Napoli - Roma
Dzisiaj o 15 na Stadio San Paolo odbędzie się jedno z najciekawszych spotkań 27 kolejki
Serie A będzie to już 138 pojedynek Derby del Sole (Derbów Słońca) tak właśnie określany jest mecz pomiędzy Napoli a Romą. W pierwszym meczu na Stadio Olimpico padł hokejowy wynik 4:4. Napoli to zaskakująca drużyna która traci pkt z ligowymi przeciętniakami, ale za to mobilizuje się na mecze z tymi "wielkimi" tak było ostatnio w meczu z Interem, (Udinese na który Napoli ma patent) z Romą w 1 rundzie i z Juve ( chociaż ten mecz to nie tyle zasługa piłkarzy co sędziego, który podyktował 2 rzuty karne i teraz policja go chroni bo się boi wyjść na ulice :roll: ) Roma gra na gorącym terenie, w środę stoczyła ciężki bój z Realem nie zagra dzisiaj Cassetti, Ferrari i Giuly, większość stawia na zwycięstwo Romy ja jednak widzę remis w tym spotkaniu.
Mój typ:
Napoli - Roma - połowa lub koniec spotkania x kurs 1,55
Lazio - Livorno
Lazio 3 ostatnie mecze to 3 zwycięstwa z Reggina, Atalantą i Sampdorią, Livorno 3 ostatnie wyjazdy to 3 przegrane z Fiorentiną, Interem i Palermo, pierwszy mecz w Livorno wygrało Lazio 0-1, historia spotkań przemawia na korzyść Lazio:
07/08 Livorno - Lazio Rzym 0 : 1
06/07 Livorno - Lazio Rzym 1 : 1
06/07 Lazio Rzym - Livorno 1 : 0
05/06 Lazio Rzym - Livorno 3 : 1
Myślę ,że duet Pandev Rocchi poprowadzą Lazio do zwycięstwa nad 16 drużyną w tabeli.
Mecz ten to pojedynek 2 skrajnych grup kibiców z jednej strony Faszyści z Lazio a z drugiej komuniści z Livorno
Mój typ:
Lazio - Livorno -1 kurs 1,60
Parma - Sampdoria
Parma ostatnio przegrała 4-0 z Romą wcześniej u siebie wygrała z Udinese i 3 razy zremisowała, natomiast Sampdoria remis z Torino, przegrana z Atalanta i remis z Interem, W ekipie z Genui zabraknie kliku graczy: Montella, Pieri, Bellucci, Campagnoro oraz zawieszeni: Cassano i Sala przez co ofensywa Dori znacznie osłabnie, ostatnie mecze Parmy u siebie z Sampdorią:
06/07 AC Parma - Sampdoria Genua 0 : 1
05/06 AC Parma - Sampdoria Genua 1 : 1
wydaje mi się że w tym meczu padnie mało goli:
Mój typ:
under 2,5 Kurs 1,8
Siena - Fiorentina
Wydawałoby się, że zdecydowanym faworytem jest Fiorentina, Siena już nie raz w tym sezonie pokazała jak dobrze potrafi grać na własnych śmieciach, chyba nikomu nie muszę przypominać meczu Siena - Roma 3-0 ???? ... Fiorentina zagra bez swojego lidera Adriana Mutu, w środku tygodnia grali w Pucharze Uefa w lidze ostatnio wygrali z Juve, które jest wyraźnie w dołku ale dzisiaj myślę że będzie im bardzo ciężko wygrać, Siena która ma 4 pkt przewagi nad strefą spadkową postawi wysoko poprzeczke "Fiołkom"
Mój typ:
Siena - Fiorentina - połowa lub koniec spotkania x kurs 1,55
Torino - Atalanta
Torino to drużyna remisów ???? na 26 kolejek 16 zakończyło się właśnie remisem, 4 wygraną a 6 razy drużyna z Turynu schodziła pokonana.
Mój typ:
Torino - Atalanta - połowa lub koniec spotkania x kurs 1,55
Empoli - Milan
Empoli po serii 3 kolejnych zwycięstwo ostatnio przegrało 2 mecze z Palermo i niespodziewanie u siebie ze Sieną, Milan po odpadnięciu z
LM może się skupić na lidze, w dzisiejszym meczu nie wystąpią: Dida, Ronaldo, Seedorf, Cafu, Serginho, Nesta i Jankulovski. Za kartki pauzuje także Gattuso.
Mój typ:
under 2,5 Kurs 1,65