Werder Bremen - Schalke 04
Zdecydowany hit kolejki! Już dziś o 15.30 na Weserstadion poraz pierwszy zagwizda sędzia z Berlina - Grafe. Zacznijmy może od statystyk... Werder na przeciągu sezonów był drużyną spisującą się najlepiej w Bundeslidze na własnym obiekcie. Obecnie został prześcignięty przez Stuttgart i zajmuje 2 miejsce w punktach zdobytych u siebie. Zadecydowały o tym dwie wpadki, które nie powinny się przydarzyć (1-2 z Duisburgiem i 0-1 z Wolfsburgiem). Schalke to drużyna, której osobiście nie lubię oglądać, a przede wszystkim skuteczność napastników, ktróra przez pewien czas mnie przerażała... gdyby wykorzystawli wszstkie sytuacjie tzw.100% byliby drużyną z największą liczbą strzelonych goli w Bundeslidze. Schalke w tygodniu rozegrało mecz w lidze mistrzów z Barceloną, przegrany 1-0. Dodając do dzisiejszego spotkania zmęczenie samym spotkaniem z Barcą i podróż do Hiszpanii oraz stawkę meczu, to wydaję mi się, że może to wszystko przerosnąć piłkarzy Schalke i okazać się klapą. Ogólny bilans przemawia za drużyną gospodarzy: 25-5-8, 66:27 bramki. Werder dziś zagra chyba o wszystko... w przypadku wpadki może się pożegnać z Ligą Mistrzów, a także z 3 miejscem... Trener Werderu Schaaf nie będzie mógł skorzystać z Boenischa, Hugo Almeidy, Jorga Wome i Daniela Jensena. Zagrają natomiast filary zielono- białych Diego oraz Tim Borowski. Co do Schalke, to po meczu pucharowym ze składu wylecieli Kobiashivli oraz Rakitic, a w dalszym ciągu do gry nie są zdolni Varela oraz Bajramovic . Mnie osobiście nie podoba się gra Schalke, dodam do tego środowy mecz, co chyba znacznie w płynie na postawę napastników. Werder dziś gra o 3 punkty. Poważniej do tego meczu podejdzie zespół gospodarzy, który rozpocznie od ataków, a Schalke przyjeżdżając po remis może się sporo napocić, żeby ten wynik uzyskać.
Typ:
Werder win 8/10 5-1