>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Ligue 1

Status
Zamknięty.
ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
VS

Lille - Lyon
Typ: Lille wygra różnicą jednej bramki
Kurs: 4,50 bet365
⛔

Wynik: 2:0

Ależ było blisko!!! Że ten mecz Lille wygra byłem przekonany, ale liczyłem na skromne zwycięstwo. Bramka na 2:0 strzelona w 89&#39;... To chyba wszystko mówi ;(

Analiza:

Dziś zostanie mecz Ligue 1 pomiędzy Lille a mistrzem Francji Olympique Lyon. W środę obie ekipy równięż rozgrywały mecz, gdzie w roli grało Lille. Był to mecz Pucharu Franji i gospodarze wygrali ten mecz 3:2, zapewniając sobie wygraną w ostatich minutach. Olympique to najbardziej utytułowany klub we Francji, do siedmiu lat nieprzerwanie mistrz kraju. Jednak stadion Lille jest dla mistrza kraju bardzo trudnym terenem. W ostatnich 10 meczach na tym stadionie goście wygrywali 2 razy, raz zremisowali a aż 7 przegrali. Warto również zaznaczyć, że gospodarze na swoim terenie osiągają bardzo dobre wyniki, w ostatnich 5 meczach wygrywali. O to historia spotkań ekip z ostatnich lat:

04/03-09 Puchar Francji Lille vs. Lyon 3:2

16/02-07 1. liga Lille vs. Lyon 1:2
06/05-06 1. liga Lille vs. Lyon 4:0
23/01-05 1. liga Lille vs. Lyon 2:1

10/11-04 Puchar Ligi Lille vs. Lyon 1:1 3:2 (OT)

01/08-03 1. liga Lille vs. Lyon 1:0
23/11-02 1. liga Lille vs. Lyon 2:1
16/03-02 1. liga Lille vs. Lyon 2:0
28/04-01 1. liga Lille vs. Lyon 1:2

Lille jest to drużyna która chyba najlepiej radzi sobie z Lyon&#39;em. Mają imponujacy bilans, należą to francuskiej czołówki od kilku łądnych lat. Morale w zespołe po środowym meczu będą jeszcze wyższe i to napewno pomoże w osiągnieciu kompletów punktów. Olympique czeka mecz w Lidze Mistrzów i to nie z byle kim. Zagrają na Camp Nou z Barceloną. W pierwszym meczu Lyon zremisował 1:1 i co tu mówić był lepszy i powinnien ten mecz wygrać. Barcelona jest w kryzysie, w lidze tracą punkty i ich pozycja robi się zagrożona. Wydaje mi się, mistrz Francji myśli o awansie do dalszych rozgrywek Champions Legaue i ten mecz ligowy mogą delikatnie odpuścić. Trener powinnien oszczędzać swoich najlepszych graczy. Lille zajmuje 7 miejsce w lidze i ma bardzo dobrą sytuację aby walczyć o europejskie puchary, także ten mecz muszą wygrać. Stawiam iż ten pojedynek Lille wygra róznicą jednej bramki.​

