>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27. kolejka Eredivisie + 29. kolejka Jupiler Pro League (11-13.03.2011)

Status
Zamknięty.
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Tradycyjnie w piątek zaczynamy nową kolejkę Eredivisie. Tym razem wszystkie spotkania belgijskiej Jupiler Pro League zostaną rozegrane w sobotę. Ostatnia kolejka Eredivisie była dość owocna, a na pewno sobota. Oby tym razem było podobnie, albo i jeszcze lepiej. Niedługo postaram się ponownie napisać kilka słów na temat absencji na tą kolejkę. Pomysłów już mi kilka po głowie chodzi, jeżeli mowa o typach i jutro lub w piątek postaram się zaprezentować kilka z nich.
Zapraszam wszystkich do dyskusji oraz podawania swoich propozycji i poniżej wklejam kursy Unibetu:
Eredivisie:

Jupiler Pro League

rifraf7 246

rifraf7

Użytkownik
Utrecht - Groningen
W piątkowym spotkaniu skłonny byłbym postawić na gospodarzy. Patrząc na ostatnią formę to Utrecht ma serię 6 remisów w lidze, w międzyczasie odpadli z pucharu Holandii z Twente. Groningen, które rewelacyjnie grało na jesieni teraz ma głęboki kryzys. Ostatnie 3 mecze to sromotne porażki np. 5-1 z nie najlepszym już Feyernordem czy 1-4 u siebie z Heraclesem. Warto zauważyć, że Groningen na wyjazdach gra bez rewelacji 3-4-5, czyli tylko 13 pkt, pozostałe czyli 31 pkt zdobyli u siebie. Z kolei Utrecht u siebie w przekroju całego sezonu radzi sobie dobrze 7-4-1, z czego 3 remisy zanotowane ostatnio. Dodatkowo przekonuje mnie fakt, że zawieszony jest najlepszy strzelec w drużynie gości (15 bramek) Matavz.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Utrecht - Groningen
Ja również będę dziś stawiał na Utrecht i myślę, że jest kilka dobrych powodów dla których warto grać właśnie na drużynę domową. Po pierwsze problemy kadrowe Groningen. Poza wyżej wymienionym Matavzem nie zagrają jeszcze: Gonzalo Garcia, Oluwafemi Ajilore, Koen van de Laak i Petter Andersson. Kadra Utrechtu powoli się polepsza. Na dzień dzisiejszy z tych podstawowych zawodników brakuje jedynie Asare i Mulengi.
Po drugie kolejnym problemem Groningen jest ich bramkarz. Oj słaby jest on i to bardzo. Spodziewam się dziś Utrechtu, który będzie chciał za wszelką cenę wygrać i zakończyć serię negatywnych wyników. Ekipa z Utrechtu nie ma ostatnio szczęścia do sędziowania. Najpierw niezasłużona czerwona kartka w spotkaniu pucharowym z Twente, później niezasłużony karny dla Rody w ostatnim spotkaniu Eredivisie. Oby dziś dopisało im trochę szczęścia.
Groningen jest teraz bez formy. Nie wydaję mi się, by trener Huistra zdołał nagle tak zmobilizować swoich piłkarzy by Ci nagle odnieśli dobry rezultat na trudnym terenie jakim jest Utrecht. Co prawda mamy dziś piątek, a w piątki często są niespodzianki w Eredivisie, ale i tak zaryzykuję stawiając na Utrecht.
- Utrecht - FC Groningen 1 (1.65) stawka 8/10 ✅
- Utrecht (-1) - FC Groningen 1 (2.55) stawka 2/10 ⛔
- Over 2,5 (1.65) stawka 5/10 ⛔

spinache 96

spinache

Forum VIP
Moja opinia na temat tego spotkania jest taka :

Utrecht ostatnie 6 meczy - 6 remisów. Niby czas najwyzszy na zwyciestwo i przelamanie zlej passy, ale Groningen w 12 meczach ponioslo 5 porazek co daje im w lidze niezle 7. miejsce. Niby Utrecht do serii ostatnich remisow mial znakomity bilans u siebie 7-1-1 w tym porazka tylko z PSV, ale Groningen nie mialo jeszcze tak fatalnej passy jak 3. porazki z rzedu w tym sezonie, zreszta bardzo wysokie porazki. Wg. mnie ten mecz ciezko jest rozpatrywac pod wzgledem zwyciestwa jednej ze stron chociaz faktycznie zwyciestwo gospodarzy zdaje sie byc bardziej prawdopodobne.

Ja jednak typuje Over 2.5. Obie druzyny do tej pory zanotowaly taki wynik w stosunku 8/12 z tym ze Utrecht na wlasnym terenie, a Groningen w meczach na wyjedzie, po drugie Utrecht od 3 meczy takiego wyniku na wlasnym terenie nie osiagnal, moze to malo rozsadny argument, ja jednak takimi przeslankami sie czesto sugeruje i mam nadzieje ze rowniez dzisiaj mnie to nie zawiedzie. Po trzecie mecz powinnien byc otwarty, obu druzynom zalezy na zwyciestwie, goscie w ostatnich spotkaniach tracili po 4-5 bramek widac ich obrona prezentuje sie slabo.

Bet365 zaprezentowal kurs na over w wysokosci 1.70 co wg. mnie jest warte ryzyka.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Heracles - Excelsior
Heracles w ostatnich dwóch spotkaniach zdobył 10 bramek. 4 bramki wpakowane Groningen na wyjeździe (trzeba coczywiście zaznaczyć, że Groningen nie jest w formie) i 6 bramek na własnym stadionie z Vitesse. Czarno-białe pasy to typowa drużyna własnej drużyny, która u siebie jest niesamowicie groźna. Bilans u siebie 7-4-1 i jedynie porażka z Ajaksem mówi sama za siebie. Z drugiej strony Excelsior na wyjeździe nie jest najlepszą ekipą; 0-2-10.
Obydwie drużyny wystąpią praktycznie w optymalnych składach. Spodziewam się dziś bardzo ofensywnie grającego Heraclesu. Excelsior traci na wyjeździe średnio 2 bramki na mecz. Moje propozycje:
- Heracles - Excelsior 1 (1.37) stawka: 9/10 ✅
- Heracles (-1) - Excelsior 1 (1.96) stawka: 4/10 ✅
Vitesse - Heerenveen
Jest to jedno ze spotkań, gdzie może się wydarzyć dosłownie wszystko. Oglądałem ostatnie spotkanie Heerenveen z Feyenoordem i muszę przyznać, że było ono bardzo podobne do spotkania Ajaksu ze Spartakiem. Heerenveen non stop atakował i wykreował sobie spokojnie 5-6 setek bramkowych. Piłka po prostu nie chciała wpaść do bramki. Jedna dobra akcja Feyenoordu i gol, 0-1.
Futbol Vitesse mnie zdecydowanie nie przekonuje. Potrafią wygrać u siebie 5-2 z Rodą, potem przegrać 1-6 z Heraclesem. Nie ma jakiegoś patronu w ich grze. Ostatnie zwycięstwo 2-0 z VVV też średnio wyglądało. Dla mnie lekkim faworytem jest Heerenveen, ale nie będę stawiał na drużynę, która próbuje wrócić do swojej formy. Tutaj wybrałem coś innego:
- Vitesse - Heerenveen over 2,5 (1.70) stawka 5/10 ⛔
- Vitesse - Heerenveen over 3,5 (2.65) stawka 2/10 ⛔

Szkoda, że nie siadło. Ponownie mecz z udziałem Heerenveen gdzie było sporo okazji na więcej bramek. 3 to był taki minimum w tym spotkaniu.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
De Graafschap - ADO Den Haag
Tutaj bardzo krótko i na temat. ADO jest w świetnym flow. Oglądałem ostatni mecz de Graafschap i jakoś mnie to nie przekonało. Tak męczyć się z Willem II nie jest dobrym znakiem przed spotkaniem z ADO. Ekipa z Hagi zagrała natomiast świetne zawody pokonując NEC i ich futbol jest naprawdę przyjemny dla oka.
Do tego dochodzą problemy kadrowe de Graafschap. Buijs zawieszony na jeszcze jedno spotkanie, Frankel również zawieszony, Hersi zmaga się z kontuzją kolana a Wormgoor z kontuzją uda.
Do kadry ADO wraca jeszcze skrzydłowy Kubik, więc sytuacja kadrowa jest jeszcze lepsza niż w ostatnim tygodniu. Teraz ADO może grać z dwoma świetnymi skrzydłowymi; Kubik-Verhoek i na środku z groźnym Bulykinem.
Moim zdaniem bukmacherzy trochę przesadzili z kursami na ADO co postaram się wykorzystać.
- De Graafschap - ADO Den Haag 2 (2.15) ⛔
- De Graafschap - ADO Den Haag (1-0) 2 (3.90) ⛔
- Bulykin strzeli bramkę - TAK (2.55) ⛔
3x pudło. Tak jak napisał niżej Benek, ADO się za bardzo nie chciało. Za późno zaczęli cisnąć. Bramka na 1-0 nie powinna być uznana, ale pomimo
tego błędu to De Graafschap zagrał mega pressingiem. Słabe ADO dziś.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Feyenoord - NAC
Feyenoord na gazie. Z czasem przyjdą trudne spotkania, więc trzeba teraz zdobywać ważne punkty. W ostatnim tygodniu Feyenoord nie zasłużył na zwycięstwo z Heerenveen, lecz sztuką jest mieć jedną dobrą okazję strzelecką i ją wykorzystać. Feyenoord u siebie to jednak inna bajka. Własna publiczność dodaje graczom z Rotterdamu skrzydeł. W świetnej formie są; Ryo, Castaignos, Bieseswar czy Wijnaldum. Obrona popełnia co prawda czasami błędy, szczególnie Swerts, ale dziś raczej jestem spokojny o Feyenoord.
NAC ostatnio słabo. Poza szczęśliwą wygraną z ADO piłkarze z Bredy ostatnio nic nie pokazali. Ciągle bez Schildera i Koendersa, a są to dość poważne osłabienia.
Spodziewam się atakującego od pierwszych minut Feyenoordu i tego, że trzy punkty pozostaną na De Kuip
- Feyenoord - NAC 1 (1.50) ✅

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Ja na dzisiaj wybrałem jeden ciekawy typ i myślę, że jest warty gry.
Willem vs Ajax gospodarze strzelą, 1.85 Unibet 3/10 ✅ 1:3 ;)
Po tym jak się dowiedziałem, że Stekelenburg złamał palec tym bardziej przekonałem się do grania na tego typu zakład. Willem w ostatnim czasie mocno się rozstrzelał. Królewscy zdobyli 10 bramek w ostatnich 6 spotkaniach, a jedynie w jednym nie udało im się ustrzelić bramki. To dość imponujący wynik na ten zespół. Poza tym z kilkoma dobrymi ekipami udało im się wbić piłkę do siatki - PSV czy Groningen, a i Heerenveenowi wbili aż 4 gole :!: Przeciwko Joden również strzelali gole na własnym boisku, a więc mamy kolejny pozytywny aspekt statystyczny. Poza tym i kadra dzisiaj bez większych absencji. Ajax po porażce w LE i ogólnie niemrawej grze w lidze może dzisiaj stracić bramkę - w końcu nie są niezniszczalni, a i ich siła głównie tkwi w napadzie, w którym nareszcie powinien wystąpić El Hamdaoui. Cóż wybieram ten typ i uważam, że to najciekawszy bet z Eredivisie w dzisiejszym dniu. Oczywiście popieram typ Ajaxa na Feyenoord jak i na ADO popierałem, ale Bocianom się chyba nie chce dzisiaj :|
Powodzenia.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ajax po porażce w LE i ogólnie niemrawej grze w lidze może dzisiaj stracić bramkę - w końcu nie są niezniszczalni, a i ich siła głównie tkwi w napadzie, w którym nareszcie powinien wystąpić El Hamdaoui.
Jak się okazuje to ostatnio Ajax też bardzo dobrze spisuje się w defensywie. Vertonghen gra po profesorsku i czyści co się da. I te jego piękne crossowe przerzuty na skrzydła do Sulejmaniego czy Ebecilio.
Szkoda Stekelenburga bo Verhoeven to troche taki misio;p sądze, że będzei miał kłopoty, ale aby tak się stało muszą wcześniej przejśc linie defensywną Ajaxu, a ta spisuje się dobrze.
Przeciwko Spartakowi Ajax powinien wygrac, a paradoksalnie przegrał 0:1. Narzucili momentami taki napór w ofensywie, że sam się dziwiłem że nic nie wpadło... Dikan chyba mecz życia zagrał do tej pory. Jedna kontra, strzał z daleka Alexa i piłka w siatce... Taki scenariusz mało kto by przypuszczał.
Ciekawe jak El Hamdaoui teraz będzie się prezentował. Rotacja w składzie jakaś potrzebna bo nie można tą samą 11 grac co 3 dni. Ale może lepiej dac szanse Cvitanichowi aniżeli strzelającemu, ale fochy Marokańczykowi ?
No i Ebecilio rozwija się z meczu na mecz.
Po tym meczu raczej spodziewam się wysokiego zwycięstwa Ajaxu typu 3-0 może 3-1. Czy Willem strzeli nie wiem, cieżko powiedziec...
PS. Ciekawe ile razy dzisiaj Frank De Boer będzie suszył zeby ;) hehe

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Mounir ciągle w rezerwach, Siem na szpicy.
Verhoeven fakt misio, ale to jest naprawdę dobry bramkarz.
Oczywiście, że Stekowi może jedynie buty czyścić, lecz mimo tego
spisuje się dobrze w Amsterdamie kiedy trzeba.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom