Generalnie widzę że w temacie raczej zielono, gratuluję! ????
Ci, którzy dziś oglądali mecze już wiedzą dlaczego zawsze jestem taki anty-Hamburg. Dla mnie ten zespół to pośmiewisko ligi. Najbardziej mi szkoda Adlera, dzięki któremu dostali tylko cztery w plecy. No ale wszystko zmierza ku spełnieniu mojego życzenia ????
Sobota za nami, pora na niedzielę:
Hertha Berlin - Paderborn
Paderborn równia pochyła i zapewne podzieli los Stuttgartu i (oby!) Hamburga. Po obiecującej rundzie jesiennej beniaminek leci w dół i przegrywa co popadnie, czasem przy odrobinie szczęścia remisuje. Nie wiem czy wiecie, ale w rundzie wiosennej, ekipa z Paderborn w dotychczasowych 9 meczach strzeliła... dwa gole!!! Na wiosnę strzeliła 21!!! Nieprawdopodobna statystyka, a jednak. Stracili 24, najwięcej z całej Bundesligi - więcej niż mój ulubiony zespół HSV Hamburg (22) ????
Hertha też jakimś potentatem nie jest, jednak w środowisku dołu tabeli radzi sobie całkiem przyzwoicie. Zwycięstwo w ... a jakże ???? - Hamburgu, wcześniej remis z Schalke czy zwycięstwo nad Augsburgiem.
Trener Starej Damy nie będzie mógł skorzystać z usług Ben Hatiry (14/4), Hosogaia (19/0), Ronny'ego (16/3) i Schiebera (16/7) aczkolwiek ostatnia
trójka nie jest dostępna od kilku kolejek, zaś Ben Hatira za występ z Hamburgiem dostał notę 5 więc całkiem możliwe że zawodnik jest totalnie bez formy. Trener Breitenreiter ma do dyspozycji wszystkich podstawowych graczy.
Mając na uwadze dyspozycję gości w rundzie wiosennej uważam iż kurs oscylujący w granicach 2.0 na drużynę ze stolicy jest warty uwagi.
Hertha Berlin
1.95 (nawet pobrałem po 2.05)
Hertha DNB (do dubla z Barceloną)
1.45