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Toulouse - Bordeaux
Toulouse - Bordeaux
Dzisiaj o 19.00 odbędzie się spotkanie pomiędzy 4. drużyną Ligue 1 - Toulouse FC, a 3 - Girondins de Bordeaux. Myślę, że w tym przypadku padnie remis. Obie drużyny dośc często remisują. Konkretnie Toulouse ma bilans 12-10-4, a Bordeaux 13-8-5. Poza tym z doświadczenia wiemy, że Francuska Ligue 1 jest ligą, w której remisy zdarzają się bardzo często, a to dlatego, że poziom jest naprawdę wyrównany. Przyjrzyjmy się ostatnim meczom obu zespołów:
Toulouse FC - 5 meczy -&gt; bilans 2-3-0
Bordeaux - 5 meczy -&gt; bilans 1-3-1
a zatem ostatnie mecze również pokazują, że remis w tym meczu jest wielce prawdopodobny.
W pierwszym meczu pomiędzy tymi drużynami (18.10.08) padł wynik 2-1 dla Bordeaux, więc nie jest to jakieś porażające zwycięstwo.
Jak byśmy chcieli to wziąć na chłopski rozum:
Toulouse jest za silna żeby przegrać, ale też za słaba żeby wygrać z Bordeaux. A zatem najbardziej sprawiedliwy rezultat to remis 0-0 lub 1-1
:spokodfhgfh:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Tuluza - Bordeaux
Siłą Tuluzy jest świetna gra w defensywie dzięki czemu ta ekipa może pochwalić się serią 11 spotkań bez porażki. Żyrondyści gdzieś zgubili formę i tracą sporo cennych punktów. Ten mecz jest ważny w kontekście walki o czołowe lokaty, a takie pojedynki o wysokim ciężarze gatunkowym z reguły są wyrównane i pada w nich mało bramek tym bardziej kiedy obie drużyny posiadają solidne defensywy.
Mój typ: under 2,5 - 1,53 w Unibet
Lille - Olympique Lyon
Warto zaznaczyc, ze ten meczo odbędzie się na Stade de France na przedmiesciach Paryża. Dzięki temu Lille zarobi większą sumę pieniędzy z racji wpływów z biletów. Ten manewr stosowano już w poprzednich latach i przynosił zamierzone efekty nie inaczej powinno byc i tym razem. Co do aspektow czysto piłkarskich to te druzyny spotkały się w środku tygodnia w meczu pucharowym gdzie górą byli piłkarze Lille, ktorzy wygrali 3-2 po dramatycznej koncowce. Teraz Lyon jest u progu meczu z Barceloną i Puel moze dac zagrac kilku graczom, ktorzy z Barceloną raczej od pierwszej minuty nie wystąpią. Lyon ma bogatą ławkę rezerwowych, ale Lille nie jest byle jaką drużyną i potrafi wygrywać z najlepszymi, ba... zresztą same zalicza się do czołówki. Bukmacherzy spodziewają się wyrownanego spotkanai z małą iloscią bramek, a moim zdaniem takie święto jak mecz na wypełnionym Stade de France zostanie okraszone kilkoma bramkami, zwłaszcza, ze niekoniecznie szeregi obronne jednych i drugich mogą byc na odpowiednich obrotach po meczu pucharowym. Mawiają, ze nic dwa razy się nie zdarza i choc mi takze wydaje się, ze powtorki z pucharu czyli 3-2 nie będzie to jestem zdania, że liczba bramek 2,5 zostanie przekroczona :wink:
Mój typ: over 2,5 - 2,30 w Bet365

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Warto zaznaczyc, ze ten meczo odbędzie się na Stade de France
No to TBM dzięki za poprawę, post juz poszedł do edycji:-D Ale zaskoczyłeś mnie z tym, teraz nawet sprawdzałem na oficjalnej stronie Ligue 1 i nie potrafiłem tego znaleść. Wcześniej tej ciekawostki nie wiedziałem ,gdyż meczy Lille to ja zbytnio nie gram, ale jaki mają stadion to już nie raz nawineło się na oczy i do głowy. Jednak ja i tak uważam, że ten mecz wygra Lille, Lyon powinnien skoncentrować się na Champions Legaue.

M 0

michael-scofiled

Użytkownik
AS Saint Etienne - FC Nantes 1 1,80

Gospodarze, którzy awansowali do dalszej fazy Pucharu UEFA znajdują się w strefie spadkowej co jest nie do pomyślenia. Dzisiejszy mecz jest dla nich szalenie ważny, bo grają z ekipą, która znajduje się ponad strefą spadkową i mają przewagę na gospodarzami 3 pkt. W przypadku wygranej Saint Etienne zrównają się z nimi punktami, natomiast porażka skomplikuje im sytuację. Jednak ta druga możliwość nie wchodzi w grę zwłaszcza że gospodarze grają nieźle tylko w ostatnich meczach tracili głupie bramki w samej końcówce meczu. Gospodarze zagrają w najsilniejszym składzie. W ataku Ilan i Gomis, trener nie oszczędza zawodników przed meczem w europejskich rozgrywkach, bo ten mecz ma duże znaczenie. Ten mecz powinien się zakończyć pewnym zwycięstwem Les Verts, gdyż są w lepszej formie, na własnym stadionie mają doskonałą okazję na wydostanie się ze strefy spadkowej, zangażowaniem i mobilizacją wygrają ten mecz.

uzytkownik-23347 790

uzytkownik-23347

Użytkownik
no gratulacje , trafnie wytypowałeś spotkanie , ja szczerze liczyłem na FC Nantes , że się przełamią i w końcu zaczną wygrywać te ważniejsze spotkania , tym bardziej , że AS Saint Etienne awansowało do dalszej Fazy Pucharu Uefa i powinni być troszkę zmęczeni , a kurs na FC Nantes był atrakcyjny. W tym wypadku Saint Etienne odbili się troszkę od dolnych rejonów tabeli i miejmy nadzieję , że teraz będą wygrywać również w Ligue 1 , bo w Pucharze Uefa już pokazali , że rzeczywiście potrafią dobrze grać w piłkę.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom