>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

26 kolejka I Ligi 18.04.2012

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Trochę dziwne i smutne, że tak mało osób zabiera głos w temacie pierwszej ligi. Jutro zostaną rozegrane wszystkie mecze 26 kolejki. Robi się bardzo ciasno w czołówce. Ktoś zrobi mały kroczek do przodu w kierunku awansu, a ktoś dwa kroki w tył - to pewne.

Piast Gliwice - Olimpia Elbląg
Moje propozycje:
Piast Gliwice handicap 0:1 - Kurs: 2,05 ⛔ ⛔ ⛔
więcej niż 2,5 bramki - Kurs: 1,60 ⛔ ⛔ ⛔
Gliwiczanie mają chyba najlepszy terminarz spośród czołówki. Wiemy jakie były zawirowania w związku z budową stadionu. Dlatego gro meczów jesiennych, Piast grał na wyjeździe, a teraz dziesięć razy z rzędu jest gospodarzem, z czego rozegrał już cztery spotkania. Gdzie punktować jak nie u siebie i z kim jak nie z Olimpią? Elbląg jest głównym kandydatem spadku. Ostatnio dostał dwójkę od słabo spisującej się Warty Poznań. Atmosfera w zespole kiepska (choć przedtem pokonali fartownie Pogoń Szczecin), część piłkarzy przesunięta do rezerw... Na Piaście będzie im niezwykle ciężko, bo gliwiczanie nie przegrali od czterech meczów. A dzisiaj przecież mają niebywałą szansę na przeskoczenie w tabeli Pogoni Szczecin, która ma trudny wyjazd na Ruch Radzionków. Dla mnie faworytem jest Piast i po dobrej grze rozniesie Olimpię.
Bogdanka Łęczna - Zawisza Bydgoszcz
Moje propozycje:
Bogdanka Łęczna - Kurs: 2,25 ✅ ✅ ✅
Według mnie, Zawisza wycofał się z walki o awans. Przespano zimowe okienko, bo nie zrobiono odpowiednich wzmocnień w kontekście Ekstraklasy. Za wcześnie zrobiono z nich kandydatów do awansu. Hurraoptymizm szybko zastąpiły czarne chmury, bo bydgoszczanie wiosną wygrali tylko jeden mecz (!) i to jeszcze ze słabym przeciwnikiem, w derbach z Olimpią Grudziądz. A na wyjazdach idzie im kiepsko. Pokonał ich Ruch Radzionków, pokonał i Dolcan Ząbki. Górnik wydaje się faworytem dzisiejszego spotkania. Przywrócono do kadry Nildo, który ma apetyt na kolejne bramki. A Łęczna ma apetyt na włączenie się do walki o awans. Jeśli wygra, przeskoczy w tabeli czwartego Zawiszę.

uzytkownik-24118 2,1K
Ja się zbytnio na zapleczu polskiej Ekstraklasy nie znam, ale :
Wydaje mi się że w Ząbkach zwycięstwo powinna odnieść Arka.
Czołówka ma ciężkie spotkania czy to między sobą (Łęczna vs Bydgoszcz) czy to z trudnymi rywalami (Pogoń gra z Ruchem, który u siebie przegrał tylko 3 z 13 meczów) a Termalica z Sandecją.
Co prawda Dolcan ostatnio odniósł dwa zwycięstwa - w Płocku i u siebie z Zawiszą, dodatkowo na własnym stadionie osiąga przyzwoite wyniki to jednak nie sądzę, żeby akurat jutro zdołali urwać punkty przyjezdnym. Nie spodziewam się jakiegoś pogromu drużyny gospodarzy, ale Arka, jako kandydat do awansu, takie mecze jak ten z Dolcanem po prostu ma obowiązek wygrywać. W pierwszej rundzie, w Gdyni było 3:1 dla gospodarzy, jutro typuję 2:0 dla gości.
Inny kandydat do awansu - szczecińska Pogoń - gra na wyjeździe z Ruchem Radzionków. Wyjazd na pewno nie łatwy - dodatkowo Pogoń ostatnio zdecydowanie gra poniżej oczekiwań. Ale pojawił się nowy trener - Tarasiewicz. Osobiście nie przekonuje mnie ten szkoleniowiec, ale może on podźwignie Szczecinian z kryzysu. Debiut miał niezbyt imponujący - remis w Szczecinie z Olimpią Grudziądz. Już w weekend ciężki i emocjonujący mecz z Flotą. Dodatkowo Pogoni nie rozpieszcza terminarz. Powinni więc jutro pokusić się o zwycięstwo.
Ale teren łatwy nie jest - w tym sezonie Ruch u siebie przegrał z Arką, Bogdanką i Piastem. Więc z zespołami z czołówki, pozostałe zespoły gubiły punkty z Radzionkowem. W ostatniej kolejce bezbramkowy remis w derbach z Polonią - która na wyjazdach gra fatalnie. Skoro Polonia potrafiła z Ruchem nie przegrać, to czemu lepsi Portowcy mają nie wygrać ? Liczę na przełamanie Szczecinian w tym meczu, może nie będzie to początek efektownej serii zwycięstw, ale jednak jutro powinni wygrać.
Arka 2 @ 2,40
Pogoń 2 @ 2,43
Dodatkowo w meczu Ruch - Pogoń można spróbować u2,5 gola @ 1,72
Kursy z Fortuny

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Typów na Piast nie popieram. Kurs gówniany, a w lidze gdzie nie ma równych i równiejszych szkoda to grać. W Piaście masa absencji. Najgorsze, że zabraknie graczy kluczowych. W drużynie z Gliwic ostatnio pod tym względem nie dzieje się najlepiej. Zawodnicy łapią masę kontuzji, a co dziwne większość dotyczy tego samego problemu - staw skokowy. Doszukuje się tu złego przygotowania do sezonu, bo nie jest to wina przeciwników, gdyż piłkarze sami sobie te urazy sprawiają. Olimpia nie ma nic do stracenia. Moim zdaniem te roszady w składzie wyszły im na dobre. Postraszyli Bytom i sensacyjnie wygrali z Pogonią. Wszystko to pokazuje, że Elbląg pomimo słabych argumentów realnie może myśleć o utrzymaniu. Z drużynami z dołu tabeli gra się ciężko, bo tak jak powiedziałem, te drużyny nie mają nic do stracenia. Konsekwencji brakuje natomiast w drużynie Piasta. Strzelą szybko bramkę, a później nie potrafią dobić rywala kolejny trafieniem. Olimpia usypia i w momencie, gdy wydaje się, że wszystko jest pod kontrolą to oni zaskakują. Największym argumentem Olimpii jest to, że praktycznie wszyscy ich lekceważą. Łatwego boju się jutro nie spodziewam i value w stronę gości jest ogromne, dlatego warto pograć jakieś handi.
Piast - Olimpia | Olimpia +1,5 1,775 Bet365 ✅ 1:0

avezubr 4

avezubr

Użytkownik
Bogdanka Łęczna - Zawisza Bydgoszcz
Moje propozycje:
Bogdanka Łęczna - Kurs: 2,25

&quot;Według mnie, Zawisza wycofał się z walki o awans. Przespano zimowe okienko, bo nie zrobiono odpowiednich wzmocnień w kontekście Ekstraklasy. Za wcześnie zrobiono z nich kandydatów do awansu. Hurraoptymizm szybko zastąpiły czarne chmury, bo bydgoszczanie wiosną wygrali tylko jeden mecz (!) i to jeszcze ze słabym przeciwnikiem, w derbach z Olimpią Grudziądz. A na wyjazdach idzie im kiepsko. Pokonał ich Ruch Radzionków, pokonał i Dolcan Ząbki. Górnik wydaje się faworytem dzisiejszego spotkania. Przywrócono do kadry Nildo, który ma apetyt na kolejne bramki. A Łęczna ma apetyt na włączenie się do walki o awans. Jeśli wygra, przeskoczy w tabeli czwartego Zawiszę.[/quote]&quot;

W Łęcznej za kartki nie zagra Nildo , jednak nie uważam tego za osłabienie ofensywy Górnika. Dużym plusem jest natomiast powrót Michała Renusza po przerwie &quot;kartkowej&quot; który w 4 meczach ma strzelone 3 bramki. Typ jak najbardziej na plus. Pozdrawiam

kwinto 353

kwinto

Użytkownik
mikael, może dlatego, że to były derby, a te jak wiadomo rządzą się swoimi prawami. Radzionków może pokusić się o remisik, ale zobaczymy jak będzie.

uzytkownik-24118 2,1K
kwinto, na pewno fakt, że to były derby miał na to wpływ. Dalej jednak uważam, że mimo trudnego terenu Pogoń wróci do Szczecina z kompletem oczek.
Coraz bardziej mi się też zaczyna podobać typ na remis w meczu Kolejarza z Wisłą. Albo nawet spróbować za drobne zagrać na win gości. Teoretycznie typ nie ma żadnego sensu - ale gospodarze większość oczek zdobywają na wyjazdach (24 pkt na wyjazdach i tylko 14 u siebie). Ostatnio zanotowali dwa remisy, a wcześniej przegrali dwa mecze. Ostatnią wygraną odnieśli 18 marca. Wisła na wiosnę także nie imponuje wynikami: 3 remisy, wygrana z Ruchem w Płocku i porażka z Dolcanem w Płocku w ostatni weekend. Dodatkowo Wisła będzie starała się powalczyć o utrzymanie - a Kolejarz, patrząc na tabelę, to już praktycznie o nic nie gra - raczej nie awansują, spadek także im nie grozi. Więc może Wisła ambicją wyszarpie tutaj 1 oczko
Kolejarz - Wisła X 3,16 Tobet
Kolejarz - Wisła 2 DNB 2,20 Tobet

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Kolejarz - Wisła X 3,16 Tobet Kolejarz - Wisła 2 DNB 2,20 Tobet
chyba mogę i w tym temacie wyrazić swoje zdanie. Wisła zaskakuje w najmniej wyczekiwanym momencie. Niestety, najgorszą stroną Nafciarzy jest to, że grają bardzo nierówno. Bardzo często w tej rundzie/jesiennej rundzie/w tamtym sezonie Wisła generalnie goni wynik i w takim wypadku nie można mówić o dobrych wynikach. Z Dolcanem grali słabo. Pomimo, że sędzia nie sprzyjał i karny był z kapelusza to Dolcan wygrał raczej zasłużenie. Na pewno gospodarze to rywal do ogrania, wielkiej piłki nie grają, a zawodników wybitnych nie mają. To co ich cechuje to walka (gra tam sporo grajków z rejonu), ale w formie &quot;graj value w I lidze&quot; typ na Wisłę wydaje się idealny. Tak jak mówisz, konkretnych argumentów nie ma, ale ja wstrzymam się od typowania tego meczu.
dla zabawy:
Kolejarz - Wisła | 1/2 47,00 Tobet

spiderro 51

spiderro

Użytkownik
Bogdanka Łęczna - Zawisza Bydgoszcz 1 @ 2.35 Tobet
IMO najlepszy typ z całej 26. kolejki. Zgadzam się całkowicie z przedmówcami. Bogdanka mocno wystartowała na wiosnę. 5:2 z Flotą i 3:0 z Kolejarzem przed własną publicznością. Co prawda ostatnio przydarzyła im się wpadka z GKS-em w Katowicach, ale Gieksa u siebie prezentuje się na prawdę dobrze. Z resztą Łęczna nie gorzej, a nawet lepiej. Dziś mecz zagrają w swoim mieście z Zawiszą, który ma ostatnio kłopoty ze zdobywaniem punktów - u siebie remisy z Flotą i Stróżami, na wyjeździe porażki z Dolcanem i Radzionkowem. Słabo to wygląda. Zawisza ma jeszcze szanse na awans, bo jeszcze dużo kolejek przed nami, rywale z czołówki tabeli również nie zachwycają, w szczególności Pogoń. W tabeli zrobiło się ciasno, Łęczna goni przeciwników i także ma realne szanse na awans do Ekstraklasy. Z taką formą jak obecnie mogą jeszcze wiele zwojować w końcówce aktualnego sezonu. Dzisiaj stawiam na nich po dobrym kursie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom