>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Serie A [04-05 marca 2017]

Status
Zamknięty.
Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP

Promocja w Sportingbet: Bonus powitalny 200PLN
Wygraj wyjazd na mecz Arsenal - Man. Utd - 2 bilety VIP + 1500PLN. Tylko u nas!
Czeka nas bez wątpienia najważniejszy mecz w tej rundzie między Romą a Napoli, kluczowym dla zagwarantowania sobie pewnego miejsca w przyszłorocznej fazie LM. Roma najlepiej wie jak to jest zagrać w eLM i odpaść tracąc grube miliony, z resztą Napoli jest nie lepsze w tym kontekście bo przecież sami odpadli z Bilbao a jak dołożymy jeszcze do tego Lazio, które odpadło z Leverkusen swego czasu to wychodzi na to, że Serie A nie jest wstanie zapewnić 3 ekip do regularnej gry w fazie grupowej.

Z racji derbów Słońca najważniejszy mecz mamy najwcześniej jako otwarcie kolejki. Dwa późniejsze sobotnie mecze nie rozpieszczają. Chociaż miło dla oka zobaczyć jak Milan zapewne będzie męczyć grę z Chievo, ale to raczej dla koneserów bo z perspektywy gry Osłów i to w dodatku na wyjeździe wiele się nie można spodziewać.
Niedziela na sam początek zapowiada się ciekawym starciem Violi w Bergamo. Jestem ciekaw, czy Atalanta dalej pociągnie serie wygranych. A jeśli to zrobi to będzie bardzo blisko 3 miejsca, ciężko w to uwierzyć ale tak wygląda aktualna rzeczywistość.
Juventus do Udine i Inter na Sardynii to z perspektywy nie raz fajnej gry gospodarzy przy wsparciu kibiców robi nam fajne mecze. Torino z Palermo i pozostałe mecze co tu dużo mówić nie rozpieszczają. Sassuolo i Lazio z rywalami, których powinni na spokojnie na chłodno wypunktować, &quot;wielkie starcie&quot; między Empoli a Genoą to już mecz z kategorii do rozegrania dla oficjalnego wyniku. Mecz o nic, ale tak to jest gdy mamy 20 zespołów i od 10 miejsca do 17 grają aby dograć sezon i tak co roku.
Składy i kontuzje: Gazzetta i Tuttosport.
Zapraszamy do dyskusji :wink:

Grac45 57,3K

Grac45

Forum VIP
Roma - Napoli
Wracając do derbów stricte piłkarskich. Roma zagrała na takim poziomie jak Napoli z Atalantą, ewidentnie bez czegoś co pozwoliłoby chociaż na bramkę, która w kontekście dwumeczu sporo by zmieniła. Mogliby i grać do północy a i tak nic by to nie zmieniło. Identycznie wyglądało Napoli w piątek z Atalantą. Widać, że mecz z Interem mocno dał się we znaki. W kontekście sobotniego meczu z Napoli będzie arcyciekawie, bo o ile Napoli wyglądało bardzo dobrze w Turynie tak Roma odpuściła po w sumie jeszcze lepszym meczu z Interem w niedzielę.
Składy jakie grały w tygodniu w Coppa:
NAPOLI (4-3-3): Reina - Maggio, Albiol,K2, Strinić - Rog,Diawara,Hamsik - Callejon, Milik, Insigne
ROMA (3-4-2-1): Alisson - Manolas, Fazio, Ruediger - Bruno Peres, Paredes, Strootman, Emerson Palmieri - Salah, Nainggolan - Dzeko
Jak widać większa rotacja po stronie Napoli. Sarri dał odpocząć ważnym ogniwom jak dwa boki defensywy Hysaj i Ghoulam. Przy kontuzji Alana Rog zagrał od początku a Hamsik co jest istotną sprawę grał nieco ponad godzinę. Mertens tylko 30 minut, Zieliński też pojawił się tylko na chwilę, obaj zaczną w Rzymie w podstawie także, takie &quot;pół godzinki&quot; z Juventusem było w sam raz. Tą są dosyć ważne informacje jak weźmiemy pod uwagę ile gier rozgrywają oba zespoły w tym sezonie. W co niektórych meczach widać ewidentnie zmęczenie materiału, ale to nie może dziwić. W wydaje się, że w tygodniu oszczędniej zagrała 11stka z Rzymu, ale przy tej ilości zmian w Napoli w sumie nie wiele to zmienia. Derby Rzymu były w dzień później, z kolei Napoli już we wtorek gra z Realem co przy meczu Romy z Lyonem w czwartek też daje jakąś różnice.
Dla Napoli mecze w Rzymie to jest bardzo ciężki temat. Wystarczy rzucić okiem na ich H2H na Stadio Olimpico. Wydawałby się, że to jest idealny moment na przerwanie i szczerze mówiąc nie zdziwiłbym się, ale z graniem na Napoli mimo wszystko się wstrzymuje. Za duży szacunek mam do gry Romy u siebie. Mecz o wielkim ciężarze gatunkowym bo tu chodzi przecież o wicemistrzostwo i zapewnioną fazę grupową, o której już z resztą wspominałem otwierając temat. Chciałbym się mylić dla potrzeb widowsika, ale czuje ostrożny mecz z dwóch stron. Myślę, że obie drużyny wzięłyby w ciemno remis i gonitwę po upragnioną LM zostawiłby w meczach z resztą stawki czekając kto i na kim się wyłoży. Rok temu skończyło się na +2 punkty dla Napoli, także niemal identyczna sytuacja się teraz szykuje. Linia bramkowa strasznie nisko ustawiona co dla mojego undera wygląda atrakcyjnie, zwłaszcza linia dająca zwrot przy 3 bramkach, także zakład przegrywa przy mocnej strzelaninie od 4 w górę, której kompletnie się nie spodziewam. Z racji, że nie lubię i przeważnie rzadko kiedy gram undery celuje właśnie w linie 3 azjanem.
Under 3 bramki azjan @1,9 Bet365 Zwrot 1-2

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina piłka nożna Serie A
Godz: 18-00
spotkanie Sampdoria - Pescara
typ: Doria -1.5
Kurs 2.60
Buk bet365
Analiza:
Zespół Bereszyńskiego i Linettego bardzo liczą na komplet punktów w ten weekend, bo podemować bedą fatalnie spisującą sie w tym sezonie Pescarę. Doria nieźle sobie radzi w tym sezonie i pewnie plasuje się w środku tabeli mając pewne utrzymanie w lidze. Trzydziesci pięc punktów to wynik dobry jak na ten etap rozgrywek. Na ten wynik zebrało się dziewięć zwycięstw i osiem remisów. Zdecydowana większość punktów, bo aż dwadziescia pięć zdobyli na Stadio Luigi Ferraris. Tu zaliczyli zaledwie dwie porażki w trzynastu meczach i to nie z byle kim, bo z Milanem i Lazio, ale było to odpowiednio we wrześniu i grudniu. Poza tym maja na rozkładzie m.in. Torino, Inter, Romę, ponadto wygrali derby z Genoą. To wygląda naprawdę obiecująco. Bardzo dobrze spisują sie w zespole gospodarzy Polacy - Linetty przebojem wdarł się do wyjściowej jedenastki i zaliczył już dwadziescia cztery występy w Serie A i jest bardzo silnym punktem drużyny. Bereszyński też jak już wskoczył do skladu to nie oddaje miejsca innym i co najważniejsze z jego obecnością w składzie Sampdoria jeszcze nie przegrała. Dziś grają z Pescarą, czyli najsłabszą drużyną całej ligi. Zaledwie dwa zwycięstwa w całym sezonie to katastrofa. Można już smiało powiedzieć że tego sezonu już nie są wstanie uratować - do Empoli ktore zajmują pierwsze bezpieczne miejsce tracą dziesięć oczek, czyli prawie tyle samo ile udało im się zdobyć do tego czasu. Ale z tak dziurawą defensywą to raczej niemożliwe - pięćdziesiąt siedem straconych goli to zdecydowanie najgorszy wynik w całej lidze. A gospodarze mają trzech wyrównanych napastników, ktorzy moim zdaniem powinni coś ustrzelić w meczu z ligowym słabeuszem. W pierwszym meczu dość niespodziewanie padł remis 1-1 a oba gole strzelił obrońca Pescary Campagnaro (ale akurat jego dziś zabraknie z powodu kontuzji). A ostatniej wizyty na Stadio Luigi Ferraris Pescara nie będzie miło wspominać bo cztery lata temu wyjechali tu z bagażem sześciu goli. Moim zdaniem gospodarze dziś pewnie zwyciężą i dopiszą kolejny komplet punktów

Otrzymane punkty reputacji: +5
20maciek03 87,1K

20maciek03

Użytkownik
Nie będę powielał tego co napisał poprzednik (Grac45). Wszystko zostało bardzo
dobrze ujęte. Jednak mimo wszystko przy tak ofensywnie grających drużynach
w under bym nie szedł. Dla mnie ryzyko niewspółmierne do ewentualnych
zysków, a kwestia wyniku jest dość losowa. Aczkolwiek liczby goli w tym
spotkaniu nie ruszam i na pewno będę trzymał kciuki. Pomimo, iż to dla
mnie typowy no bet, to dla &quot;lepszego&quot; oglądania wrzucę coś na Romę 2.05
Ogólnie sobotnie spotkania wieją kontrowersjami. Sampdoria jakoś bez
pomysłu przy ostatnich spotkaniach, a że nie oglądałem Pescary to wolę
odpuścić to spotkanie.Podobnie rzecz ma się z Milanem. Chievo ostatnio
punktuje, czy pokażą się z dobrej strony? Zobaczymy...
Z kolei niedziela to dzień na który wyczekuje już od ostatnich meczów
pucharowych.Każdy znajdzie coś dla siebie, znalazłem i ja:
Już w samo południe swoistemu testowi zostanie poddana Atalanta. Drużyna,
która dosłownie podgryza już pięty Napoli, a jej siła została dosadnie
zademonstrowana tydzień temu właśnie u powyższego konkurenta w Neapolu..
W tym typie nie muszę tak naprawdę znać gospodarzy wystarczy mi ich
miejsce w tabeli i nieogar jaki panuje w meczach Florentiny. Ostatnio już
grałem przeciw nim i dobrze na tym wyszedłem. Dopóki nie zrobią jakiś
roszad w zespole sytuacja podejrzewam, że będzie się powtarzać.
Tutaj czysta 1. Atalanta 1.95
Następnym typem na pewno będzie Juventus.Ile razy o nich by się nie pisało
zawsze będą padały te same stwierdzenia: konsekwentni w obronie, szeroka
ławka, mocni na szpicy, w formie, w gazie i inne takie. Standardowo już
pobieram bez udziwnień Juventus 1.50
Jednak moją perełką na niedziele będzie Sassuolo. Czemu tak? Pomijając
argumenty w stylu gry z przedostatnią drużyną tabeli, to w ostatnim
Sassuolo punktuje tylko na wyjazdach. Fakt faktem gościli dość ciężkie
ekipy. Jednak widzę w nich czysto sportowy potencjał. Byle &quot;im się
chciało&quot;. Kurs 2.25

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Na początku warto podziękować użytkownikom @20maciek03 i @Pocio4 za dobre analizy i ostatnią aktywność w dziale. Świetna robota panowie! Wiele trafnych spostrzeżeń i typów co najważniejsze ;)

AS Roma - SSC Napoli

Chciałbym się mylić dla potrzeb widowsika, ale czuje ostrożny mecz z dwóch stron. Myślę, że obie drużyny wzięłyby w ciemno remis i gonitwę po upragnioną LM zostawiłby w meczach z resztą stawki czekając kto i na kim się wyłoży.
Czy ja wiem czy w ciemno? Roma walczy o pogoń za Juve, W Rzymie liczy się tylko wygrana! Forma jest, nie ma co patrzeć tylko przez pryzmat meczu z Lazio. tam owszem nie zagrali olśniewająco, zabrakło po prostu skuteczności. Bo przewaga była naprawdę duża. Lazio jedynie na kontry nastawione momentami z tyłu nie było jak przejść. Owszem Salah nie miał dnia, Ninja co chwila miał gośica przy sobie, brakowało strzałów.
Dziś będzie inny mecz, będzie mobilizacja duża po obu stronach.

Bardziej jednak zawodzi Napoli, kilka meczów słabszych, dołek wyraźny. Pytanie czy Sarri znajdzie receptę na sukces dziś? Raczej w to nie wierzę. Roma jest regularna, strzela dużo goli.
Pamiętam ten mecz przed rokiem, bodaj w poniedziałek o 15 wlaśnie grano... Dziwna pora, ale Włosi wtedy mieli święto jakieś. Było kilka sytuacji pod bramkami. Dziś też może być taka partia, ale też z drugiej strony weź pod uwagę, że defensywa u jednych i drugich zawodzi i najlepszym elementem nie jest. Fazio z Lazio katastrofa. Koulibaly też bez formy po PNA.

Ofensywa za to skuteczna. Dzeko, Nainggolan, Salah kontra Mertens, Insigne i Callejon. Raczej nie ma co się pchać w undery, może być różnie. Osobiście widzę jakieś 3:1 dla Romy. FORZA ROMA per sempre! :cool:

VS

AC Milan - Chievo
Typ; Milan @ 1,57 B365
✅✅3:1​

Kolejne przesuniecie terminu przejęcia przez Chińczyków, lekka farsa się robi ... Milan gra u siebie, ostatnio Chievo co mecz na San Siro dostaje baty. Dla mnie faworytem jest Milan i powinien to wygrać. Wygrali z Fiorentiną trudne spotkanie, pokonali Sassuolo, zremisowali z Lazio w takim meczu gdzie cudem jest ten punkt. To może skonsolidować zespół. O dziwo Sosa z Firoentiną zagrał bardzo dobrze, nie spodzeiwałem się, najlepszy jego mecz w tym sezonie. Suso przeciwko Sassuolo niesamowicie pudłował. Ale wraz z Deulofeu maja super zadatki na rozmontowywanie obrony rywala.
A Chievo w kratkę. Aczkolwiek forma w górę. Jednak Milan wie o co walczy, musi wygrywać u siebie takie mecze. Wierzę w nich, życzę po prostu całemu Mediolanowi powrotu pucharów. A bardziej mi się podoba projekt nowego Milanu, bo stawiają na młodych Włochów. Niż projekt chińskiego Interu, gdzie jak zawsze więcej obcokrajowców, ale w końcu Internazionale ;)

Gdyby dziś Milan wygrał, Roma wygrała... to Milan ma 4 pkt do LM po raz kolejny i emocje nabierają rozpędu od nowa! Zatem Milan wie o co gra raczej.
Jak ktoś sobie obejrzy mecze ostatnie Chievo w delegacji z Interem czy Lazio ten nie powinien być zaskoczony, że faworyzuje dziś Milan. Przecież Chievo w obu meczach miało może 3 sytuacje na gole... W Mediolanie Pellisier dał prowadzenie, a w Rzymie Inglese w końcówce po kontrze strzelił i Chievo wygrało haha. paradoks to był neisamowity. Lazio ich tłamsiło, 28 sytuacji bramkowych aż i nic... Pudłowali niemiłosiernie. Z Interem już tyle szcżęsica nie było, Inter 31 okazji i 14 strzałów celnych! Deklasacja i porażka 1:3. Dla mnie dziś Milan, kurs dość dobry jak na taki mecz.

kaszakasr 161

kaszakasr

Użytkownik
Za niecałą godzinę zaczynają się &quot;derby słońca&quot; mecz pomiędzy Roma a Napoli jest to bardzo ważny mecz dla obu zespołów które przegrały swoje mecze w pucharze Włoch Roma z Lazio 2:0 i Napoli z Juventusem 3:1.Mecz zespołów które chcą zająć 2 miejsce w Serie A bo ciężko będzie Juventus przeskoczyć.Co do typów moich na ten mecz:
liczba fauli w meczu 23,5-1,62(sts)⛔⛔Mecz będzie pełen walki każdy zagra na 110% swoich możliwości.
Sędzią meczu będzie Luca Banti który w tym sezonie sędziował 14 meczy i pokazał 64 żółte kartki i 4 czerwone.
liczba żółtych kartek w meczu 4,5-1,35✅✅✅(sts)jak i również wyższą liczbę kartek lub kartki na Roma(+2,5-1,85)✅✅ czy Napoli(+2,5-1,52)⛔⛔
Powodzenia Panowie

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Włochy,
Godzina: 18:00
Spotkanie: UC Sampdoria Genua - Pescara Calcio
Typ: 1
Kurs: 1,65
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Nie będę tutaj oryginalny i dla mnie też tutaj faworytem jest Sampdoria i na ich wygraną stawiam. Zespół ten ostatnio w dość dobrej dyspozycji, u siebie ma bilans 7 wygranych, 4 remisów i 2 porażek i co najważniejsze dzisiaj w najmocniejszym składzie, bo w zespole nie ma żadnych absencji. Pescara z kolei po zmianie trenera gra lepiej ale nadal popełnia dużo błędów w obronie i dużo bramek traci. Na wyjazdach zespół ten nie radzi sobie kompletnie i do tej pory zanotował 1 zwycięstwo, 2 remisy i 10 porażek co sprawia, że jest drugim najgorzej grającym zespołem na wyjazdach w całej lidze. Na domiar złego na wyjazdach stracili najwięcej goli spośród wszystkich drużyn tracąc 30 bramek w 13 meczach i strzelając ich 13. Po tych statystykach nie wróżę im tutaj nic dobrego no ale sport jak wiadomo jest nieobliczalny ;) Ja mimo wszystko jednak zagram w stronę gospodarzy.
Absencje w Pescarze:
obrońcy Campagnaro (14 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie) i Bovo (1 występ w tym sezonie), pomocnicy Mitrita (11 występów w tym sezonie) i Pepe (12 występów w tym sezonie) i napastnicy Bahebeck (7 występów w tym sezonie, 2 gole na koncie) i nowy nabytek napastnik Gilardino (1 występ w tym sezonie dla Sampdori i 14 występów w tym sezonie dla Empoli, bez gola)
✅ 3-1

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom