>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Primera Division 5-7.03.2011

Status
Zamknięty.
kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Najbliższa kolejka La Liga powinna dostarczyć kibicom mnóstwo emocji. Najciekawiej zapowiadają się chyba dwa spotkania: Atletico z Villarreal i Bilbao z Sevillą. Żółta łódź podwodna w końcu wróciła na odpowiednie tory, po wygranej na El Madrigal z Herculesem. Jednak wyjazd do Madrytu nie będzie łatwym meczem. Atletico to dość chimeryczna drużyna i dlaczego miałaby nie zaskoczyć właśnie teraz? Baskowie z Bilbao są chyba w lekkim kryzysie. Przegrali cztery kolejne mecze i muszą coraz baczniej przyglądać się temu co dzieje się za ich plecami w walce o Ligę Europejską. Podopieczni Manzano po pewnej wygranej ze Sportingiem jadą na San Mames po punkty. Kto okaże się lepszy w starciu sąsiadów z tabeli? Ciekawie będzie też w Santander. Miejscowi nie przegrali od sześciu meczów, a rywali mieli nie byle jakich, bo Valencię czy Villarreal. Jednak to Real jest zdecydowanym faworytem i każdy inny wynik niż zwycięstwo Królewskich będzie niemałą niespodzianką. Swój mecz pewnie powinna wygrać Barcelona, dla której będzie to ostatni sprawdzian przed rewanżem z Arsenalem. Zapraszam do merytorycznej dyskusji. Posty jednozdaniowe, które nic nie wnoszą będą natychmiast usuwane. Postarajcie się, aby wymiana zdań odbywała się zgodnie z wszelkimi zasadami ortografii. Sprawi to, że temat będzie znaczniej przejrzysty :smile:
Zapraszam do dyskusji!

inter 5

inter

Użytkownik
Atletico Madryt - Villareal
Typ: 1 @ 2.10 @ Bet365​

Śmiało można powiedzieć, że będzie to szlagier 27. kolejki Primera Division. W tym meczu liczę na przełamanie gospodarzy, którzy w ostatnich dziesięciu kolejkach zdobyli zaledwie 9 punktów. Zwycięzca zeszłorocznej ligi europejskiej w tym sezonie spisuje się nadspodziewanie słabo. Stąd 3 punkty straty do miejsca premiowanego grę w pucharach na przyszły sezon. Villareal to drużyna, która toczy walkę o trzecie miejsce w ligowej tabeli i dotychczas bardzo dobrze spisuje się w lidze europejskiej. Przed czwartkowym spotkaniem z Leverkusen trener może dać odpocząć kilku ważnym zawodnikom. Ostatnie 3 spotkania między tymi drużynami kończyły się zwycięstwem żółtej łodzi podwodnej. Nie ukrywam, że bardzo liczę na przełamanie się w tym spotkaniu Diego Forlana, który notuje jeden z najsłabszych sezonów w swojej karierze. Na dzień dzisiejszy największą siłą ofensywną jest z pewnością Reyes. To on w największy sposób wraz z Aguero decydują o ataku ekipy z Vicente Calderon. Villareal w obecnym sezonie notuje zdecydowanie gorsze wyniki na wyjeździe, ledwie 15 zdobytych punktów w porównaniu z 35 na własnym terenie. Mecz powinien obfitować w sporo bramek na co wskazują poprzednie batalie między oboma drużynami. Sądzę, że to jednak zawodnicy z Madrytu sięgną po komplet punktów w tym spotkaniu i podbudują swoje morale.

hogan 1,4K

hogan

Użytkownik
Atletico Madryt - Villareal
Już dziś na Estadio Vicente Calderon odbędzie się bardzo ciekawe spotkanie, dwóch dobrych drużyn z których jedna w ciągu całego sezonu bardzo zawodzi, a druga zawodzi ostatnio. Pierwszą z tych drużyn jest Atletico, które ma ekipę spokojnie na pierwszą czwórkę Primera Division, drugą jest Villareal który w tej czwórce jest, a powinien być trzeci gdyby nie bardzo głupio stracone punkty w ostatnich kolejkach. Teraz do rzeczy, największymi atutami obu zespołów jest atak, w Atletico bryluje Aguero do spółki z będącym w słabej dyspozycji Forlanem oraz Reyesem. Villareal ma w swoich szeregach bardzo skutecznego i będącego w dobrej formie Rossiego oraz młodego i szybkiego Nilmara, których wspiera błyskotliwy Cazorla. Uważam, że Atletico u siebie powinno strzelić gola, w końcu Villareal ostatnio gra bardzo przeciętnie, ale też uważam, że ofensywa Żółtej Łodzi Podwodnej powinna sobie poradzić z tragicznie grającą defensywą Atletico która to jest prawdziwą piętą achillesową tej drużyny. Mój typ na ten mecz:
- oba zespoły strzelą gola @1.66 - 7/10
- powyżej 2.5 gola @1.85 - 5/10

bet365

Barcelona - Saragossa
W czwartek Real urządził sobie niezłe strzelanie, a dzień wcześniej Barca wygrała 1-0 z Valencią na wyjeździe. Wynik wydawałoby się skromny jednak ten kto oglądał, wie ile sytuacji miała Barca i ile z akcji powinno zakończyć się piłką w siatce bramki Valencii. Można by spekulować czy Barca nie odpuści sobie tego meczu, ja jednak bardzo w to wątpię i uważam, że będą sobie chcieli postrzelać aby poprawić sobie humory przed Ligą Mistrzów, a defensywa Saragossy, zwłaszcza na wyjazdach popełnia dużo błędów. Kolejnym argumentem za moimi typami jest to, że Ronaldo strzelił w ostatnim meczu 3 bramki i dogonił Leo w klasyfikacji króla strzelców po czym wypadł na 2 mecze ligowe ze składu z powodu kontuzji, co na pewno Messi będzie chciał wykorzystać. Moje typy na ten mecz:
- Barcelona(-2) @1.83 - 8/10
- Leo Messi strzeli 2 gole lub więcej @2.37 - 4/10
- Barcelona strzeli powyżej 2.5 gola @1.53 - 7/10

bet365

/niestety Barca zawiodła mnie jak i pewnie wielu tych którzy postawili, jednak ważne są 3 punkty ;)

P 95

piotrek_

Forum VIP
VS

Camp Nou
20:00

Dzisiejszy mecz Barcelony powinien być w zasadzie formalnością. Porażka drużyny gości jest raczej nieunikniona. Barcelona będzie już mogła w razie potrzeby skorzystać ze swojego najlepszego golkipera Valdesa, który po krótkiej przerwie znów wraca do gry. NA chwilę obecną do wyjściowej jedenastki awizowany jest Pinto , który jak widać ostatnio wykazuje się sporym zaangażowaniem. Co prawda mówi się, że kapitan Barcelony Puyol jest już gotów do gry ale do tej pory nie znalazłem na Hiszpańskich stronach informacji o tym, że zagra dzisiaj. Zaragoza to drużyna , która na wyjazdach stara się o jak najwięcej remisów ( do tej pory udało im się to 6 razy ) . Wygrali zaledwie raz a reszta to same porażki. Ten bilans akurat niewiele nam pomoże biorąc pod uwagę z kim się dzisiaj zmierzą. Warto jednak zwrócić uwagę, że Zaragoza w tym sezonie straciła dosyć mało bramek na wyjeździe. Jeśli mnie wzrok nie myli to jest trzecią drużyną wyjazdową zaraz po Realu i Barcelonie , która na wyjazdach straciła najmniej bramek. Jak będzie dzisiaj ? Drużyna gości dobrze pamięta łomot jaki dostała na Camp Nou w poprzednim sezonie 6:1. Właśnie wtedy gwiazdą meczu okazał się Keita, który po bardzo dobrym meczu strzelił 3 gole. Dzisiaj jednak nie zacznie meczu w pierwszej jedenastce i usiądzie na ławce.
Podsumowując, jeżeli dzisiaj Zaragoza skutecznie postawi się w defensywie i będzie starała się stracić jak najmniej to możliwe , że ujrzymy w tym meczu max 3:0. Czy gości stać na strzelenie gola ? Nie sądzę. Nie wiadomo do końca czy dzisiaj zagra Pinto czy Valdes. Jak dla mnie to bez znaczenia. Ostatnia wygrana Zaragozy u siebie z Bilbao również jakoś specjalnie nie wypłynęła na kursy u bukmacherów . Ofensywa gości posiada zbyt słabe ogniwa by strzelić gola Barcelonie na ich własnym stadionie a przy ich obecnym bilansie i formie jedynie co mogą to postawić słynny &quot;autobus&quot; gdyż starając się ze wszystkich sił strzelić gola mogą po drodze stracić tyle ile stracili w ubiegłym sezonie albo i nawet więcej a nie sądzę, że z takim wynikiem chcieli by znów wracać do stolicy Aragonii.

Typy:

Barcelona wygra do zera -- @ 1.57
Barcelona wygra obydwie połowy -- @ 1.66

lighter 573

lighter

Użytkownik
Spotkanie: FC Barcelona - Real Saragossa
Typ: Barcelona strzeli powyżej 4,5 bramki
Kurs: 4,00
Buk: Bet365

Analiza: W ostatniej kolejce Real pokazał jak się strzela bramki deklasując na własnym boisku Malagę aż 7-0. Czy dziś czas na odpowiedź Barcelony? Być może tak. Barca wraca po blisko 3 tygodniach na własne boisko w meczu ligowym. Wiadomo, w perspektywie mecz LM z Arsenalem, ale sądzę, że Pep Guardiola nie będzie oszczędzał swoich asów, bo zwycięstwo w lidze hiszpańskiej jest równie prestiżowe, a Real nie śpi. Barcelona ostatnio wygrała 1-0 na ciężkim terenie w Valencii, aczkolwiek sytuacji do strzelenia bramek miała wiele. Jeśli dzisiaj zawodnicy z Katalonii wykorzystają choć połowę sytuacji to myślę, że typ wejdzie. Skąd przekonanie, że będzie aż tyle sytuacji? Defensywa Saragossy monolitem raczej nie jest. Często zdarzają im się błędy, głównie w meczach wyjazdowych. Takie trio jak Villa, Messi i Pedro (lub Iniesta) powinna spokojnie rozmontować obronę gości wielokrotnie. Jeśli chodzi o osłabienia Barcelony to na pewno nie zagra Victor Valdes. Raczej nie zobaczymy też Carlosa Puyola, ale te osłabienia nie mają wpływu na grę ofensywną Barcy. Sezon temu Saragossa na Camp Nou dostała baty 6-1. Na pewno siedzi to jeszcze w głowach. Dzisiaj może być podobnie. Co najmniej 5 bramek w wykonaniu Barcy na własnym stadionie? Widzieliśmy to już nie raz w tym sezonie.

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
Weekendowe zakłady specjalne Sportingbet. FC Barcelona - Real Madryt

Przed nami 27, wyjątkowo ciężka do typowania kolejka La Liga. Zespoły grają praktycznie co trzy dni a przed Barcą i Valencią w następnym tygodniu czekają mecze Ligi Mistrzów. Kluczowy wpływ na wyniki końcowe w tej kolejce może mieć przygotowanie kondycyjne zespołów.

W ofercie Sportingbet znalazłem dzisiaj bardzo ciekawe zdarzenie, które przykuło wyjątkowo moją uwagę. Bukmacher stworzył wirtualne spotkanie FC Barcelona - Real Madryt na podstawie dwóch meczy FC Barcelona - Real Zaragoza i Racing Santander - Real Madryt. I teraz kluczowe pytanie? Kto strzeli więcej goli w ten weekend? Duma Katalonii czy Królewscy?
Jestem niemal pewny że będą to gracze Pepa Guardioli. A dlaczego?

Barca strzela średnio 2,78 goli na mecz na Camp Nou. Przy czym średnia goli na mecz Realu w meczach wyjazdowych to 1.38.

Katalończycy w ostatnich trzech meczach z Zaragozą na własnym stadionie wygrali wszystkie trzy odpowiednio 6:1, 4:1, 3:1. Na dodatek Guardiola prawdopodobnie wystawi dzisiaj w ataku wielką trójkę: Messi, Villa, Pedro.

Real Madryt w tym roku na pięć meczy wyjazdowych strzelił tylko 5 goli. Dodatkowo w składzie Królewskich zabraknie kontuzjowanego Cristiano Ronaldo, który w tym sezonie strzelił 43% wszystkich goli Realu.
typ: FC Barcelona w 27 kolejce strzeli więcej goli niż Real Madryt
kurs: 1.61 @ sportingbet​

FC Barcelona - Real Zaragoza

Dzisiaj o godzinie 20:00 polskiego czasu FC Barcelona zmierzy się z Realem Zaragoza. W ostatniej kolejce Barca wygrała z Valencią na Mestalla 1:0 po golu Leo Messiego. We wtorek przed graczami Pepa Guardioli najprawdopodobniej najważniejszy mecz w tym roku. Katalończycy muszą wygrać na Camp Nou z Arsenalem jeżeli chcą grać w dalszej fazie Ligi Mistrzów.

Lecz zanim na Camp Nou przybędzie ekipa Arsena Wengera, Barcelona zmierzy się z Zaragozą. Goście zajmują 15 pozycję w tabeli z dorobkiem 27 punktów przy 71 punktach Barcelony. Podopieczni Javiera Aguirre ostatnio grają bardzo w kratke. Ostatnie sześć meczy to dwie wygrane, dwa remisy i dwie porażki.
W ekipie gości zabraknie kontuzjowanych: Boutahar (14 meczy /2 gole), Franco (18/0), Braulio (20/3), Lafita (22/1). Za kartki w składzie Zaragozy nie będą mogli zagrać: Ponzio (21/0), Gabi (25/4), Contini (22/0). Do składu wraca Diogo (23/0).

Drużyna Basków nie ma dobrych wspomnień z wizyt w Barcelonie. Przegrali oni tutaj ostatnie trzy spotkania i to dość pokaźnie (6:1, 4:1, 3:1). W tak okrojonym składzie podopieczni Aguirre nie mają co nawet marzyć o korzystnym dla nich wyniku, którym najprawdopodobniej byłby remis.

Guardiola dzisiaj prawdopodobnie wypuści na boisko możliwie najsilniejszą jedenastkę z Messim, Villą i Pedro w ataku. Na dodatek do składu po kontuzji wraca Carles Puyol.

Według mnie tak osłabiona Zaragoza nie poradzi sobie na Camp Nou z Barcą. A co w tym kontekście oznacza stwierdzenie &quot;nie poradzi&quot;? No właśnie to, że czeka nas kolejny mecz z czterema czy nawet pięcioma bramkami dla Barcelony. Ja jednak zagram bezpieczniej z nienajgorszym kursem, że Katalończycy strzelą trzy bramki lub więcej. Na zdjęciu Keita, który w zeszłym sezonie strzelił hat-tricka w meczu z dzisiejszym rywalem Barcy.

typ: Barca strzeli powyżej 2.5 gola
kurs: 1.50 @ bet365​

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Racing Santander vs Real Madryt
Typ: Under 1,5 bramki
Kurs: 4,10
Data/godzina rozpoczęcia: 06-03-2011/22-00
Analiza:
Ja osobiście jestem tego zdania, że Real w ostatnim spotkaniu ligowym rozstrzelał się za wszystkie czasy. Strzelenie siedem bramek druzynie przeciwnej oczywiście to nie lada wyczyn. Oczywiście nie wiem czy wszyscy o tym wiedzieli, ale właśnie w tym meczu Malaga wystąpiła bez siedmiu podstawowych zawodników więc teraz wynik mnie nie dziwi. Czy forma Realu w tej części sezonu jest rzeczywiście tak niesamowita, przekonamy się w najbliższym meczu, w którym w drużynie Jose Mourinho zabraknie z różnych przyczyn: Álvaro Arbeloa, Ezequiel Garay, Fernando Gago, Sami Khedira, Kaká, Gonzalo Higuaín i Cristiano Ronaldo. W większości ci zawodnicy zmagają się z kontuzjami, za nadmiar żółtych kartek nie zagra natomiast Lassana Diarra. W obliczu tylu nieobecności, jak również w perspektyiwie rewanżowego spotkania z Lyonem jest ciekawy formy Królewskich. Jako ciekawostkę należy wspomnieć, ze zarówno Real jak i o dziwo Racing nie przegrali żadnego z sześciu ostatnich meczy. Racing w obecnie części sezonu zajmuje 12 miejsce. Na własnym stadionie przegrali tylko dwa razy. Powołania Mourinho na ten mecz:
Bramkarze: Casillas, Adán, Dudek;
Obrońcy: Marcelo, Albiol, Pepe, Carvalho, Sergio Ramos, Casado;
Pomocnicy: Canales, Granero, Xabi Alonso, Özil, Di María, Pedro León, Álex;
Napastnicy: Benzema, Adebayor, Morata;
W obliczu kontuzji oraz mam nadzieję, że wyjątkowo w tym meczu szczelnej obrony Racingu nie spodziewam się dużej ilości bramek-powodzenia

Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: FC Barcelona vs Zaragozza
Typ: Under 2,5 bramek
Kurs: 3,40
Data/godzina rozpoczęcia: 05-03-2011/20-00
Analiza:
Czy Barcelona w tym spotkaniu będzie chciała zmiażdzyć rywala podobnie tak jak Real w ostatniej kolejce, gdy wygrał różnicą siedmiu bramek, czy raczej podejdzie na spokojnie do tego meczu, bez znacznego przemęczenia się, by być w pełni sił (przed z pewnością jednym z najważniesjzych obecnie meczy tego sezonu) przed rewanżem z Arsenalem Londyn. Uważam, ze bardziej realne jest drugie rozwiązanie. Duma Katalonii po przeciętnym spotkaniu w ostatniej kolejce, podobno miał być to hit wygrała 1-0, po podobno bramce niezawodnego w tym sezonie Leo Messiego. Na te wszystkie fakty biorę poprawkę. Zaragozza w każdym meczu jest zmuszona walczyć o punkty, gdyż jest na pograniczu strefy spadkowej. W ostatnim meczu ku radości kibiców wygrała 2-1 z Bilbao. Kolejną dobrą wiadomością dla trenera Pepa Guardioli jest powrót do treningów Carlesa Puyola i Víctora Valdésa.Nie wiadomo jeszcze czy obaj zawodnicy są w pełni sił. Uważam, iż trenerzy zdecydują, że będzie dla nich lepiej jeszcze wypoczywać i być w pełni sił przed spotkaniem rewanżowym w Lidze Mistrzów z Arsenalem Londyn. Faworytem niezaprzeczalnie są piłkarze Guardioli. Musiałoby się stać coś nadzwyczajnego, by u siebie stracili punkty. Ja jednak jestem tego zdania, że wygrają, lecz nie jestem pewien, ze to będzie wygrana tak bardzo przekonująca zwłaszcza, ze w ostatnim bezpośrednim meczu pomiędzy tymi drużynami padły jak na mecze z udziałem Barcelony tylko dwie bramki-powodzenia

K 23

kajzer

Użytkownik
Santander - Real Madrid

Typ:2
Kurs:1.50

Walka o mistrzowski tytuł w Hiszpanii powoli wkracza w decydującą fazę jak na razie głównym faworytem jest Barcelona, która ma już potężną przewagę nad drugim Realem Madryt bo aż 10 punktów ale Real ma jeden mecz mniej tak więc jak dzisiaj wygra to zmniejszy tą różnicę do 7 punktów w dodatku czeka obydwie drużyny jeszcze bezpośredni pojedynek w którym Real musi wygrać wtedy będzie już 4 punkty starty. Jak widać Real ma jeszcze szanse na mistrzowski tytuł aczkolwiek będzie to bardzo ciężkie bo teraz już musi wygrywać praktycznie wszystkie mecze, również dzisiaj musi wygrać ale myślę, że nie będą mieli z tym żadnych problemów ponieważ ostatni pogrom przeciwnika aż 7:0 pokazał, że Real Madryt jest w formie w dodatku dzisiaj zmierzy się z Santanderem, który plasuję się dopiero na 12 pozycji tak więc do potęg ligowych nie należy. Myślę, że warto postawić na ten mecz ponieważ kurs jest całkiem niezły biorąc pod uwagę różnicę klas obydwóch drużyn.

kafi87 9

kafi87

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Primera Division
Spotkanie: Racing Santander - Real Madryt
Typ:
handicapReal Madryt (-1)
Kurs: 2,37
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 21:00 zmierzą się Racing Santander - Real Madryt. Niewątpliwie faworytem tego spotkania jest real dlatego już na dana chwilę są drużyną lepszą , posiadającą bardzo wielką ilość indywidualności(Ronaldo - pieprzony pedał nie zagra w tym meczy co będzie bardzo dla drużyny, ponieważ może i jest dobry ale on po prostu psuje atmosferę na boisku) umiejętności i najlepszego trenera na świecie. Po prostu nie oszukujmy się gości są o niebo lepsi od gospodarzy mimo tego że Racing zrobił bardzo kluczowe postępy w rozgrywaniu piłki i lubi na psuć krwi swoim przeciwnikom to i tak zdecydowanym faworytem tego meczy będzie Real( jeśli zagrają bez ciśnienia to będziemy widzieć wiele bramek)

M 55

meggie1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Primera Division
Spotkanie: Racing Santander - Real Madryt
Typ:
handicapReal Madryt (-1)
Kurs: 2,37
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 21:00 zmierzą się Racing Santander - Real Madryt. Niewątpliwie faworytem tego spotkania jest real dlatego już na dana chwilę są drużyną lepszą , posiadającą bardzo wielką ilość indywidualności(Ronaldo - pieprzony pedał nie zagra w tym meczy co będzie bardzo dla drużyny, ponieważ może i jest dobry ale on po prostu psuje atmosferę na boisku) umiejętności i najlepszego trenera na świecie. Po prostu nie oszukujmy się gości są o niebo lepsi od gospodarzy mimo tego że Racing zrobił bardzo kluczowe postępy w rozgrywaniu piłki i lubi na psuć krwi swoim przeciwnikom to i tak zdecydowanym faworytem tego meczy będzie Real( jeśli zagrają bez ciśnienia to będziemy widzieć wiele bramek)

Zgadzam się z tym typem. Real powinien wygrać, ale kursik słaby więc bardziej opłacalny zakład -1 - gdzie w przypadku wygranej Realu jedną bramką mamy po prostu zwrot. Jednak dziwi mnie skąd wziąłeś tak wysoki kurs na to zdarzenie, patrząc w ofertę bet365 widzę jedynie kurs 1,925 ??

Oglądałam kawałek meczu Almerii z Racingiem i co prawda nie grali źle, jak na drużynę która w 18-stej minucie straciła zawodnika. Nawet udało im się wcisnąć bramkę, ale w końcówce widać było że brakuje im już sił, mieli sporo szczęścia że udało im się dotrwać do końca z takim wynikiem. Nie ma co porównywać Realu do Almerii więc tym bardziej uważam, że ten mecz wygra Real.

Sorry, mój błąd kurs 2,37 był, ale jako zakład 3-drogowy. Ja wybrałam jednak opcję bezpieczniejsza ze zwrotem :) Ważne że weszło.
✅Racing Santander 1 - 3 Real Madrid✅

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Deportivo - Real Sociedad | Typ: Deportivo lub remis - 1,25

Deportivo nie powalczy w tym sezonie o nic więcej jak tylko utrzymanie. Póki co klub z El Riazor nie może czuć się bezpieczny, ale każde punkty w dzisiejszym spotkaniu na pewno pomogą gospodarzom. W ogonie tabeli jest tak ciasno, że ewentualne zwycięstwo Deportivo może wywindować Deportivo na 13. pozycję. Gospodarze grają całkiem przyzwoicie na własnym terenie. W ostatnim czasie zatrzymali Real Madryt, a wcześniej pokonali Villareal. W tym sezonie Depor schodziło z El Riazor pokonane tylko po meczach z Barcą i na początku sezonu z Almerią. Wydaje się, że po naprawdę dobrym meczu i remisie z Realem Deportivo wróci na dobrą drogę i zacznie zdobywać więcej punktów.
Sociedad na wyjazdach 3-1-9, zatem bilans niezbyt zachwycający. Forma w ostatnim czasie też odbiega od ideału. Najpierw wysoka porażka z Espanyolem (1-4), a w zeszłym tygodniu tylko remis z Levante na własnym terenie. Goście u siebie są solidni i potrafią zagrać dobry mecz, ale w meczach wyjazdowych tracą dużo na wartości. Zapewne celem numer 1 po awansie do Primera Division dla Realu jest utrzymanie i to powinno się spokojnie udać.
Osłabienia w obu ekipach dość pokaźne. Deportivo bez dwóch obrońców: Manuela Pablo (O, 21/2) i Lopo (O, 23/2).
Całe szczęście, że ze składu wypadli dwaj czołowi napastnicy - Llorente (N, 18/5) i Tamudo (N, 21/6). Do tego nieobecny będzie filar pomocy - Aranburu (P, 22/4).
Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki można stwierdzić, że zapowiada się wyrównane spotkanie z lekką przewagą gospodarzy. Dokładnie taki typ pobieram.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom