Heracles - Excelsior
Heracles w ostatnich dwóch spotkaniach zdobył 10 bramek. 4 bramki wpakowane Groningen na wyjeździe (trzeba coczywiście zaznaczyć, że Groningen nie jest w formie) i 6 bramek na własnym stadionie z Vitesse. Czarno-białe pasy to typowa drużyna własnej drużyny, która u siebie jest niesamowicie groźna. Bilans u siebie 7-4-1 i jedynie porażka z Ajaksem mówi sama za siebie. Z drugiej strony Excelsior na wyjeździe nie jest najlepszą ekipą; 0-2-10.
Obydwie drużyny wystąpią praktycznie w optymalnych składach. Spodziewam się dziś bardzo ofensywnie grającego Heraclesu. Excelsior traci na wyjeździe średnio 2 bramki na mecz. Moje propozycje:
- Heracles - Excelsior 1 (1.37) stawka: 9/10

- Heracles (-1) - Excelsior 1 (1.96) stawka: 4/10
Vitesse - Heerenveen
Jest to jedno ze spotkań, gdzie może się wydarzyć dosłownie wszystko. Oglądałem ostatnie spotkanie Heerenveen z Feyenoordem i muszę przyznać, że było ono bardzo podobne do spotkania Ajaksu ze Spartakiem. Heerenveen non stop atakował i wykreował sobie spokojnie 5-6 setek bramkowych. Piłka po prostu nie chciała wpaść do bramki. Jedna dobra akcja Feyenoordu i gol, 0-1.
Futbol Vitesse mnie zdecydowanie nie przekonuje. Potrafią wygrać u siebie 5-2 z Rodą, potem przegrać 1-6 z Heraclesem. Nie ma jakiegoś patronu w ich grze. Ostatnie zwycięstwo 2-0 z VVV też średnio wyglądało. Dla mnie lekkim faworytem jest Heerenveen, ale nie będę stawiał na drużynę, która próbuje wrócić do swojej formy. Tutaj wybrałem coś innego:
- Vitesse - Heerenveen over 2,5 (1.70) stawka 5/10

- Vitesse - Heerenveen over 3,5 (2.65) stawka 2/10
Szkoda, że nie siadło. Ponownie mecz z udziałem Heerenveen gdzie było sporo okazji na więcej bramek. 3 to był taki minimum w tym spotkaniu.