>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

26. kolejka Eredivisie + 28. kolejka Jupiler Pro League (04-06.03.2011)

Status
Zamknięty.
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Już w piątek zaczniemy wzmagania na stadionach Beneluksu. W Holandii zapowiada się to trochę spokojniejsza kolejka niż w poprzedni weekend, ale na pewno nie zabraknie ciekawych spotkań jak choćby: Ajax - AZ, Twente - NAC czy Heerenveen - Feyenoord. Poniżej przedstawiam kursy wystawione przez Unibet:
Eredivisie:

Jupiler Pro League

Absencje w poszczególnych drużynach postaram się przedstawić już niedługo. W zamkniętym temacie o 25. kolejce Eredivisie możecie przeczytać małe podsumowanie poprzedniego weekendu.
Zapraszam do dyskusji i podawania swoich propozycji ;)

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Kv Kortrijk - Royal Charleroi Sc 3:0

Typ: 1 DNB
Kurs: 1.46

Kortrijk to drużyna grająca bardzo dobry futbol na własnym stadionie. Co innego na wyjazdach gdzie dostają regularnie lanie od każdego. Kurs 2.00 na zwycięstwo z ostatnim w tabeli Royal Charleroi Sc wydaje się mocno zawyżony. Goście wprawdzie ostatnimi czasy prezentują dużo wyższy poziom aniżeli Kortrijk, lecz uważam że w tym spotkaniu nastąpi nieco zwrot sytuacji. Kortrijk passa 3 meczy bez wygranej. Ba mało powiedziane 3 mecze zakończone porażkami. Ale powoli powoli. Przeanalizujmy te mecze. W meczu z Germinal przerywając 1:0 zdołali zremisować i gdyby skoncentrowali się do końca to wynik zostałby utrzymany. Stało się inaczej i przegrali. Wcześniej również porażka z Gent. Mecz do &#39;82 minuty wyglądał dobrze i utrzymywał się bezbramkowy remis. Potem drużyna zajmująca 3 miejsce w lidze przesądziła o tym kto jest lepszy. A jeszcze wcześniej porażka z chimerycznie grającym i to w dodatku bardzo nierówno Westerlo, który zwycięskiego gola zdobył w końcówce. Ja nie skreślam przed tym meczem Kv Kortrijk, wręcz przeciwnie uważam że wygrają. Charleroi mimo iż gromadzi skrzętnie punkty to nadal okupuje ostatnia lokatę. Jednak wygrywając nawet na wyjeździe z Kortrijk ich sytuacja nie ulegnie poprawie i nadal będą zajmować ostatnie miejsce. Nie wiem czy taka myśl może działać mobilizująco na piłkarzy. Już nie wspomnę o tym że Charleroi nie wygrało nawet 1 spotkania wyjazdowego w tym sezonie. Czy stanie się to na obiekcie w Kortrijk? Który ma bilans 9-1-3.. wątpię w to. Remis jak najbardziej jest w zasięgu, lecz to wszystko na co stać będzie przyjezdnych. Na jesieni padł wynik 0:0, teraz typując 1 DNB również asekuruję się remisem, lecz jak wcześniej powiedziałem liczę na dobrą grę gospodarzy i wreszcie zdobyte punkty. Mecz odbędzie się w 05.03 o godzinie 20:00.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Absencje na ten weekend w Eredivisie. Ten post będzie zapewne jeszcze edytowany jeżeli pojawią się nowe informacje.
AZ Alkmaar:
- Nick Viergever (czerwona kartka w ostatnim spotkaniu)
- Pontus Wermbloom (siódma żółta kartka czyli zawieszenie)
- Maarten Martens (kontuzja kostki)
- Dwaj podstawowi bramkarze AZ; Romero i Didulica
Do gry wraca po 3 zawieszeniach Moisander
Ajax:
- El Hamdoui (przeniesiony do rezerw)
De Graafschap:
- 3 podstawowi zawodnicy środka boiska; Meijer (zawieszenie), Hersi (kontuzja kolana) i Jungschläger (pachwina)
- Wormgoor (kontuzja uda)
FC Twente:
- Douglas (zawieszony na sześć spotkań)
- Tiendalli (kontuzja kolana)
- Bryan Ruiz (kontuzja pachwiny, występ stoi pod znakiem zapytania)
FC Utrecht:
- Frank Demouge (kontuzja kostki)
- Jacob Mulenga (również kostka)
- Nana Asare (kontuzja kolana)
Ci zawodnicy pauzują jednak od dłuższego czasu.

NAC Breda:
- Leonardo (jak zwykle tworzący problemy)
- Robbert Schilder (kontuzja łydki)
- Koenders (sprawy prywatne)
- Horvath (zawieszony)
Poważne osłabienia więc przed spotkaniem z Twente.

PSV:

- Ola Toivonen (zawieszony na 4 spotkania)
sc Heerenveen:
- Michal Svec (kontuzja kostki)
Do gry wracają za to Assaidi i Kruiswijk.

Willem II:

- Lampi (kontuzja kostki)
- Levchenko (kontuzja uda)
Są to najbardziej pewne informacje na dzień dzisiejszy. Tak jak pisałem wyżej, post może być jeszcze wielokrotnie edytowane, jeżeli pojawią się nowe wiadomości.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
05.03.2011
Ado Den Haag - NEC Nijmegen
Typ: Ado Den Haag
Kurs: 1,75
bet-at-home
Z sobotnich meczy wybrałem pojedynek Eradivise pomiędzy Den Haag a Nijmegen. Zdecydowanie stawiam na gospodarzy. Mają oni ostatnio znakomitą passę. Wygrali cztery z ostatnich sześciu spotkań. Pokonali Venlo, Excelsior, Heernvee. Na swoim obiekcie przegrali tylko z AZ Alkmaar i Rodą Kerkrade. W ostatnich sześciu meczach strzelili szesnaście bramek co daje dobrą średnią prawie trzy bramki na spotkanie. Ich sobotni rywal wygrał na wyjeździe tylko dwa spotkania. Ostatnie ligowe wyjazdowe zwycięstwo odniósł na poczatku listopada ubiegłego roku z de Graafschap. Gracze Den Haag maja na swoim koncie zwycięstwo z liderem PSV Eindhoven i to na wyjeździe. Zatem są bardzo groźni. Ja jestem przekonany że gospodarze ugrają komplet punktów w tym meczu i włączą się w walkę o europejskie puchary.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
ADO Den Haag - NEC
Również stawiam tutaj na domową drużynę. ADO jest bardzo silne na swoim boisku. Ekipa z Hagi przegrała tydzień temu z NAC przez czerwoną kartkę. U siebie spodziewam się ofensywnie nastawionego ADO, ponieważ w ten weekend zawodnicy z Hagi mogą wskoczyć na 4 miejsce. AZ czeka trudny wyjazd do Amsterdamu, a Groningen nie jest za bardzo w formie, więc to będzie świetna okazja na wyprzedzenie obu ekip, a raczej na pewno jeden z nich.
NEC było tydzień temu porządnie naciskane przez Utrecht w drugiej połowie, lecz piłkarze z Nijmegen mają w bramce bardzo dobrego golkipera, który kilkakrotnie ratował ich przed strata bramki.
Nie widzi mi się inny wynik niż wygrana ADO. Kurs w dodatku zachęcający, więc bez dwóch zdań korzystam z niego.
- ADO DEN Haag- NEC Nijmegen 1 (1.72) stawka: 6/10 ✅
Twente - NAC
Twente powinno bez problemu wygrać to spotkanie. Mistrz Holandii nie może sobie pozwolić na kolejną stratę punktów pod rząd (zapewne jeszcze przyjdzie na nią czas, ale raczej nie jutro). NAC jest silnie osłabione, ponieważ w spotkaniu z Twente nie wystapią: Schilder, Koenders, Leonardo i Horvath. NAC miał tydzień temu sporo szczęścia z ADO. Najpierw czerwona kartka Bocianów, a później bardzo szczęśliwy gol na 3-2. Z Twente nie będzie tak łatwo. Liczę tutaj na bezproblemową wygraną Twente.
- Twente - NAC 1 (1.28) stawka 10/10 ✅
- Twente (-1) - NAC 1 (1.82) stawka 3/10 ✅
Pozostałych dwóch spotkań nie będę grał. Widzi mi się wygrana Vitesse na swoim stadionie i rewanż za tą porażkę tydzień temu w Almelo. VVV jest drużyną dzięki której można odbudować swoje morale. W drugim pojedynku (Excelsior - PSV) widzi mi się niespodzianka. Liczę tutaj na remis, ponieważ a) sztuczna murawa w Rotterdamie nie jest przyjemnym boiskiem dla nikogo i b) PSV bez Toivonena. Jest co prawda świetny Dżudżak, ale jeżeli obrońcy nie dadzą mu pograć to będzie dobrze. Odstawiam jednak to spotkanie na bok i liczę na niespodziankę w formię remisu.
Wszystko fajnie, ale miał być remis psv... :? 93 min i excelsior traci bramę na 2-3, szkoda trochę.

Otrzymane punkty reputacji: +9
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Vitesse - VVV
Jednak zdecydowałem się na to spotkanie, ponieważ nie widzę tutaj innej opcji niż zwycięstwo Vitesse. Do podstawowej jedenastki Vitesse wracają Aissati i Matic, którzy tydzień temu nie mogli grać z powodu zawieszenia. Vitesse zagrało bardzo słaby mecz w poprzedni weekend, lecz Almelo nie jest dla nikogo łatwym terenem. U siebie powinno pójść dużo lepiej, ponieważ bilans na własnym stadionie to 4-4-4, lecz warto dodać, że Vitesse na początku sezonu było praktycznie bez formy i z czasem ta drużyna zaczęła grać lepiej. Vitesse potrzebowało czasu by Ci wszyscy nowi zawodnicy zgrali się ze soba.
VVV to raczej drużyna swojego boiska. Bilans wyjazdowy to 1-1-10. Zawodnicy z Venlo muszą oczywiście walczyć o punkty, ponieważ zajmują przedostatnią pozycję, lecz punkty jeszcze im pewnie wpadną w domowych pojedynkach. VVV na wyjeździe prezentuje bardzo słaby futbol kreując sobie mało okazji strzeleckich. Vitesse natomiast ma kilku kreatywnych zawodników i dziś powinno bez większego problemu pokonać drużynę z Venlo.
- Vitesse Arnhem - VVV Venlo 1 (1.57) stawka: 8/10 ✅
- Vitesse Arnhem (-1) - VVV Venlo 1 (2.50) stawka: 2/10 ✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bardzo ciekawe typy zarzucił powyżej Ajax ;)
Fajnie wygląda dubel ADO + Twente.✅

Jutro najbardziej mnie interesujący mecz tej kolejki czyli starcie Ajaxu z AZ. Troche się zaniepokoiłem powiem szczerze, że El Hamdaoui został odesłany do Ajax Jong. Jeżeli jeszcze on miałby się szykowac do odejścia to nie wesoło będzie na Arenie. Zatem w tym meczu pewnie na szpicy zagra Siem De Jong, a ja jakoś nie widze go na tej pozycji...
AZ gra bardzo spontanicznie w ataku, ale to chyba głownie na swoim stadionie gdzei doping fanów pomaga. Mecz dla Ajaxu będzie ciężki, ale licze na 3pkt.
Fajnie wygląda jakiś BTS na ten mecz. Ostatnio przeciwko PSV czyste konto uratował Stekelenburg, teraz możę byc róznie, ale licze na dobre widowisko.

Absencje w tej kolejce -&gt; http://www.fcupdate.nl/buiten_spel/

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Troche się zaniepokoiłem powiem szczerze, że El Hamdaoui został odesłany do Ajax Jong. Jeżeli jeszcze on miałby się szykowac do odejścia to nie wesoło będzie na Arenie. Zatem w tym meczu pewnie na szpicy zagra Siem De Jong, a ja jakoś nie widze go na tej pozycji...
A ja muszę, pewnie ku Twemu zdziwieniu ;), przyznać, że bardzo się cieszę, że Mounir w rezerwach. Jego gra jest od tygodni irytująca. Traci dużo piłek, nie widzi fajnie wchodzących w pole karne skrzydłowych, jest strasznie samolubny i do tego pogarsza atmosferę. Siem może nie jest tak dobrym technicznie piłkarzem jak Mounir, ale dużo lepiej pasuje do drużyny. Jego kombinacje z De Zeeuwem, skrzydłami czy Eriksenem są momentami bardzo dobre. Jeżeli Siem będzie grał na takim poziomie jak w ostatnim meczu pucharowym, to widzę tylko jego na tej pozycji do końca sezonu. Nie jest on idealnym napastnikiem, ale na pewno najlepszą alternatywą.
Na pewno będę grał w tym spotkaniu 1, ale jakąś konkretniejszą analizę zapodam jutro. 5 punktów straty do PSV + troszkę łatwiejszy terminarz. Frank stawia na ligę i będzie to bardzo interesująca końcówka.

hiro 106,9K

hiro

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Eredivisie
Spotkanie: Groningen - Heracles
Typ: Groningen (-1) wygra
Kurs: 2,50
Bukmacher: Bet365
Analiza: Na dziś wybrałem to spotkanie. Groningen podejmie przed własną publicznością Heraclesa. W ciągu dwóch dni kursy wzrosły na gospodarzy o około 20 groszy.
Groningen jest drużyną zajmującą 5 miejsce w lidze z dorobkiem 44 punktów. Na własnym obiekcie zdobyli 31 punktów co oznacza, że u siebie grają zdecydowanie lepiej niż na wyjazdach. Podczas tych meczów 10 razy wygrywali, 1 raz zremisowali a 2 razy przegrali. Stosunek bramkowy to 30:13. Natomiast Heracles to drużyna zajmująca 13 miejsce z dorobkiem 28 punktów, z czego 25 zdobyli u siebie a zaledwie 3 na wyjazdach. Podczas tych wyjazdów nie udało im się wygrać, 3 razy remisowali a aż 10 razy przegrywali. Stosunek bramkowy to 14:32.
Groningen ostatnio wygrali ze słabiutkim Willem II aż 7:1 ale było to lutego czyli dokładnie miesiąc temu. Po tym meczu zremisowali z De Graafschap oraz ulegli Rodzie Kerkrade i Feyenoordowi. Heracles w ostatniej kolejce wygrali z Vitesse na własnym stadionie 6:1.
Uważam, że Groningen w dzisiejszym meczu powalczy o pełną pulę punktową i nie dadzą szans słabemu na wyjazdach Heraclesowi. Warto zagrać czyste zwycięstwo na Groningen po dobrym kursie, jednak ja wolę zaryzykować tę opcję z jeszcze wyższym kursem.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam | Obie drużyny strzelą - 1,50 (Betclic) ⛔

Rozmawiałem w HP przed chwilą na temat tego spotkania z Bartem i mamy podobne wnioski, a za tymi wnioskami idą statystyki.Przyznam, że dawno nie oglądałem Eredivisie, ale dziś mam w planie to zrobić i chciałbym zobaczyć jak najbardziej widowiskowe spotkanie, a że takie znalazłem to też znalazłem aspekt bukmacherski.Zmierzą się drużyny względnie ze środka tabeli, bo jeśli gospodarze w miarę plasują się na 9. pozycji z realnymi szansami na europejski puchary to drużyna z Rotterdamu znacznie słabiej sobie poczyna, zajmują 14. pozycję mając sześciopunkową przewagę nad strefą spadkową/barażową.Heerenveen ostatnio w słabej dyspozycji bo jeśli można wytłumaczyć porażkę z AZ u siebie to przegrana i strata aż czterech goli z najsłabszą drużyną to już trochę problem bo mało kto przegrywa z Willem II.W międzyczasie udało im się ograć trochę niespodziewanie Bredę 2:0, ale też ulegli u siebie Groningen aż 1:4 i zremisowali z NEC 0:0.W Heerenveen nie zagra dziś pomocnik Michal Svec (16/0), ale do gry będą dostępni obrońca Kruiswijk (14/0) oraz napastnik dość skuteczny Assaidi (22/7).W drużynie gości nareszcie coś ruszyło, po meczach gdzie nie zdobyli punków przyszył dobre mecze gdzie w czterech spotkaniach zainkasowali 8 punktów.Mówi się, że to wejśćie w zespół młodego Japończyka wypożyczonego z Arsenalu Roya Miyaichigego (4/1), który już strzelił bramkę, ale zaliczył kilka asyst.W formie też są Wijnaldum, który Groningen strzelił cztery gole oraz równie młody jak Japończyk Luc Castaignos (25/9) także widać, że Portowa drużyna ma czym straszyć w ataku.Gorzej w defensywach oby dwóch drużyn gdzie tracą one dużo goli, dziś podejrzewam, że będzie podobnie bo na przestrzeni ostatnich lat padało dużo goli w meczach między tymi drużynami także dziś powinno być podobnie, a widać, że zasoby piłkarski oby dwie drużyny posiadają.Dobry kurs tak więc można dołożyć to do jakiegoś dubla.

/// Wszystko jak na złość, zagram overa to nic, jak undera to wtopa po 20 minutach.Straszne.

Otrzymane punkty reputacji: +3
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Ajax - AZ
Tutaj bardzo króciutko, ponieważ nie ma się co rozpisywać. Na 15 spotkań na ArenA Ajax wygrał 13. Pozostałe 2 to remisy, tak więc ArenA nie jest najlepszym miejscem do gry dla AZ. O absencjach AZ pisałem wcześniej. AZ nie ma zbyt silnej ofensywy, ponieważ w tym sezonie dopiero 38 strzelonych bramek. Ajax co prawda jedynie 47, lecz Amsterdamczy kreują co spotkanie sporo okazji strzeleckich (jedynie mecz z PSV był partią szachów).

Ajax musi wygrać to spotkanie by być w walce o tytuł. Ofensywa Joden jest w niezłej formie i nie widzę innego wyniku na ArenA niż zwycięstwo Ajaksu. Jeżeli ktoś ma gdzieś u swojego buka w ofercie over kartkowy to zdecydowanie polecam. Sędzią będzie Blom, czli ten który w tym sezonie Eredivisie rozdał już 60 żółtych kartek (w 14 spotkaniach). Za grosze można też grać, że padnie czerwona kartka (kurs 4.00) lub, że Enoh zdobędzie minimalnie 1 żółtą kartkę (3.20). To jednak tak bardziej do jakiś systemów.

Spodziewam się dużo walki, ciekawych akcji oraz zwycięstwa Ajaksu.

- Ajax - AZ 1 (1.70) stawka 10/10 ✅
- Ajax (-1) - AZ 1 (2.95) stawka 2/10 ✅

Utrecht - Roda
Moim faworytem w tym spotkaniu jest Utrecht, lecz nie zagram na zwycięstwo drużyny domowej z kilku przyczyn. Po pierwsze Roda na wyjeździe gra tak jak u siebie (po 20 punktów), po drugie Utrecht ma za sobą środowe spotkanie w Pucharze Holandii z Twente i po trzecie: sytuacja kadrowa Utrechtu nie jest jeszcze aż tak dobra. W Rodzie zabraknie Kah (zawieszony) i Delorge (kontuzja).

Roda to drużyna, która w wielu spotkaniach wyjazdowych potrafi strzelić i stracić. Poza Almelo (trudny teren + sztuczna murawa) padały ostatnie takie wyniki; 1-4, 5-2, 3-1,0-4. Spodziewam się, że dziś ponownie Roda coś strzeli i straci. Tak więc proponuję:

- Utrecht - Roda JC over 2,5 (1.80) stawka: 4/10 ⛔
- Obie strzelą (1.70) stawka: 4/10 ✅
- Utrecht - Roda JC over 3,5 (2.95) stawka: 1/10 ⛔

sc Heerenveen - Feyenoord
Feyenoord wraca do formy, bez dwóch zdań. Bardzo dobry mecz z Groningen na swoim boisku, lecz jak zwykle pojawił się błąd w obronie. Tutaj również będę stawał overy. Heerenveen jest trudnym terenem gdzie zazwyczaj pada dużo bramek. Feyenoord w tej formie (sporo strzela, ale i również głupio traci) jest dla mnie faworytem, ale to jedno z tych spotkań gdzie może się wydarzyć wszystko. Do pierwszego składu Heerenveen wraca Aissaidi, w pierwszym składzie ponownie wystąpi Bas Dost, więc liczę na bramki po obu stronach.

Heerenveen - Feyenoord over 2,5 (1.55) stawka: 5/10 ⛔
Heerenveen - Feyenoord over 3,5 (2.35) stawka: 1/10 ⛔
Obie strzelą (1.48) stawka: 8/10 ⛔

To jakiś jeden wielki żart, 5 takich setek Heerenveen i żadnej bramy. Szybki fajny mecz, masa okazji strzeleckich i 1 bramka, parodia.

Robson // E tam, ważne że Ajax pełna dominacja. Na nic nie pozwolili AZ, Vertonghen jak profesor czyścił. Jednak miałeś racje z tym brakiem El Hamdauiego. Trzeba odrabiac te 5pkt do PSV
Pzdr;)

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Na początek leTTko opiszę mecz w którym podoba mi się typ na niespodziankę. Wczoraj miałem perełkę, ale nie wrzuciłem niestety - nie wiem dlaczego... Cercle vs Westerlo 2 DNB :| Podałem w konkursie, a tutaj nie. Cóż było minęło, może i dziś uda się ustrzelić ładny kurs:
Utrecht vs Roda 2 (DNB), 3.50 B365 1/10 Zwrot 1:1, a było blisko ;)
Utrecht po swoich jakże niespodziewanych wynikach przeciwko Ajaxowi i może Twente zapomniał. W ostatnim czasie grają słabiej, bez tej pewności, bez tego czegoś. Ostatnia passa remisów i w końcu porażka w pucharze zmieniła mój pogląd na ten zespół. Ilość remisów w poprzednich spotkaniach skłania mnie do zrezygnowania z tej opcji i próby ataku na wygraną gości, którzy w ostatnim czasie bardziej mi się &#39;podobają&#39;. Roda w Eredivisie to czwarta siła pod względem wyjazdów: 6-2-5. Górnicy o dziwo wolą grać na terenie rywala - brak większej presji :?: Może. Ostatnio też udowodnili, że na wyjazdach gra im się bardzo dobrze, a było to przeciwko Groningen, które rozbili aż 4:1 :!: Niebywały wynik, patrząc szczególnie przez pryzmat tego, że Groningen w domu zazwyczaj gra jak natchniony... Utrecht u siebie różnie, choć bilans bardzo dobry mają: 7-3-1, a i trzeba w końcu po raz kolejny przegrać, więc może będzie to dziś :?: H2H jest zdecydowanie na korzyść Utrechtu, oczywiście patrząc tylko na spotkania na własnym boisku, bo Roda nie wygrała tutaj od ponad dekady :!: Kolejna seria, którą warto byłoby zmienić. Dość statystyk, spójrzmy na składy. W ekipie gości dwa znaczące braki: Kah oraz Delorge. W ekipie Utrechtu zabraknie kilku graczy, których już nie ma od kilku spotkań czyli Asare, Demouge, Mulenga. U gości jest jednak większe zmartwienie ze względu na Kah&#39;a, który jest filarem obrony, mam jednak nadzieję, że poradzą sobie z tym problemem, ze stratą Delorge powinni się już oswoić. Reasumując liczę dzisiaj na w pewnym sensie specyfikę Rody, która to potrafi zagrać niesamowicie jak i niesamowicie szczęśliwie. Utrecht gra nie mrawo i mam nadzieję, że Górnicy to wykorzystają.
Lierse vs Eupen 1, 2.03 Canbet 3/10
Lierse jest ekipą, która sprawiła mi lekki zawód. Zajmują dopiero przedostatnie miejsce, do tego są za Eupen, które nic takiego nie pokazało w tym sezonie, a jedynie się ślizgali i zdobywali szczęśliwie punkty. Lierse jest bardziej stabilną drużyną z dużo lepszą kadrą niż goście. Sonck czy Radziński to co prawda już wiekowi gracze, ale jakże doświadczeni i wciąż spisują się bardzo dobrze, wystarczy spojrzeć na statystyki zawodników, odpowiednio: 20/6, 21/5. Do tego w napadzie mają również Kovacs&#39;a, który gra bardzo dobrze, linia pomocy również lepsza niż u gości. Jedynym problemem to obrona, ale przeciwko Eupen myślę, że to nie sprawi problemów. U gospodarzy dzisiaj nie ma poważniejszych braków kadrowych. U gości możliwe, że nei wystąpi najlepszy gracz tej ekipy: Vandenbergh. H2H na korzyść Lierse, od lat Eupen z nimi nie wygrało, a i Lierse na 3 ostatnie spotkania u siebie z dzisiejszym rywalem wygrało dwa razy, raz padł remis. Dlatego też mogę polecić dla ludzi ostrożnych 1 (DNB) po fajnym kursie do dubla.
Standard vs Club Brugge over 2.5, 1.91 Canbet 2/10 ✅ 2:2 - ostatecznie izi xD
- Kurs to przesada, brać i grać.
- Szlagier -&gt; czyli over bardzo prawdopodobny
- H2H -&gt; niemal same overy
- Standard posyawi wszystko na jedną kartę by walczyć o top 6 (czyli udział w tych &#39;lepszych&#39; PO).
- Geraerts to jedyny poważny brak u goście, gospodarze dają szansę dzisiaj do debiutu w tym sezonie Boukhriss&#39;owi, który jest obrońcą, a i może zaliczyć wpadkę :?: ????
- Polecam.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +3
ajax 2K

ajax

Forum VIP
W Feyenoordzie zabraknie pierwszego bramkarza Muldera, a jego miejsce zajmie Van Dijk, tak więc over wydaje się być jeszcze pewniejszym typem.
Będzie to mecz dwóch szybkich drużyn i mam tu na myśli ekipy, które bardzo dobrze potrafią kontrować szybki zawodnikami. W Feyenoordzie: Bieseswar, Wijnaldum, Ryo, Castaignos... a w Heerenveen: Aissaidi czy nawet Dost.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
26. kolejka Eredivisie Poniżej prezentuję krótkie opisy spotkań 26 kolejki. Większość z tych pojedynków miałem okazję oglądać na żywo. Reszta to obraz jaki otrzymałem po skrótach i artykułach pomeczowych. De Graafschap - Willem II Po pierwszej połowie pomyślałem, że szkoda czasu i nie ma sensu tego oglądać, ale jakoś zmotywowałem się by jednym okiem dalej śledzić ten pojedynek. Druga połowa była bardzo ciekawa. De Graafschaap zaczął więcej atakować i zrobił się otwarty mecz. Ku zdziwieniu pierwsza bramka padła dla Willem II, po bardzo głupim błędzie w obronie De Graafschap. Wtedy drużyna grająca u siebie się obudziła i w ciągu 10 min dała radę strzelić dwie bramki. Jest to dość typowe dla drużyny Willem II, która nie raz pierwszy w tym sezonie strzela bramkę i kilka minut później traci jakąkolwiek nadzieję na punkty w danym spotkaniu. Tylko jakieś mega szczęście może pomóc Willem II w pozostaniu w Eredivisie, lecz nie zapowiada się na to. Pech nie opuszcza drużyny z Tillburga. Ajax - AZ Ajax pokazał od samego początku, że tylko jedna drużyna może zdobyć tu trzy punkty. Cały mecz pod kontrolą zawodników z Amsterdamu, a druga połowa pokazała jak momentami ładnie potrafią klepać akcje. Skrzydła funkcjonowały jak powinny, atak i pomoc również. Obrona nie miała za dużo do roboty, lecz jak już coś się znalazło to Vertonghen czyścił wszystko. Bardzo pewne zwycięstwo w ładnym styli i mam nadzieję, że za tydzień słabe Willem II zostanie bez większego problemu wysoko pokonane. Heerenveen - Feyenoord Mecz parodia tak w skrócie. Heerenveen powinno wygrać to spotkanie jakoś 6/7 – 1. No ale tak to jest jak nie strzela się sam na sam czy z dwóch metrów na pustą bramkę. W tym spotkaniu grał jedynie Heerenveen, lecz piłka nie chciała wpaść do bramki. Szkoda, bo Fryzowie zagrali nareszcie bardzo dobry mecz, przeprowadzili ciekawe akcje, ale zabrakło wykończenia. Jeżeli zagrają tak za tydzień z Vitesse, to liczę na ich zwycięstwo. Pod warunkiem, że nie zapomną o wykańczaniu akcji. Vitesse - VVV Oj kiepsko wyglądała gra Vitesse. Drużyna z Arnhem miała szczęście, że VVV na wyjazdach jest tak banalnie słabe i udało im się zdobyć komplet punktów. Za tydzień Vitesse gra ponownie u siebie, więc jeszcze nie wiem czy będę obstawiał ten mecz (na pewno jakiś over bramkowy) ale w 28 kolejce grają na wyjeździe z AZ i tam dostaną zapewne lanie. Groningen - Heracles Groningen od samego początku dominowało, strzeliło bramkę i miało okazję na 2-0 lecz karny nie został trafiony. Od tego momentu coś się popsuło i Heracles wrócił do gry. Spory problem Groningen to również bramkarz Luciano, który jest bardzo słaby. W 27. kolejce Groningen uda się do Utrechtu i czeka ich ciężkie zadanie. ADO - NEC Kompletna dominacja ADO. Właśnie tego się spodziewałem. Ekipa z Hagi pokazała, że potrafi grać dobry futbol. ADO zagra w przyszłym tygodniu na wyjeździe z De Graafschap i tutaj stawiam drużynę z Hagi w roli faworyta. De Graafschap będzie jeszcze osłabione kolejnymi zawieszeniami, więc trzeba będzie szukać ciekawej opcji na wygraną ADO. Mam nadzieję, że bonusy piłkarzy ADO jakie mają w swoich kontraktach nie spowodują, że Ci będą musieli trochę spuścić z tonu J Oby klub miał wystarczająco kasy by wszystko im zapłacić a Ci niech dalej grają na tak wysokim poziomie. Miło się ogląda dzisiejsze ADO, ponieważ jest to drużyna, która gra z pasją. Utrecht - Roda JC Roda dostała karnego z kapelusza i pokazała, że potrafi się dobrze bronić. Skrót spotkania pokazuje, że w drugiej połowie Utrecht rzucił się do odrabiania strat, lecz zdołał jedynie wyrównać. Tam też powinien paść over bramkowy, ponieważ było kilka ciekawych sytuacji na strzelenie gola. Utrechtowi brakuje jednak trochę świeżości. Niestety sam Mertens za dużo nie zwojuje. Jeżeli ta drużyna chce za rok grać w pucharach, to musi wrócić do swojej gry z przed kilku tygodni. Excelsior - PSV W tym spotkaniu liczyłem na niespodziankę i obstawiałem remis. Zabrakło mi jednak kilku sekund, ponieważ PSV dostało karnego z kapelusza w 93 minucie spotkania. Było blisko, ale niestety. Pierwsza połowa należała do Excelsioru i przyznam szczerze, że PSV robi na mnie średnie wrażenie jeżeli chodzi o grę. Za tydzień czeka ich ciężki wyjazd do NEC i mam nadzieję, że tym razem padnie niespodzianka.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom