>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

26. Kolejka Bundesligi (20.03. - 22.03.)

Status
Zamknięty.
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Już teraz opłaca się zagrać Schalke. To co wczoraj grało Leverkusen wołało o pomstę do nieba. Co prawda jestem z Bundesligą trochę do tyłu z powodu obowiązków służbowych + awarii komputera i nie oglądałem meczów, jednak widziałem wczoraj popis Aptekarzy. Nie przypominam sobie ani jednego strzału który mógłby zagrozić Oblakowi czy Moyi. Próby Calhanoglu czy Bellarabiego nawet nie są godne wspomnienia. Son bezproduktywny, Drmić to samo, KieBling szkoda słów. Jedynie na plus Rolfes, Leno i generalnie obrona bez Topraka. Atletico było spokojnie do ogrania, nie grali nic ciekawego i z taką grą wyeliminuje ich każda drużyna która zagra w ćwierćfinale LM - bez względu na to czy będzie to Monaco, Porto czy Bayern albo Barca.
No ale do rzeczy - w sobotę grają z Schalke. Z tego co widziałem to wielu z użytkowników pograło Konigsblauen w meczu z Herthą. Schalke zawiodło ale na wyjazdach tak już z nimi jest. Co innego na własnym podwórku - 8 zwycięstw, 4 remisy i porażka z Koln to dobry wynik. Styl di Matteo jest minimalistyczny - wygrać choćby 1:0 ale wygrać. Efektywność a nie efektowność. Na fali jest Sane, zawodnicy powolutku wracają do zdrowia, podłamane Leverkusen a także sąsiedztwo w tabeli (jeżeli Schalke wygra zrówna się z Bayerem na 4. miejscu) - te wszystkie czynniki skłaniają do gry na Schalke. Kursy pewnie jeszcze polecą, w tej chwili na bet365 jest 2.87 i ja to pobieram.
Schalke ⛔
2.87
bet365
Warto też pograć Hoffenheim. Paderborn to równia pochyła i beniaminek z pewnością spadnie z ligi. Hoffen to kursie 2.0 warto spróbować.

EDIT: Post poniżej został skasowany, ale użytkownik czmarkovsky napisał:
&quot;Wolfsburg kurs 2.1 tez warto postawić.
Kolonia 2.25, Borussia 1.6..dla mnie to pewne typy&quot;
Bardzo chętnie się dowiem dlaczego niby Kolonia u siebie miałaby wygrać z Werderem.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
. Schalke zawiodło ale na wyjazdach tak już z nimi jest.
Ja bym powiedział: zawodziło, bo w LM na wyjeździe z Realem zagrali świetny mecz, inna sprawa, że obecnie Real jest pod formą i mieli w zasadzie awans pod kontrolą, ale jednak Real to Real. Po prostu jak trener pozwala grać Schalke ofensywnie - grają dobrą piłkę, a jak mają się bronić - to się bronią i jest tragedia. Wydaje się, że Schalke wraca do bardzo dobrej formy. Oglądałem ich trzy mecze: z Borussią Dortmund i oba w LM z Realem i ten pierwszy z Realem i mecz z Dortmundem oraz rewanż z Realem to były dwie różne drużyny.

Otrzymane punkty reputacji: +4
mk_ 23

mk_

Użytkownik
ZWROT!!!!!!!⚽Paderborn v Hoffenheim,
DNB 2, @1.53 Coral

W ten weekend rusza 26. seria gier niemieckiej Bundesligi. Ja na tapetę biorę mecz drużyn, które mają zdecydowanie odmienne cele na ten sezon.
Drużyna Paderborn zmierzy się na własnym boisku z ekipą Hoffenheim.
Gospodarze walczą o utrzymanie. Aktualnie w ligowej tabeli zajmują odległą, szesnastą pozycję mając na koncie zaledwie 23 punkty, o 3 więcej niż ostatnia ekipa VFB Stuttgart. W spotkaniach na własnym boisku nie wygląda to jeszcze tak źle. W 12 meczach bilans wygląda następująco: 3-4-5, 15:23.
Do tej pory tylko cztery punkty zdobyli piłkarze Andre Breitenreitera. Jak można było się tego spodziewać, Paderborn w drugiej rundzie zdecydowanie straciło przewagę nad pozostałymi drużynami i teraz pozostaje jednym z głównych kandydatów do spadku. Trudno jednak o to, by było inaczej skoro w ośmiu spotkaniach zespół zdobył jak już wspomniałem tylko i wyłącznie cztery punkty.
W ostatnich pięciu meczach gospodarze zbliżającego się meczu strzelili tylko... uwaga, dwie bramki, tracąc aż 17!!!! Jedynym usprawiedliwieniem może być fakt, że grali z takimi drużynami jak; Bayern Monachium, Bayer leverkusen, Borussia Monchengladbach czy Eintracht.
Breitenreiter nie będzie mógł skorzystać w tym meczu z trzech piłkarzy. Nie zagrają: zawodnik, który gra w podstawowym składzie - Stoppelkamp, Bertels i Ducksch.
Jeżeli chodzi o ten mecz wcale łatwiej zawodnikom Paderborn nie powinno być. Zagrają z ekipą Hoffenheim, która plasuje się w ligowej hierarchii na wysokiej, siódmej pozycji i cały czas myślą o europejskich pucharach. Tak jak wspomniałem na początku drużyny te mają zupełnie odmienne cele na ten sezon i to się potwierdza.
Drużyna prowadzona przez Markusa Gisdola traci tylko dwa oczka do szóstego Augsburga, a 3 do piątego Schalke.
Zespół Hoffenheim w ostatniej kolejce grał u siebie, na Wirsol Rhein-Neckar-Arena z HSV i potrzebowała punktów by liczyć się nadal w walce o europejskie puchary. Mecz zdecydowanie toczył się pod dyktando gospodarzy, a już w 19 minucie czerwoną kartkę zobaczył bramkarz HSV, Jaroslaw Drobny i rzut karny na bramkę zamienił Eugen Polanski, zdobywając później jeszcze jedną bramkę. Patrząc na formę, składy drużyn i ambicje zdecydowanym faworytem tego meczu są goście. Jeżeli Wieśniacy chcą rywalizować m.in z Augsburgiem o europejskie puchary muszą wygrywać takie spotkania jak chociażby to najbliższe z Paderborn.
Powodzenia! ;)

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
HSV - Hertha
Dwie drużyny walczące o utrzymanie w lidze,spotkają się dziś o 20:30 mecz który otworzy 26 kolejkę Bundesligi.
HSV tuż przed pozycją barażową na 15 miejscu, zaś Hertha oczko wyżej.Gospodarze jak i goście w żadnym wypadku nie mogą się czuć bezpieczni 3 punkty w tym meczu to będzie jak &quot;zimny browar&quot; dla spragnionego w Maju.
Proponuję w tym, meczu over żółtych kartoników, co prawda sędzia który poprowadzi dzisiejszy mecz C. Dingert, różnie jest obiektywny to, jednak w takim meczu gdzie walka o 6 punktów ostrej gry nie zabraknie. A patrząc na to iż HSV jak i Hertha tych kartek łapią dość sporo to i tym razem nie będzie inaczej.

Typ: Powyżej 4,5 ŻK 1,9@ bet365 2/10✅

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Hannover - BVB
Nie wyobrażam sobie, by Borussia nie wywiozła z Hanoweru kompletu punktów. Może i słabo zaprezentowali się z Juventusem, ale wciąż są półkę a może i dwie półki wyżej od die Roten. A ci ostatnio przeplatają remisy z porażkami w dodatku ze słabeuszami (Stuttgart, Mainz, Paderborn). Jako ciekawostkę podam że z topowymi drużynami (Wolfsburg, Bayern, Leverkusen) przegrywali 3:1 ???? Wracając do BVB - z Juve mieli prawo odpaść, nie byli jakimś mega faworytem, z Koln też nie mieli lekko - nawet Bayern miał chwilę niepewności grając z tą drużyną.. z kolei w Hamburgu zawsze się Dortmundczykom grało ciężko. Można więc powiedzieć że dziś idealny rywal na przełamanie. Borussi na pewno nie satysfakcjonuje obecne miejsce więc o odpuszczaniu nie ma mowy. Całkiem możliwe że Hannover gola strzeli, bo z tego co widzę skrzydła defensywy BVB wybitne - Sokratis i Kirch to marzenie Kloppa ???? No ale BVB to nie Bayern że mają po dwóch wybitnych zawodników na każdą pozycję. Podsumowując - mimo średnich wyników ostatnimi czasy zaufam Borussi Dortmund i pogram.
BVB ✅
1.62
Koln - Werder
Jak wielokrotnie pisałem - Koziołki to drużyna wybitnie wyjazdowa. Na własnym obiekcie zdobyli 12 punktów co plasuje ich na 16. miejscu w tabeli meczów u siebie - gorszy jest tylko Stuttgart i Freiburg. Połowa meczów zakończyła się remisem, przeważnie 0:0. Do Kolonii przyjeżdża Werder, który świetną formę już ma za sobą i powoli wraca tam gdzie jego miejsce. Wciąż drużyna niebezpieczna, jednak zdaje się że nieco ostre ząbki się stępiły. Intuicja podpowiada mi że w tym meczu padnie remis, co raczej w Kolonii niespodzianką nie jest ???? Żadna drużyna nie ma na tyle przewagi by zgarnąć pełną pulę.
remis ✅
3.4
No i dwa mecze o których już pisałem:
Paderborn - Hoffenheim ⛔
Hoffenheim

2.0
oraz
Schalke - Leverkusen ⛔
Schalke

2.87
kursy z bet365

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Hannover : Dormund Na emocje w tym pojedynku na pewno możemy liczyć a ja jak zwykle upatruję bardzo ostrego widowiska bo tu chyba nikt nogi nie będzie odstawiał tym bardziej gospodarze dla których każdy mecz i każde punkty są bezcenne w walce o ligowy byt niby mają 4 punktową przewagę nad zagrożonymi ale to tylko 4 pkt , co do gości to wygląda to odrobinę lepiej bo oni nad Hannoverem mają 3 pkt przewagi ale do końca jeszcze parę spotkań pozostało i trzeba być do końca na czuwaniu , smaczkiem w tym pojedynku jest arbiter pan doktor Felix Brych - w tym sezonie pokazał 5 czerwieni a sędziując mecze z udziałem tych drużyn w tym sezonie to : dla Dortmundu pokazał w dwóch meczach 5 żółtek a dla Hannoveru w jednym pojedynku 4 żółtka tak więc jest OK a zaglądając do rubryki pana Felixa &quot; bilans w/g klubów &quot; to te zespoły są wyjątkowe dla pana Felixa i tak mecze z udziałem Hannoveru 54 żółte i 4 czerwone a w meczach Borussii 76 żółtek i 3 czerwienie i jak tu nie liczyć na taki kartonik w tym pojedynku !
- czerwona kartka w meczu / 4.75 Unibet ✅
- liczę też na karnego a tu kurs 3.70 / Betsson ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +1
lars19 272

lars19

Użytkownik
Już wcześniej miałem pisać na tego meczu, kilka dni temu.

Schalke - Leverkusen

Jak widać chwilowa tendencja spadkowa w kierunku Schalke zaczyna się zmieniać, duże spadki na Leverkusen nie wiedzieć czemu?
Leverkusen gra po LM, długi, intensywny mecz z Atletico, mniejszy lub większy wpływ może to mieć na poczynania Bayeru. W wielu ligach widać tendecję, że pewna grupa faworytów po rozgrywkach europejskich radzo sobie średnio.
Schalke po objęciu przed Di Matteo gra dużo lepiej, ostatnie spotkania napawają optymizmem. Zwycięstwo z Realem na wyjeździe, remis z Bremą u siebie, wygrana z Hoffe - solidną drużyną i Gladbach. Te 3 mecze u seibie, pokazują, że Schalke na własnym stadionie gra zupełnie inny, lepszy futbol.
Wyjazdów nie biorę jako tako pod uwagę, bo po prostu idzie im słabo. To drużyna typowo własnego stadionu.
Obok takiego kursu nie mogę przejść obojętnie
Schalke + 0,25 @ 1,98 pinnacle w przypadku remisu, połowa stawki zwrot, połowa wygrana. ⛔
Nie lubię kierować się H2H ale patrząc w ostatnie lata, Schalke u siebie radziło sobie bardzo dobrze z Leverkusen. Ostatnie 4 pojedynki - 3 zwycięśtwa Schalke i 1 remis.
Trzon tej drużyny się jakoś znacząco nie zmienia na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy, pomijając kontuzję.
Powrót Huntelaara na pewno na plus, pohasa dzisaj z przodu z Choupo-Motingiem.
Dla mnie to dobry typ na dzisiaj.
mniejsza stawka: Hannover 1X @ 2,30 ⛔

fencyn 584

fencyn

Użytkownik
VfB-Frankfurt
Czarna latarnia VfB podejmie dziś ekipę Eintrachtu.
Kolejny mecz z cyklu wóz albo przewóz dla gospodarzy.Ubzdurałem sobie że Stuttgart to za wysoka marka w Niemczech by spaść, teraz już wiem że,się prawdopodobnie myliłem,słabo to widzę gdyż, tym składem i tą grą nie zasługują na utrzymanie.
Goście z Frankfurta wręcz przeciwnie plasują się na 8 miejscu, walczą o europejskie puchary.
Ze względu na to, iż VfB potrafi zagrać dobry mecz, mało w tym sezonie, lecz potrafią,patrząc na to, iż waga tego meczu jest wysoka, gdyż kolejny mecz z Wolfsburgiem a tam nie ma co liczyć na jakieś punkty, więc,będą musieli zrobić wszystko by wygrać ten mecz.

Typ: VfB 2,3@ WH 2/10✅
Także, polecam over kartek.Sędzia wyznaczony do tego meczu J. Drees, niezbyt kojarzę jego poczynania, lecz to nie aż takie ważne bo tutaj ostrej gry i kartek nie powinno zabraknąć patrząc na to, że obie drużyny mają o co walczyć.
Typ: Powyżej 4,5 ŻK 1,9@ bet365 3/10⛔ 4

Otrzymane punkty reputacji: +1
marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Bayern - Gladbach

Krótka piłka. Bayern u siebie strzela średnio 3,33 gola na mecz. W ostatnich czterech meczach tylko Braunschweig dostał dwie w Pucharze Niemiec. O tym że gromią kolejnych rywali przypominać nie trzeba. Gladbach wyjazdy ma słabe, remisy w Hamburgu czy Mainz chluby nie przynoszą. Dobrą pozycję zawdzięczają zwycięstwom u siebie, ale to nie zapewni im miejsca w LM i być może już niedługo ich miejsce zajmie druga Borussia. Pewne jest to, że na niespodziankę się dziś nie zanosi i Sommer będzie wyciągać piłkę z siatki. Typuję że co najmniej trzykrotnie.

Bayern over 2.5 ⛔ :eek:
1.83

Drugiego meczu nie typuję; nie chcę wykrakać ale pachnie mi tam niespodzianką. Wolfsburg na wyjazdach nie jest taką potęgą a i Mainz z nowym trenerem może się o takową niespodziankę pokusić. Jak widać, już na samym początku daje dobre wzorce ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
pejtas 464

pejtas

Użytkownik
Mainz - Wolfsburg
Wolfsburg w tym sezonie jest zespołem kompletnym. Pokazuje nam to w lidze, a także w Europejskich pucharach. Ekipa, którą tworzą jest świeża i głodna gry, przede wszystkim takie nazwiska jak De Bruyne oraz Shurrle, którzy chcą udowodnić coś piłkarskiemu światu. Dodatkowo doświadczony Naldo, który zdobywa wiele bramek. Oczywiście nie można tutaj zapomnieć o niesamowitym napastniku, którym jest Bas Dost. Podsumowując Wolfsburg ma bardzo dobrą ekipę, która moim zdaniem jest jednak zależna do Kevina De Bruyne ten młody chłopak jest motorem napędowym tej drużyny i to dzięki niemu Wolfsburg radzi sobie w tym sezonie tak świetnie.
Dziś jednak trzeba zwrócić uwagę także na to o czym wspomniał mój przedmówca, mianowicie gra Wolfsburga na wyjazdach. Widać w tych spotkaniach, że nie jest to jeszcze ekipa aż tak doświadczona i zgrana, a bardzo wiele zależy od dyspozycji w danym dniu Kevina De Bruyne.
W tym momencie warto przejść do drużyny gospodarzy dzisiejszego meczu Mainz.
Jest to moim zdaniem zespół podobny do Wolfsburga, tylko brak im gwiazd wielkiego formatu. Mainz nie raz w tym sezonie pokazywało, że potrafi napsuć krwi najlepszym, jest to ekipa wyznająca ofensywny styl gry podobnie jak ich dzisiejszy rywal. W tym spotkaniu od razu w oczy rzucił mi się over 2,5, ale kurs na to zdarzenie troszkę mizerny. Po głębszym przemyśleniu sprawy i uświadomieniu sobie, że Mainz to nie &quot;ogórki&quot; wydaje mi się, że warto spróbować w tym meczu over 2,5+BTTS. Kurs jest bardzo kuszący, a przy dwóch ofensywnie nastawionych ekipach takie zdarzenie jest prawie, że pewne bo nie wieżę żeby ktokolwiek dziś kalkulował i cofał się do głębokiej defensywy. Mecze z udziałem Mainz już nie raz owocowały wysokimi wynikami i sądzę, że dziś może być podobnie, a jeśli nie to przynajmniej to 2:1 w którąś ze stron jest bardzo możliwe.
Powyżej 2,5 gola + Obydwie strzelą 1,90⛔ 1:1
Edit:Szkoda, że obydwie drużyny pogodziły się z tym remisem...
Bet365

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Wróciłem do domu i oczy z wrażenia przecierałem. Co się stało, że Bayern u siebie przegrał 0:2 ? Lewy wstał lewą nogą ???? ? Może mi ktoś kto oglądał coś napisać. Po prostu nie wierzę...

radegast 141

radegast

Użytkownik
Wróciłem do domu i oczy z wrażenia przecierałem. Co się stało, że Bayern u siebie przegrał 0:2 ? Lewy wstał lewą nogą ???? ? Może mi ktoś kto oglądał coś napisać. Po prostu nie wierzę...
Gladbach zagrali bardzo mądrze w obronie - w ich polu karnym praktycznie zero miejsca. Bayern od początku walił głową w mur, klepali i klepali ale przebić się nie mogli. W 24&#39; jakiegoś urazu doznał Robben i zastąpił go Mueller. Praktycznie pierwsza groźna akcja Borussii w 30 minucie, strzał Raffaela z linii pola karnego, Neuer popełnił fatalny błąd - chciał łapać piłkę, ale ta przeleciała mu przez ręce i wtoczyła się do bramki. Do przerwy Bayern przeważał, ale dalej nic z tego. Druga połowa to przewaga Bayernu, ale gola nie potrafili strzelić. Lewy trafił w poprzeczkę po strzale głową. Obrona Bawarczyków ustawiona wyżej niż w I połowie, więc co chwilę dostawali kontry. W 77&#39; jedną z takowych wykorzystał Raffael. Szczerze mówiąc, mają szczęscie, że przegrali tylko 2 golami. Kilka strzałów wybronił Neuer, kolejne okazje zmarnowali sami piłkarze Borussii.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom