>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

27. kolejka Eredivisie / 29. kolejka Jupiler Pro League (08.03-09.03)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Kursy Unibet:

W JPL walka o o miejsce w szóstce. Genk podejmie Mons, zatem teoretycznie łatwe zadanie przed gospodarzami. Natomiast Gandawa pojedzie do Brugii, zmierzyć się z Cercle. Oba zespoły będą zatem walczyć o komplet oczek. Ponadto hitem powinien być mecz Zulte z Clubem Brugge. W Eredivisie natomiast, trwa znakomita seria zwycięstw PSV, które tym razem podejmie Utrecht. Ajax natomiast ponownie zbliżył się mistrzostwa i ich przewaga nad drugim Twente to już osiem punktów. Walka u dołu tabeli o utrzymanie wydaje się jednak znacznie ciekawsza.

Zapraszamy do wspólnej analizy oraz dyskusji.

omerta 968

omerta

Użytkownik

AZ Alkmaar – Heracles Almelo

Mimo ostatniej wygranej Kalmarów nad RKC Waalwijk (4-0), osobiście nie mam przekonania do tej ekipy. Biorąc pod uwagę ostatnie porażki, czy to z Go Ahead Eagles, czy z Ajaksem (bardziej chodzi o rozmiary, 0-4), czy w między czasie remis na własnym obiekcie z fatalnie prezentującym się Utrechtem – o zaufaniu nie może być mowy. Był też remis w rewanżowym spotkaniu LE (Slovan Liberec), na którym nieco straciłem. Potencjał AZ ma (w sobotę nie zagra podstawowy środkowy obrońca Wuytens), ale brakuje mi regularności i serii kilku dobrych występów, które potwierdziłyby możliwości Kalmarów - dlatego też na ich zwycięstwo nie zagram, choć nie mówię, że nie wygrają. Heracles tydzień temu przegrał z Heerenveen (1-2), ale był poważnie osłabiony (brak trójki zawieszonych piłkarzy). Teraz do gry wróci Linssen (11 goli), co powinno być dużym wzmocnieniem, ale z kolei nie zagra podstawowy obrońca Schenkeveld. Ze względu na niestabilność AZ i fakt, że Heraclieden są niezwykle skuteczni na wyjazdach (tylko dwa razy nie zdobyli bramki), a ponadto muszą oglądać się za siebie (niewielka przewaga nad strefą barażową) oraz to, iż w Alkmaar od lat regularnie trafiają, stawiam, że z ich strony goli nie zabraknie.

Heracles over 0,5 @ 1.40 bet365
Heracles over 1,5 @ 3.30 bet365

Roda JC Kerkrade – NEC Nijmegen

Oglądałem ostatnie spotkanie w wykonaniu Rody JC i nic dobrego powiedzieć nie można o grze Górników. Jasne, przez większą część meczu grali w osłabieniu, ale nie zmienia to faktu, że są w tragicznej dyspozycji. Sześć porażek z rzędu mówi wszystko. Jedynym piłkarzem, który tydzień temu w Arnhem próbował coś stworzyć był Nemeth (8 goli/6 asyst), ale Węgier w sobotę nie zagra – podobnie jak Bonevacia i Biemans. Problemem w ostatniej kolejce na pewno był brak dwóch podstawowych obrońców (pauzowali za kartki), bo defensywa nigdy wcześniej nie grała w takim zestawieniu. Jednak też niewiele to zmienia, bo o słabej grze Dumy Poludnia nie mówi się od wczoraj. Holenderskie media podają informację, że być może w ekipie Rody JC zagrają Fledderus i Demouge, ale to nic pewnego. Cesarscy potrafili w ostatnim czasie zremisować z Zwolle, czy wygrać z Waalwijk, więc o pewnym progresie możemy mówić. Mimo, iż w Kerkrade nie wystąpi stoper van Eijden, to mam wrażenie, że NEC będzie stać na wygraną. Przypominam, że będzie to mecz outsiderów, którego wynik może mieć na koniec sezonu duże znaczenie. Roda JC nie pokazała nic godnego uwagi i sądzę, że w starciu z NEC również tego nie pokazuje. Ewentualny powrót dwójki ofensywnych piłkarzy też mnie nie przekonuje (obaj są po kontuzji).

NEC lub remis @ 1.62 bet365
NEC Nijmegen (draw no bet) @ 2.10 bet365

SC Heerenveen – FC Zwolle

Zdecydowanie w tym spotkaniu widzę bramki. Zwłaszcza, że Fryzowie w dwóch ostatnich meczach u siebie razili nieskutecznością i długo ten stan rzeczy nie potrwa. Finnbogason (24 gole) i spółka powinni o to zadbać. Już tydzień temu ekipa SCH wykorzystała problemy Heraklesa i wygrała w Almelo (2-1), co pozwoliło odrobić straty do Feyenoordu (w tej chwili to tylko pięć punktów). Ja Heerenveen w top 4 nie widzę, ale kto wie. Gospodarze przeciwko FC Zwolle zagrają w bardzo mocnym składzie – zabraknie tylko Lurlinga, ale blisko 37-latek spisuje się słabo, a w 26. kolejce i tak pauzował. FC Zwolle z Klichem nie wygrało od miesiąca, więc będzie chciało się przełamać. Tym bardziej, że ma realne szanse na play-offy. W sobotę co prawda nie wystąpi Fernandez (9 goli – autor jednego z trafień przeciwko NEC), ale po kontuzji wraca Mokotjo (bardzo ważna postać drugiej linii) i choć to inna pozycja, to FC Zwolle na tym zyska. Nie będę ukrywał, że liczę na skuteczność obu drużyn – zwłaszcza Heerenveen. Jedni i drudzy grać ofensywnie potrafią, co potwierdzili chociażby w ostatniej kolejce, więc myślę, że będzie pozytywnie.

over 2,5 @ 1.53 bet365
over 3,5 @ 2.25 bet365
Heerenveen over 1,5 @ 1.50 sportingbet

NAC Breda – Vitesse Arnhem

Mimo, że Nadreńczycy wygrali dwa ostatnie spotkania i tydzień temu grałem mocno w ich stronę (typy 5/5 – 100%), to tym razem postawię przeciwko nim. Mecz z Rodą JC mnie osobiście nie zachwycił. O ataku pozycyjnym Vitesse nie ma pojęcia i choć w Bredzie zapewne zagra z kontry (w dodatku na lewą stronę obrony wraca van Aanholt – teoretycznie wzmocnienie, ale po drugiej stronie będzie nieporadny van der Struijk), to nie jestem przekonany, czy zespół Bosza pokona NAC. Żółto-czarni nie przegrali od sześciu spotkań – mało tego, w tym roku w Bredzie straty zaliczył Feyenoord (w pierwszej części sezonu przegrali gracze AZ oraz PSV), więc uważałbym. Jeśli zawodnicy NAC podtrzymają dobrą formę, a nic nie wskazuje na to by nagle mieli zacząć przegrywać, to moim zdaniem są w stanie powalczyć o 8. lokatę. Przeciwko Vitesse nie będą mogli zagrać piłkarze odpowiedzialni za ofensywę – Hadouir i Tighadouini, ale i bez nich NAC powinno stawić czoła rywalom. Ja zaryzykuję i postawię za małą stawkę na wygraną gospodarzy. Mam przeczucie, że będziemy świadkami dobrego występu NAC i być może nawet niespodzianki.

NAC Breda @ 4.20 bet365
NAC lub remis @ 2.10 bet365

PSV Eindhoven – FC Utrecht

Zawodnicy Utrechtu powoli zaczynają wychodzić z kryzysu, ale do pełnej formy bardzo im daleko. Jednak za ostatnie występy należy ich powalić. Remis w Alkmaar, wygrana z FC Groningen i podział punktów w starciu z Twente (możliwe, że strata punktów przez Tukkers podetnie im skrzydła w walce o mistrzostwo Holandii). PSV nieoczekiwanie włączył się do walki o nawet o 2. lokatę, a więc możliwość gry w Champions League. Imponująca passa pięciu wygranych (imponująca, bo nie licząc Ajaksu, Vitesse i Feyenoordu – nikt w tym sezonie nie zaliczył takiej serii) bez wątpienia doda pewności siebie Boeren (co by nie mówić, młodej drużynie). Postawienie na Hiljemarka w środku pola było strzałem w dziesiątkę (świetna współpraca z Parkiem), a swoje nareszcie dorzuca Ruiz (trafia regularnie od trzech spotkań). Tydzień temu zawodnicy PSV przegrywali już w Deventer 0-2, ale ostatecznie wygrali 3-2 (myślę, że podkręci to jeszcze bardziej i tak już dobrą atmosferę w zespole). Z Utrechtem nie będzie mógł zagrać Hendrix, ale z obsadą środka obrony Cocu nie ma problemu (zresztą 19-latek i tak nie odgrywa wiodącej roli). Goście wciąż muszą sobie radzić bez Mulengi, Duplana, Bulthuisa, czy Janssena, a w sobotę za kartki pauzuje również podstawowy prawy obrońca van der Maarel. Wielkiego pomysłu na typy nie mam i widziałbym tylko handicap na PSV, bo w końcu muszą wygrać przekonująco (cztery z pięciu ostatnich zwycięstw, to triumfy różnicą zaledwie jednej bramki).

PSV -1 @ 1.66 bet365
PSV -2 @ 2.62 bet365

Otrzymane punkty reputacji: +31
ebi85 212

ebi85

Użytkownik
Genk - Mons
Genk 1.55 STS ✅
Druzyna Genku walczy o awans do Top 6. Pozostalo do zakonczenia rundy zasadniczej 2 kolejki, a maja tyle samo punktow co zespol Gent. Co tu duzo mowic zespol Genku gra fatalnie w ostatnich 10 meczach liczac wszystkie rozgrywki wygral tylko w 2 meczach a odniosl az 8 porazek! Mons zamyka ligowa tabele i pozostaje im tylko walka o utrzymanie i zagraja pewnie z zespolem Leuven w barazu o pozostanie w I lidze. Genk walczy o awans do Top 6 Mons o nic bo juz baraz zapewniony. Stawiam pewne zwyciestwo Genk bo napewno nie odpuszcza i beda chcieli za wszelka cene awansowac a wydaje mi sie ze grajacy o nic i najslabszy zespol I ligi belgijskiej nie bedzie zbytnio sie wysilal aby zwyciezyc za wszelka cene.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
PSV - Utrecht
Kurs 1,25 na PSV? Wydaje mi się mimo wszystko że to gruba przesada. Czyżby PSV zamieniło się w Barcelonę czy Real. Utrecht po pierwsze nie przegrał żadnego z trzech ostatnich spotkań a po drugie ostatnimi czasy w Eindhoven przegrywał zwykle minimalnie.
Kursy na gospodarzy wydaje mi się mocno zaniżony. PSV wygrało pięć ostatnich spotkań ale większość z nich oceniłby jako..wymęczone. Mam tu na myśli zeszłotygodniowe zwycięstwo z Eagles jak również mecze z Cambuurem i Heraclesem. Utrecht zagra z kontry o ile zagra uważnie w obronie nie jest bez szans. Myślę że kurs na + 1,5 w handicapie ma szanse powodzenia...a kto wie może nawet ...: )
Utrecht + 1,5 kurs 1,95 STS wynik 1:0
Utrecht kurs 9.31 Superoferta STS
Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot; dzięki &quot;

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Waalwijk - Den Haag
Ostatnie dwa zwycięstwa ekipy z Hagi nie może zamazać całego obrazu ich gry w sezonie 2013/2014. A nie wygląda to najlepiej szczególnie na wyjazdach. U siebie spinają się na lepsze ekipy natomiast w starciu z zespołami Środka tabeli często brakuje im koncetracji.
Ten typ jest konsekwencją mego podejścia do zespołu gości od początku sezonu. Waalwijk jeżeli zdobywa punkty to robi to zwykle na własnym stadionie. POdobnie jak wczoraj stawiam tu na gospodarzy
Waalwijk kurs 2,60 Totomix

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Ajax vs. Cambuur 1 (-1 EH), 1.58 Unibet 1/10 ⛔ 1:1 - Ajax troszkę pokpił sprawę.
Kadra gospodarzy: Cillessen - Moisander, Riedeveld, Veltman, van Rhijn - Serero, Blind, Klaassen - Kischna, Schone, de Jong. Brakuje Fishera oraz Boilesena. Niemniej kadra wygląda bardzo solidnie. Dzisiaj gospodarze powinni mocno zbliżyć się do kolejnego już tytułu w Eredivisie. Jeśli pokonają beniaminka odskoczą na osiem punktów na siedem kolejek przed końcem sezonu. Goście od czterech spotkań bez porażki. Walczą zatem o utrzymanie. Dzisiaj jednak nie będą mieli łatwo - rywal z najwyższej półki. Pierwszy mecz wygrał Ajax (2:1). Dzisiaj pokuszę się o ich triumf, aczkolwiek pewniejszy.
Powodzenia.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom