>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

28. kolejka La Liga [17.03 - 19.03.2017r.]

Status
Zamknięty.
saw22 1,7K

saw22

Użytkownik
Ogladalem wczorajsze spotkanie Eibaru z Osasuna,tragiczna skutecznosc gosci..Pozatym Espanyol potrafi grac ladnie i skutecznie,dlatego ja gram Espanyol DNB @3.15

predy97 0

predy97

Użytkownik
Las Palmas - Villarreal
Typ: 2&amp;BTS | Kurs 5.0

Moim zdaniem kurs na Villarreal to prezent od buka, bardzo dobra gra żółtej łodzi podwodnej w ostatnich kolejkach. Dobrze sobie radzili na ostatnich wyjazdach, obie drużyny nastawione na grę piłką i ofensywę. Myślę, że padnie sporo bramek i Villarreal wygra ten mecz.

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Hiszpania, LaLiga
Godzina: 20:45
Spotkanie: Union Deportiva Las Palmas - FC Villarreal (rzuty rożne under/over 8.5)
Typ: 2
Kurs: 1,49
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Ja w tym meczu nie pokuszę się o wskazywanie zwycięzcy a proponuję iść w rzuty rożne. Myślę, że linia 8.5 zostanie pokryta, bo dziś spodziewam się ofensywnego spotkania. Las Palmas u siebie gra ofensywnie a goście to też ofensywny zespół. Dodatkowo dzisiaj trenerzy obu zespołów mogą wystawić bardzo mocne jedenastki.
Absencje w Las Palmas:
obrońca Michel (19 występów w tym sezonie) i pomocnicy Montoro (12 występów w tym sezonie) i Castellano (1 występ w tym sezonie)
Absencje w Villarreal:
pierwszy bramkarz Asenjo (24 występy w tym sezonie), pomocnik Cherysev (11 występów w tym sezonie) i napastnicy Adrian (5 występów w tym sezonie) i Soldado (3 występy w tym sezonie, 2 gole na koncie)
Oba zespoły grają ofensywnie więc spodziewam się tutaj dużo akcji i sytuacji i myślę, że ta linia na rzuty rożne zostanie pokryta.
✅ 13 rzutów rożnych

D 30

dadycool

Użytkownik
Spotkanie: Union Deportiva Las Palmas - FC Villarreal (rzuty rożne under/over 8.5)
Kurs: 1,49
Analiza:
Ja w tym meczu nie pokuszę się o wskazywanie zwycięzcy a proponuję iść w rzuty rożne. Myślę, że linia 8.5 zostanie pokryta, bo dziś spodziewam się ofensywnego spotkania. Las Palmas u siebie gra ofensywnie a goście to też ofensywny zespół. Dodatkowo dzisiaj trenerzy obu zespołów mogą wystawić bardzo mocne jedenastki.

Absencje w Las Palmas:
obrońca Michel (19 występów w tym sezonie) i pomocnicy Montoro (12 występów w tym sezonie) i Castellano (1 występ w tym sezonie)

Absencje w Villarreal:
pierwszy bramkarz Asenjo (24 występy w tym sezonie), pomocnik Cherysev (11 występów w tym sezonie) i napastnicy Adrian (5 występów w tym sezonie) i Soldado (3 występy w tym sezonie, 2 gole na koncie)

Oba zespoły grają ofensywnie więc spodziewam się tutaj dużo akcji i sytuacji i myślę, że ta linia na rzuty rożne zostanie pokryta.
Tyl jak najbardziej może wejść ale pamiętaj o tym że Villarreal to drużyna która ma najmniej ataków skrzydłami że wszystkich drużyn w Hiszpanii. Także dlatego linia jest dość niska. Różnie może być.

X 24

xavery84

Użytkownik
Las Palmas - Villarreal
Typ: 2&amp;BTS | Kurs 5.0

Moim zdaniem kurs na Villarreal to prezent od buka, bardzo dobra gra żółtej łodzi podwodnej w ostatnich kolejkach. Dobrze sobie radzili na ostatnich wyjazdach, obie drużyny nastawione na grę piłką i ofensywę. Myślę, że padnie sporo bramek i Villarreal wygra ten mecz.
Myślę, że to bardzo fajna opcja. Wg mnie BTS powinien wejść spokojnie. Las Palmas gra przede wszystkim dobrze na własnym boisku strzela praktycznie 2 bramki na mecz i traci 1. Villareal z kolei na wyjazdach strzela średnio 1 a traci 0.5.

lukas88 495,5K

lukas88

Forum VIP
18.03.2017 g. 16.15 Athletic Bilbao- Real Madryt
-
Typ: 1 (+1)
Kurs: 1,81
Marathon
Stawka 5j

Na San Mames w jutrzejsze popołudnie zawitają Królewscy, którzy dziś poznali rywala w LM, i trafili na Bayern Monachium z Lewym na szpicy. Stadion basków to prawdziwa twierdza w tym sezonie, na 14 spotkań przegrali tylko jedno. Real z kolei w moim odczuciu średnia forma, sporo błędów defensywie, BBC nie błyszczy, a ostatnio dupe ratuje SR4. Jako kibic Realu uważam że ich obecna dyspozycja jest daleka od ideału. Do składu Basków powrócił Aduriz i to on będzie największym zagrożeniem bramki niepewnego Navasa.

Real ma passę ok 50 spotkań ze strzelonym golem, jednak gospodarzy stać na zatrzymanie Królewski więc lekko gram te dwa typy:

Reala strzeli under 2 @ 1,8 Marathon 2j
Athletic wygra do zera @8,8 Marathon 0,25j

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Eibar-Espanyol
Fajnie zapowiada się mecz na Ipurua. Godzina 13 w sobotę, czyli tak jak w pierwszym spotkaniu obu ekip. Wtedy było 3:3, mimo że Baskowie prowadzili już trzema bramkami w Barcelonie, a Espanyol grał nawet w 10! Teraz też życzyłbym sobie takiej strzelaniny, chociaż zadowolą mnie 3 gole. Po stronie gospodarzy tradycyjnie można liczyć na Sergiego Enricha i Pedro Leona. Oprócz nich również Adrian czy Inui są ważnymi postaciami ofensywy. Ostatnio Rusznikarze nie wygrali trzech meczów i na pewno będą chcieli się przełamać. Najpierw fartowny remis w San Sebastian, potem porażka z Realem Madryt, by wreszcie zremisować w Pampelunie, gdzie zmarnowali mnóstwo sytuacji. Teraz wracają do siebie, a tutaj są naprawdę solidni.
Espanyol to już nie jest ta drużyna, która nie traciła goli przez kilka kolejek z rzędu. Potwierdzeniem ostatni mecz z Las Palmas, wygrany 4:3. Wcześniej po dwa gole stracone z Villarrealem i Celtą, a więc mocnymi ekipami, a wg. tabeli Eibar można do nich równać, a wg. statystyk strzelonych goli wyżej stoją akcje Basków. Katalończycy niestety bez Pablo Piattiego, który bardzo by się przydał, ale trzeba liczyć na Gerarda Moreno, który strzela sporo, do tego Felipe Caicedo zawsze użyteczny. Może coś pomogą stałe fragmenty gry albo skrzydłowi - Hernan Perez czy Jurado. Ale ostatecznie wydaje mi się tutaj mecz na 2:1 dla gospodarzy, którzy są dla mnie faworytem. Tyle że w sobotę najwazniejsze będą bramki, a tych co najmniej trzy powinniśmy zobaczyć i z chęcią biorę taki kurs.
Over 2,5 @ 2,01 Betsafe

Real Betis-Osasuna
Poniosła kogoś fantazja z tym kursem na gospodarzy. Kompletnie nieopłacalny, bo Betis jest słaby, a u siebie nic ciekawego nie prezentuje. Bilans 4-6-4 nie jest niczym nadzwyczajnym. Ostatnio mieli trudnych rywali - Seville, Real Sociedad czy Barcelone i jedynie tym ostatnim urwali punkty, choć też pomógł sędzia. Teraz rywal najsłabszy z możliwych, ale wcale nie oznacza, że będzie łatwo. Betis nie bardzo radzi sobie z grą atakiem pozycyjnym. Przede wszystkim ustawienie 3-5-2 i kłopoty z kreowaniem sobie okazji strzeleckich. Niby jest Dani Ceballos czy Ruben Pardo, ale mimo wszystko oni wolą, gdy rywal gra otwarty futbol.
Osa pewnie spadnie, ale mimo wszystko liczę jeszcze na pojedyncze zrywy. Brakuje kilku zawodników - przede wszystkim Alexa Berenguera, ale co ciekawe w tym sezonie lepiej spisują się na wyjazdach - 6pkt, a u siebie 5. Żeby było lepiej w obecnych rozgrywkach Osa jeszcze nie przegrała w Andaluzji - remisy w Maladze i Granadzie. Może to przypadek, może uda się podtrzymać taką passę, a moim zdaniem kurs bardzo wysoki na gości i za drobne warto spróbować, a już lepiej niż pakować się w Betis po 1,4...
Osasuna DNB @ 5,45 Betsafe

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
13:00 Eibar - Espanyol
Typ: obie strzelą gola TAK
Kurs: 1.80
buk: unibet
Wynik: 1:1 ✅

Na przeciw siebie stają drużyny, które teoretycznie mają jeszcze szanse na europejskiej puchary, dlatego spodziewam się dobrego widowiska. Eibar w ostatnim czasie jakby popadł trochę w dołek i nie potrafi z niego wybrnąć. Trzy mecze bez wygranej nie zwiastują tutaj u kibiców optymizmu przed trudnym rywalem jakim jest Espanyol. Goście ostatnio grają w kratkę i nie potrafią ustabilizować swojej formy. Ich ostatnie porażki padały jednak z Villarrealem czy Realem Madryt. Eibar u siebie może powalczyć z Espanyolem nawet o trzy punkty, goście jednak powinni strzelić przynajmniej jednego gola. Na dodatek spotykają się drużyny u których w ostatnich spotkaniach ligowych pada dużo goli. Gra w obronie jednych jak i drugich pozostawia wiele do życzenia. Jak spojrzymy na bezpośrednie ostatnie starcia to również nie będziemy zawiedzeni. Gdy obie drużyny stają na przeciw siebie to dzieje się bardzo dużo na boisku, a dziś Eibar jak i Espanyol mają dużo większe cele niż w poprzednich sezonach, dlatego samo spotkanie nie powinno nas zawieźć i typ powinien zostać pokryty.
16:15 Athletic - Real Madryt
Typ: obie strzelą gola TAK
Kurs: 1.59
Wynik: 1:2 ✅

Kolejne spotkanie gdzie wybrałem BTS. Dzisiejszy mecz jest to hit sobotnich spotkań w La Liga. Athletic, który bije się miejsca 4-6 podejmować będzie Real, który to na przemian zmienia się z Barcelona na pozycji lidera. Dla Królewskich jest to na tyle ważny mecz, że czeka ich naprawdę wyczerpujący kwiecień, dlatego mało kto w Madrycie wyobraża sobie, że goście mogą dziś stracić punkty. Mi jednak chodzi, że straci gola. Królewscy w ostatnich paru spotkaniach regularnie tracą gole i dziś zapewne będzie podobnie. Athletic, które na San Mames jest nie zwykle groźne i mając w składzie powracającego do jedenastki Aduriza jest w stanie dziś powalczyć nawet o komplet punktów nie mówiąc o strzeleniu gola, które powinno być tylko kwestią minut. Ostatnia wygrana na Anoeta z pewnością jeszcze bardziej ich mobilizuje do odniesienia kolejnego zwycięstwa. Jeszcze gdy do tego spojrzymy na H2H to jeszcze bardziej przekonamy się do tego spotkania. Mecz na prawdę zapowiada się świetnie i oby tylko sędzia nie popsuł tych dobrze zapowiadających się zawodów.

Otrzymane punkty reputacji: +15
W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Spotkanie: Betis Sewilla - Osasuna Pampeluna
Typ: 1
Kurs: 1,42
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Ja z kolei uważam, że to Betis tutaj wygra. Może nie grają u siebie nic wielkiego jak napisał kolega kapszti ale Osasuna na wyjazdach też sobie nie radzi co pokazuje bilans 1 wygranej, 3 remisów i 9 porażek. Osasuna bez wygranej od 13 spotkań i mnie tutaj kurs na Betis nie dziwi. Owszem każda passa się kiedyś kończy ale wątpię, że dziś. Goście kompletnie bez formy i już chyba pogodzeni ze spadkiem. Owszem Betis też nic wielkiego nie gra ale od tego rywala zdecydowanie mocniejszy i dziś prawie w najmocniejszym składzie. W Osasunie więcej problemów i ja tutaj typuję zwycięstwo Betisu
Absencje w Betisie:
obrońca Piccini (22 występy w tym sezonie, 2 gole na koncie
Absencje w Osasunie:
obrońcy Garcia (20 występów w tym sezonie), Bonnin (11 występów w tym sezonie) i Flano (12 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) i pomocnicy Berenguer (21 występów w tym sezonie), Tienza (12 występów w tym sezonie) i Digard (3 występy w tym sezonie)
✅ 2-0

szwedzik 36,5K

szwedzik

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ Piłka nożna, Hiszpania , Primera Divison ⚽
Godz: 20:45
Spotkanie: Real Betis - Osasuna Pampeluna
Typ: Osasuna i powyżej 2,5 gola
Kurs: 15
Buk: Bet365
Zapraszam na 28 kolejke do Hiszpanii gdzie zmierzy się 14 w tabeli Real Betis z ostatnią Osasuna Pampeluna. Gospodarze mają 28 pkt ( 7-7-13 )
Osasuna ma tylko 11 pkt ( 1-8-18 )
Ogolnie kursy na wygraną Betisu wzięte kompletnie z kosmosu. 1.40 na wygraną Gospodarzy ? Śmieszne. Betis nie zachwyca, nie grają ani ładnie ani skutecznie.Ja rozumiem ze sa faworytem ale aż takim ?
Ja gram szalony typ z miłym kursem. Oglądałem kilka razy Osasune i twierdze że jak najbardziej są w stanie wygrać z Betisem, dlaczego by nie. Spodziewam się tu meczu w którym wpadną bramki. A kurs 15 na gości i powyżej 2,5 gola mysle że warto delikatnie zagrać bo wcale on nie jest niemożliwy.

dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Ja od siebie kolejny tradycyjny typ a mianowicie strata bramki Realu w meczu z Bilbao po @1,41 w Unibecie.✅ Real ostatnimi czasy seryjnie traci bramki zarówno grając u siebie jak i przede wszystkim grając w meczach wyjazdowych, Bilbao u siebie to bardzo dobrze grająca ekipa która punktuje głównie na własnym boisku. Spokojnie jest w stanie wpakować bramkę Królewskim. Do tego dokładam również over rożnych w tym spotkaniu over 9,5 po@1,73 Unibett.✅ Bilbao powinno naciskać i nabić sporo rogów, jak zwykle u siebie, a Real to ekipa silnie atakująca więc typ godny pogrania. Powodzenia ????

anderson-silva 3,5K

anderson-silva

Użytkownik
Rogi w Bilbao. Czuję mecz intensywny, gdzie pedał gazu będzie wciśnięty do oporu. Myślałem, że linia będzie wyższa, a i tak bym się zastanawiał, a tak trzeba po prostu pograć. Generalnie Real nabija w tym sezonie rogów mniej, niż w latach poprzednich, ale taktyka miliona wrzutek sprawia, iż prawdopodobieństwo kornerów jest całkiem dużej, zwłaszcza przy BBC jako titular, które niszczy jakikolwiek spacing w drużynie Realu, więc defacto wrzutki są jedynym rozwiązaniem, gdy nie ma kto wygrać pojedynku 1vs1 w bocznym sektorze, a Ronaldo dubluje pozycje napastnika. Kolejna sprawa - Real ma najlepsze stałe na świecie, więc każdy rzut wolny, rzut rożny jest zagrożeniem. Athletic ma moc na skrzydłach, a gdy grają na dużej intensywności - jak zazwyczaj ma to miejsce w meczach z Realem - potrafią wysoko siąść na przeciwniku i naciskać tworząc rożne (chociażby mecz z Apoelem - 15 rogów z ich strony!). Idąc dalej - Real, gdy przeciwnik na nich mocniej siądzie - często wybija piłki na oślep w defensywie - jest to właśnie pokłosie tego, że mamy najlepsze stałe na świecie i rzut rożny przeciwnika nie jest jakąś tragedią, a często okazją do kontrataku (chociaż nie pamiętam, kiedy z Ronaldo w składzie Real wyprowadził ostatnio dobry kontratak ???? ). Jeszcze szybki check ostatnich meczów Athletic - Real na San Mames: 14, 9, 9, 12, 9. Albo wyrobione na pewce, albo nie wchodzi na pograniczu - niemniej jednak czuję dziś dobry mecz i wchodzę to bez wahania, a nawet over 8 do jakiegoś dubla wygląda bardzo dobrze.
Athletic Club - Real Madryt
Over 9,5 rzutów rożnych @ 1,8
Bet365

tonsil1 108

tonsil1

Użytkownik
Athletic Club - Real Madryt
Real w formie fatalnej i naprawdę nie sądzę, że ją odnalazł w ciągu tygodnia. Być może zwyżka formy przyjdzie na Bayern, ale teraz jeszcze jej nie będzie. Gospodarze odwrotnie, bo w formie niezłej, wraca Aduriz, u siebie tylko z Barceloną polegli. Oczywisty typ na bramkę podali koledzy wyżej, więc żeby nie dublować podam inny, również bardzo prawdopodobny
Athletic over 1,5 @ 3.0 Bwin

vidal 33,2K

vidal

Mistrz Typer Mundial
#1. kolejka. #3. Athletic Club - Real Madryt 18.03 16:15
Typ: over2.5 goals + BTS @1.90 b365 0.5j ✅

O 16:15 na Nuevo San Mames, Athletic Club de Bilbao podejmie Real Madryt. Będzie to bardzo ciekawy pojedynek, bowiem Baskowie na własnym stadionie mogą pochwalić się drugim wynikiem w lidze, wygrywając 10 spotkań, 3 remisując i tylko jeden przegrywając. Królewscy też nie dadzą łatwo za wygraną, bowiem rywale w ligowej tabeli są bardzo blisko i trzeba trzymać ich na dystans, bowiem po meczach reprezentacji nadejdzie czas na maraton, w tym dwumecz z Bayernem, oraz mecze z Atletico i Barceloną. Trzeba przyznać szczerze, że defensywy w obu ekipach ostatnio dość mocno zawodzą, więc jest spora szansa na to, że ten typ okaże się prawidłowy.
Baskowie bez San Jose; Real Madryt bez Varane, Pepe i Coentrao.
Jedna z ważniejszych informacji to powrót Aduriza.

Potwierdzone składy:
Athletic Club
Kepa, De Marcos, Balenziaga, Laporte, Yeray, Iturraspe, BeĂąat, Raúl García, Williams, Aduriz, Lekue
Real Madryt
Navas; Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo; Modrić, Casemiro, Kroos; Bale, Benzema, Ronaldo.

#1. kolejka. #4. Deportivo Alaves - Real Sociedad 18:30
Typ: BTS @1.95 b365 1j ⛔

Dziś aż trzy spotkania w Baskonii. Ostatnim z nich o 18:30 na Estadio de Mendizorroza miejscowe Deportivo podejmie Real Sociedad San Sebastian. To będzie emocjonujące spotkanie ze względu na to, że będą to derby regionu, a więc spodziewać się walki o każdą piłkę.
Z ważniejszych informacji kadrowych - braki dwóch czołowych defensorów jak Feddal i Alexis osłabią obronę drużyny gospodarzy.
Goście bez Illarramendiego, który jest ewidentnie w wysokiej formie i z pewnością będzie go brakować w środku pola. Asier dostał powołanie do reprezentacji Hiszpanii na najbliższe spotkania z Izraelem i Francją. Zabraknie też Inigo Martineza, który też bez wątpienia jest czołowym defensorem drużyny Txuri-Urdin. Można tez wspomnieć brakach: Zurutuza, Willam Jose, Carlos Martinez i Agirretxe.
Podsumowując dzisiejsze dwie drużyny zagrają bez czołowych defensorów. Powinni to wykorzystać, tym bardziej że nie brakuje skutecznych zawodników po obu stronach.​

Otrzymane punkty reputacji: +5
J 560

januszbiznesu

Użytkownik
Dziwne, że nikt nie poruszał jeszcze, ale jutro czeka nas całkiem ciekawy mecz - Atletico - Sevilla.
Z początku zwróciłbym uwagę na fakt, że Atletico po LM, Sevilla również. Widziałem oba mecze i Atletico zagrało zachowawczo i kunktatorsko (zazwyczaj włoskie drużyny tak grają przy wyniku korzystnym w 1 meczu a nie ma co ukrywać, że dwumecz z Leverkusen roztrzygnął się już w Niemczech, więc wcale się nie dziwię). Sevilla sprawiła zawód kibicom i właściwie nie chodzi nawet o sam fakt odpadnięcia, ale o styl (chociaż mimo wszystko porażka z Leicester to też nic godnego uwagi a na pewno stracili wiele sił, bo nadzieję na kolejną rundę mieli do końca).
Obie drużyny są sąsiadami w tabeli, dzieli je całe 5 punktów i w wypadku wygranej, którejś z nich tabela albo się zacieśni albo też rozluźni (chociaż przyznać trzeba, że miejsca 3-4 są stosunkowo bezpieczne). Ja idę w tym starciu w kierunku gospodarzy.
Dlaczego? Grają u siebie, na stadion Atletico po punkty przybywa właściwie tylko Barcelona i Real (te dwie ekipy tu wygrały w La Liga), wcześniejsze potknięcia czyli remisy są już dawne i nie przywiązywałbym do nich uwagi. Atletico gra wreszcie dobra piłkę, na wyjazdach punktuje rywala, u siebie pewnie sięga po trzy punkty. Widać, że maszynka Simeone zaczyna funkcjonować jak należy a do tego wszystko powoli wraca do normy jeśli chodzi o szczelność obrony.
Na przeciwnym biegunie znajduje się Sevilla. Poza LM dwa remisy i niezbyt przekonujące występy w rodzimych rozgrywkach. Tak jakby się coś zacięło, walka o mistrzostwo uciekła już dawno, teraz zdaje się, że pozostała obrona trzeciego miejsca, bo jednak to zawsze podium - zawsze jakiś prestiż. Ja w tym meczu idę w stronę gospodarzy. Niestety, ale 1,66 niezbyt mnie zadowala, więc decyduje się na azjana -1.0. Myślę, że przy prawdopodobnym scenariuszu 1-0 dla Atletico, w końcówce gospodarze mogą dobić rywala. Nie widzę w grze gości zbyt wielu pozytywów i ich jedyną nadzieją jest fakt, że notują fatalną passę a taką wypadałoby przerwać.
Atletico Madryt -1.0 @ 2,025 Bet365✅
Atletico 3-1

furman19 928

furman19

Użytkownik
Barcelona v Valencia

Barcelona powyzej 1.5 kartek @ 1.73 bwiin ✅✅:grin:

Czekalem i czaiłem sie od kilku dni na kartki dla zawodników Barcelony. Dwóch podstawowych zawodników ma idealny moment na wyczyszczenie. Niestety zaden bukmacher nie wystawił samej oferty dla tych Panów, a chodzi mi Messiego i Pique. Następny mecz z Granadą, potem Sevilla, Malaga, Sociedad, Real. Barcelona dla mnie jest najpewniejszym klubem, który kalkuluje i pilnuje tego aby gracze w odpowiednim momencie się wykartkowali ( patrzcie w tym roku w LM, Neymar i Rakitic w przed ostatnim meczu w grupie perfidnie sadził sie do sędziego) i grali w wazniejszych meczach. Do tego moze ktos inny wyłapie kartkę, a linia niska.

Polecam

Otrzymane punkty reputacji: +39
W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Godzina: 16:15
Spotkanie: Atletico Madryt - FC Sevilla (rzuty rożne under/over 8.5)
Kurs: 1,39
Analiza:
Ja w tym spotkaniu gram bezpieczniej czyli, że linia 8.5 na rożne zostanie pokryta. Oba zespoły grały w tygodniu w LM i tak jak pisze kolega JanuszBiznesu Atletico zagrało zachowawczo i myślę, że oni bardziej wypoczęci będą na to spotkanie. Gdybym miał tu typować zwycięzcę dałbym na gospodarzy, bo też dzisiaj praktycznie w najmocniejszym składzie. Jednak wolę tutaj zagrać bezpieczniej na rzuty rożne. Linia proponowana przeze mnie powinna zostać pokryta, kurs słaby ale jak ktoś chce podwyższyć AKO to myślę, że to idealny typ na to. Oba zespoły lubią atakować i sytuacji spodziewam się dużo z obu stron. Te 9 rożnych w meczu powinno spokojnie być.
Absencje w Atletico:
pomocnicy Tiago (9 meczy rozegranych w tym sezonie, 1 gol na koncie) i Fernandez (3 mecze rozegrane w tym sezonie)
Absencje w Sevilli:
bramkarz Soria (bez występu w tym sezonie), obrońcy Pareja (19 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) i Tremoulinas (bez występu w tym sezonie), pomocnicy Kranevitter (14 występów w tym sezonie), Ganso (6 występów w tym sezonie) i Dehli (bez występu w tym sezonie) i napastnicy Vietto (19 występów w tym sezonie, 6 goli na koncie) i Fernandez (3 występy w tym sezonie, 1 gol na koncie)
⛔ 4 rzuty rożne

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:30 Sporting - Granada
Typ: powyżej 7.5 żółtej kartki ⛔
Kurs: 1.94
Typ: czerwona kartka - TAK ⛔
Kurs: 2.65
Spotkanie drużyn, które okupują spadkową część tabeli. Tu trzy punkty dla jednych jak i drugich są jak na wagę złota. Dlatego też spodziewam się dużo walki jak i ostrej gry z obu stron. Wygrana jednej drużyn da nadzieje, że można się jeszcze utrzymać, dlatego żeby dodać pikanterii temu spotkaniu przydała by się bramka na początku meczu. Przejdźmy do typów, gdy spojrzymy na H2H, to zobaczymy, że obie drużyny nie oszczędzają swoich nóg. W ostatnich spotkaniach tych kartek padło trochę: 5, 11,9,1,3. Na dodatek na pięć rozegranych spotkań w trzech sędzia pokazał czerwo. Także jest duże prawdopodobieństwo, że dzisiaj również zobaczymy czerwoną kartkę, tym bardziej, że sędzią tego widowiska będzie Pan Javier Estrada Fernández. Jest to jeden z najmłodszych sędziów w La Liga, który również słynie z swoich kontrowersyjnych decyzji. Ten pan miał okazje sędziować to spotkanie w poprzednim sezonie, gdzie pokazał 10 żółtych kartek i jedną czerwoną. W obecnym sezonie na 14. kolejek pokazał 81 żółtych i 6 czerwonych kartek co daje nam niezłą średnią. Spójrzmy jeszcze na statystyki drużyn pod względem fauli i żółtych kartek. Bilans fauli na mecz to: 15.1 - 17.3 natomiast kartek 3.6 - 3.8. Można powiedzieć, że nawet statystyki mówią o tym, że dziś zobaczymy brzydki mecz. Sezon wchodzi w decydującą fazę, a więc niema mowy o odpuszczaniu. Tu trzeba gryźć trawę na każdym metrze jeśli marzy się o utrzymaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +19
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Podobnie jak kolega wyżej idę w stronę kartek w meczu Leganes - Malaga. Mecz drużyn tuż nad strefa spadkową. Wygrany odskoczy na bezpieczną odległość i prawdopodobieństwo utrzymania będzie już bardzo wysokie. Sędziuje Mateu Lahoz, który lubi dawać kartki. W ostatnich meczach o dużą stawkę sypał kartkami aż miło. Gijon - Deportivo aż 9 kartek, Atletico - Barca 6 oraz Man City - Monaco 10. W takich meczach zawsze jest dużo ostrej gry, więc będą i kartki.

Leganes - Malaga powyżej 5,5 kartki Unibet✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom