>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

28 kolejka Primera Division 23-25 marca 2010r.

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Po wydarzeniach z ostatniego tygodnia zastanawiam się czy jest siła która może powstrzymac Messiego i Barcelone w triumfie w tym sezonie w Primera Division. Fenomenalny Argentyńczyk w środe zdobył 2 gole przeciwko Stuttgartowi. Wczoraj hattrick przeciwko Saragossie. W poprzedniej kolejce również w pojedynke rozbil Valencie popisując się także hattrickiem. Na koncie ma już 25bramek w lidze i pewnie zmierza po tytuł króla stzrelców. Rzekłbym fenomen! I tak zapewne jest. W środe Barca zmierzy się z Osasuną i nic nie wskazuje że mogliby tu stracic pkt mając Messiego w skłądzie. Można tylko się zastanawiac ile tym razem Leo stzreli bramek ;) Real tymczasem zmierzy się z niewygodnym dla nich Getafe. To takie małe derby Madrytu.

&lt;&lt;KONTUZJE&gt;&gt;

Zapraszam do dyskusji ;)

tbm 642

tbm

Forum VIP
Real tymczasem zmierzy się z niewygodnym dla nich Getafe. To takie małe derby Madrytu.
Przedsmak wielkich derbów Madrytu, które już w najbliższą niedzielę ;) Faktycznie Real miewał w ostatnich latach problemy z Getafe. Kurs jak to na Real tradycyjnie bardzo niski, ale Królewscy rozczarować nie powinni. Jednak czy mimo wszystko warto inwestować? Ja na pewno jeszcze się zastanowię...

Na szybko wpadł mi w oko under w meczu Almerii z Saragossą. Beniaminek ostatnio dba o grę defensywną i niech nikogo tutaj nie zmyli overowe 2:4 z Barceloną.

anonimowy 45

anonimowy

Użytkownik
Spotkanie: Gijon - D.La Coruna
Typ: 1
Kurs: 2.45
Buk: Betsson
W tym spotkaniu typuję zwycięstwo gospodarzy . Sporting Gijon wygrał w tym sezonie osiem spotkań , osiem zremisował oraz jedenaście przegrał . Gospodarze mają na swoim koncie trzydzieści dwa punkty , co daje im dwunaste miejsce w tabeli Deportivo La Coruna wygrała w tym sezonie dwanaście spotkań , sześć zremisowała oraz dziewięć przegrała . Goście mają na swoim koncie czterdzieści dwa punkty , co daje im siódme miejsce w tabeli . W pierwszym spotkaniu obu ekip w tym sezonie było 1-1 .Faworyta tego spotkania ciężko wskazać . Sporting Gijon ma atut własnego boiska , gdzie w tym sezonie spisuje się bardzo dobrze . Gospodarze ostatnio nie grają za dobrze , ale mieli za rywali bardzo dobrych przeciwników . Deportivo La Coruna z kolei na wyjazdach prezentuje się nieźle , ale goście mają w swoim zespole plagę kontuzji co nie za dobrze przekłada się na ich ostatnie wyniki . Najbardziej prawdopodobny wydaje się więc remis 1-1 , ale zaryzykuje i zaufam gospodarzom stawiając na nich 1-0

ciamot 78

ciamot

Użytkownik
spotkanie: Sporting Gijón - Dep La Coruña
typ: x2
kurs: 1.55
buk: Expekt
deportivo w ostatnich kilku kolejkach grało w kratkę, u siebie grali całkiem niezle zaliczajac 2 zwycięstwa jednak na wyjazdach szło im zdecydowanie gorzej. Dzisiejszy mecz ze sportingiem na pewni nie bedzie należał do łątwych. sporting jest mocny zwłaszcza na swoim boisku. deportiwo gra jednak o puchary i kazdy puntk jest dla nich bardzo istotny, jestem przekonany ze remis jest jak najbardziej w ich zasięgu. personalnie deportiwo jest drużyną lepszą, stawiam wiec remis ze wskazaniem na dużyne z la coruna.

tbm 642

tbm

Forum VIP
spotkanie: Sporting Gijón - Dep La Coru&amp;ntilde;a
typ: x2
kurs: 1.55
deportivo w ostatnich kilku kolejkach grało w kratkę, u siebie grali całkiem niezle zaliczajac 2 zwycięstwa jednak na wyjazdach szło im zdecydowanie gorzej.
Sporting Gijon - Deportivo La Coruna

Nie zgadzam się z tym typem oraz zacytowanym zdaniem. Deportivo w miniony weekend przecież przegrało na El Riazor 0:2 grając bardzo słabo z Valladolid. Co prawda teraz do składu wraca Riki, ale nie sądzę aby odmienił oblicze drużyny. Nie ma co ukrywac, że Deportivo zatraciło dobrą dyspozycję. Dwa domowe zwycięstwa o których mowisz to zwycięstwa z Xerez oraz Tenerife, drużynami które w tabeli są pod kreską.

Jak będzie dzisiaj? Gijon ambitnie przeciwstawił się Realowi i choć m.in Higuain zmarnował sporo sytuacji dla Realu to i Sporting swoje okazje miał m.in przy stanie 21 doskonała okazja i swietna interwencja Casillasa.

Moim zdaniem to gospodarze będą bliżej sięgnięcia po trzy punkty w tym meczu, mając jednak na uwadze fakt, że mecze na Molinon zazwyczaj są bliskie remisu to asekuruję się podpórką na remis.

Mój typ: 1x - 1,35 w Tobet ✅
dla ryzykantów 1 - 2,35 ✅

barcelonczyk 170

barcelonczyk

Użytkownik
Spotkanie: FC Barcelona - CA Osasuna
Typ: 1 (Handicap europejski 0:1)
Kurs: 1,44
Buk: Bet365
Analiza:

Na jutro wybrałem spotkanie FC Barcelona - CA Osasuna. Barca na własnym stadionie wygrała 11 meczy i 1 zremisowała z bilansem bramek 37 strzelonych i 8 straconych, zaś Osasuna w meczach wyjazdowych wygrała 4 razy, 2 razy zremisowała oraz 8 razy przegrała a bilans bramkowy tej drużyny to 13:18. W szeregach gospodarzy nie zagrają Eric Abidal, Xavi oraz Gerard Pique natomiast w składzie gości zabraknie Waltera Pandianiego, Carlosa Arandy, Oiera oraz Ludovica Delporte. Osasuna nie wygrała w żadnym z ostatnich 6 meczy, natomiast Barcelona jest w ostatnio w bardzo dobrej formie, a szczególnie Messi który zdobywa bramki jak na zawołanie. W ostatnich 2 meczach ligowych ten zawodnik zaliczył 2 hattricki. W rundzie jesiennej padł wynik 1:1, ale teraz przed własną publicznością gospodarze powinni bez problemów odnieść zwycięstwo aplikując rywalą kilka bramek.

marcin9002 0

marcin9002

Użytkownik
Mecz: Barca - Ossasuna
Typ: L.Messi zdobędzie gola ⛔
Kurs: 1.53
Buk: Betsson
Witam. W dniu dzisiejszym zmierzą się ze sobą zajmujący drugą pozycję w Primiera Division zespół Katalończyków z trzynastą Ossasuną. Barca przegrywa pojedynek o 1 miejsce w lidze z Realem. Mają tyle samo punktów lecz bilans bramkowy zawodników z stolicy jest korzystniejszy. Jednak ... to co w ostatnich meczach Dumy Katalonii prezentuje Messi wykracza poza wszelkie pojęcie. Gra jak z nut. Strzela bramkę za bramką. Ma mu kto dogrywać ponieważ znakomitą formę w najważniejszym momencie rozgrywek złapał także Henry. Messi w ostatnich 5 meczach strzelił 11 bramek (więcej niż np Irek Jeleń w całym dotychczasowym sezonie Ligue 1). Typ bardzo ciekawy i wart zagrania. Myślę że z średniakiem Ossasuną Messi powinien ustrzelić przynajmniej 1gola. Pozdrawiam i polecam ten typ.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Wczoraj zerkając na mecze w Primera Division miałem nadzieje na przyzwoity kurs na to że Messi strzeli gola w meczu Barca - Osasuna. To co ostatnio on gra to kazdy widzi. 11 bramek w 5 meczach. Kiedy jednak wszedłem w oferte bet365 i zobaczyłem że na zdobyta bramke przez niego dają kurs @ 1,44 to szybko się rozmyśliłem bo po takim kursie na strzelca bramki to nie oplaca się ni jak grac. Można w sumie po wyższym współczynniku probowac że Messi zdobędzie pierwszą bramke w meczu po @ 3,50 Bet365. To już wydaje się rozsądniejsze. Barca dalej bez Xaviego i raczej bez Pique. Zatem na środku defensywy duet Milito - Puyol a w pomocy zagra Busquets.

Innych jako takich ciekawych typów z Primera Division nie widze ...

B 94

bart7890

Użytkownik
Spotkanie: FC Barcelona - Atletico Osasuna ✅ 2-0
Typ: Under 4 (w przypadku strzelenia 4 bramek otrzymujemy zwrot)
Kurs: 1,40
Buk: Bet365
Analiza:
Meczyk hiszpańskiej Primery Division pomiędzy liderem FC Barceloną, a zajmującą 13. pozycję Atletico Osasuna. Stawiam, że w tym spotkaniu zobaczymy 3 lub mniej bramek po wysokim kursie 1,85. Osasuna to drużyna, która już od dawna gości z najwyższej lidze w Hiszpanii i posiada w swoim składzie doświadczonych i ogranych zawodników, w tym sezonie jest to najbardziej underowa drużyna spośród wszystkich w lidze. Jeśli chodzi o strzelone bramki to mają ich 25, mniej ma tylko Espoanyol - 21 i Xerez - również 21, jeśli spojrzymy na stracone bramki Osasuny w tym sezonie to ujrzymy ich tylko 30, mniej straciła tylko Valencia - 29, Real Madryt - 22, Barcelona 18. Jak widać drużyna jest dość solidna, stara się grać rozważnie. W tym sezonie tylko trzykrotnie w meczach Osasuny padało więcej niż 3 bramki. FC Barcelona to jak wiadomo najefektowniej grająca drużyna w La Liga, mają gwiazdę, która jest w znakomitej formie, mowa oczywiście o Messim, do tego cała kadra ustabilizowała formę i gra dobrze, ale ile można niszczyć kolejnych rywali, muszą trochę przystopować, a dzisiaj rywala mają tak jak wspomniałem wcześniej solidnego, w pierwszym spotkaniu Osasuna u siebie zremisowała z Barcą 1-1. Myślę, że dzisiaj duma Katalonii wygra 2-1 lub 2-0.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Spotkanie: Hiszpania Primera Division: Valencia - Malaga
Typ: X/1
Kurs: 4.50
Buk: Unibet
Analiza:
Werder, Barca, Werder, Almeria... Gracze Valencii muszą czuć napięcie ostatnich dni w nogach. Myślę, że gdyby była możliwość chcieliby przełożyć to spotkanie z Malagą. Takiej opcji jednak nie ma i Valencia jak zmęczona by nie była musi przystąpić do tego spotkania. Ze względu na to myślę, że w pierwszej połowie nie będą forsować tempa i ich gra będzie zależała od gry Malagi. Czy oni od razu rzucą się do ataku ? Wątpię. Widmo strzelającego do siatki gracza gospodarzy po szybkiej klątwie zwiąże nogi kilku piłkarzom i nielicznie będą oni angażowali się w akcje ofensywne. Tak widzę pierwszą połowę - nudne 0:0. Druga ? Valencia próbuje wygrać jak najmniejszym nakładem sił wykorzystując doświadczenie i słabe strony przeciwnika zauważone w pierwszej połowie. Myślę, że jedna szybka akcja dwójki graczy może być kluczowa co do podziału punktów w tym meczu. Jeśli to się nie powiedzie to gospodarze będą musieli bardziej zaangażować się w grę. 18 punktów do Barcy i Realu to kosmos, ale 4 oczka przewagi na Mallorką to już nie tak dużo i punkty są Valencii potrzebne. Myślę, że uda im się rozstrzygnąć tą potyczkę na swoją korzyść. Dodatkowym argumentem jest to, iż Malaga w pięciu ostatnich meczach w La Liga odnotowywała remis do połowy. Valencia natomiast w czterech ostatnich spotkaniach miała na koncie tyle samo bramek co przeciwnik. Druga połowa to zwycięstwo Valencii, bo gra u siebie i jest zespołem lepszym.
1:0 (1:0)
⛔
A jednak inna taktyka. Szybkie strzelenie bramki i obrona. (tak mi się wydaje - nie oglądałem.) No szkoda.

kolti 103

kolti

Użytkownik
Spotkanie: Getafe - Real Madrid
Typ: połowa/pełny czas X/2
Kurs: 4.00
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dnia 24 marca o godzinie 20:00 odbędzie się ciekawy mecz ligi hiszpańskiej: Getafe - Real Madrid. Gospodarze spotkania to drużyna Getafe, zespół ten w ligowej tabeli plasuje się wysoko, bo na 8 miejscu, mając jak do tej pory na swoim koncie 37 punktów w dotychczasowych 27 rozegranych spotkaniach ligowych, drużyna ta osiągnęła stosunek bramowy wynoszący 36:34. W ostatnich 5 spotkaniach ligowych Getafe zdobyło: 5 punktów: 1 zwycięstwo, 2 remisy oraz 3 porażki. Drużyna Getafe bardzo dobrze gra na swoim stadionie odniosła na nim w tym sezonie już 8 zwycięstw z 15 meczy w roli gospodarza. Drużyna gości to Real Madryt, zespół ten jest wiceliderem Primera Division, mając na swoim koncie 68 punktów, czyli 3 punkty mnie od Barcelony, ale Królewscy rozegrali jedno spotkanie mniej, jak do tej pory Real jest najskuteczniejszą drużyną ligi, bowiem strzelił już 74 bramki. Królewscy grają w lidze świetnie i wszystko zapowiada ich kolejne zwycięstwo. Jednak jak widzimy Getafe raczej nie traci punktów na własnym stadionie, ale grają z Realem Madryt. Myślę, że Getafe nie przestraszy się rywala i osiągnie remisowy wynik do przerwy, a po przerwie Real zastosuje zmasowane ataki, które pozwolą Realowi zwyciężyć.

pingwin 117

pingwin

Użytkownik
Spotkanie : Atletico Madryt - Atletic Bilbao
Typ: Atletico Madrid wygra, a liczba goli zdobytych łącznie w meczu wyniesie powyżej 2,5
Kurs: 3,00
Buk: Gamebookers
Analiza:

Na dziś wybrałem spotkanie hiszpańskiej Primera Division. Ten mecz zapowiada się na taki, w którym padnie wiele bramek. Wydaje się, że Atletico po słabym początku sezonu, powoli wróciło na własciwe tory. Co prawda piłkarze z Madrytu przegrali ostatni mecz z Mallorcą na wyjeździe bardzo wysoko aż 4:1, lecz było to spotkanie rozgrywane 3 dni po meczu Ligi Europejskiej, w którym Atletico zapewniło sobie awans do dalszej fazy. Dzisiejszy rywal z Bilbao zajmuje szóste miejsce w tabeli, lecz na wyjazdach spisuje się o wiele gorzej niż na własnym stadionie. Atletico Madryt jest klubem z aspiracjami i napewno będzie walczyć w tym meczu przed własną publicznością o zdobycie trzech punktów, które są bardzo potrzebne aby w przyszłym sezonie także grać w Lidze Europejskiej. Spodziewam się dziś zaciętego meczu. Mam nadzieję, że Forlan i Aguero powtórzą dzisiaj formę z meczu z Valencią i strzelą co najmniej 3 gole.

lancev 984

lancev

Użytkownik
Spotkanie: Hiszpania Primera Division: Getafe - Real Madryt
Typ: X
Kurs: 5
Buk: Bwin
Analiza:
FC Barcelona przejęła fotel lidera toteż Real musi wygrać to spotkanie, by na niego powrócić. Jak wiemy piłkarze w takich meczach zamiast wyjść na pełnej często mają związane nogi i gra im się źle. Przykład ? Ostatnie 2 mecze Milanu. Wiem, że Milan, a Real to dwa inne kluby i Włosi niewątpliwie są słabsi, ale Rossoneri powinni byli z łatwością rozprawić się u siebie z Napoli. Teraz w takiej sytuacji jest Real i w dodatku to Królewscy grają na wyjeździe. To, że da im się urwać punkty na swoich stadionach udowadniali już: Sevilla (2:1), Sporting Gijon (0:0), Osasuna (0:0) i Athletic Bilbao (1:0), nie wspominając o Barcelonie. Rywal - Getafe, na domiar złego dobrze spisuje się na swoim obiekcie. Bilans 8-2-3 (w tym porażka z Barcą) jest identyczny jak ten wyjazdowy Madrytczyków. Świadczy to o mocy Getafe u siebie i o tym, iż są oni tam w stanie zrobić wszystko. Na szczególną uwagę zasługują zwycięstwa z Valencią i Bilbao, które jak już napisałem pokonało u siebie Real. Z pewnością Królewscy są w gazie, ale myślę, że Getafe tak łatwo skóry nie sprzeda i będzie walczyć jak równy z równym.

los.blancos 61

los.blancos

Użytkownik
Lancev ogólnie się z Tobą zgadzam, że łatwy ten mecz raczej nie będzie. Widząc logo FCB u Ciebie w profilu nie dziwię się że chcesz żeby Real stracił pkt ale Getafe ma spore problemy kadrowe zwłaszcza w obronie i to może ułatwić zadanie przyjezdnym. Jestem kibicem Realu i stawiam ich zwycięstwo. :]

sandomingo 58

sandomingo

Użytkownik
Lancev ogólnie się z Tobą zgadzam, że łatwy ten mecz raczej nie będzie. Widząc logo FCB u Ciebie w profilu nie dziwię się że chcesz żeby Real stracił pkt ale Getafe ma spore problemy kadrowe zwłaszcza w obronie i to może ułatwić zadanie przyjezdnym. Jestem kibicem Realu i stawiam ich zwycięstwo. :]
W takim razie ja polacze oba wyzej napisane posty typem Getafe-2 - Real 1 1.65
Owszem sa spore oslabienia w Getafe (szczegolnie brak Soldado), ale ich bilans meczow na wlasnym obiekcie mowi sam za siebie. Ostatnie mecze tez mieli bardzo dobre. Poza tym dobrze im sie gra z Realem, zawsze krolewscy maja ciezko. Real wygrac moze, bo ma w skladzie Cristiano, ale wydaje mi sie, ze latwo na pewno nie bedzie i losy sie beda wazyc do koncowego gwizdka.

marcin9002 0

marcin9002

Użytkownik
Panowie co sądzicie o typie C.Ronaldo strzeli gola po kursie 1.6 ✅? Ronaldo po powrocie do gry gra znakomicie. Strzela często bramki. Nie ma tak znakomitej ilości strzelonych jak Messi ale np Messiemu wczoraj się coś zacięło. Ewentualnie inne rozwiązanie to czy G.Higuain strzeli gola ✅ po atrakcyjniejszym kursie 1.8. Zapraszam do dyskusji na ten temat ;)
To nam panowie zaszaleli ;) Typ lekko wchodzi ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom