Trochę dziwne i smutne, że tak mało osób zabiera głos w temacie pierwszej ligi. Jutro zostaną rozegrane wszystkie mecze 26 kolejki. Robi się bardzo ciasno w czołówce. Ktoś zrobi mały kroczek do przodu w kierunku awansu, a ktoś dwa kroki w tył - to pewne.
Piast Gliwice - Olimpia Elbląg
Moje propozycje:
Piast Gliwice handicap 0:1 - Kurs: 2,05
więcej niż 2,5 bramki - Kurs: 1,60
Gliwiczanie mają chyba najlepszy terminarz spośród czołówki. Wiemy jakie były zawirowania w związku z budową stadionu. Dlatego gro meczów jesiennych, Piast grał na wyjeździe, a teraz dziesięć razy z rzędu jest gospodarzem, z czego rozegrał już cztery spotkania. Gdzie punktować jak nie u siebie i z kim jak nie z Olimpią? Elbląg jest głównym kandydatem spadku. Ostatnio dostał dwójkę od słabo spisującej się Warty Poznań. Atmosfera w zespole kiepska (choć przedtem pokonali fartownie Pogoń Szczecin), część piłkarzy przesunięta do rezerw... Na Piaście będzie im niezwykle ciężko, bo gliwiczanie nie przegrali od czterech meczów. A dzisiaj przecież mają niebywałą szansę na przeskoczenie w tabeli Pogoni Szczecin, która ma trudny wyjazd na Ruch Radzionków. Dla mnie faworytem jest Piast i po dobrej grze rozniesie Olimpię.
Bogdanka Łęczna - Zawisza Bydgoszcz
Moje propozycje:
Bogdanka Łęczna - Kurs: 2,25
Według mnie, Zawisza wycofał się z walki o awans. Przespano zimowe okienko, bo nie zrobiono odpowiednich wzmocnień w kontekście
Ekstraklasy. Za wcześnie zrobiono z nich kandydatów do awansu. Hurraoptymizm szybko zastąpiły czarne chmury, bo bydgoszczanie wiosną wygrali tylko jeden mecz (!) i to jeszcze ze słabym przeciwnikiem, w derbach z Olimpią Grudziądz. A na wyjazdach idzie im kiepsko. Pokonał ich Ruch Radzionków, pokonał i Dolcan Ząbki. Górnik wydaje się faworytem dzisiejszego spotkania. Przywrócono do kadry Nildo, który ma apetyt na kolejne bramki. A Łęczna ma apetyt na włączenie się do walki o awans. Jeśli wygra, przeskoczy w tabeli czwartego Zawiszę.