Najpierw chciałem zaznaczyć, iż zgadzam się z typem Grovena, ponieważ tak czy siak Genk musi walczyć o majstra i punkty im są potrzebne, więc ode mnie: Genk win 2.00 2/10
0:1. A tutaj na koniec rundy zasadniczej 2 typki ode mnie:
St. Truidense vs Lokeren 2 (DNB), 1.55 Betway 5/10
0:2
Dlaczego tak gram :?: Ponieważ to goście mają więcej do zyskania jeśli ugrają tutaj 3 punkty. Dzisiejsi gospodarze w tym sezonie w ogóle mi się nie 'podobali'. Grali jakby w cieniu samych siebie z poprzedniego sezonu. Ich gra była nudna, monotonna, a punkty zdobywali szczęśliwie. W ostatnim czasie ugrali 6 punktów w dwóch spotkaniach i to na pewno ich bardzo zadowoliło, w dodatku dzisiaj grają o pietruszkę, ponieważ pozycji nie zmienią - chyba, że Germinal niespodziewanie ograłby Standard Liege. St. Truidense u siebie gra słabo: 6-2-6. Z Lokerenem gra im się normalnie, raz wygraj raz przegrają - nie ma żadnej poważnej przewagi, chociaż w poprzednim sezoni to dzisiejsi gospodarze wygrali dwukrotnie z Lokerenem, natomiast w tym sezonie już raz Lokeren wygrało i to 3:0, liczę na powtórkę. Goście grają o te najważniejsze Play-Offy. Lokeren raczej musi wygrać ten mecz, gdyż Standard, który jest tuż za nimi gra z Germinalem, a i Mechelen, które także walczy o te PO zagra z Eupen (choć tutaj nie byłbym taki pewny wygranej gospodarzy...). Goście w razie porażki mogą za dużo stracić, a jednak chyba zależy im na tym by powalczyć o puchary - ich poziom jest w tej chwili na dużo wyższym poziomie niż gospodarzy.
Mechelen vs Eupen 2 (+1.5 AH), 1.48 B365 4/10
2:0 :|
- Eupen musi walczyć o każde punkty,
- Mechelen gra bardzo słabo od kilku tygodni,
- Eupen wręcz przeciwnie.
Krótko, lecz naprawdę ten typ jest dla mnie bardzo prawdopodobny i spieszy mi się.
Powodzenia.