>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

26. kolejka 1. Bundesligi (12-14.03.2010r.)

Status
Zamknięty.
kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
vs

Schalke 04 - VFB Stuttgart​

Przed nami pierwsze spotkanie 26 kolejki niemieckiej Bundesligi. Jak co tydzień pierwszy mecz odbywa się w piątek. W dniu dzisiejszym na Veltins Arena w Gelsenkirchen miejscowe Schalke 04 podejmie Vfb Stuttgart. Oba zespoły dysponują prawie optymalnym składem. Dlaczego prawie? Dlatego, że na murawie ze strony Schalke nie zobaczymy kontuzjowanych Pandera, Jonesa, Levana Kenii, Vasiliosa Pliatsikasa, Stevanovicia i odsuniętego od drużyny Alberta Streita. W drużynie gości natomiast zabraknie kontuzjowanych Ulreicha, Arthura Boki, Martina Laniga, a także pauzującego za kartki Mathieu Delpierre. Schalke z natury to drużyna underowa u siebie, ale jak na Veltins przyjeżdżają mocne zespoły to pada to wiele bramek. Warto dodać, że u siebie Schalke nie strzeliło tylko raz, w meczu z Freiburgiem na początku sezonu. W ataku zagra między innymi Kevin Kuranyi. Ma on na swoim koncie 13 bramek w Bundeslidze i zajmuje drugie miejsce w klasyfikacji strzelców sezonu 2009/2010. Jego partnerami w ataku będą Sanchez i Farfan. W drużynie gości zagra Cacau, który niedawno zagrał wdrużynie narodowej Niemiec. Ostatnimi czasy Brazylijczyk z niemieckim paszportem jest bramkostrzelny i stać go dziś na strzelenie kilku bramek. Stuttgart to bardzo bramkowa i overowa drużyna. Ostatnim meczem, w którym nie strzeliła bramki był mecz w listopadzie ubiegłego roku z Bayer. Trudno mi typować konkretnego zwycięzcę tego spotkania, więc zaproponuję dwa inne typy, a mianowicie:
Obie strzelą @ 1.70 Betsafe✅
Over 2,5 @ 2.01 Betsafe✅
Przewidywane składu obu drużyn:
Schalke: Neuer - Höwedes, Rafinha, Bordon, Westermann - Kluge - Rakitic, Schmitz - Farfan, Kuranyi, Sanchez
Trainer: Magath
Stuttgart: Lehmann - Celozzi, Niedermeier, Tasci, Molinaro - Träsch , Khedira - Gebhart, Hleb - Cacau, Pogrebnyak

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Bordon wrócił do obrony, Schalke dobrze gra, na wyjezdzie strzelili az 4 gole, VfB czeka mecz na Nou Camp i mozliwe ze nie beda grac na full dzisiaj. Stawiam pewne zwyciestwo Schalke
✅

mozi 552

mozi

Użytkownik
-

VfL Bochum - Borussia Dortmund 2 @ 2.05 Betsafe ✅

Jedyny interesujący mnie pod względem typowania mecz soboty. Borussia chce w tym sezonie powalczyć o puchary. Ma na to wielkie szanse jednak ścisk w czołówce jest niesamowity i każda kolejna strata punktów może ją z premiowanego miejsca wyrzucić (piąty w tabeli Werder traci do nich trzy punkty). Mecz z Bochum to małe derby, do których piłkarze Jurgena Kloppa szczególnie się przygotowywali, bo rozpracowywanie rywala zaczęli już w niedziele, a nie jak zazwyczaj we wtorek. Do formy wraca chyba Zidan, który przed tygodniem zagrał fenomenalnie przeciwko Gladbach. W tym meczu ze świetnej strony pokazali się także powracający po kontuzji Sebastian Kehl oraz Kevin Grosskreutz. Zawiódł natomiast Kuba Błaszczykowski, który akurat w tym meczu był jednym ze słabszych ogniw w swoim zespole. Ostatnio nawet Klopp zwrócił uwagę na to, że czeka aż Kuba zacznie pokazywać na co go stać i wreszcie zacznie strzelać jakieś bramki. Gospodarze w meczu radzić sobie będą musieli bez zawieszonych Mavraja i Prokopha, a także rezerwowego Grote. W Borussii niepewny jest występ Valdeza, a na pewno nie zobaczymy: Dede, Hummelsa, Bendera, Götze, Tingi, Feulnera i Öztekina. Mimo wszystko piłkarze z Dortmundu są teamem o większym potencjale i powinni pójść za ciosem i wygrać drugi derbowy mecz z rzędu. Bochum przed tygodniem zostało rozniesione przez Wolfsburg, a dziś wcale nie będą mieli łatwiejszego zadania. BVB wygrało na tym stadionie przed rokiem (2:0) i przełamali trwającą od 1999 roku słabą serię spotkań na tym obiekcie. Na pewno nie powinno zabraknąć koncentracji i w spotkaniu powinni wygrać Kuba Błaszczykowski i spółka.

hertinho 3

hertinho

Użytkownik
Witam,
jestem fanem BVB więc moja analiza może być troszeczkę nie obiektywna. Sprawy kadrowe:
W Vfl Bochum zabraknie za 5 żółtych kartek podstawowego środkowego obrońce Mavraj i z tego samego powodu nie zagra rezerwowy Roman Prokoph. Dochodzi jeszcze kontuzja byłego napastnika BVB Diego Klimowicza. W defensywie zamiast Mavraja zagra Yahia, który nie grał zbyt często w tym sezonie. Po za tym starzy wyjadacze: Concha, Maltritz, Fuchs. Wspomagać obronę będą Maric i Dabrowski. Z siły ofensywnej Bochum najbardziej obawiam się Freiera. Oprócz niego zagra Holtby i w napadzie Sestak i Epalle (nie mogą się wykazać wysoką formą strzelecką, gdyż ostatni gol strzelony przez jednego z nich miał miejsce 13 lutego tego roku przeciwko Hoffenheim)
W Dortmundzie również strata środkowego obrońcy Hummelsa (po zderzeniu z Weidenfellerem w meczu z Schalke) i defensywnego pomocnika Bendera, na szczęście do wysokiej formy wraca kapitan z Dortmundu Sebastian Kehl, który mam nadzieję, że zaliczy kolejny dobry występ po meczu z Gladbach. Zamiast Hummelsa na środku obrony zagra Santana i tutaj mam pewne obawy, gdyż gdy razem grali już w tym sezonie Felipe z Owomoyela, to potrafili tworzyć takie cuda w obronie, które nawet nie zdarzają się w 4 lidze podkarpackiej (taki przykład mecz ze Stuttgartem 4-1 w plecy, gdzie w 15 minut stracili 3 bramki po prostych błędach, swoją cegiełkę do tego wyniku dołożył jeszcze Schmelzer). Jeżeli chodzi o ofensywe, to raczej podstawowa. Brak Valdeza, to jest raczej wzmocnienie niż osłabienie. Ale siądzie na ławce rezerwowych. Prawa strona Kuba, lewa GroBkreutz, za napastnikiem Barriosem zagra Zidan. Ja bym nie reagował aż tak hurra optymistycznie z wielką formą Egipcjanina, gdyż było parę przypadków, gdzie po świetnym spotkaniu grał piach.Też po kontuzji wraca ofensywny pomocnik Tamas Hajnal, gdyby nie szło pewnie wejdzie, więc jest coraz lepiej z ofensywą.
Reasumując:
Jeżeli BVB nie popełni prostych błędów w obronie i będą mieć skuteczność w ataku(, a nie jak przeciw Gladbach, gdzie w pierwszej połowie zmarnowali około 4 setek, dopiero z rogu w ostatniej minucie pierwszej połowy padła bramka), to powinni wyjechać z Bochum z 3 punktami. Co przemawia na korzyść Bochum. Trener Herrlich przygotuje ich mentalnie, żeby grali na luzie, gdyż mają 6 punktów przewagi nad Nurnberg i 7 punktów nad strefą spadkową. Każdy trener raczej może wliczać porażki z czubem tabeli, więc jeśli przegrają nic się jeszcze nie dzieje, ale jeśli trafią jakiś punkcik nie będą narzekać. Kolejnym atutem wydaję się być stadion RewirPower, gdzie ostatnim zespołem, który wywiózł 3 punkty był Bayern 12.12.2009 roku, gdzie mieli wtedy formę zwyżkującą, tak to raz wygrali z Hofenheim 2-1 i zremisowali z czołówką Schalke 2-2, Bayer 1-1. Mam pewne obawy, ale licze na 3 punkty i utrzymanie przewagi na goniącym Werderem.
Składy z Kickera:

Heerwagen - Concha, Maltritz, Yahia, Fuchs - Dabrowski, Maric - Freier, Holtby - Sestak, Epallé
Trainer: Herrlich

Weidenfeller - Owomoyela, Subotic, Felipe Santana, Schmelzer - Kehl, Sahin - Blaszczykowski, Zidan, K. Großkreutz - Barrios
Trainer: Klopp

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
Ja chciałbym zwrócić uwagę na mecz B. Monchengladbach - Wolfsburg. Nie popisały się władze Bundesligi. Wolfsburg, który we czwartek grał ciężki mecz w Kazaniu z Rubinem (gdzie dodatkowo musieli gonić wynik) niespełna dwa dni po takim wyjeździe ma grać spotkanie ligowe. Dla mnie jest to mała paranoja. Forma wilków ostatnio całkiem dobra, jednak nie da się zagrać dwa razy na pełnych obrotach w ciągu 48 godzin. Borusia z przodu wygląda całkiem ciekawie - potrafią zagrać niekonwencjonalnie w ataku. 1X na gospodarzy za około 1.50 do jakiegoś dubelka się nadaje.

blancos 56

blancos

Użytkownik
Bayern Monachium - SC Freiburg
W ramach 26 kolejki Bundesligi na Allianz Arena zawita ekipa Freiburga.Bayern w tygodniu zapewnil sobie awans do najlepszej czworki Europy.Forma druzyny van Gaala caly czas rosnie a druzyna coraz lepoiej sie rozumie.Jednak w niedzielnym meczu nie zobaczymy takich zawodnikow jak : Martin Demichelis, Mario Gomez, Franck Ribery, Bastian Schweinsteiger, Hamit Altintop i Christian Lell., a to z pewnoscia bedzie duza strata.Co do druzyny Freiburga to zdecydowanie lepiej radza sobie na wyjazdach niz u siebie, bilans 4 2 7 mowi sam za siebie.Podopieczni Robina Dutta caly czas walcza o pozostanie wsrod najlepszych ekip w Niemczech.Chociaz o punkty bedzie trudno to uwazam ze goscie nie odpuszcza.Uwazam ze dobrym typem na ten mecz bedzie zagranie Bayern M.-Freiburg LB 3,5 1.70 - typ 1

adebisi 0

adebisi

Użytkownik
Gladbach - Wolfsburg -&gt; 1 (2.80)
Myślę, że tutaj długiej analizy pisać nie trzeba.
Po pierwsze Wolfsburg grał mecz Pucharu Uefa w czwartek z Rubinem Kazań.
Zmęczeni mieli jedynie tak jak kolega wyżej napisał 48h odpoczynku co jest po prostu moim zdaniem śmieszne gdyż WIlki powinni zagrać mecz w Niedziele lub po prostu Niemiecka federacja powinna go przełozyć. Dodam również, że w nast tyg Wolfsburg zagra rewanżowy mecz z ekipą Rosji i dzisiaj rzecz jasna nie zobaczymy optymalnej jedenastki. Diego Benaglio, Rever, Karim Ziani, Barzaglli i być może Grafite nie wystąpią w dzisiejszym spotkaniu.
Dodatkowo nie wiadomo czy trener Wilków nie da odpocząć paru zawodnikom w tym spotkaniu. Dodam również, że Gladbach wybiegnie dziś w najmocniejszym zestawieniu i myślę, że mają dobrą okazję na to aby wykorzystać zmęczenie gości i zdobyć trzy oczka na swoim koncie.
Lepiej korzystać bo kurs na gospodarzy maleje (w STS spadł już do 2.50) ????
Typ: Gladbach ⛔

akarin 0

akarin

Forum VIP
Bayern Munchen - SC Freiburg
Typ: Both team to score? NIE ⛔
Kurs: 1,66
bet365​
Fajny kurs na zdarzenie, które jest całkiem pewne. Przede wszystkim jak każda drużyna Freiburg przyjeżdża sie zamurować na Allianz. Dutt o tym też już mówił. Inna rzecz to taka, że tym razem, mam nadzieję, Butt nie wpuści zadnej głupiej bramki. Gorzej niż ostatnio Buyten zagrać nie może, Badstuber trzyma dobry poziom przez cały czas, wiec o niego sie nie martwię. Alaba najprawdopodobniej przejdzie teraz z lewej obrony na pomoc, bo wyleczył się Contento. W środku zawieszony jest Schweini - za niego zagra Pranijic. Bommel najprawdopodobniej nie da rady się wyleczyć do końca, wiec też raczej van Gaal nie bedzie ryzykował, czyli zobaczymy Tymoszczuka. Nie zagra też Ribery i tak jak wspominałem za niego do pomocy przejdzie Alaba najprawdopodobniej. W ataku zabraknie Gomeza, ale on ostatnio i tak przeciętnie grał, za niego Miro Klose wchodzi, który troche wiecej walczy dla drużyny i się wraca.
Generalnie to Bayern z Freiburgiem grał ostatni raz u siebie jeszcze na Olympiastadion w 2004 i wtedy wygrał 3:1. Dotychczasowo Bayern w 10 meczach u siebie (z Freiburgiem) ogólnie dał sobie strzelić bramkę w 4 z nich. W tym sezonie pierwsze spotkanie wygrał Bayern 2:1, tracąc bramkę w 92 minucie po strzale Reisingera. Tym razem tak nie powinno być. Do tego Bawarczycy mają na własnym terenie drugą najlepszą obronę po Leverkusen.
Poza tym oglądałem skrót z poprzedniego spotkania Freiburga i muszę powiedzieć, że zastanawiam się czy oni jakby mieli piłkę na linii bramkowej to nie wiem czy by zdołali strzelić. Tyle okazji i setek ile zmarnował ostatnio Cisse to można się tylko było śmiać. Dlatego nawet teraz, murując się, strzelenie bramki pozostaje raczej kwestią czasu.
edit: ciekawe kiedy w końcu na zero z tyłu zagramy...

matesarninho 74

matesarninho

Użytkownik
Spotkanie: Hoffenheim - Werder
Typ: 2 ✅
Kurs: 2,54
Bukmacher: Pinnacle
Spotkanie 26 kolejki niemieckiej Bundesligi gdzie &quot;wieśniacy&quot; podejmują na własnym stadionie Werder Brema. Gospodarzom ostatnio nie idzie, tak samo jak w poprzednim sezonie im bliżej do końca ligi to oni grają gorzej. Nie mają już większych szans na grę w pucharach a pozostanie w lidze mają zapewnione. Werder natomiast musi walczyć o LE, dystans do 5 Hamburga nie jest duży i walka o 5-4 miejsce będzie fascynujaca do samego końca, pierwsza trójka jest już raczej po za zasięgiem. Werder gra lepiej w lidze na wyjazdach niż na własnym stadionie, dziwne to lecz prawdziwe, w Bundeslidze drużyny tak mają. Ostatnio Werder zremisował na wyjeździe z Valencią 1;1 w LE, w lidze mają formę i dziś spokojnie powinni wygrać zwłaszcza że nie mają żadnych większych osłabień.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom