>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

26 kolejka Orange Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
kwiat 0

kwiat

Użytkownik
Korona Kielce - Cracovia Kraków

Dziś na kameralnym stadionie w Kielcach miejscowa Korona zmierzy się z Cracovią. Niestety po ostatnich porażkach z posadą trenerską pożegnał się Ryszard Wieczorek. Jego miejsce zajął do końca sezonu były zawodnik Korony, Arkadiusz Kaliszan. Drużyna wyraźnie potrzebuje świeżości do której nas przyzwyczaiła w tym sezonie a której teraz wyraźnie brak. Ostatni mecz z Zagłębiem Lubin (0:2), podobnie jak finał P.P. nie wyglądał najlepiej w wykonaniu kielczan. Piłkarze Korony prezentowali się bardzo słabo. Piłkarze z Kielc wyglądają tak, jakby zapomnieli jak gra się w piłkę! Kiedyś mecze tej drużyny oglądało się z przyjemnością, a teraz? Nie mam pojęcia co się z nimi stało. Gospodaże nie mają już szans na miejsce premiowane grą w P.UEFA ale na P.INTERTOTO jeszcze tak, więc jest chyba o co grać. Goście również nie są w najlepszych nastrojach. Wynik z Wisłą Płock (2:2) uratował podopiecznym Stefana Majewskiego sędzia, ponieważ odgwizdał rzut karny, którego moim zdaniem nie było i Wiśle należały się w tym meczu 3 punkty. Mam nadzieję, że dzisiaj Korona pokarze się z dobrej strony i odniesie zwycięstwo, którego brakuje od 3 kolejek.

Mój typ: 1
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lech Poznań - Widzew Łódź

Lech w końcu gra skutecznie i efektownie, a Piotrowi Reissowi brakuje 1 gola aby znaleźć się w &quot;klubie 100&quot; Orange Ekstraklasy. Poznaniacy w ostatnich czterech meczach zdobyli, aż dziesięć punktów! Jeśli „Kolejorz” nadal będzie tak pędził do przodu to może zatrzymać się w pierwszej szóstce ligi. Widzew z kolei potwierdził swoją dobrą dyspozycję wygrywając 3:0 z Górnikiem Łęczna. Znowu bohaterem został Stefano Napoleoni, który wg mnie jest najlepszym zawodnikiem Widzewa. W dzisiejszym spotkaniu zabraknie Sławomira Szeligi, Łukasza Juszkiewicza i Mateusza Brozia. Widzew jest już w miarę pewny utrzymania więc będzie to mecz o przysłowiową &quot;pietruszkę&quot;. Ciekaw jestem, czy Reiss strzeli gola i wraz ze swoimi kibicami będzie świętował zdobycie setnego gola w lidze. Mam nadzieje, że strzeli i Lech wygra to spotkanie.

Mój typ: 1

nazghul 0

nazghul

Użytkownik
Wisla Krakow - Zaglebie Lubin
kurs: 2.2
bet-at-home
typ: 1
analiza: Kolejny - po legii - szlagier na reymonta. Dla tych którzy tak odważnie postawili krzyżyk na Wiśle mecz z Legią był nieprzyjemnym przeżyciem. Mimo bardzo nierównej gry w tym sezonie Wisła potrafi zmobilizować się na poważnych przeciwników - a własny stadion jest jej głównym atutem. 10 zwycięstw 3 remisy i tylko jedna porażka w tym sezonie to bardzo ładne statystyki. Gdyby nie to, że w tym sezonie wisła jest najczęściej remisującą drużyną na wyjeżdzie [10 remisów] to nadal liczyłaby się w walce o Mistrzostwo czy puchary. W Zagłębiu zabraknie Roberta Kolendowicza oraz nie zagra najlepszy snajper OE Michał Chałbiński co tylko zwiększa szansę Wisełki na wygraną. Jak dla mnie wysoka wygrana wisły i over 2.5 :spokodfhgfh:

tomi18a 0

tomi18a

Użytkownik
Lech - Widzew
VS.

Lech Poznań - Widzew Łódź
kurs: 1.92 STS
typ: 2x
Ciekawy mecz kolejki ale uznany jako nie aż tak trudno jak dla mnie to najlepszy. Widzew ma już ma prawie pewne utzrymanie w Orange Ekstraklasie i nie będzie miał tak bardzo nerwowej końcówki, więc będą mogli piłkarze pokazać na co ich stać. Może to być zarazem trzecie zwycięstwo z rzędu tak samo Lecha jak i Łodzian. A co do Lecha to jest na fali i grają ciekawą piłkę, pamiętajmy też o Reisie któremu brauje tylko jednego gola do klubu 100 :smile:. Mam nadzieje że to będzie podobne spotkanie jak w poprzedniej rundzie :mrgreen: przypomnijmy wygrana Widzewa 3.2 po bramkach dla Łodzian: Bartłomiej Konieczny 2, Stefano Napoleoni 22, Krzysztof Sokalski 81. A dla Lecha Henry Edson Quinteros Sánchez 64, Piotr Reiss 74 ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Wisła Kraków – Zagłębie Lubin

Do pojedynku na szczycie Orange Ekstraklasy dojdzie w środowy wieczór na stadionie przy ul. Reymonta w Krakowie, na którym zmierzą się gospodarze tego obiektu, piłkarze Wisły Kraków i aspirującego do Mistrzostwa Polski – Zagłębia Lubin.

Mecz śmiało możemy określać hitem kolejki, gdyż zmierzą się w nim czołowe drużyny naszej rodzimej ligi. Borykająca się z licznymi problemami Krakowska Wisła podejmie na własnym stadionie Zagłębie Lubin. Wiślacy już definitywnie stracili szansę na zdobycie mistrzostwa polski, a co więcej wątpliwe jest aby zajęli miejsce premiowane grą w Pucharze UEFA. Tak więc obecnemu szkoleniowcowi i piłkarzom Białej Gwiazdy pozostaje walka o trzecie miejsce w lidze, które mogłoby zagwarantować start w Intertoto Cup. Jednakże i ten cel będzie trudny do osiągnięcia, gdyż rywalami Krakowian do zajęcia trzeciej pozycji są Legia Warszawa, Korona Kielce oraz nieźle ostatnio grający Lech Poznań. Co prawda Wiślacy ograli w bezpośrednim meczu Legię, ale nie potrafili utrzymać tej dobrej dyspozycji przez dłuższy czas, o czym przekonaliśmy się w sobotę w Wodzisławiu gdzie ulegli oni tamtejszej Odrze 1:2. Fakt, faktem, że kończyli mecz w „9”, ale stało się tak tylko i wyłącznie z głupoty krakowskich piłkarzy. Marcin Baszczyński ujrzał czerwony kartonik, za dwie żółte kartki, które otrzymał za dyskusję z arbitrem, a Jean Paulista uderzył rywala łokciem i także nie dokończył tamtego spotkania. Obaj nie wystąpią w środowym spotkaniu...

Przechodząc do drużyny Zagłębia należy rozpocząć od tego, że Lubinianie prezentują się w tym sezonie z naprawdę bardzo dobrej strony. Początek sezonu do udanych nie należał, jednakże nowy trener Czesław Michniewicz potrafił tchnąć ducha walki w piłkarzy, którzy z meczu na mecz spisywali się co raz lepiej. Zdarzały się pojedyncze wpadki, słabsze występy (m.in z ŁKS-em 1:1), ale ogólnie bilans trenera Michniewicza jest imponujący. Polski „Mourinho” doskonale potrafił dobrać taktykę do zawodników, dzięki czemu swoje skrzydła mogli rozwinąć tacy zawodnicy jak Iwański, Chałbiński czy też rewelacyjny Piszczek.
W sobotnie popołudnie Miedziowi ograli na własnym stadionie Koronę Kielce 2:0 i dzięki tej wygranej wraz z liderem z Bełchatowa oderwali się od reszty stawki. Według niemal wszystkich ekspertów to między tą dwójką rozegra się walka o mistrzowską koronę. Z perspektywy spotkań jakie czekają obie drużyny, wydaje się, że mistrzem powinien zostać GKS, który ma łatwiejsze mecze do rozegrania. Zagłębie ma przed sobą przede wszystkim trudne wyjazdy do Krakowa (Wisła) i do Warszawy (Legia), gdzie o zdobycze punktowe będzie na pewno bardzo ciężko, a pierwszy z tych najtrudniejszych testów już dziś...

W spotkaniach ligowych rozgrywanych przy ul.Reymonta już od kilku ładnych lat piłkarze Wisły zawsze są faworytami i podobnie jest przed dzisiejszym meczem. Co prawda to Zagłębie jest wyżej w tabeli, ale magia własnego stadionu dodaje Wiślakom animuszu i właśnie tutaj potrafią oni przełamywać swoje kryzysy, dlatego też bukmacherzy przypuszczają, że podobnie może być i tym razem.

Drużyna Wisły w spotkaniu z Zagłębiem zagra osłabiona brakiem kartkowiczów: Baszczyńskiego, Paulisty i Burnsa. Niepewny za to jest występ Pawła Brożka, Zieńczuka, Małeckiego. W ostatnich dniach głośno mówi się o nowym trenerze pod Wawelem, jednakże drużynę do końca sezonu ma poprowadzić Kazimierz Moskal, który i środowym spotkaniu będzie odpowiedzialny za ustawienie meczowej jedenastki.
Miedziowi przyjeżdżają do Krakowa bez Michała Chałbińskiego, który po zderzeniu w sobotnim spotkaniu z bramkarzem Korony – Radosławem Cierzniakiem, doznał wstrząśnienia mózgu, ma złamany nos i założonych kilkanaście szwów. Jest to na pewno duże osłabienie tej drużyny, gdyż Chałbiński jest najlepszym strzelcem zarówno teamu z Dolnegośląska jak i całej Orange Ekstraklasy. Po absencji spowodowanej nadmiarem żółtych kartek do wyjściowego składu prawdopodobnie powróci Michał Stasiak, a możliwe również, że gotowy do gry w wyjściowym składzie będzie Robert Kolendowicz, który po przebytej kontuzji nie był w pełni sił i w meczu z Koroną zagrał tylko 20 minut.

Czy Zagłębie bez swojego super strzelca Chałbińskiego będzie wstanie wywieźć punkty z Krakowa, czy mimo wszystko punkty pozostaną przy Reymonta? Odpowiedź na to pytanie poznamy po zakończeniu tego niezwykle ciekawie zapowiadającego się spotkania, którego transmisję przeprowadzi stacja Canal+sport. Początek relacji od godziny 18:30.

Przypuszczalne składy:
Wisła Kraków: Dolha – Kokoszka, Głowacki, Cleber, Stolarczyk – Błaszczykowski, Sobolewski, Dudka, Piotr Brożek – Dawidowski, Paweł Brożek (Penksa)

Zagłębie Lubin: Vaclavik – G.Bartczak, Stasiak, Alunderis, Arboleda – Łobodziński, Szczypkowski, Iwański, Kolendowicz (Pietroń) – Rui Miguel, Piszczek

Mój typ: remis lub wygrana Zagłębia

gromaders 5

gromaders

Użytkownik
TBM trochę dla mnie dziwne to co piszesz, szczególnie o kartkach dla Baszcza i Paulisty z Wisły bo były one lekko mówiąc trochę naciągnięte... Wisła ma problemy? zniszczyli by Odrę gdyby nie te kartki 2, Wisła grając cała 11 cisnęła cały czas Odrę, która praktycznie nie zagroziła bramce Wisły, do czasu gdy dostali te kartki nie wiadomo skąd, jak dla mnie dziś 1 czyte lub 1x w najgorszym wypadku

tbm 642

tbm

Forum VIP
Jak dla mnie Odra wcale nie jest słabą drużyną i bez względu na to czy te kartki by zawodnicy Wisły otrzymali czy nie byłaby wstanie wyrównać, a kto wie czy czasem nie wygrać tak jak to się stało po &quot;wykartkowaniu&quot;. Co do kartek to według mnie właśnie nie to, że naciągnięte a raczej zawodnicy otrzymali je przez własną głupotę przede wszystkim chodzi mi tutaj o Baszczyńskiego i jego niepotrzebne gesty w kierunku arbitra liniowego. Paulista uderzył łokciem stojącego w murze zawodnika Odry... fakt, faktem, że przewrócił się on nieco teatralnie, ale regulamin dla takich zachowań też jest jasny... czerwona kartka i zejście z boiska.. ;) A to, że Wisła ma problemy argumentuję tym, że nie licząc spotkania z Legią nie grali niczego rewelacyjnego. Mam tutaj na mysli co prawda wygrany, ale kiepski mecz z Górnikiem Łęczna, remis w Łodzi z Widzewem. Z całym szacunkiem dla tych drużyn, ale wszyscy zostaliśmy już przyzwyczajeni, że Wisła gra o najwyższe cele a nie remisuje z drużynami środka tabeli, bądź też męczy się z można powiedzieć jedną z najsłąbszych drużyn ligi - Łęczną.

Zagłębie także nie ustrzegło się kilku wpadek w tym sezonie, ale według mnie na chwilę obecną jest lepszą drużyną choć jak podkreślałem w zapowiedzi spotkania... magia stadionu przy Reymonta potrafi niesamowicie działać, odmieniać Wiślaków, którzy potrafią się tutaj podnieść po serii niepowodzeń, ale czy tak będzie dziś? Pożyjemy, zobaczymy. Ja przede wszystkim liczę na dobre spotkanie ;)

A co inni sądzą na temat tego meczu? Zapraszam do dyskusji bo jeszcze trochę do meczu zostało... ;)

sutek 79

sutek

Forum VIP
⚽ Lech Poznań 6-1 Widzew Łódź
Zbigniew Zakrzewski 12, 75 , Dimitrije Injac 53, Marcin Zając 57, Piotr Reiss 64, 69 - Joseph Dayo Oshadogan 23
⚽ Górnik Łęczna 1-2 Legia Warszawa (4.000)
Tomasz Zahorski 32 - Toni Golem 41 (s), Aleksandar Vuković 49
⚽ Pogoń Szczecin 1-3 Odra Wodzisław Śląski
Andradina 81 (k) - Dariusz Dudek 15, Jakub Grzegorzewski 22, 78
⚽ Wisła Kraków 0-0 Zagłębie Lubin
⚽ Korona Kielce 1-2 Cracovia
Maciej Kowalczyk 59 - Dariusz Kłus 12, Piotr Giza 44
⚽ Wisła Płock 0-0 Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski
⚽ Arka Gdynia 1-3 GKS Bełchatów
Damian Nawrocik 87 - Carlos Yaír Costly Molina 5, Jacek Popek 49, Łukasz Garguła 90
⚽ Górnik Zabrze 1-1 Łódzki KS
Tomasz Moskal 18 - Tomasz Kłos 62

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom