>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

27 kolejka Bundesligi [4-5 kwietnia 2015]

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Tradycyjnie Niemcy w Wielki Piątek nie grają meczów więc zmagania w Bundeslidze zaczniemy w sobotnie popołudnie.
Kulminacja emocji jednak wczesnym wieczorem o 18:30 na Signal Iduna Park w Dortmundzie gdzie Borussia zmierzy się z Bayernem, ale do dyskusji o tym meczu zapraszamy do osobnego tematu -&gt;

Zachęcam do dyskusji na temat innych starć, Czy Wolfsburg znowu wygra? Jak spisze się Schalke i Leverkusen? Czy Schalke po porażce z Bayerem w poprzedniej kolejce tym razem wygra i zacznie gonić top4?​

Otrzymane punkty reputacji: +24
tlayer 86

tlayer

Użytkownik
&quot;Ogromny problem ma trener TSG Hoffenheim Markus Gisdol przed sobotnim meczem przeciwko Borussii Moenchengladbach. Dziewięciu zawodników podstawowego składu jest niezdolnych do gry. Kevin Volland (Stłuczona łydka), Pirmin Schwegler (Postrzał), Tobias Strobl, Eugen Polanski (obydwaj chorzy na grypę), Steven Zuber (uraz pleców), Sejad Salihovic (kontuzjowana łydka), Kai Herdling (kolano), Drugi bramkarz Jens Grahl (stłuczenie biodra) und Jin-Su Kim (wstrząs mózgu). Jakby tego było za mało to Ermin Bicakcic pauzuje za kartki.&quot;

Informacja do potwierdzenia z innego źródła.
Dodatkowo kontuzjowany Niklas Sule.

Za bundesliga.com

Otrzymane punkty reputacji: +18
pacfik 46

pacfik

Użytkownik
&quot;Ogromny problem ma trener TSG Hoffenheim Markus Gisdol przed sobotnim meczem przeciwko Borussii Moenchengladbach. Dziewięciu zawodników podstawowego składu jest niezdolnych do gry. Kevin Volland (Stłuczona łydka), Pirmin Schwegler (Postrzał), Tobias Strobl, Eugen Polanski (obydwaj chorzy na grypę), Steven Zuber (uraz pleców), Sejad Salihovic (kontuzjowana łydka), Kai Herdling (kolano), Drugi bramkarz Jens Grahl (stłuczenie biodra) und Jin-Su Kim (wstrząs mózgu). Jakby tego było za mało to Ermin Bicakcic pauzuje za kartki.&quot;

Informacja do potwierdzenia z innego źródła.

Dodatkowo kontuzjowany Niklas Sule.

Za bundesliga.com
hmm, wyglada ciekawie ale jakby nie zagrał jeszcze Firminio to byłbym całkowicie zadowolony a tak, patrząc na h2h niezbyt rózowo to wygląda :

jak dobrze widzę to Borussia tylko DWA razy zdobyła tam 1 punkt, Zero zwycięstw na terenie Hoffe, pozostałe mecze padły łupem gospodarzy

każda passa się kończy, ale widać, że zawsze maja z nimi ciężko...

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Sobota daje nam całkiem fajny zestaw zarówno do oglądania (BVBvsFCBM) jak i do typowania. Ja gram dwa mecze:
Leverkusen - Hamburg
Będę ogromnie zdziwiony jeżeli Hamburg urwie punkty Aptekarzom. Bez osłabień, najlepszy skład. Niby kiepsko zagrali z Atletico, ale już potem w Gelsenkirchen zgarnęli 3 punkty. Hamburg zmierza tam, gdzie już dawno powinien być i ja się pod tym podpisuję.
Leverkusen ✅
1.36
Wolfsburg - Stuttgart
Tutaj chyba też argumentacja jest zbędna. Mogę zapodać ciekawostkę, która chyba skusi mnie by pograć Belga jako strzelca gola.
&quot;Katem Stuttgartu&quot; nazywany jest przed sobotnim meczem belgijski pomocnik Kevin de Bruyne z VfL Wolfsburg. De Bruyne grał ze Stuttgartem czterokrotnie, zdobył w tych meczach 4 bramki (po jednej w każdym) i zaliczył trzy skuteczne asysty.
za bundesliga.com
Wolfsburg ✅
1.44
de Bruyne strzeli ⛔
2.2
a więc Leverkusen + Wolfsburg = 1.95 ✅
A trzeci mecz to oczywiście najważniejszy mecz sezonu, napisałem w odrębnym temacie.
Kursy z bet365.

Otrzymane punkty reputacji: +14
larkspur 505,8K

larkspur

Użytkownik
Freiburg - Köln

Ciezki mecz dla obydwu druzyn. Freiburg wisi tuz nad strefa spadkowa. W przypadku porazki zapewne znowu sie w niej znajda. Kolonia w niewiele lepszej sytuacji gdyz ma 5pkt przewagi nad Freiburgiem wiec rowniez w przypadku porazki Kozłów znajda sie juz w trudnej sytuacji. Freiburg ostatni mecz niespodziewanie wygral z Augsburgiem i to 2:0. Natomiast FC Koln jeszcze do niedawna byl wiceliderem meczow wyjazdowych.
Ciezko typowac ale napewno druzyny maja o co grac i pkt sa potrzebne jak tlen.
Typ: Obydwie druzyny strzela gola - @2.00 - Bet365 ⛔

Hoffenheim - Gladbach
Fajny mecz sie szykuje. Hoffenheim gra u siebie a tutaj spisuje sie bardzo dobrze. Zadziwia mnie ostatnio gra Polanskiego ktory regularnie strzela gole a ostatnio nawet 2 w meczu.
Jednak jest to zespol nieprzewidywalny. Potrafi z mocnym rywalem wygrac a ze slabiutkim polec.
Gladbach udowodnilo w meczu z Bayernem ze jest swietnym zespolem. Mieli na ten mecz taktyke i w tamtym meczu przy nie wielkiej ilosci strzlow potraflili wygrac z mistrzem 2:0 . Gra na 0 z tylu moze swiadczyc jaka maja linie defensywna. Kursy sa wysoki wiec zdecyduje sie na najbezpieczniejsza opcje.
Typ: Gladbach lub remis - @1.48 - Bet365 ✅

Werder - Mainz
Obie ekipy po zmianie trenera graja o niebo lepiej. Werder na wiosne gra solidnie , zwlaszcza u siebie. W ofensywie radza sobie swietnie , gorzej z obrona ktora traci gole. Mainz rowniez po zmianie szkoleniowca zmienilo gre co przynioslo w koncu zwyciestwa. Krotko...zapowiada sie dobry mecz.
Typ: Obydwie druzyny strzela gola - @1.57 - Bet365 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
4.4. 15:30
Bayer Leverkusen - HSV
over 2,5 @1.75 3/10 pinnacle + over 4 kartek @1.8 2,5/10 bet365
Leverkusen gra ostatnimi czasy bardzo agresywnie i lapie sporo kartek. Priorytetem dla nich jest juz tylko liga, w srode niby mecz z Bayernem w Pucharze ale z taka gra jak ostatnio z Schalke czy w dwumeczu z Atletico to ich zupelnie nie widze nawet z kontuzjami u Bawarczykow. A gonic Gladbach trzeba, bo inaczej beda sie przebijac do LM w kwalach. Z absencji to na pewno Hilbert (obronca, 17/0). Hamburg z nowym trenerem i motywacja bedzie u nich podwojna. U nich z kolei nie zagra Cleber (obronca, 10/1). Janssen juz od dawna nie gra. Widze tu i bramki i kartki.
✅ ✅
Eintracht Frankfurt - Hannover 96 over 2,5 i bts @1.8 5/10 bet365 + over 4 kartek @1.8 4/10 bet365
To bedzie chyba najciekawszy mecz w sesji popoludniowej. Eintracht zawsze gra bezkompromisowo, gol w ta czy tamta - liczy sie zabawa. W Hannoverze od dawna nie bylo tak zle jak jest teraz, spadek do drugiej ligi to bedzie dla nich katastrofa, a tu w 2015 bez ligowego zwyciestwa. Mimo to Korkut cieszy sie zaufaniem wlasciciela, choc pewnie jak spadna to wyleci z hukiem. Mimo wszystko Hannover ma ogromny potencjal i przy tak slabej defensywie Eintrachtu moze sie pokusic o upragnione punkty. Jutro bez Bittencourta (pomocnik, 24/1). Tak samo jak w Leverkusen bramki i kartki, ale mocniej.
✅ ✅
VFL Wolfsburg - VFB Stuttgart over 2,5 @1.6 4/10 unibet
✅

Otrzymane punkty reputacji: +30
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Bayer Leverkusen + Wolfsburg @1.99 Marathon ::: 3/10j✅✅
Jak to niektórzy mówią &quot;dubel zabójca&quot;. Idąc po kolei: Bayer po odpadnięciu z Ligi Mistrzów skupia się już tylko na lidze i pucharze Niemiec. W meczu z Atletico grali słabo. Jednak już w kolejnym meczu wrócili na właściwe tory wygrywając z niezłym przecież Schalke i to na wyjeździe. Poza tym już wcześniej prezentowali dobrą grę. Rywali co prawda nie mieli może i zbyt mocnych, ale ogrywali ich pewnie, kilkoma bramkami. HSV na wyjeździe wygrało ostatnio z Paderborn, później m.in. skompromitowali się z Bayernem dostając aż 8 goli, przegrali z Eintrachtem oraz Hoffenheim. W drużynie Aptekarzy nie zagra na pewno Hilbert. U gości za czerwoną kartkę pauzuje Kleber. HSV pewnie zmierza w kierunku 2 Bundesligi i nie daję im większych szans w starciu z rozpędzoną drużyną z Leverkusen.
Wolfsburg gra u siebie znakomicie. Aktualnie mają serię 7 zwycięstw z rzędu w lidze, a w całym sezonie uczynili ze swojego obiektu twierdzę prawie nie do zdobycia. Rzadko tu tracą punkty. Za to Stuttgart bez formy, ostatnio tracili sporo punktów i dopiero w ostatniej kolejce udało im się wygrać z Eintrachtem. O czym warto wspomnieć to to, że drużyna gości bardzo leży Wilkom. Ostatnie 5 meczy to ich wygrane, dalej już nie chciało mi się szukać. Ale jak dla mnie to wystarczy. Jak już wcześniej jest napisane, Stuttgart leży De Bruynowi. A jest on w tym sezonie w bardzo dobrej formie, strzela i asystuje jak na zawołanie. W ataku również dobrze spisuje się Bas Dost, który strzelił już 13 bramek w lidze. Groźny jest też obrońca Naldo - jest jednym z najskuteczniejszych obrońców w Europie, zdobył już 6 bramek, zapewne w większości po stałych fragmentach gry. Poza tym siła rażenia Wilków jest duża. W końcu oprócz wymienionych zawodników mamy m.in. Perisicia oraz Schurrle.
Każdy inny wynik, niż wygrana tych ekip to na pewno będzie niespodzianka. Ja jej nie szukam ;)

Otrzymane punkty reputacji: +14
stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Bayer Leverkusen : HSV Hamburg
Ja zaglądam na BayArena gdzie miejscowe Leverkusen podejmować będzie jedną z najsłabszych ekip Bundesligi drużynę Hamburga i jak wiemy to nie pierwszy sezon kiedy goście z Hamburga graja fatalnie bo w ubiegłym sezonie o ich pozostaniu zadecydował play-off z Gr Furth i to też dzięki remisowi 1:1 na stadionie Gr Furth bo u siebie padł remis 0:0 no i w końcu pozostanie stało się faktem , w rym sezonie podobnie bo HSV zajmuje 15 miejsce jednak ich przewaga nad bezpośrednio spadającymi to zaledwie 1 pkt a ich bilans to 6-7-13 i br 16:37 i tu też nie ma się czym chwalić bo ta liczba strzelonych to najmniej ze wszystkich ekip dlatego też nie widzę tutaj szans na korzystny wynik a wręcz przeciwnie na pogrom , Leverkusen natomiast na miejscu 4 i oni walczą z Borussia M o ligę mistrzów jak na razie ci drudzy są o 2 pkt lepsi tak więc strata nie za duża i do końca będzie walka o tę trzecia lokatę , Leverkusen ma bilans 12-9-5 i br 42:29 a u siebie 6-6-1 i br 27:15 no może ....... nie rozwala ale dziś na słabe HSV powinno wystarczyć zresztą mecze u siebie z HSV pokazują że idzie im lekko łatwo i przyjemnie bo ostatnie wyniki pomiędzy nimi tu na BayArena to 5:3 , 3:0 a było też 4:2 tak więc przekonuje mnie do dzisiejszego typu ten wynik 5:3 bo to też podobna sytuacja jak w poprzednim sezonie czyli ten słabszy dla HSV a jak wiemy Bayer na koniec ubiegłego sezonu zajął 4 miejsce tak więc nie widzę tu innej opcji jak pogrom w wykonaniu Leverkusen i przynajmniej 4 bramki z ich strony , no i jeszcze jedno w poprzednim meczu u siebie Leverkusen podejmowało VfB Stuttgart i wiemy jak się zakończyło 4:0 dla Aptekarzy i na coś takiego liczę i w tym pojedynku !
- Bayer Leverkusen strzeli over 3.5 gola / 4.80 / Unibet / 63 min 4:0 ✅
-
Kießling Stefan strzeli gola * 1.90 * Bet365 44 min ✅

Otrzymane punkty reputacji: +23
nikefootball 779

nikefootball

Użytkownik
Werder - Mainz
typ: over 2.5 + bts @ 1.90 Bet365 ⛔
Mainz w końcu ruszyło do przodu. Wygrana z Augsburgiem i remis z rozpędzonym Wolfsburgiem to bardzo dobre wyniki. Ręka Schmidta zaczyna być coraz to bardziej widoczna i to może cieszyć.
Werder przyzwyczaił już nas do ofensywnego nastawienia. Trudno jest im jednak zachować czyste konto. W dodatku dziś zabraknie Galveza oraz Garcii czyli dwóch bardzo ważnych ogniw linii obrony. I to jest szansa dla Mainz na strzelenie co najmniej jednej bramki. Piszę &quot;co najmniej&quot; ponieważ ofensywny potencjał jaki drzemie w Okazakim, Mallim, De Blasisie oraz Koo w każdej chwili może dać swój upust. Z drugiej strony Di Santo, Selke, Bartels, Junuzovic i moim zdaniem mamy receptę na ciekawy pojedynek z kilkoma bramkami. Mój typ: 3:2, 2:2
Hoffenheim - Monchengladbach
typ: 2 DNB @ 1.80 Bet365 ✅
typ: 2X @ 1.44 Bet365 ✅
3/4 składu w Hoffenheim jest niezdolne do gry. Borussia w gazie. Dobre wyniki w ostatnim czasie pozwalają myśleć o miejscu 1-3. Pokonanie Bayernu na ich stadionie to ogromny wyczyn. Zagrali bardzo dobrze w defensywie i skutecznie potrafili na te ataki odpowiedzieć. Te zwycięstwo też było pierwszym od bardzo długiego czasu nad Bayernem więc co szkodzi, aby dziś przerwać niechlubną passę braku zwycięstw nad Wieśniakami na ich obiekcie? Moim zdaniem Źrebaki mają dziś znakomitą okazję do tego. Braki w składzie gospodarzy muszą odbić się na jakości. Mój typ: 0:1, 0:2, 1:2

Otrzymane punkty reputacji: +11
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Generalnie widzę że w temacie raczej zielono, gratuluję! ????
Ci, którzy dziś oglądali mecze już wiedzą dlaczego zawsze jestem taki anty-Hamburg. Dla mnie ten zespół to pośmiewisko ligi. Najbardziej mi szkoda Adlera, dzięki któremu dostali tylko cztery w plecy. No ale wszystko zmierza ku spełnieniu mojego życzenia ????
Sobota za nami, pora na niedzielę:
Hertha Berlin - Paderborn
Paderborn równia pochyła i zapewne podzieli los Stuttgartu i (oby!) Hamburga. Po obiecującej rundzie jesiennej beniaminek leci w dół i przegrywa co popadnie, czasem przy odrobinie szczęścia remisuje. Nie wiem czy wiecie, ale w rundzie wiosennej, ekipa z Paderborn w dotychczasowych 9 meczach strzeliła... dwa gole!!! Na wiosnę strzeliła 21!!! Nieprawdopodobna statystyka, a jednak. Stracili 24, najwięcej z całej Bundesligi - więcej niż mój ulubiony zespół HSV Hamburg (22) ????
Hertha też jakimś potentatem nie jest, jednak w środowisku dołu tabeli radzi sobie całkiem przyzwoicie. Zwycięstwo w ... a jakże ???? - Hamburgu, wcześniej remis z Schalke czy zwycięstwo nad Augsburgiem.
Trener Starej Damy nie będzie mógł skorzystać z usług Ben Hatiry (14/4), Hosogaia (19/0), Ronny&#39;ego (16/3) i Schiebera (16/7) aczkolwiek ostatnia trójka nie jest dostępna od kilku kolejek, zaś Ben Hatira za występ z Hamburgiem dostał notę 5 więc całkiem możliwe że zawodnik jest totalnie bez formy. Trener Breitenreiter ma do dyspozycji wszystkich podstawowych graczy.
Mając na uwadze dyspozycję gości w rundzie wiosennej uważam iż kurs oscylujący w granicach 2.0 na drużynę ze stolicy jest warty uwagi.
Hertha Berlin ✅
1.95 (nawet pobrałem po 2.05)
Hertha DNB (do dubla z Barceloną) ✅
1.45

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Hertha Berlin : Paderborn 2:0
.. jak już to opisałem w analizie w TD mecz arcyważny dla obu drużyn i walki w nim nie powinno zabraknąć no i sędzia jak do mojego typu chyba odpowiedni ( Peter Sippel ) bo jak zaznaczyłem w/g jego dorobku widać że uwielbia 11 metr boiska .
- w tym sezonie 4 karne w 9 meczach
- ogólnie w swojej karierze podyktował 153 karne w 528 meczach ( w/g mnie nie zły wynik patrząc na karne )
- no i zaglądając do H2H pomiędzy tymi drużynami to karnych się doszukamy .
- karny w meczu ? tak @ 3.70 Betsson ⛔
Oprócz tego typu na karny to widzę tu jednak zwycięstwo Herthy , może też over 1,5 gola z ich strony ?
- Hertha wygra ... 1.95 @ Bet365 ✅
- Hertha over 1,5 gola ... 2.10 @ Bet365 ✅
.......... co z tego wejdzie ? przekonamy się wieczorem !

hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
5.4. 17:30
Hertha Berlin - SC Paderborn
over 3,5 kartek @1.85 5/10 bet365
Biorac pod uwage ile kartek lapie Hertha i Paderborn oraz ze sedziuje Sippel to ta linia jest bardzo, bardzo atrakcyjna. Hertha i Paderborn to pionki, zero finezji i szykuje sie mecz walki, zwlaszcza ze dla obu to mecz o 6 punktow.
✅

Otrzymane punkty reputacji: +20
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom