Dyscyplina:
Piłka nożna -
Hiszpania,
La Liga
Godzina: 18:30
Spotkanie: Las Palmas - Osasuna
Typ: 1/obie strzelą
Kurs: 2,95
Bukmacher:
Sportingbet
Analiza:
Na dziś chciałem zaproponować mecz pomiędzy 12 w lidze Las Palmas a ostatnią drużyną ligi Osasuna.
Las Palmas osobiście mnie przekonało w meczu z Realem na Santiago Bernabeu, zagrało znakomitą piłkę i jeżeli tylko zagrają podobnie a nawet delikatnie słabiej to Osasuna nie ma czego szukać. Warto wspomnieć, że na własnym boisku Las Palmas doznała tylko 2 porażek i to ostatnio 0:1 z Sevillą i Realem Sociedad a wcześniej 6-5-0 bilans mieli.
Osasuna jest tak słaba, chyba pogodziła się już ze spadkiem, chociaz nie można nigdy tak pisać, że już drużyna spadła - wystarczą3 wygrane i wracają do gry, ale właśnie u nich gry nie widać. Były przebłyski trochę lepszej gry, było światełko w tunelu gdzie na 5 meczy przegrali tylko 1 spotkanie, pozostałe 4 remisując, była porażka 1:3 z Realem ale po naprawdę dobrej grze druzyny Osasuny. Potem było już tylko gorzej, 0:3 z Celtą Vigo, 0:3 z Espanyol, 1:4 z Villarreal. 1 zwycięstwo na wyjazdach nie napawa optymizmem.
Braki kadrowe:
Las Palmas - J. Castellano, H. Lopes, M. Macedo, A. Montoro
Osasuna - T. Bonnin, D. Digard, A. Fausto, M. Flano
Co najwazniejsze, Jese, Boateng, Viera - ta 3 jest w grze, bo gdyby nie było tutaj z tych piłkarzy były by to ogromne braki, Viera to jest piłkarz, który przebija tę drużynę Las Palmas i jeśli On po sezonie nie znajdzie się w dużo lepszym klubie to będę mocno zdziwiony.
Reasumując, faworyt w tym meczu jest jeden są nim gospodarze, Osasuna nie ma nic do stracenia i pewnie będzie atakować ale czy są w stanie zabrać gospodarzom choć 1 punkt? wątpię ale na gola ich na pewno stać.
Mój typ zwycięstwo gospodarzy + obie drużyny strzelą gola.
Powodzenia.