już dużo. Co do Cracovii podział punktowy jest bardziej możliwy, biorąc pod uwagę fakt, że Górnik Zabrze zaskakująco dobrze radził sobie w Krakowie - niejednokrotnie wywożąc 3 punkty. W tej chwili drużyna gospodarzy jest bardziej zdeterminowana, presja utrzymania w lidze jest wysoka. Myślę, że powalczą. Stawka nieco mniejsza.
Marzenia to raczej już dawno się skończyły o utrzymaniu, Cracovia gra słabą piłkę, wg. mnie po Arce najbrzydszą w lidze. Górnik po ostatniej motywacji kibiców gra coraz lepiej, z pełnym zaangażowaniem.

Jeśli według Ciebie mając 1 punkt straty i dwa mecze do rozegrania przez wszystkie drużyny drużyna nie ma już szans na mistrzostwo to gratuluje obiektywizmu.

Mój typ: Górnik @ 3.0

tbm 642

tbm

Forum VIP
Chyba się nie zrozumieliśmy. Aczkolwiek owszem wygrana w Krakowie również jest niezwykle prestiżowa i Śląsk o nią z pewością powalczy. Jednakże czy aby na pewno byłbyś szczęśliwy nawet z remisu Legii we Wrocławiu? A co wtedy jeśli Lech wygra oba spotkania?

Przejdźmy jednak do analizy nie z kibicowskiego a bukmacherskiego punktu widzenia...

Do Bytomia przyjeżdża Jagiellonia, która ma fatalną serię 22 spotkań wyjazdowych bez zwycięstwa. Wydaje mi się, że to dobra okazja aby tą czarną serię przełamać. Przed tygodniem Jaga zagrała dobre spotkanie z Polonią, Grosicki czy też Frankowski potwierdzili, że są bardzo dobrymi zawodnikami i stac ich na grę na wysokim poziomie. Polonia Bytom z Legią próbowała grać otwartą piłkę, ale przegrała 1:3. Tydzień wcześniej w szczęśliwych okolicznościach pokonała u siebie Arkę Gdynia 2:1 mimo, że była drużyną słabszą. Jestem zdania, że Jagiellonia o ile nie przełamie czarnej serii to przynajmniej zremisuje, a takie rozstrzygnięcie możemy pobrać po całkiem dobrym kursie.
Mój typ: remis lub Jagiellonia - 2,00 w Bet365 (5/10)
dla ryzykantów: Jagiellonia - 4,50 w Bet365 (2/10)

D 5

devil13england

Użytkownik
Chyba się nie zrozumieliśmy. Aczkolwiek owszem wygrana w Krakowie również jest niezwykle prestiżowa i Śląsk o nią z pewością powalczy. Jednakże czy aby na pewno byłbyś szczęśliwy nawet z remisu Legii we Wrocławiu? A co wtedy jeśli Lech wygra oba spotkania?

Przejdźmy jednak do analizy nie z kibicowskiego a bukmacherskiego punktu widzenia...
Z bukmacherskiego punktu widzenia to zagram Belchatów ???? Wiadomo ze walcza o 4 miejsce a w utrzymanie Arki nie wierza juz nawet dzialacze zespolu z Gdyni.Trener po ostatnim meczu powiedzial ze jest dwa mecze i 6pkt do zdobycia to go wysmiali

tbm 642

tbm

Forum VIP
No można i próbować Bełchatów ;)

Moją uwagę przykuło spotkanie Odry Wodzisław z Piastem Gliwice, na które bukmacherzy zaczęli znacznie obniżać kursy (chodzi o remis).

Matematycznie obie drużyny nie są jeszcze pewne utrzymania, stąd... należy spodziewać się ostrożnego grania, nie atakowania bramki przeciwnika za wszelką cenę, bo ogólnie z jednego punktu zarówno jedni jak i drudzy będą mogli być w sumie zadowoleni. Jak to mawiają &quot;lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu&quot; :wink: Poza tym Odra i Piast to drużyny wybitnie underowe. W meczach z ich udziałem pada mało bramek, to wszystko m.in ze względu na twardą grę w obronie (już niejednokrotnie chwaliłem Piasta) oraz kiepską postawę graczy ofensywnych. Podsumowując, w sobotnim spotkaniu, które zostanie rozegrane w Wodzisławiu spodziewam się niezbyt ciekawego widowiska, w którym przede wszystkim będzie liczył się fakt, aby nie stracić punktów. Jedno oczko przypieczętuje utrzymanie Odry, a Piasta do niego znacznie przybliży. Typuję remis tak do przerwy jak i na koniec tego spotkania.
Mój typ: X/X (połowa/koniec) - 3,80 w Expekt (4/10)
X do przerwy - 1,85 w Expekt/ w Fortunie (8/10)

legia 122

legia

Użytkownik
ja też się panowie włączę troszkę do tej dyskusji. Pierwszy meczyk to Lechia Gdansk - Wisła Kraków. Coś mi się wydaje, że Wisła już tego 1 miejsca nie straci do konca. A zeby się tak stało muszą Wiślacy wygrać w Gdańsku. Napewno nie będzie tak łatwo jak ostatnio w łodzi z ŁKS. ale Wisła wygra to skromnie 1-0, moze z 2-0. I utrzyma 1 miejsce w tabeli. Choć jak dla mnie Wisła w tym sezonie poprostu nie zasługuje na Mistrzostwo Polski. Kolejny mecz to Polonia Warszawa - Lech Poznań. Kurs 2.00 na Lecha nie jest zły. Polonia już w lidze raczej odpuściła.
dokładnie Polonia gra już tylko o tak zwaną pietruszkę dlatego proponuje grubo grać na Lecha który musi wygrać żeby móc przegonić Wisłe w walce o ligowy prymat

jacek89 5

jacek89

Użytkownik
o jaką pietruszkę?! Lech wygrał Puchar Polski, więc czwarta drużyna w tabeli zagra w pucharach. Polonia Warszawa ma dalej o co walczyć i tak łatwo u siebie nie odpuści Lechitom, którzy na wyjazdach nie imponują osiągnięciami.

S 42

szuwi1

Użytkownik
Oczywiscie czwarta druzyna zagra w pucharach, jesli Lech nie zdobedzienie mistrza, co jednak jeszcze bardziej potwierdza teze jacka89, ze Polonia ma o co grac - moga upiec dwie pieczenie na jednym ogniu (pozbawic Leszka szans na mistrzostwo i przyblizyc sie do 4 miejsca).

pietaszek89 1,6K

pietaszek89

Użytkownik
versus

Polonia Warszawa - Lech Poznań 1 (3,70)

Piłkarski sezon w polskiej lidze jest bardzo emocjonujący. O mistrzowski tytuł walczą 3 zespoły, a o utrzymanie od 4-5 zespołów. Zdobycie przez Lecha mistrzostwa spowodowało, że w wypadku nie zdobycie przez poznaniaków mistrzostwa w Lidze Europejskiej zagra 4 drużyna ekstraklasy. W ten sposób otworzyła się drużynie Polonii furtka do gry w pucharach. O czwarte miejsce walczą wspólnie z Bełchatowem, który ma raczej łatwe zadanie w 29 kolejce, gdyż mierzy się ze słabiutką Arką Gdynia. Bilans bezpośredni Polonii i Bełchatowa jest korzystny dla zawodników ze stolicy, więc jeżeli nadal będzie remis punktowy przewagę mają Poloniści. Taki obrót spraw powoduje, że Polonia musi wygrać dzisiejszy mecz, gdyż porażka wyeliminuje ich praktycznie z walki o LE. Zawodnicy z Konwiktorskiej zdają sobie sprawę, że pokonanie Lecha może pozwolić im &quot;upiec dwie pieczenie na jednym ogniu&quot;, ponieważ wyeliminują tym samym Lecha z walki o mistrzostwo oraz nie zależnie od wyniku w Bełchatowie zostaną na czwartym miejscu w lidze. Forma poznaniaków jest daleka od optymalnej lub nawet średniej. Oglądając ich mecze widać już zmęczenie sezonem. 3 z rzędu remisy w lidze, w ostatniej kolejce męczarnie z Lechią, Puchar Polski zdobyty w bardzo przeciętnym by nie powiedzieć słabym stylu. Wyniki Polonii są również dalekie od dobrych, jednak to jest chyba najważniejsze spotkanie sezonu dla nich. Przy lekkim uśmiechu losu mogą dostać się do europy. Może i nie zasłużyli, ale piłka nie zawsze jest sprawiedliwa. Obstawiam, że po żenującym widowisku wygrają zawodnicy Polonii, choć po nich to nigdy niczego nie można być pewnym.

Kurs z: Bwin

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom