>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

28. kolejka Ekstraklasy [11.04.2025 - 14.04.2025]

versa 829,5K

versa

Typer
Zagłębie Lubin - Górnik Zabrze
Górnik Zabrze
Fortuna @2.96

W siedmiu ostatnich bezpośrednich meczach drużyną zwycięską okazywała się być drużyna gości, bez znaczenia czy graliśmy w Zabrzu przy Roosevelta czy w Lubinie, myślę, że ta seria zostanie podtrzymana za sprawą tego, że Górnik wydaje się być w lepszej formie od Zagłębia, mimo że wyniki nie do końca mogą to oddawać, bo chociażby w przegranej z GKS Katowice Zabrzanie grali bardzo ładnie, bardzo dobrze, a finalnie zabrakło szczęścia, pech i przegrana 2:1.
Drużyny dzieli aż 14 punktów różnicy, Zagłębie jest zaledwie 2 punkty nad strefą spadkową. Górnik wygląda lepiej w defensywie, a o wiele lepiej w ofensywie, gdzie strzelili dotychczas aż 15 goli więcej, dla mnie Górnik Zabrze bierze to

Ostatnia edycja:
ibis 1,7M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
18:00 Zagłębie - Górnik
obie strzelą gola @ 1.68
Betclic

Górnik Zabrze dwa ostatnie ligowe spotkania przegrał na własne życzenie. Mając tyle sytuacji, tylko dwie z nich zamienili na gole. Tak naprawdę w meczu z GKS Katowice powinni prowadzić w drugiej połowie, a w spotkaniu z Legia wygrywać do przerwy dwoma, a nawet trzema golami. Niestety taki jest futbol, ze nie wykorzystane sytuacje się mszczą.
Górnik jedzie na trudy teren do Lubina, aby zmierzyć się z zespołem, który w każdym meczu musi grać na 200%. Górnik pewny utrzymania i teraz walczy o jak najlepsze miejsce w tabeli. Zagłębie natomiast w każdym meczu musi zbierać punkty aby oddalać się od strefy spadkowej. Zobaczymy czy uda się to Ojrzynskiemu, który jest i był krytykowany, a tydzień temu wygrał z Radomiakiem 0:1.
Proponuje, że obie drużyny strzela gola. Górnik jak wspomniałem stwarza mnóstwo sytuacji, a co za tym idzie jutro jedna z nich powinni zamienić na gola/gole. Zagłębie z nożem na gardle. Ich gra uległa poprawie, uważam, że tu również nie zabraknie sytuacji.
Nie wiem kto z tego pojedynku wyjdzie zwycięsko ale goli nie powinno zabraknąć.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +212
L 2,5M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Korona Kielce - Widzew
Bukmacher: Superbet
Typ: gol Widzewa
Kurs: 1.40

Korona Kielce gra w tym sezonie w kratkę, chociaż ostatecznie pozwoli to najpewniej utrzymać się w Ekstraklasie, bowiem przewaga nad strefą spadkową wynosi az 9 punktów. W przypadku WIdzewa przewaga wynosi 12 oczek, chociaż ekipa z Łodzi mierzy z pewnościa wyżej - może nie od tego sezonu, ale cele na najblizszy sezon są dużo większe i marzenia zachaczają o walkę o udział w europejskich rozgrywkach. Widzew ma za sobą serię dobrych spotkań, bo kolejno wygrana z GKS Katowice, Piastem i Lechią, tak więc cenne 3 punkty - szczególnie na trudnych wyjazdach. Delegacja w KIelcach także będzie najpewniej wymagająca, ale jeśli goście nawiążą do formy z ostatnich tygodni to na spokojnie powinni zdobyć minimum jednego gola i taki jest też jutrzejszy typ.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +918
R 1,7M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska, Ekstraklasa
Godzina: 17:25
Spotkanie: Motor - Lech
Typ: obie strzelą
Kurs: 1,58
Bukmacher: Fuksiarz
Analiza:
Obydwie drużyny grają o różne cele- Motor praktycznie zapewnił sobie już utrzymanie i ma spokojną końcówkę, natomiast Lechowi marzy się tytuł mistrzowski ale to po dwóch ostatnich wyjazdowych porażkach z Jagiellonią i Śląskiem mocno się skomplikowało. Poprawa gry na boiskach przeciwników jest zatem konieczna ale w Lublinie o sukces będzie trudno- Motor nie przegrał tam od sześciu spotkań. Ostatnie mecze Motoru u siebie to: Stal 4:1, Legia 3:3 oraz GKS 3:2 a średnia bramek w meczach Motoru to 3,18- druga po Cracovii. Motor zapewne zagra otwarcie jak poprzednio a walczący o mistrzostwo Lech również musi powalczyć o wygraną i jakieś bramki padną.

zibi16 1,7M

zibi16

Moderator
Członek Załogi

Górnik Zabrze rozgrywa całkiem przyzwoity sezon, zajmują 7 miejsce z dorobkiem 40 punktów. Ostatnie 2 mecze jednak to 2 porażki 1:2 z Legią i 1:2 z Katowice.
Zagłębie Lubin walczy o utrzymanie się w lidze, zajmują 14 miejsce z przewagą 2 punktów nad strefą spadkową. Ostatnie bardzo ważne zwycięstwo 1:0 z Radomiak na wyjeździe.
Zagłębie u siebie ostatnio fatalne wyniki, na ostatnie 5 spotkań 4 porażki i remis. Górnik zaś na wyjazdach 3 porażki i 2 zwycięstwa.
Obie drużyny dość sporo wykonują rzutów rożnych. Zagłębie ma średnio ponad 11 rożnych w swoich spotkaniach natomiast Górnik ma średnio prawie 10 rożnych na mecz.
Liczę również, że obie drużyny strzelą co najmniej po bramce.

obie strzelą + powyżej 8,5 rożnych 2,3 Fortuna

A 29,4K

andyvelxaero

Użytkownik
Ja też podobnie gram Bedbuilder pod bonus Superbeta (freebet w przypadku przegranej):

obie strzelą + powyżej 9,5 rożnych + over 21,5 fauli @4,0 (Superbet Betuilder)

Kurs wysoki, ale nie pozbawiony szans i logiki. Podobnie jak wyżej, spodziewam się żywego meczu. Statystyki podpowiadają że rożne będą w ilości niehomeopatycznej i faule podobnie. Górnik wprawdzie na wyjazdach fauluje mniej, ale te 10 fauli powinien zrobić. Zagłebię myślę że 12+ zrobi. Muszą grać agresywnie, bo każdy mecz jest teraz dla nich bardzo ważny, szczególnie u siebie. Górnik strzela mniej niż powinien, stwarza wiele sytuacji. Zagłębie u siebie powinno coś też strzelić. Powodzenia! 🤞 🍀

Ostatnia edycja:
kibic-zwierze 49,6K

kibic-zwierze

Użytkownik
Legia - Jagiellonia

Idę w teorie, że to klasycznie liga za puchar. Obie drużyny po meczach w pucharach. Jagiellonia ma jeszcze o co walczyć w lidze natomiast Legię już myślami w PP.

2 4.00 STS
X2 1.98 STS

tenis_de_mesa 1,5M

tenis_de_mesa

Znawca - 1 Liga Polska
Korona Kielce - Widzew
Widzew over 9.5 fauli @1,47 (betclic)
Widzew over 10.5 fauli @1,80 (betclic)
Widzew over 11.5 fauli @2,28 (betclic)

Pierwsza opcja zdecydowanie do dubla na piątkowy bądź weekendowy kuponik, pozostałe nawet na singla bo w betclicu nie ma podatku.
Ale do sedna. Dlaczego zdecydowałem się na faule zespołu ze wschodniej strony Łodzi? Zdecydowanie i po pierwsze ze względu na linie zaproponowane przez bukmacherów. Zespół Widzewa po raz trzeci poprowadzi dzisiaj chorwacki szkoleniowiec Zeljko Sopić - pod wodzą którego Widzew wygrał dwa poprzednie spotkania (w Gliwicach 2:0 oraz u siebie z Lechią również 2:0). Chorwacki trener preferuje ofensywny styl gry ale także oczekuje walki, agresywności i nieustępliwości, po pierwszym meczu w Gliwicach gdzie Widzew miał zaledwie 7 fauli z szatni Widzewa dochodziły głosy, że trener wymaga większej agresji, że zwycięstwo trzeba wywalczyć w dosłownym tego słowa znaczeniu, potwierdził to ostatnio Rafał Gikiewicz. Tych słów potwierdzenie było w ostatnim meczu ligowym z Lechią Gdańsk gdzie widzewiacy faulowali swoich rywali aż 20 razy.

Dzisiejsze linie są wystawione przez bukmacherów zdecydowanie pod średnie Widzewa w tym sezonie, bowiem mają oni jedną z niższych w lidze - zaledwie 10 fauli na mecz, dlatego w pierwszych kolejkach pod wodzą Sopicia możemy z tego skorzystać jeśli piłkarze będą realizować jego wytyczne. Dzisiaj szansa jest znakomita - rywal z Kielc jest najczęściej faulowaną drużyną w lidze, rywale którzy przyjeźdzają na Ściegiennego średnio faulują Koronę 15 razy na mecz.

Jeśli chodzi o h2h - w tym sezonie Widzew już grał na Ściegiennego w PP i 12x faulował swoich rywali, w jesiennym meczu ligowym w Łodzi Korona była 14-krotnie faulowana przez Widzewiaków, a jeśli cofnęlibyśmy się do zeszłego sezonu to w Kielcach Widzew faulował 17 razy - tak więc same w sobie potyczki Widzewa z Koroną są dość ostre - nie ma co ukrywać oba kluby (choć głownie mowa tutaj o kibicach) za sobą nie przepadają - delikatnie mówiąc.

Jestem jeszcze Wam winny przedstawienia arbitra tego meczu, zawody te poprowadzi Pan Wojciech Myć, w tym roku kalendarzowym sędziował pięć meczów z których wyszła mu średnia 24 fauli na mecz, tak więc do linii zaproponowanych wpisuje się idealnie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1789
intelowiec 133,4K

intelowiec

Użytkownik
Mecz: Motor - Lech
Typ: 2
Kurs: 1,81
Buk: Fuksiarz

Jeśli spojrzymy sobie realnie na tabelę, to na siedem kolejek przed zakończeniem sezonu w tym spotkaniu tylko jedna drużyna ma jeszcze o co grać. Motor ugrzązł bezpiecznie w środku stawki i od strefy spadkowej ma 16 punktów, a do czołowej trójki brakuje mu 12, więc ani nie spadnie, ani nic więcej już konkretnego w lidze nie ugra.

Może więc sobie trener Stolarski robić przegląd wojsk przed nadchodzącym letnim okienkiem transferowym i zastanawiać się, jakie jeszcze warianty przetestować, jakich zawodników zostawić i jak chce grać w sezonie 2025/26, ciesząc się jednocześnie z pewnego utrzymania. W zaistniałej komfortowej sytuacji ciężko będzie wykrzesać z piłkarzy 100% możliwości, bo nawet podświadomie odstawią oni nogę w stykowej sytuacji, aby przypadkiem nie zrobić sobie krzywdy w meczu dla nich o pietruchę.

Po przeciwnej stronie barykady stoją poznaniacy, którzy wciąż mogą sobie marzyć o mistrzostwie Polski, ale żeby tego dokonać nie mogą już sobie pozwolić na żadne potknięcie. Mało tego, Lech będzie miał dodatkową motywację w postaci porażki w rundzie jesiennej na własnym stadionie 1:2, i na pewno będzie chciał się zespołowi z Lublina zrewanżować. Pewne symptomy powrotu do dobrej gry widzieliśmy już w spotkaniu z Koroną, gdzie podopieczni Nielsa Frederiksena przebywali przy piłce przez 62% czasu gry i przekuli to na wygraną z niełatwym rywalem.

Jedynym zagrożeniem dla typujących wygraną Lecha jest fakt, że Raków rozgrywa swoje spotkanie dzień wcześniej, i jeśli wygra z Radomiakiem (czego raczej wszyscy myślący zdroworozsądkowo kibice się spodziewają), wywoła dodatkową presję na swoich rywali do mistrzowskiej korony.

Myślę jednak, że nawet w takiej sytuacji Lech tę presję udźwignie (albo patrząc z drugiej strony - Motor mu za bardzo w tym nie przeszkodzi), sprawdzi się dla gości przysłowie "Do trzech razy sztuka" i po dwóch z rzędu ligowych porażkach w delegacji przywiozą tym razem łatwo wywalczony komplet punktów z Lublina.

A 29,4K

andyvelxaero

Użytkownik
Ja też podobnie gram Bedbuilder pod bonus Superbeta (freebet w przypadku przegranej):

obie strzelą + powyżej 9,5 rożnych + over 21,5 fauli @4,0 (Superbet Betuilder)

Kurs wysoki, ale nie pozbawiony szans i logiki. Podobnie jak wyżej, spodziewam się żywego meczu. Statystyki podpowiadają że rożne będą w ilości niehomeopatycznej i faule podobnie. Górnik wprawdzie na wyjazdach fauluje mniej, ale te 10 fauli powinien zrobić. Zagłebię myślę że 12+ zrobi. Muszą grać agresywnie, bo każdy mecz jest teraz dla nich bardzo ważny, szczególnie u siebie. Górnik strzela mniej niż powinien, stwarza wiele sytuacji. Zagłębie u siebie powinno coś też strzelić. Powodzenia! 🤞 🍀
Niestety różnych zabrakło, szkoda.

zibi16 1,7M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Raków Częstochowa - Radomiak Radom

W poprzednim meczu Raków mocno zawiódł swoich kibiców i przede wszystkim samych siebie. Mieli zwycięstwo na wyciągnięcie ręki i doskonałą sytuację w tabeli. Prowadzili z Puszczą 1:0 do ostatniej minuty gdzie pozwolili sobie strzelić bramkę na remis i stracone ważne 2 punkty.
Dziś mecz u siebie z Radomiak Radom i mam nadzieję, że nie popełnią już tego błędu - gry do końca na 1:0. Raków to zdecydowanie lepsza drużyna niż Radomiak, prowadzą w ligowej tabeli ale Lech i Jagiellonia są tuż za ich plecami i nie mogę pozwolić sobie na stratę punktów jeżeli myślą o mistrzostwie Polski.
Goście dzisiejszego spotkania są na 13 pozycji, bezpieczna lokata z przewagą 10 punktów nad strefą spadkową.
Obie drużyny rozegrały ze sobą 5 spotkań w historii oczywiście mówię o spotkaniach gdzie to Raków jest gospodarzem i we wszystkich meczach padło co najmniej 3 bramki. Dziś licze na powtórkę i zwycięstwo gospodarzy.

Raków + powyżej 2,5 2,58 Fortuna

unicaja 53,8K

unicaja

Użytkownik
Wyczytałem gdzieś że Cracovia odrobiła najwięcej punktów przegrywając w meczu czy też tracąc bramkę jako pierwsza. Śląsk natomiast odwrotnie stracił mnóstwo oczek mając wydawałoby się komfortowe prowadzenie jak ostatnio choćby z Motorem czy wcześniej Pogonią. Jeśli ktoś lubi duże kursy to za drobne można spróbować zakład:

Pierwszy gol/wynik spotkania
Śląsk/Cracovia @13,5

Gdyby im się "odmieniło" w drugą stronę Cracovia/Śląsk @19 kursy z stsu ale pewnie można złapać lepsze.

Generalnie ten mecz śmierdzi mi jakimś łamakiem aczkolwiek wolę zagrać powyższe kombi mając na uwadze że gospodarze kilka razy dogonili rywali jeszcze przed przerwą

Do góry Bottom