>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Ekstraklasy [30.04 - 02.05.2010r.]

Status
Zamknięty.
fabik10 106

fabik10

Użytkownik

Piątek 30/04/2010
GKS Bełchatów- Cracovia Kraków
1,80 3,30 4,30

Wisła Kraków - Korona Kielce
1,30 4,50 10,00
Sobota 01/05/2010
Lechia Gdańsk - Piast Gliwice

2,10 3,20 3,30
Odra Wodzisław - Arka Gdynia
1,95 3,25 3,70

Ruch Chorzów - Legia Warszawa
2,55 3,15 2,60

Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok
2,25 3,20 3,00

Niedziela 02/05/2010
Polonia Bytom - Zagłębie Lubin
2,30 3,20 2,90

Śląsk Wrocław - Lech Poznań
3,50 3,25 2,00

kursy - Bah
Zachęcam do dyskusji oraz pisania analiz.
PS. Modzi ogarniajcie się ;)

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Ja zagrałem na razie tylko na Piasta.
Rok temu Piast podarował Lechii 3 punkty, dzięki czemu mieli spokojny byt w lidze, w sobotę moim zdaniem może być podobnie lecz w drugą stronę ;)
Oczywiście to tylko moje spekulacje, lecz i tak niegrająca o nic Lechia nie powinna zbytnio przeszkadzać Piastowi który jest w trudnej sytuacji.
Wyczytałem, ze kibice chcą wygranej w PP i spuszczenia w lidze Arki - idealnie ;)

legia 122

legia

Użytkownik
nawet jeżeli tamten mecz nie był o*** czy ładniej ujmując odpuszczony przez Piasta to w tym momencie jest miejsce na skręcenie tego meczu i dogadanie się.
W dodatku Puchar Polski może tu być doskonałym alibi ażeby dać odpocząć zawodnikom z podstawy, ponadto napięty do granic możliwości terminarz też jest doskonałą wymówką na sprawdzenie drugiego garnituru i danie odpocząć podstawowym zawodnikom ...

są przychylne okoliczności...;)

zresztą nawet ze sportowej strony to tylko słaba liga polska i jak najbardziej taka drużyna jak Piast grająca z nożem na gardle jest w stanie ugrać korzystny wynik , na Legii momentami śmieliśmy się że zamknęli Legię na jej własnej połowie w hokejowym zamku niczym Barca ;) długie momenty takiej gry mieli że cisnęli Legię mocno. kilka świetnych okazji w tym dwa razy sam na sam.

Są chu.jowi to nie ulega wątpliwości ale jednak kilka razy w tym sezonie sprawiali niespodzianki :
z Lechem na wyjeździe remis , z Legią u siebie remis uratowany szczęśliwie przez Iwańskiego w końcówce , Polonie pojechali 2:0 na wyjeździe , mocny Bełchatów też na wyjeździe 1:0 pyknęli.

Ale tak jak mówię jak ten mecz nie będzie opierdolony to stracę szacunek do ligi polskiej i będę mocno zawiedziony ;)
Rok temu Górnik nie dogadał się z ŁKSem i poleciał , w Piaście raczej są bardziej ogarnięci ludzie i błędu zabrzan nie powtórzą ...

poza tym jest człowiek od zadań specjalnych Zbigniew Koźmiński który ma jakieś tam kontakty w betonowym PZPNie ... także sędzia też raczej powinien dostać jakieś podszepty żeby &quot;nie skrzywdzić&quot; Piasta

Ponadto tym w klubie z Gliwic pracują jeszcze ludzie którzy pamiętają jak się kiedyś załatwiało mecze ;) , nauka nie poszła w las. Praktykę mają sporą w tej materii.
&quot;Najwięcej czasu zajęło sędziemu odczytywanie wyjaśnień byłego szefa górnośląskich sędziów Mariana D., które ten złożył kilka miesięcy temu w prokuraturze. Protokoły z jego przesłuchań nie pozostawiają wątpliwości, że Piast Gliwice może być jeszcze raz ukarany przez PZPN za wręczanie łapówek sędziom i obserwatorom. W sezonie 2005/2006 gliwiczanie dostali dziesięć ujemnych punktów za tylko jeden przypadek korupcji. Udowodniono im nieuczciwe działania przed meczem ze Świtem Nowy Dwór.
Marian D. opowiedział jednak prokuratorom, że sam pomagał klubowi z Górnego Śląska w ustawieniu szeregu kolejnych spotkań. Dla PZPN może być to poważna przesłanka do wznowienia postępowania. Regulamin Wydziału Dyscypliny przewiduje, że można to zrobić, jeśli ujawnione zostaną nowe dowody. A te już są. Wiemy, że w aktach śledztwa jest nie mniej niż sześć meczów, które gliwiczanie kupili lub usiłowali kupić. &quot;

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
W tej kolejce także czeka nas kilka ciekawych spotkań. Już w dziś zobaczymy dwa z nich. Na początek GKS z Cracovią. Wg bukmacherów faworytem są gospodarze. Ja jednak nie do końca się z tym zgadzam. Drużyna z Bełchatowa już nie walczy o nic natomiast Pasy wciąż nie mogą być pewni utrzymania dlatego dla nich każdy punkt będzie bardzo cenny. A jak widać po ostatnich spotkaniach podopieczni Oresta Lenczyka potrafią się teraz zmobilizować (wygrane z Polonią Bytom i Odrą). Z kolei GKS ostatnie trzy mecze zremisował,w dwóch nie zdobywając nawet gola. Uważam, że warto zastanowić się nad zagraniem Cracovii z podpórką. Kurs pozostaje atrakcyjny w stosunku do szans na taki rezultat.

Moja propozycja:
Cracovia lub remis (około 1.90)⛔ 3:0

Drugie piątkowe spotkanie to pojedynek Wisły Kraków z Koroną Kielce. Dla Wiślaków zwycięstwo w tym spotkaniu to kolejny duży krok w kierunku mistrzostwa natomiast dla kielczan oddalenie zagrożenia spadkiem. Obie drużyny, jak pokazały ostatnie spotkania są zdeterminowane by osiągnąć założony cel. Wisła pewnie pokonała walczący o utrzymanie Piast 1:4. Korona wprawdzie uległa u siebie Legii Warszawa 0:1 jednak po przebiegu meczu można stwierdzić, że spokojnie zasłużyli przynajmniej na podział punktów jak nie na zwycięstwo lecz w piłce potrzebne jest także szczęście, które było po stronie Legionistów. Teraz głównie zadanie trenera Sasala to podtrzymanie bojowych nastrojów by mimo porażki nie tracić wiary, że można pokonać drużynę z czuba tabeli. Z drugiej strony zawodnicy są świadomi o co walczą a moim zdaniem przebieg meczu z Legią powinien paradoksalnie umocnić ich morale by dziś przeciw Wiśle zagrać na podobnym poziomie. Według bukmacherów zdecydowanym faworytem są gospodarze. Ciężko taką opinię podważyć jednak uważam, że kurs oferowany na Białą Gwiazdę jest niezadowalający. Dlatego polecam za małą stawkę pomyśleć nad postawieniem w drugą stronę tymbardziej, że kurs jest interesujący a goście wbrew pozorom wcale nie muszą być skazani na pożarcie.

Moja propozycja:
Korona lub remis (około 3.05)✅ 0:1

legia 122

legia

Użytkownik
Korona x2 to dobry typ , ale ja wolę nieco niższy kurs złapać ale mieć większe zabezpieczenie.
Wisła Kraków-Korona Kielce(+ 1,5) 2 kurs 1,9
Korona to jedyny zespół w ekstraklasie który nie potrafił w tym sezonie choćby zremisować z którąś z 3 najlepszych drużyn w Polsce. Przegrali 5 meczów. w ostatnim meczu z Legią byli stroną dominującą - oddali więcej strzałów na bramkę częściej operowali piłką no i grali ładniejszą dla oka piłkę aniżeli Legia , no ale sport bywa niesprawiedliwy - rzut rożny piłka odbija się od garbu Wawrzyniaka i Legia wygrywa na farcie.
w zeszłym sezonie oglądałem kawałek meczu Korony z Wisłą i też z tego co pamiętam mieli swoje sytuacje , w tym poprzeczka zaraz na samym początku meczu , nie grali źle ale po czerwonej kartce trochę siedli.

legia 122

legia

Użytkownik
a na no i jeszcze jedna statystyka przemawiająca za tym typem :
Wisła na 13 spotkań granych u siebie tylko 3 razy wygrała pokrywając dwubramkowy handicap :
w sierpniu dwa razy im się ta sztuka udała -2:0 pyknęli Ruch i 3:0 Bełchatów , no i 20 marca z Lechią Gdańsk 3:0 wygrali w lidze by zaledwie 3 dni potem polegnąć 1:3 u siebie z nimi w PP.

Pozostałe mecze to jednobramkowe zwycięstwa , remisy i porażki.

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Ekstraklasa. Bukmacherzy wycofują mecz Lechia-Piast
W zakładach bukmacherskich nie można typować sobotniego meczu piłkarskiej Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Piast Gliwice. Większość bukmacherów już wycofała to spotkanie ze swojej oferty. Wyjątkiem jest Tobet.com, ale na zwycięstwo gości jest i tak wyjątkowo niski kurs. Broniący się przed spadkiem Piast Gliwice zagra swój kolejny już &quot;mecz ostatniej szansy&quot; w sobotę o godzinie 14:45. Na gdańskim stadionie przy ulicy Traugutta zmierzy się z szóstą w tabeli Lechią Gdańsk. Piast, który zajmuje przedostatnie miejsce, traci do gdańszczan jedenaście punktów, więc logiczne byłoby, że faworytem tego spotkania są gospodarze.
Tymbardziej dziwi, że za zwycięstwo Lechii można zarobić więcej, niż gdyby mecz zakończył się wygraną Piasta. Tobet.com w przypadku przegranej gospodarzy za każdą postawioną złotówkę zapłaci tylko 1,95. Tymczasem, gdyby to Gliwiczanie schodzili z boiska pokonani, to za złotego zyskamy aż 3,45! Najmniej prawdopodobny zdaniem bukmacherów jest remis - stawka wynosi 3,60.

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,7833664,Ekstraklasa__Bukmacherzy_wycofuja_mecz_Lechia_Piast.html

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Trener Wisły - Henryk Kasperczak otwarcie twierdzi, że przed jego zespołem ciężki mecz, trudno się z tym nie zgodzić wiedząc jak radziła sobie Korona w ostatnim spotkaniu przeciwko Legii, mimo dość dobrej gry przegrała jednak 1:0 i jej sytuacja w tabeli robi się coraz mniej ciekawa, ale nadal dość bezpieczna. Cztery punkty - taką przewagą nad drugim w tabeli Lechem może pochwalić się Wisła Kraków, a Korona nad pierwszą drużyną strefy spadkowej - Odrą Wodzisław. Faworytem meczu niewątpliwie są gospodarze, Biała Gwiazda w rundzie wiosennej traci mało bramek, jak do tej pory zaledwie cztery. Po dwóch z rzędu porażkach ligowych Wisła gra już coraz lepiej, w ostatnich siedmiu meczach zdobyła aż siedemnaście punktów, dla porównania Korona tylko sześć. Myślę, że goście powalczą na Suchych Stawach, ale wątpię aby zdobyli jakieś punkty, słaba skuteczność piłkarzy Korony może dać się we znaki również dzisiaj. Pierwsze starcie obu drużyn w tym sezonie zakończyło się wygraną Wisły 3:2, ostatnie dwa mecze rozgrywane w Krakowie również na korzyść Białej Gwiazdy, kolejno 2:0 i 4:0. W kadrze gospodarzy zabraknie Mariusza Pawełka, ale to osłabienie nie powinno jakoś negatywnie wpłynąć na ich grę. Nie zagra także pauzujący za żółte kartki Tomáš Jirsák, do składu powróci Piotr Brożek. Osiemnastka Korony tym razem bez Kamila Kuzery i Ernesta Konona, natomiast z Aleksandarem Vukovićem, Arturem Jędrzejczykiem i Michałem Zielińskim. Kurs nie jest zbyt zachęcający, ale w sam raz do dobrego kuponu.
Mój typ - Wisła Kraków 1,30 Betclic

tbm 642

tbm

Forum VIP
GKS Bełchatów - Cracovia Kraków
flamaster ciekawie tutaj kombinuje. Bełchatów już od pewnego czasu obniżył loty, ciągła niepewność nt. przyszłości kilku zawodników w klubie niewątpliwie nie wpływa pozytywnie na morale w drużynie, tym bardziej, że drużyna gra o przysłowiową pietruszkę, ponieważ na koniec sezonu zajmą raczej 5 miejsce. Cracovia nieco się ożywiła i chyba bardziej jej zależy na korzystnym wyniku. X2 to całkiem ciekawa propozycja, aczkolwiek nie jestem przekonany w pełni do zagrania tego typu.
Pauzującego za kartki Jirsaka w środku pola zapewne zastąpi Junior Diaz. Na skrzydłach Małecki z Łobodzińskim, a w ataku Boguski-Brożek. Wydaje się, ze Wisła w tym meczu pewnie zwycięży, ale czy aby na pewno tak będzie? Ze składu Korony co prawda wypadł Sobolewski, ale wracają Jędrzejczyk i zawodnik nie do przecenienia -&gt; Aleksandar Vukovic. Wisła jest faworytem i zdecydowanie więcej argumentów znajdziemy za typem na gospodarzy, ale ja na nich nie postawię... mimo wszystko ;)
Kursy na to spotkanie diametralnie się odwróciły, bukmacherzy bądź faworyzują Piasta wystawiając kursy w granicach 1,90-2,00, bądź też wycofali ten mecz ze swojej oferty.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Niespodziewajkę numer 1 już mamy ;)
Wisła- Korona 0-1
Oglądałem mecz i powiem, starając się być postronnym. Bardzo dobry mecz jednych i drugich, chyba większość się zgodzi ze 1 połowa to lepsza gra Korony niż Wisły potężna bomba Vukovića i świetna akcja Gajtek+Wilk+Kiełb, 2 połowa to napór Wisły. W 1 troszkę niedosyt po ewidentnym zagraniu ręką Brożka ;/, no ale cóż nie jest źle.
Wisła miała szanse, ale biła głową w mur sporo szans miał Boguski i Łobodziński i świetne zawody rozegrał Małkowski - naprawdę respeckt.
Chyba nikt nie zarzuci murowania bramki przez Koronę w II połowie ?
Podobał mi się styl sędziowania pana Siejewicza ???? - o takiej grze i sędziowaniu mówię - 0 symulowania, aktorstwa. Oby więcej takich meczy.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Dokładnie Krzysiu sędzia popisał się znakomitym sędziowaniem pozwalał na wiele i to się opłaciło a Wisła grała jak to Wisła mało efektownie i skończyło się ich szczęście być może Lech to nadrobi liga będzie ciekawsza

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

Typ : LECH @ 1,90 Bet365✅0:3
Przed chwilą stało się to na co czekali w Poznaniu od dawna... Wisła Kraków przegrała z Koroną 0:1 co oznacza że po niedizelnym meczu Lecha we Wrocławiu strata do Białej Gwiazdy może wynosic już tylko 1pkt! Warunek jest jednak jeden, Kolejorz nie może zawiesc w tym meczu. Jako sympatyk polskiej piłki sądze że zdecydowanie lepszym dla jej dobra (czyli gra w ewentualnej rundize el Champions League) będzie mistrzostwo dla Lecha Poznań. Może i Lech nie gra tak jak za Smudy, ale doprawdy ich styl jest o wiele lepszy niż Wisły. W Poznaniu mają narazie bardzo wiele by móc dobrze zaprezentowac klub w Europie, może tym razem obejdzie się bez kompromitacji, ale to wybieganie za bardzo w przyszłośc. Ze Sląskiem na pewno nie zagra Semir Stilic. Jego pozycje zajmie akurat Sergiej Kriwiec. W ten sposób na lewej pomocy zagra Jakub Wilk.
W zespole Śląska także braknie lidera czyli Sebastiana Mili który pauzuje za kartki. Jeżeli miałbym oceniac to jakie znaczenie dla całej XI mają Stilic i Mila to znacznie poważniejszym ubytkiem rzecz jasna jest brak Mili. Oprócz Stilica przecież Lech ma jeszcze Peszke, Lewandowskiego czy wspomnianego Kriwca. Patrząc jeszce na Śląsk to przecież oni w tym roku nie wygrali jeszcze meczu! Ostatnio sporo remisowali ale w tym wypadku myslę że Lech ujrzywszy swoją szanse na zwycięstwo poprostu będzie gryzł trawe i zrobi wszystko by zainkasowac 3pkt w tym spotkaniu. Stawiam na Lecha mimo iż mecz dopiero w niedizele!!

boromir 134

boromir

Użytkownik
Robson fajny z Ciebie &quot;chopok&quot; ale nie wrzucaj typu na pełnym podnieceniu po przegranym meczu z Koroną.Równie dobrze można powiedziec ze Legia wygra w Chorzowie bo jest szansa na doscigniecie Wisły.A dodam ze Legionisci maja sie Ruchowi za co rewanzowac.Pieknie by bylo gdyby Legia wygrala bo za tydzien w Warszawie bylby pewnie mecz o majstra ????

bombelkszo 49

bombelkszo

Użytkownik
Arcyciekawie zapowiada się sobotnie spotkanie Lechii Gdańsk z Piastem Gliwice. Gospodarze tego spotkania zajmują obecnie szóstą lokatę w tabeli z 34 punktami. Do piątego Bełchatowa tracą 10 oczek, gdyż GKS wygrał dziś swój mecz. Ich sytuacja w lidze nie powinna się zmienić, nad siódmym Zagłębiem mają 3 oczka przewagi. Z koleji goście tego spotkania, piłkarze Piasta są obecnie z 23 punktami na przedostatnim miejscu, które jest spadkowe. Do wyjścia ze strefy spadkowej brakuje im jednego oczka.
W poprzednim sezonie spotkanie w Gdańsku zakończyło się bezbramkowym remisem. Ten mecz ma wiele podtekstów. Mianowicie w zeszłym sezonie była odwrotna sytuacja. Lechia grała w Gliwicach z Piastem i wygrała 2:0 dzięki czemu utrzymała się w lidze. Tamto spotkanie trzeba uznać jako &quot;uprzejmość&quot; ze strony Piasta.
Piast jeśli chce się utrzymać w Ekstraklasie musi zacząć wygrywać gdyż do końca rozgrywek pozostały cztery kolejki.
Goście wiedzą jaka jest stawka tego meczu i nie mogą sobie pozwolić na jakąkolwiek stratę punktową. Lechia w tym meczu raczej nie wyjdzie w optymalnym składzie. W lidze o nic nie grają a za kilka dni czeka ich arcyważny mecz w półfinale pucharu Polski z Jagiellonią i trener gdańszczan da pograć rezerwowym grajkom. Tym meczem Lechia będzie mogła się zrehabilitować za ubiegłoroczne &quot;uratowanie skóry&quot; przez Piasta.
Stawiam na Piasta !!! Lechia - Piast 0:2

Po porażce krakowskiej Wisły jakoś bardziej się przekonałem do postawienia na Kolejorza. Śląsk obecnie zajmuje 11 pozycję w lidze z 29 oczkami i raczej nie jest zagrożony spadkiem. Śląsk na własnym stadionie radzą sobie nawet dobrze (6-4-3). Lech ma znakomitą okazję na zbliżenie się do lidera rozgrywek. W przypadku ich zwycięstwa będą mieli o jedno oczko mniej niż krakowska Wisła. Lech na wyjazdach ma następujący bilans 5-6-2. W Poznaniu wszyscy nadal wierzą, że Lechowi uda się zdobyć upragniony tytuł MISTRZA POLSKI! Ale żeby myśleć o tytule Lech musi ten mecz WYGRAĆ! I tak też stawiam po niezłym kursie 1,92. Śląsk - Lech 0:1

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Powiedz , że żartujesz z tym sędziowaniem ?! :?
To był Sarkazm... Sędziowie pozwalali na wiele zapomnieli że dźwigając poziom sędziowania raczej nie dźwignął poziomu gry czasami wogóle czułem się oglądając ten mecz że jestem na Oberlidze gdzieś w Polsce i patrze na mecz jakiś graczy z A klasy sędzia jakby na niektóre sytuacje nie reagował.... ????

mikrobi6 4

mikrobi6

Użytkownik
Lechia Gdańsk - Piast Gliwice 1

ja mysle ze wygra Lechia to mi zostało tylko na pieknym kuponie dlatego ze jest nagonka na ten mecz i jesli Lechia to przegre kto wie moze wszcząć sie nastepne sledstwo, po awizowanym składzie Lechi niema niespodzanek po dobrym meczu z Gks Bełchatow i wspaniałym w Poznaniu Lechia nie moze powiedziec ze jest bez formy a piast w ostatnich 2 kolejkach w bramkach 1-6 i to z nienajlepszą wisłą bedzie 1

sparta 309

sparta

Użytkownik
Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok
Polonia walczy o życie, Jaga je wywalczyła po wygranej z Arką, Probierz zapowiada zmiany w składzie, bo przed nimi PP z Lechią. Myślę że po spotkaniach z Legią, Zagłębiem i Arką trener zgodnie z zapowiedziami da odpocząć kluczowym zawodnikom, gdyż ich mecz z Lechią był by dla nich 5 pod rząd ważnym pojedynkiem. Polonia musi to wygrać, ale czy wygra? Miałem zagrać to po kursie 2.20 ale wole podepszeć się zwrotem przy remisie. Boisko fatalne myśle ze Jaga sporo nie pogra, Polonia może już bardziej do tego przyzwyczajona i powinna to wygrać ale wole zagrać zakład ze zwrotem przy remisie. Warto zauważyć że Polonia gra o 19-15 i będzie znac wyniki kandydatów do spadku.
Polonia 2.2 (ryzykownie)
Polonia DNB 1.58

Z kolejki warto myśle zagrać:

Ruch - Legia bramka po 29min 2.05 bet365
Polonia - Jaga
bramka po 29min 2.05 bet365 + Lech 1.83 w bet365

kyod12 0

kyod12

Użytkownik
Spotkanie: Odra Wodzisław - Arka Gdynia
Typ: X/1 (wynik do przerwy/ koniec meczu)
Kurs: 4.35
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Witam, na dzisiaj polecam spotkanie Odry Wodzisław z Arką Gdynia, a więc mecz dwóch drużyn walczących o utrzymanie, jak wiemy bliżej bezpiecznej pozycji są zawodnicy z Wodzisławia. Chciałem postawić na czyste zwycięstwo odry po kursie prawie 2, jednak ktoś mnie uprzedził, dlatego ryzykuje typ remis do przerwy, a w całym spotkaniu stawiam na zwycięstwo Odry. Dlaczego taki typ? Otóż mecz będzie bardzo zacięty od pierwszych minut i chociaż każda z drużyn chciałaby zdobyć komplet punktów, to myślę, że w pierwszej połowie żadna z nich się zbytnio nie odsłoni. Odra jak wiemy od kilku meczy gra bardzo dobrą piłkę, a więcej bramek strzelają w drugiej połowie. Przypomnijmy sobie chociażby ostatni mecz z Polonią Warszawa, gdzie Odra do przerwy przegrywała 0:1, a w drugiej połowie zdołała wyrównać i w ostatnich minutach strzelić bramkę na 2:1. Arka w ostatnich 3 meczach na wyjeździe odnotowała aż 3 porażki i myślę, że dzisiaj będzie podobnie. Przypomnę jeszcze iż ostatni mecz tych dwóch drużyn zakończył się zwycięstwem Arki 2:0, jednak była to runda jesienna, gdzie zawodnicy nie walczyli jeszcze praktycznie o nic. Jeszcze jedną rzeczą, myślę, że dość oczywistą, przemawiającą za zawodnikami z Wodzisławia, jest niewątpliwie atut własnego boiska. Typ dość ryzykowny, ale myślę, że warto zagrać, chociażby za niską stawkę.
Powodzenia!

horus 129

horus

Użytkownik
Polska Ekstraklasa | Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok | Typ: 1x (ewentualnie 1 DNB) | Wynik: 2:0 ✅

Analiza: Polonia Warszawa - Jagiellonia Białystok
✅
Warszawa - 01.05.2010r. - godz. 19:15 - stadion przy ul. Konwiktorskiej
Polonia Warszawa z nożem na gardle. Ostatnio prześladuje ją pech (mowa tu o porażkach z Wisłą i Odrą). Dzisiaj będą mieli nieco ułatwione zadanie, gdyż Jaga nie zagra w optymalnym składzie, oszczędzając siły na rewanżowe spotkanie w półfinale Pucharu Polski z Lechią Gdańsk. Dla nas w tej chwili najważniejszy jest puchar, gdyż utrzymanie w lidze jest praktycznie pewne. W Warszawie na pewno nie zagra kontuzjowany El Mehdi oraz Jarosław Lato, który rozwiązując zimą kontrakt z &quot;Czarnymi Koszulami&quot; podpisał aneks mówiący o tym, że nie będzie mógł zagra ć przeciwko Polonii w rundzie wiosennej, chyba, że wpłacone zostanie do kasy stołecznego zespołu 200 tysięcy złotych. W obecnej sytuacji dla Jagiellonii wpłata takiej sumy się nie kalkuluje, więc dużo lepszym rozwiązaniem jest odpoczynek Laty przed meczem z Lechią. Na dodatek klepowisko w Warszawie preferuje grę górą, a nie kombinacyjną grę Jagi. Oto przewidywane składy: Polonia Warszawa: Przyrowski - Mynář, Skrzyński, Jodłowiec, Brzyski - Mierzejewski, Andreu, Trałka, Ł. Piątek, J. Gancarczyk - Gołębiewski.
Jagiellonia Białystok: Sandomierski - Lewczuk, Skerla, Cionek, Klepczarek - Renusz, Hermes, Grzyb, Jarecki - Maycon, Grosicki.

Jak widzimy w Jadze zanosi się na 5 zmian w podstawowym składzie w porównaniu z ostatnim meczem. Jestem ciekaw gry Maycona, gdy ten wreszcie dostanie szanse dłuższej gry. Jednak potrzeba punktów w Polonii i wielka motywacja sprawia, że szansa na wygraną Jagiellonii jest niewielka, bo jak jeszcze raz powtórzę, dla wszystkich w Białymstoku w tej chwili najważniejszy jest Puchar Polski.

finishline 0

finishline

Użytkownik
Robson fajny z Ciebie &quot;chopok&quot; ale nie wrzucaj typu na pełnym podnieceniu po przegranym meczu z Koroną.Równie dobrze można powiedziec ze Legia wygra w Chorzowie bo jest szansa na doscigniecie Wisły.A dodam ze Legionisci maja sie Ruchowi za co rewanzowac.Pieknie by bylo gdyby Legia wygrala bo za tydzien w Warszawie bylby pewnie mecz o majstra ????
A według mnie bardzo dobrze zrobił robson stawiając na lecha. Sląsk nie prezentuje nic wielkiego w ostatnim czasie. Tylko remis z Zagłębiem. Prawda, że Lech dość szczęśliwie wygrał z Lechią po golu Peszki, ale szanse śląska na wygranie z kolejorzem są minimalne.

Sląsk vs Lech (HC 1:0) - X @ 3,45 - wydaje mi się że typ powinien wejść, ponieważ Lech na wyjazdach nie wygrywa przeważnie przekonywująco a dzis zwycięstwa potrzebuje.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom