>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

29. kolejka 1 Bundesliga - 08-10.04.2011

Status
Zamknięty.
rudy9210 11

rudy9210

Użytkownik
Najkorzystniejszy mecz do zagrania w tej kolejce to chyba mecz Stuttgartu, kurs dość spory z racji na ich ostatnie dokonania, ale patrząc na przeciwnika jakim jest Kaiserslautern, które na wyjazdach nie ma za dużo do powiedzenia, warto zagrać na VFB.
Mój typ: VFB Stuttgart @ 1,80 [Betclic]

rysiek650 14

rysiek650

Użytkownik
W niedziele o 15.30 Borussia Monchengladbach podejmować będzie u siebie Fc Koln w tym meczu zmierzy sie najgorzej grająca drużyna u siebie czyli Borussia z dorobkiem 9 pkt po 14 meczach u siebie z drużyną z kolei najgorzej grającą na wyjazdach Fc Koln 6 pkt po 14 meczach na wyjeżdzie.
Moim zdaniem w tym meczu foworytem jest drużyna gości która po przerwie zimowej broniła sie przed strefą spadkową teraz zajmują spokojną 10 pozycje z dorobkiem 35 pkt,Borussia jest ostatnia w tabeli od niepamiętam kiedy z dorobkiem 23 pkt i fatalnym bilansie bramek 38:62.
Ostatnie mecze Koln w miare dobre 1:0 z Nurynbergą,przegrana w Hamburgu 6:2,Koln Hannower 4:0,natomiast Borussia przegrana z Bayernem 1:0 i porażka z Kaiserslauten 0:1 i remis 1:1 z Werderem.
Myśle że włąśnie to jest ten mecz ktury poprawi fatalny bilans Koln na wyjazdach a Peszko razem z Podolskim przechylą szale zwycięstwa na swoją strone.Kurs na Koln kusi 3.10 ale ja będe troche bardziej ostrożny i w tym meczu polecam:

Borussia Mochengladbach poniżej 1.5 gola 1.60 w gamebookers i
Fc Koln po 2.20 (remis nie ma zakładu) w gamebookers:cool:

Jeżeli nie z Borussią Mochen to z kim? ????

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Eintracht - Werder​

Na początek 29 kolejki zobaczyć możemy potyczkę dwóch średniaków, gospodarze mimo, że ostatnio nie spodziewanie zremisowali w wyjazdowym meczu z Wilkami to i tak są najgorsza drużyną rundy wiosenne, przede wszystkim wiosną nie widać w nich wiary, brak motywacji i totalna dezorganizacja, jedyne co zanim przemawia to atut własnego boiska. Werder &quot;?&quot; można powiedzieć nie wiadoma, ale ostatnio notują już w miarę przyzwoite wyniki, widać że nie mają zamiaru spaść i wzięli się za siebie, ale uważam, że są słabi personalnie. U gospodarzy brak: Chrisa i Zlatana Bajramovicia oraz Ochsa, w Werderze poważniejsze braki: Sebastiana Boenischa, Naldo, Sebastiana Proedla, Daniela Jensena i Claudio Pizarro.

Eintracht: Fährmann - S. Jung, Franz, Russ, Tzavellas - Schwegler, Rode - M. Heller, Halil Altintop, Köhler - Gekas

Werder: Wiese - Fritz, Mertesacker, Pasanen, Silvestre - Frings - Wesley, Borowski - Marin - Avdic, Wagner

Frankfurt-Werder B. (spotkanie bez remisu) Typ:2 Kurs:1,75

Otrzymane punkty reputacji: +2
t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Hamburger SV - Dortmund

Krótko bo i weny brak z końcem sezonu. Dwie solidne obrony i mi się tutaj widzi zdecydowanie jakiś under ale dla HSV, które gra w kratkę. Dortmund na wyjazdach w ostatnim czasie nie zachwyca i mało strzela w dodatku hamburg u siebie potrafi nie stracić bramki a strzelić będzie problem tym bardziej ,że przyjdzie zmierzyć się z najlepszą defensywą ligi. Nie mniej jednak skłaniałbym się , że to gospodarze nie strzelą i zagram bezpiecznie na under 1,5 na druzynę gospodarzy. Widzi mi się tutaj jakieś 0-2 dla dortmund ale czy zagram na ich win muszę jeszcze pomyśleć. Na obecną chwilę to:
HSV Under 1,5 @ 1,55 :cool:

sekular 47

sekular

Użytkownik
A mnie sie podoba typ na Schalke...2.05 brzmi ciekawie patrzac czego dokonalo Schalke w LM z Interem... napewno ich sklad nie wyglada wcale lepiej niz wilkow, ale tutaj bardziej mam na mysli jaki zastrzyk pozytywnej enegii beda mieli po takim wystepie we Wloszech... mysle, ze nawet nie maja sie co martwic o rewanz z takim zapasem brakowym.... wiec jakby to ujac... mozna sie skupic na lidze, i zainkasowac 3 pkt ze slabymi wilkami ????

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
A mnie sie podoba typ na Schalke...2.05
Po pucharach oni cuda wyprawiają więc lepiej w to nie inwestować. Ciekawie na pewno będzie , Magath powraca jutro do Schalke ale w roli przeciwnika. Ja bym uważał na gospodarzy mimo , że trener nowy to ta ekipa lubi się rozluźnić po pucharze...

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Po pucharach oni cuda wyprawiają więc lepiej w to nie inwestować. Ciekawie na pewno będzie , Magath powraca jutro do Schalke ale w roli przeciwnika. Ja bym uważał na gospodarzy mimo , że trener nowy to ta ekipa lubi się rozluźnić po pucharze...
ale po jakich pucharach ???? po 5:2 to każdemu się chce grać, do tego Magath wpada , nic tylko pokazać mu jak to się wygrywa bez niego i spuścić jego drużynę do 2 BL

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
ale po jakich pucharach po 5:2 to każdemu się chce grać, do tego Magath wpada , nic tylko pokazać mu jak to się wygrywa bez niego i spuścić jego drużynę do 2 BL
Nie ważne czy po 5:2 czy 0:2 . Z tego co mi wiadomo to w meczu z Interem te bramki padały trochę z przypadku ale mniejsza o to bo to nie ma znaczenia. Po LM przeważnie ciężko się gra większości drużyn...
Spotkania &quot;niebieskich&quot; po pucharach.... Stuttgart vs. Schalke 1:0 ( Po DFB) B. M&#39;gladbach vs. Schalke 2:1 ( Po LM)
Schalke vs. Hoffenheim 0:1 ( Po DFB)
Mainz 05 vs. Schalke 0:1 ( Po LM)
Kaiserslautern vs. Schalke 5:0 ( Po LM)
Dla mnie no bet i tyle.
GL z Schalke .

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Nurnberga lezy Bayernowi a kurs 1,6 warty gry.⛔
Na Borussie dobry kurs by zagrać, HSV średnia forma do tego nie mają argumentów na rywali dzisiaj a Bayer się zbliża.⛔
O Schalke już pisałem. A ostatnim typem dobrym grania jest H96, mają pełny skład , grają u siebie z bezpośrednim rywalem w tabeli. Mainz wróciło na swoje tory, a w pierwszym meczu również przewaga Hannoveru do momentu czerwonej kartki. ✅✅
Sorry że tak krótko ale czasu nie mam

K 0

karolina1910

Użytkownik
Vfb Stuttgart - 1.FC Kaiserslautern
Typ : 1
Kurs: 1.78 (tobet)
Mierzą się sąsiedzi tabeli 15 Stuttgart z 14 Kaiserslautern a więc będzie to mecz o 6 punktów. Jak wiemy tak mecze są zawsze zacięte i często są lepszym widowiskiem niż mecze z udziałem drużyn walczących o miejsca w górnej cześć tabeli. Analizę zacznę popierać tym , że Kaiserslautern zdobyło tylko 13 punktów na wyjazdach. ( 4 zwycięstwo , 1 remis , i aż 9 porażek )
Stuttgart nie przegrał od 5 meczów , 3 z nich wygrywając. Co pokazuje , że wzieli się za zdobywanie punktów. Ostatnie trzy mecze grali z drużynami walczącymi też o utrzymanie z Werdem i Wolfsburgiem które zremisowali i z drużyną St. Pauli które wygrali. Pokazuje to że w meczach o 6 punktów potrafią się zmobilizować. Porównując Werder i Wolfsburg do Kaiserslautern wiadomo jak to różnica skal i te remisy można w jakiś sposób usprawiedliwić ale już strata punktów z Kaiserslautern może mieć bardzo poważne konsekwencje.​

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Nie ważne czy po 5:2 czy 0:2 . Z tego co mi wiadomo to w meczu z Interem te bramki padały trochę z przypadku ale mniejsza o to bo to nie ma znaczenia. Po LM przeważnie ciężko się gra większości drużyn...
Dokładnie, też jakiś daleki jestem od hurraoptymizmu i stawianiu na Schalke. Niby 5 bramek, ale przy każdej sporo szczęścia, a to się od kogoś odbiła piłka i spadała pod nogi gracza Schalke, a to samobuj Ranocchi. Mieli sporo farta wg mnie, że aż tak wysoko wygrali.
Ja odpuszczam sobie to starcie.
VS
HAMBURG - DORTMUND
Typ : Dortmund DNB @ 1,602 Pinnacle ▶1:1
Krzyzys przełamany i pewna wygrana z H96 4:1 tydzień temu. 1połowa możę przeciętna, ale za to druga odsłona koncertowa. Gotze jest niesamowity. Dzisiaj HSV bez Mathijsena. Ponadto ta ich defensywa jakoś mnie nie powala na kolana. Rost potrafi grac niepewnie, jakoś nigdy nie darzyłem tego keepera zbytnim szacunkiem. Do topu mu brakuje wiele.
Ponadto analizuje wyniki HSV z czołowką i za bardzo to im nie idzie w tych meczach... Z Bayernem 0:0 i 0:6, z Leverkusen 2:4, z Hannoverem 2:3, z Mainz 1:0 i 2:4. No i z Dortmundem w pierwszym meczu 0:2.
BVB z kolei przeciwnie, prócz porazki z Leverkusen na inauguracje potem im silniejszy rywal tym bardziej sie sprężali i pokazywali im miejsce w szeregu.
Skład taki jak ostatnio. Oby tylko Lewandowski nie tracił znowu tylu piłek.. Licze jednak, że może to Kuba zagra od początku ?
BVB przegrywału w Hamburgu 4 mecze ostatnie, ale wcześniej grało się im tam świetnie.
Porównując Elie do Gotze przed sezonem to wszyscy wskazaliby na Holendra, a ten gra przeciętnie. Niestety. Ja upatruje zwycięzcy w liderze pewnie zmierzającym po tytuł mistrzowski ;)
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Götze, Lewandowski, Großkreutz - Barrios

Hamburger SV:
Rost - Diekmeier, Kacar, Westermann, Aogo - Jarolim - Ben-Hatira, Zé Roberto, Elia - van Nistelrooy, Petric.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
FC Nuernberg vs Bayern

Chyba najważniejsze spotkanie Bayernu w tym sezonie, derby Bawarii które zadecydują o tym czy Bayern Monachium zagra w przyszłorocznej edycji Ligi Mistrzów. Po nie oczekiwanie bardzo wysokiej przegranej H96, Bayern awansował na 3 miejsce, dające udział w el. LM. Teraz mając tylko jedno punktową przewagę misi wygrać derby żeby nie spaść z tej pozycji. Nuernberg, która przegrała dwa ostanie spotkania w lidze bez kontuzjowanych Mike Frantza i Alberta Bunjaku, Bayern zaś w najmocniejszym składzie. Forma w obu zespołach nie jest ich atutem w tym spotkaniu, Bayern po prostu gra &quot;patologię&quot; bez motywacji, bez polotu ostatnio tylko RR ich ratują, do tego u podopiecznych van Gaal wielkie problemy w defensywie, poza Lahmem obrońcy grają poniżej poziomu, dlatego w tak ważnym spotkaniu van Gaal misi eksperymentować i postawić na pozycji stoperów Luiza Gustavo i Badstubera ogólnie wydaje mi się, że dobry pomysł, Gustavo już grał na tej pozycji i powinien sobie poradzić, a Badstubera będą mocno wspierać Kroos i Schweinsteiger, defensywę mamy za sobą wiec jeśli chodzi o strzelanie bramek to Robben i Ribery sprawę załatwią, do tego jest wysunięty Gomez - według mnie nie jest najwyższej formie, ale uważam że on i tak poniżej pewnego poziomu nie schodzi o niego się nie martwię. FC Nuernberg powiem szczerze dawno ich nie wiedziałem w akcji przez cały mecz, raczej ich obecna grę mogę ocenić po skrótach, ale uważam ich za solidny zespól, przede wszystkim w ich drużynie niema tak znaczącego lidera, jakimi są Cissé w Freiburg czy Ya Konan w H96, a mimo to tak jak owe drużyny FCN pokazło w tym sezonie pazur. Mecz dla Bayernu o wszytko wiec nie widzę innej możliwości. Kurs wydaje mi się w sam raz i jest adekwatny do ryzyka.

Nurnberg-Bayern M. Typ:2 Kurs:1,6

Schalke - Wolfsburg​

To jest niezwykle ciekawe spotkanie, Wolfsburg gra o utrzymanie, Schalke gra o nic, ale awans do półfinału LM na pewno da im wiatru w żagle. Rangnick nowy trener S04 od razu wniósł świeżość do zespołu i Schalke pokazuję nową twarz. Co do Wilków, to przyszedł Magath i specjalnie nic się nie zmieniło, nadal są głownym faworytem do spadku, ale Magath jest w tym spotkaniu osobą kluczową bo przecież do niedawna S04 prowadził i praktycznie to on ten zespół stworzył, bo po jego decyzjach przyszli piłkarze którzy teraz świadczą o sile zespołu z Gelsenkirchen. Co do typu to jakoś nie widzę Wilków wygrywających z Schalke w meczu wyjazdowym, Schalke musi się oszczędzać bo, mimo że maja potężna zaliczkę w LM to nadal muszą grać i nadal Inter jest dobrą drużyną, może 4-0 to jest na Włochów za dużo, ale Schalke przed własna publiczności przegrywać też nie będzie chciało i będą chcieli pokazać rywalom zza miedzy - Borussii, że skoro oni mają BL to my mamy LM. 70 tysięcy kibiców na Veltins-Arena za Schalke to też jest siła. Z drugiej strony VFL ma nuż na gardle. Napewno mecz zapowiada się ciekawie, ale uważam gospodarzy za faworytów. Do tego Farfan - jeden z najlepszych piłkarzy S04 ma pełną swobodę bo w rewanżu z Interem nie zagra, z powodu nadmiaru żółtych kartek. W składach, to przede wszystkim Schalke ma problem z napastnikami bo i Gavranovici i Huntelaar nie zagrają oprócz tego mniej znaczące postaci, które nie zagrają: Kluge, Moritz, Pander, Kenii. Felix Magath nie będzie mógł wystawić: Arne Friedricha, Cigerciego, Mbokaniego, Lenza i Mario Mandzukicia i to już są poważniejsze osłabienie. Najrozsądniej wydaje mi się jest zagrać Schalke DNB, nie sądzę, że Wilki są w stanie wygrać w tym momencie z Schalke na wyjeździe.

Schalke-Wolfsburg (spotkanie bez remisu) Typ:1 Kurs:1,58

S 381

szczurek

Użytkownik
Hamburger SV - Borussia Dortmund

Witam. Dzisiaj przyjrzę się w analizie bardzo ciekawemu starciu w Bundeslidze, pomiędzy Hamburgerem SV i Borussią Dortmund
Będzie to mecz drużyn, które zaskoczyły w tym sezonie. Hamburg to niespodzianka in-minus. Typowani przez wielu (w tym mnie) do zdobycia mistrzostwa w tym sezonie, zajmują dopiero siódme miejsce, i muszą do końca walczyć o miejsce w Europejskich Pucharach. Natomiast Borussia niespodziewanie okazała się być znakomitą drużyną, i prowadzi w tabeli z dużą przewagą, i praktycznie zapewnionym tytułem mistrzowskim.
Wydaje mi się że będzie to starcie zamknięte, gdzie drużyny będą się szanowały nawzajem. Hamburg gra na własnym stadionie, ma nowego trenera (Michael Oening zastąpił Armina Veh).
Zawodnicy Hamburgera wiedzą jak silna jest Borussia, dlatego uważam że się zamurują na własnej połowie, i szybkimi kontratakami postarają się rozstrzygnąć ten mecz na swoją korzyść. Głównym zadaniem będzie pokrycie Lucasa Barriosa, który sam ciągnie ofensywną grę Borussi. Drugi napastnik - Robert Lewandowski nie może się odnaleźć, i nie strzela zbyt dużo goli. Problemy w ataku ma też Hamburg. Van Nisterlooy potrzebuje dokładnych podań, które mógłby zamieniać na bramki. Jest to mistrz gry w polu karnym i wykańczania akcji. Nie jest jednak bogiem szybkości i techniki, i w kontratakach raczej się nie sprawdza. W nienajlepszej formie znajduje się Jose Paolo Guerrero, a Mladen Petrić to (przynajmniej według mnie) najwyżej przeciętny napastnik. Ważny będzie środek pola, gdzie może dojść do klinczu. Defensywni pomocnicy Hamburga skupią się na zneutralizowaniu Nuriego Sahina. Wydaje mi się że nie padnie dzisiaj dużo goli, przynajmniej nie na początku, dopóki piłkarze Hamburgera będą mieli siły stosować agresywny pressing.
Przewidywane składy:
Hamburger (4-2-3-1):
Frank Rost - Dennis Aogo, Heiko Westermann, Gojko Kacar, Dennis Diekmeier - David Jarolim, Ze Roberto - Eljero Elia, Anis Ben-Hatira, Jonathan Pitroipa - Mladen Petrić

Borussia (4-4-2): Roman Weidenfeller - Marcel Schmelcer, Mats Hummels, Neven Subotić, Łukasz Piszczek - Kevin Grosskreutz, Sven Bender, Nuri Sahin, Mario Gotze - Robert Lewandowski, Lucas Barrios

Moja propozycja:
I połowa Under 1,5 gola @1,45

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
VFB Stuttgart - Kaiserslautern
Stuttgart 1,94 Pinnaclesports
Stuttgart w tej rundzie prezentuje się naprawdę dobrze, ale związane jest to także ze świetną postawą sprowadzonego w zimie Tamasa Hajnala, który rozkręcił grę zespołu. Teraz Węgier nie zagra, jednakże i tak uważam, że VFB pokona słabszego rywala. Shinji Okazaki również okazał się świetnym nabytkiem, fantastycznie spisuje się Harnik, z przodu można liczyć na Pogrebnyaka czy Cacau. Stuttgart w tabeli jest pozycję niżej niż goście, którzy jednak spisują się w tej rundzie bardzo słabo. Dlaczego? To proste, bramki przestał strzelać Lakić, który w pierwszej rundzie był fantastyczny i zapracował na kontrakt w Wolfsburgu. Nie zależy mu już? Raczej nie, ale wiadomo, motywacja jest nieco inna, jeżeli wie na pewno, że nawet w razie spadku zespołu, on może pozostać w Bundeslidze. A ostatnio sytuacja jest jeszcze trudniejsza dla Srdjana, bo wygląda na to, że Kaiserslautern będzie jednym z tych zespołów, które stoczą z Wolfsburgiem bardzo trudną walkę o utrzymanie. Dziś w zespole gości może nie zagrać od pierwszej minuty wracający po kontuzji drugi z chorwackich gwiazdorów zespołu, Ivo Ilicevic. Drużyna na wyjazdach jest słaba, u siebie za to może pokonać każdego. Stuttgart nie ma zaś już tak wielkich kłopotów kadrowych, gra solidnie i na pewno nie jest zespołem, który powinien walczyć w końcówce sezonu o utrzymanie. Ma świetnych zawodników i liczę na to, że dziś nie będą mieli kłopotu z pokonaniem rywala.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Bayer 04 - FC St. Pauli

No cóż, gospodarze będący ostatnio w bardzo dobrej dyspozycji podejmują St. Pauli, w teorii goście są skazani na porażkę, ale drużyna z Hamburga nadal może myśleć o utrzymaniu dzięki wczorajszym korzystnym wynikom. Bayer z problemami kadrowymi wypadło im ze składu kilku piłkarzu, który jednak coś znaczyli w zespole Aptekarzy zwłaszcza bramkarz Adler i Renato Augusto to poważniejsze osłabienia, do tego nie zagra jeszcze Friedrich. St. Pauli ma znacznie większe problemy problemy kadrowe, jednym z powodów jest to, że ostatnio się wy kartkowali w meczu z Schalke, a wiec raczej nie zagrają Mathias Hain, Jan-Philipp Kalla, Fabio Morena, Bastian Oczipka, Carsten Rothenbach, Moritz Volz, Carlos Zambrano i Fin Bartels. Z uwagi, że goście mają wielkie problemy kadrowe nie spodziewał bym się tu z ich stron ataków, Bayer na wyjeździe to dla nich nie jest rywal, na którym będą chcieli zbierać punkty i myślę, że St. Pauli zagra dziś bardzo defensywnie, oczywiście problemem jest zatrzymanie ofensorów Bayeru, bo na chwilę obecną Leverkusen dysponuje potencjałem ofensywnym, który może sie mierzyć z każdym. Faworyt jest jeden, ale bukmacherzy dziś źle ocenili możliwości strzeleckie Bayernu, gdyż kurs na under 3,5 jest w granicach 1,7. Zdaje sobie sprawę, że Bayer będzie dominował, ale nawet na spółkę z St. Pauli będzie ciężko strzelić 4 bramki, bo nie sądzę, żeby w tym meczu St. Pauli strzeliło, no może max trafią raz, Bayern na 3 na pewno stać, ale St. Pauli nie strzelaninę nie pójdzie bo dla nich 1 punkt będzie spełnieniem marzeń, wiec liczę na strasznie rwany mecz i Hamburczycy grają ultra defensywnie, tak żeby Bayerowi uniemożliwić grę.

Leverkusen-St.Pauli (3.5) Typ:Under Kurs:1,7

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Bayer Leverkusen vs. FC Sankt Pauli typ: FC Sankt Pauli nie strzeli @ 1.70
Bayer L.: Giefer - Balitsch, Schwaab, Reinartz, Kadlec - Vidal, Rolfes - Sam, Ballack, Barnetta - Derdiyok
St. Pauli: Pliquett - Lechner, Thorandt, Eger, Gunesch - Boll, M. Lehmann - Bruns, Takyi, M. Kruse - Asamoah
Na BayArena Arena nie powinno być żadnych niespodzianek. Sankt Pauli powinno przegrać kolejne spotkanie z rzędu ,wliczając spotkanie jeszcze z Schelke które nie tak dawno zostało przerwane passa ta przedłuża się do kolejnych sześciu porażek ,wcześniej gości ogrywały takie zespoły jak Eintracht, VfB Stuttgart czy też 1. FC Nürnberg w pamiętnym meczu aż (0-5) w klubie nie widać żadnych perspektyw na zmiany i poprawę jakości gry. Wszystko to ich kosztuje ciągły spadek w tabeli obecnie jest to już 17-lokata ,czyli spadkowa bo wczoraj Wilki przeskoczyły na 16-lokatę dają im jak na razie grę w barażach. Przed sezonem na pewno można było przewidzieć scenariusz że Pauli powalczy o utrzymanie ale już w ciągu sezonu wyglądało to całkiem przyzwoicie a tu nagle wyraźna obniżka lotów przez praktycznie większość graczy i mamy to co mamy. H. Stanislawski nie może dziś skorzystać z paru ważnych graczy wśród nich są Fin Bartels (27/1), Moritz Volz (9/0), Carlos Zambrano (20/1), Bastian Oczipka (20/0) czy też kolejny z obrońców Carsten Rothenbach (13/0). Aptekarze z kolei nie mają takich problemów ,po niepowodzeniu w lidze europejskiej z Villarrealem zespół skupił się na lidze i z bardzo dobrym skutkiem ,bo wczoraj kolejne punkty zgubiła Borussia Dortmund a dziś szansa na zmniejszenie straty do zaledwie pięciu oczek. W lidze Bayer jest niepokonany od siedmiu spotkań z rzędu przy okazji w trzech ostatnich nie tracił nawet bramki ogrywając między innymi Schalke (2-0), K&#39; lauten (0-1) czy też FSV Mainz (0-1). Jeśli chodzi o braki to trener w bramce nie może wystawić podstawowego bramkarza Rene Adler (27/0), w środku pola zabraknie Renato Augusto (22/7) a w obronie Manuel Friedrich (19/0). Mówiło się także o tym że nie zagra Barnetta ten jednak jest awizowany przez kickera do pierwszego składu. Podsumowując trzy punkty powinny zostać w Leverkusen nie tylko z względu słabej gry w ostatnim czasie rywala ale także wszystkich atutów gospodarzy ,takie jak obecna forma, motywacja zdobycia mistrzostwa, własnego boiska czy też lepszej kadry. Spotkanie to kończy dzisiejsze granie w Bundeslidze i całą 29-kolejkę ,początek od 17-30 transmisja na antenie Eurosportu 2.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Leverkusen - St. Pauli

Jeden z najważniejszych meczów dla Leverkusen w tym sezonie. Borussia konsekwentnie gubi punkty, a Bayer jest coraz bliżej. Nikt głośno nie mówi o możliwości dogonienia Dortmundu, ale na pewno gdzieś w podświadomości tkwi nadzieja, że to może się udać. St. Pauli jest na równi pochyłej w dół, wspaniała przygoda z Bundesligą prawdopodobnie skończy się już po pierwszym sezonie. Leverkusen skupia się już tylko na Bundeslidze i nie wierzę, że Aptekarze nie wykorzystają szansy na odrobienie kolejnych dwóch punktów do Borussi. A jak nie wykorzystają, to będziemy się cieszyć, że Polacy mają większe szanse na tytuł. :smile:
Jeżeli dzisiaj Bayer nie wygra, to do końca zostanie mu 5 kolejek i 7-8 punktów do odrobienia. Odrobienie tej przewagi będzie graniczyć z cudem.

Typ:
Leverkusen 3-0 St. Pauli

E 5

el-nino09

Użytkownik
Leverkusen - St. Pauli

Już tylko 8 punktów straty do Borussi, po dzisiejszym meczu może być to starta jedynie 5 punktów. Wszystko wskazuje na to, że właśnie tak się stanie, Leverkusen jest w gazie, nie grają już w Lidze Europy, a więc mogą skupić się w pełni na lidze.
St. Pauli notuje bardzo słabą wiosnę, w 6 ostatnich spotkaniach ani jednego punktu, to mówi samo za siebie.
Martwi trochę brak Augusto w drużynie gospodarzy, ale środek pomocy i tak wygląda bardzo dobrze, znalazło się w końcu miejsce dla Ballaca.
Zabraknie również Friedricha i Adlera, ale akurat defensywa Leverkusen nie powinna mieć dziś wiele do roboty.
W St. Pauli nie zagrają dziś nie wystąpią Mathias Hain, Jan-Philipp Kalla, Fabio Morena, Bastian Oczipka, Carsten Rothenbach, Moritz Volz, Carlos Zambrano i Fin Bartels. Jak widać lista jest pokaźna. Zresztą sytuacja kadrowa Piratów jest dobrze znana, to tam ostatnio na ławce rezerwowych zasiadał rzecznik prasowy. ????

Monchengladbach - Kolonia

Przyznam że tu kierowałem się trochę intuicją, choć większy potencjał drzemie w gościach, co zresztą pokazuje tabela. Kolonia utrzymanie już sobie praktycznie zapewniła, Borussia zajmuję ostatnią lokatę i jest co raz bliżej spadku. 5 pkt do przedostatniego St Pauli i 7 do ostatniego bezpiecznego miejsca wydają się już nie do odrobienia. Zwłaszcza że trzy kolejne spotkania grają z czołową piątką - Dortmundem, Mainz, Hannoverem.
Ciekawy jestem jakie nastroje panują w Gladbach, myślę że część piłkrayz pogodziła się już ze spadkiem, nie wiem czy dziś wyjdą na boisko w pełni skoncentrowani. Bo szanse na utrzymanie są właściwie iluzoryczne.
Natomiast Kolonia prezentuje się ostatnio całkiem fajnie, nie licząc wpadki w HSV mają za sobą naprawdę dobre spotkania. Jeśli dziś zagrają na miarę swoich możliwości, są w stanie pokonać gospodarzy. Liczę na to

K 23

kajzer

Użytkownik
Leverkusen - St. Pauli

Typ:1
Kurs:1.25

Tym razem postanowiłem podać bardzo bezpieczny typ ale niestety co za tym idzie z nie najwyższym kursem ale mecz wydaję się być niemal pewny. Przechodząc do rzeczy to wybrałem mecz pomiędzy Leverkusen - St. Pauli. Oczywiście jak doskonale widać po kursie wystawionym przez bukmacherów zdecydowanym faworytem jest drużyna gospodarzy, która gra w tym sezonie fantastycznie dzięki czemu zajmuję bardzo wysokie drugie miejsce z dorobkiem aż 58 punktów i w miarę bezpieczną przewagą nad trzecią ekipą, wciąż mająca szanse na mistrzostwo mają co prawda aż 8 punktów straty ale jeden mecz mniej rozegrany więc jeżeli dzisiaj wygrają co jest bardzo prawdopodobne to ich starta zmniejszy się tylko do 5 punktów. Goście natomiast spisują się w tym sezonie po prostu fatalnie głównie w ostatnich spotkaniach grają katastrofalnie przez co spadli na 17 pozycję, jak dotąd zgromadzili oni 28 punktów. Ale jak już wcześniej wspomniałem grają oni ostatnio fatalnie o czym najlepiej świadczy aż 6 porażek z rzędu, gospodarze natomiast w sześciu ostatnich meczach odnieśli aż 5 zwycięstw i zaledwie jeden remis co jest naprawdę znakomitym wynikiem. Myślę, że goście nie mają kompletnie żadnych szans w tym meczu z tak dobrze dysponowanym rywalem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom