>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

25. kolejka Serie A [ 25.02 - 26.02 ]

Status
Zamknięty.
expekt-betclic 293

expekt-betclic

Użytkownik

Kursy: Expekt

W najbliższy weekend 25 kolejka włoskiej Serie A. Niewątpliwie największym hitem tej kolejki jest spotkanie na San Siro, pomiędzy liderem - AC Milan, a wiceliderem Juventusem Turyn.
Spotkanie zamykające tą kolejkę też należy do emocjonujących. Inter w kryzysie od 6 spotkań bez zwycięstwa, ciekawe jak się dzisiaj zaprezentuje w champions league. Napoli wczoraj rozegrało znakomity zawody wygrywając 3-1 z Londyńską Chelsea.
Zespół Artura Boruca - Fiorentina będzie miała się bardzo ciężko w potyczce z Rzymskim Lazio. Rzymianie zajmują wysokie 3 miejsce, na własnym stadionie grają bardzo dobrze. Fiorentina znów na wyjazdach delikatnie mówiąc marnie, tylko raz udało się jej zdobyć 3 punkty na obcym terenie...

Zapraszam do analizowania oraz ogólnej dyskusji na temat 25 kolejki Serie A.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Moim zdaniem trzy bardzo ciekawie spotkania - wiadomo Milan - Juve, a w niedzielę Napoli z Interem oraz niestety o tej samej porze Lazio - Fiorentina i od tego spotkania chciałbym zacząć swój krótki, wstępny wywód.

We włoskiej prasie czytałem dziś, że Reja podał się do dymisji, a jest to spowodowane konfliktem na linii trener - prezes.Nie chcę mi się wierzyć, że po porażce z Palermo i Madrytem w UEFA Lotito tak nagle zwolnił trenera, który z miarę dobrego materiału ludzkiego i przy braku transferów w okienku zimowym zrobił drużynę, która bije się o trzecią pozycję.I właśnie kłótnia pomiędzy Reją a Lotito o brak transferów doprowadziła do tego, że szkoleniowiec podał się do dymisji.
Co do Fiorentiny, widziałem mecz z Neapolem, urywki też z Bologną - co się nasuwa od razu to nędza w defensywie bo Nastasic, Gamberini, Natali tak średnio ostatnio ogarniała i co sytuacja to bramka dla drużyny przeciwnej.Ostatnio też zabrakło Behramiego, ale z Lazio jest awizowany także zapewne to jest pocieszające dla Delio Rossiego, zabraknie Oliveiry, który dostał karę za uderzenie łokciem rywala to uważam za wzmocnienie bo widziałem chłopaka w akcji i bardziej sabotuje grę aniżeli pomaga drużynie.Dalej, w ataku słabsze mecze zalicza Jovetic i od razu przekłada się to na bramki, a raczej ich brak bo sprowadzony Amauri wygląda trochę śmiesznie - na plus na pewno to, że jest aktywny, ale bardziej macha rękoma, przepycha i rzadko wychodzi coś pożytecznego z jego gry także po odejściu Gilardino suma sumarum siła ataku Violi spadła znacznie.
Ciekawi mnie jak z biegiem tygodnia rozwinie się sytuacja i głębiej zastanowię się nad tym spotkaniem.

Co do Milanu i Neapolu też napiszę co nieco pod koniec tygodnia.

Q 6

qwx675

Użytkownik
Zastanawia mnie mecz Napoli - Inter.
O formie gości nie ma co mówić, bo trudno opowiadać o czymś, czego po prostu nie ma.
22/02-12 Liga M. Ol. Marsylia vs. Inter 1:0
17/02-12 Serie A Inter vs. Bologna 0:3
12/02-12 Serie A Inter vs. Novara 0:1
05/02-12 Serie A Roma vs. Inter 4:0
01/02-12 Serie A Inter vs. Palermo 4:4
29/01-12 Serie A Lecce vs. Inter 1:0
Grają słabo, nieskutecznie...
Gospodarze ostatnio w dobrej formie. Ale naprawdę ostatnio, bo niedawno też zbyt dobrze im nie szło.
21/02-12 Liga M. Napoli vs. Chelsea 3:1
17/02-12 Serie A Fiorentina vs. Napoli 0:3
13/02-12 Serie A Napoli vs. Chievo 2:0
09/02-12 Coppa Siena vs. Napoli 2:1
05/02-12 Serie A Milan vs. Napoli 0:0
01/02-12 Serie A Napoli vs. Cesena 0:0
Napoli w lidze u siebie 5-5-2, Inter na wyjeździe 5-1-5. Ostatnie cztery mecze (od najnowszego):
Napoli u siebie Z-R-R-Z, Inter na wyjeździe P-P-Z-Z.
W ostatnim pojedynku Napoli u siebie pokonało Inter 2:0 (Coppa Italia, 25/01-12).
Tyle statystyk. Mecz Napoli-Chelsea pokazał, że klub z Neapolu ma spory potencjał w ataku, grają dość dobrze poukładany pod względem taktycznym futbol i mają kilku zawodników, którzy mogą błysnąć. Ale czy uda im się wygrać? Inter to jednak Inter...
No i ostatnia sprawa - czy to czasem nie będzie typ &quot;publiczny&quot;?
Proszę o Wasze opinie, zwłaszcza znawców Serie A i osoby, które po prostu oglądają jej mecze.

timao 178

timao

Użytkownik
Inter to jednak Inter...
I tu się mylisz drogi kolego.
Dzisiaj już wiadomo , że z składu wypad Maicon. Każdy kto widział mecz z OM pewnie zauważył , że ten siwy pan na ławce nie ma pojęcia jak prowadzić ten zespół. OM to był jeden z najsłabiej grających rywali Interu w ostatnim czasie. Mimo to Inter przegrał. Claudio jak zwykle myślał , że skoro postawi ósemkę zawodników na linii dwudziestego metra to nikt im krzywdy nie zrobi , ale to jest stary trener , a starszych nie ma co się czepiać , więc dajmy mu spokój.
Na Napoli Inter nigdy nie potrafił narzucić swojego stylu , nawet w tych dobrych czasach za kadencji Mou grało im się tam strasznie ciężko. Zawsze w Neapolu są zagubieni , jacyś tacy nijacy... jakby tam w piłkę grało się inaczej , nie wiem - murawa inna , linie krzywe , bramki za małe , w szatni śmierdzi , no nie wiem jak to wytłumaczyć.
Nawet teraz , Interowi było coraz lepiej , reanimacja za sprawą Ranieriego się powiodła , serce Interu znów zaczęło bić , obrona była monolitem jak za czasów Mou w ataku panował Milito , pokonali Lazio , Milan , Viole , Parma dostała piątkę , Lecce czwórkę i co... no i to nie szczęsne Napoli w pucharze. Inter wtedy zagrał dobrze może 20 minut , kilka sytuacji następnie kontra i marzenia o jakimkolwiek pucharze na we Włoszech trzeba odłożyć do przyszłego sezonu.
Znając życie Claudio zagra 4-4-1-1 i wiesz co ? Inter w tym ustawieniu nie zagrał jeszcze przez minutę dobrej piłki , ani w obronie , ani w ataku , ale Claudio jest uparty , bo on nawet jak nie wygrywa to twierdzi , że wykonuje dobrą robotę.
Napoli wyjdzie w przodzie z dwoma ofensywny zawodnikami Lavezzim - Pandevem , a na szpicy pewnie Cavani. Mimo , że jest tam Pandev to i tak sam Cavani robi różnicę między formacjami ofensywnymi tych dwóch drużyn. Walter ma łeb na karku i wie , że maszyna dobrze pracuje więc po co stać przy niej godzinami i czyścić szmatką część po części , a nóż jakaś część spadnie i już jej nie znajdzie.
Dla mnie Napoli @1,88 4/10 Pinnacle
Mam nadzieję , że trochę pomogłem ;)

psm 921

psm

Użytkownik
VS

25.02. godz.20:45
AC Milan - Juventus Turyn
Nie sposob przejsc obok tego meczu obojetnie,to wielkie swieto dla kibicow obu zespolow.Wrzawa jaka towarzyszy spotkaniu przez ostatni tydzien podgrzewa tylko atmosfere i nie ma watpliwosci ze czekaja nas wielkie emocje w meczu na szczycie Serie A.Historia spotkan jest bardzo dluga i siega 1901 roku,kiedy to ekipa rossonerich pokonala biało-czarnych 3-2.Od tamtej pory rozeegrano 211 spotkan,w ktorych 65 krotnie zwyciezal Milan,74 razy wygrywal Juventus,a 72 spotkania konczyly sie podzialem punktow.W sezonie 2011/12 zespoly spotkaly sie dotad trzykrotnie,raz towarzysko (2-1 Milan),potem 2.10 w Serie A,kiedy to w Turynie po jednostronnym pojedynku gospodarze pokonali Milan 2-0 po golach Marchisio 87&#39; i 90&#39;,a takze w Coppa Italia trzy tygodnie temu,kiedy to znow wygrala ekipa z Piemontu 2-1 po golach El Shaarawiego 62&#39;-Cecaresa 53&#39; i 83&#39;.Stawką rewanzowego spotkania jest fotel lidera Serie A,bynajmniej tymczasowo,gdyz w przypadku wygranej pilkarzy Milanu,Juventus bedzie mial jeszcze szanse odrobic strate w spotkaniu zaleglym.Jesli chodzi o sklady to sadze ze nie ma co porownywac ich z meczami w Pucharze Wloch.Obaj trenerzy,a zwlaszcza Allegri maja do dyspozycji dosyc szeroka kadre,w ktorej trzeba dac zagrac od czasu do czasu rzadziej wykorzystywanym pilkarzom.Co innego liga,ambicją obu druzyn jest bez watpienia zdobycie scudetto, tak wiec jutro na pewno zobaczymy optymalne sklady.Narazie tylko La Gazzetta Dello Sport wysunela swoje przewidywania;
MILAN: Abbiati; Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini; Nocerino, Van Bommel, Muntari; Emanuelson; Pato, Robinho.
JUVENTUS: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe; Quagliarella, Vucinić

Osobiscie sadze ze jednak w szeregach rossonerrich wystapi Kevin-Prince Boateng w miejsce Muntariego i Mexes(po dobrym meczu z Arsenalem)zamiast Nesty (po wielbladzie z Interem).Ciezko mi tez wyobrazic sobie to spotkanie bez Ambrossiniego,jak by nie patrzec to ikona zespolu i ktos taki jest potrzebny na boisku z zespolami takimi jak Juve,czy Inter.To samo tyczy sie Juventusu,nie widze tego spotkania bez Del Pierro,on jutro zagra na pewno,byc moze z lawki,ale zagra.Za Vucinica pewnie zobaczymy Matriego,mimo nienajlepszych ostatnio spotkan to jednak na dzien dzisiejszy najlepszy strzelec i moim zdaniem napastnik Turynczykow.
Jesli chodzi o oslabienia,to na pewno nie wystapi Ibrahimovic,ktoremu utrzymano kare 3 spotkan,kontuzjowany jest Seedorf,Gattuso i Casano.Juventus raczej w najmocniejszym zestawiniu.
Forma powiedzialbym na zero; Zebry po swietnych spotkaniach z Atalanta i Udinese,dwukrotnie zremisowaly w spotkaniach,ktore trzeba bylo wygrac,mianowicie z Parma i Siena,ale kryzys zdaje sie byc juz zażegnany patrzac na ostatni wynik z Catania 3-1.Jesli chodzi o Milan to koniec kryzysu,ktory niewatpliwie nawiedzil zespol z Mediolanu w spotkaniach z Lazio i Napoli nastapil w spotkaniu przeciwko Arsenalowi w LM.Potem latwe dosyc zwyciestwo z Cesena na wyjezdzie wskazuje na to ze gospodarze jutrzejszego meczu sa na fali wznoszacej.
Statystyki w takim spotkaniu sa dla mnie mniej wazne niz zwykle,zbyt wielkie emocje towarzysza takim meczom i kazdy z nich pisze swoj scenariusz minuta po minucie.Ale wklejam,moze sie komus przydadza.

Jesli chodzi o moje typy to zagram;
Van Bommel otrzyma kartke 2,55 expekt
Wiemy jak gra Holender.Moim zdaniem jego zadaniem specjalnym na ten mecz bedzie krycie Pirlo,ewentualnie Marchisio,ale bardziej sklaniam sie ku temu pierwszemu.To inteligentni gracze,ktorzy niewatpliwie sa w stanie sklonic Marka technika kilku fauli.
under 2,5 1,74 expekt
Sadze ze mecz bedzie sie toczyl pod dyktando defensorow.Nazwiska tj. Thiago Silva,Nesta,Mexes,Abate i Antonini(dobra ostatnio forma),a takze Chiellini,Barzagli,Bonucci po drugiej stronie sa w stanie zagwarantowac ten under.Ze Zlatanem,Boatengiem,Seedorfem i Pato w formie bym nie zagral,ale Pato dopiero wrocil,Zlatan zrobil 3 goloe z Arsenalem,Clarenca nie ma...
Milan DNB 1,57 tobet
No i na koniec mimo wszystko Milan,ze wzgledu na to ze spotkanie jest na San Siro,czystej jedynki bez w/w boje sie zagrac.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Ambrosini w tym sezonie jest w słabej dyspozycji, raczej gra w meczach z ogórkami typu Cesena aby zluzować Van Bommela, który jest pierwszym wyborem na pozycji DM&#39;a.Zgadzam się co do Nesty, też raczej liczyłbym na Mexesa bo ostatnio to on gra częściej i dobrze mu to wychodzi.
Miała być fala powrotów na Juventus, ale niestety na to się nie zanosi bo o ile ma być zdrowy Pato to nie można powiedzieć, że jest to wzmocnienie bo chłopak jest kompletnie bez formy.Nie będzie nadal Aquilaniego, ale ważniejszym problemem jest brak Boatenga, którego też nie będzie, jakiś lekki uraz znów i kolejna pauza, niestety.
Do grona kontuzjowanych dołączył Maxi Lopez, cholera wie kiedy mu się to stało, ale też ma go zabraknąć na mecz z Juve także w ataku zostajemy z Pato i Robsonem oraz na ławce z Faraonem bo nie liczę, że Pippo dostanie szanse.
Na początku tygodnia Milan wyglądał lepiej niż teraz, nie na to liczyłem ze strony medyków Milanu.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
FC Genoa 1893 - FC Parma | under2.5 - 1,80 (Bwin)

Wybieram opcję w tym meczu ponieważ hitu nie chcę obstawiać a i też nie mam pomysłu, bardziej leży mi wcześniejszy mecz na Półwyspie Apenińskim.W Ligurii Genoa podejmie podejmie Parmę.Oby dwie drużyny w różnym położeniu - gospodarze przegrali ostatnie trzy spotkania a bilans bramek wynosi 0:6 z czego na Sycylii przegrali 0:4.Trzy mecze przegrane, trzy mecze bez punktu i we Włoszech mówi się, że ważą się losy trenera Genoii - Marino.Gospodarze to dość dziwna, chimeryczna drużyna bo jeszcze nie cały miesiąc temu ich mecze z Lazio, Napoli, Palermo oglądało się świetnie bo grali jak natchnieni, ale coś się zacięło.Przyczynę kryzysu upatruje się w braku Gilardino i raczej przeciętnej dyspozycji Palacio - ten pierwszy pauzuje z powodu kontuzji i jutro też nie zagra, a Argentyńczyk nie jest już tak regularny jak we wcześniejszej części sezonu.Niestety to nie koniec problemów Marino bo z gry wyłączeni są dwaj inni podstawowi gracze - Biodini oraz Sculli, ten pierwszy niejako odpowiada za defensywę, a Sculli to przydatny napastnik, który gra bardzo nieprzyjemnie dla obrońców rywali.Nie zagra też defensor Antonelli co powoduje, że Constant będzie zmuszony do gry na lewej flance bloku defensywnego, a jak wiemy on najlepiej czuje się obok Kucki,Veloso w środku pola.Kontuzje graczy, słaba dyspozycja, ogólny marazm w Genoii.Inaczej ma się to w Parmie gdzie Donadoni na prawdę fajnie prowadzi zespół - dopiero pierwszą porażkę od początku stycznie zanotowali przed tygodniem z Romą, a tak to radzili sobie dobrze bo przeważnie remisowali, ale też udawało się pewnie pokonać Sienę czy też Chievo na wyjeździe.Te wszystkie dobre rezultaty skutkują, że są na +7 w stosunku do strefy spadkowej i nie wisi na razie nad nimi widmo degradacji.Prawdą jest też, że Parmy nie ogląda się dla przyjemności - raczej jest to drużyna, która męczy mecze grając bardzo dobrze w defensywie i tracąc mało goli i też licząc na swojego super strzelca Giovinco_Obok niego zagra zapewne jutro Floccari zaś bardzo zagęszczą drugą linię gdzie głównym mózgiem jest Morrone.Mają też ciekawych graczy w tej formacji takich jak Mariga i Modesto.Nie mniej nie są faworytem w jutrzejszym meczu, ale na pewno są w stanie wykorzystać tę niepewną dyspozycję gospodarzy, co prawda nie liczę na zwycięstwo, ale raczej rozważną grę w defensywie co może okazać się prostsze przy absencji Gilardino i Sculliego.Genoa natomiast coraz bardziej się wybiela - z meczu na mecz są coraz bardziej bezbarwni także wynik 1:0 czy też 0:0 mnie nie zdziwi w tym spotkaniu dlatego under po takim kursie to chyba najlepsze rozwiązanie na sobotni wieczór z Serie A.

Otrzymane punkty reputacji: +5
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS
AC Milan - Juventus Turyn
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,67 Tobet✅1:1​
o ile ma być zdrowy Pato to nie można powiedzieć, że jest to wzmocnienie bo chłopak jest kompletnie bez formy
Pato o ile jest zdrowy to zawsze jest wzmocnieniem tyle, że on jest ze szkła więc nie można wykluczyć, że lada moment przypląta mu się kolejny uraz..
Do grona kontuzjowanych dołączył Maxi Lopez, cholera wie kiedy mu się to stało, ale też ma go zabraknąć na mecz z Juve także w ataku zostajemy z Pato i Robsonem oraz na ławce z Faraonem bo nie liczę, że Pippo dostanie szanse.
Ksywka Robson zobowiązuje ;) Ponadto Robinho ostatnio dobre mecze z Arsenalem i Ceseną.
Ogólnie to zapowiada się ciekawy mecz na szczycie. Nie sposób powiedzieć jednoznacznie kto jest faworytem. Juve wciąż bez porażki, Milan mimo wielu braków wygrywa kolejne mecze i póki co lideruje, ale Stara Dama ma jeden mecz zaległy.
Bezpośredni mecz na San Siro wg mnie nie do obstawiania jeśli idzie o typowanie kto wygra bo to jakby wróżenie z fusów. Jeżeli coś już miałbym typować to chyba tylko Under2,5gola.
Juve świetne w defensywie, w bramce stary dobry Gigi Buffon. Obrona równie mocno zgrana ze sobą. Najmniej straconych bramek w całej Serie A to nie przypadek. Co się tyczy składu to wraca Vidal więc środek pola optymalny i tu może Juve mieć przewagę bo trójka Pirlo, Marchisio, Vidal zdecydwoanie lepiej wygląda niż Muntari, Van Bommel i Nocerino. Bo Emmanuelson jako trequartista, nie zawsze się sprawdza, ale pod nieobecność Boatenga nie ma innego wyjścia i musi grać Urby.
Tak więc dlaczego under? Mocna defensywa Juve, brak Zlatana i Boatenga w Milanie. W dodatku arcyważny mecz dla układu tabeli, nie sądze więc, że któryś z zespołów ruszy zdecydowanie do przodu. Bardziej spodziewam się szachów i trochę kunktatorstwa.A jak potoczą się boiskowe wydarzenia to przekonamy się jutro ;) Początkowo miałem nic nie grać w tym meczu, ale tak pisząc to coraz bardziej się do tego undera przekonałem więc próbuję.

VS
Genoa - Parma
Typ : Genoa @ 2,20 Bet365⛔2:2​
Mecze Genui w ostatnim czasie to gwarancja mnóstwa bramek. Kiedy zdołali ograć Lazio i Napoli u siebie sądziłem, że nastąpi szybki marsz tego zespołu w stronę czołówki Serie A. Jednak po tych sukcesach zaczęła się równia pochyła i 3 z rzędu porażki...Równoznacznie zbiegło się to z kontuzją Gilardino. Jednak nadal jest Palacio. Doszedł Belluschi z Porto, moim zdaniem bardzo niedoceniany w ekipie portugalskiej. Genoa ma spry potencjał naprawdę. Począwszy od Freya w bramce poprzez Mesto, Veloso, Kucke czy Palacio.
Parma za Donadoniego nie gra wcale rewelacyjnie bo co rusz remisuje, a wiadomo że lepiej jest raz przegrać i raz wygrać niż ciągle dzielić się punktami. A w ostatnim czasie Parma aż 6 remisów na 10 meczów. Parma w jutrzejszym meczu bez dwóch waznych ogniw tj Paletty i Galoppy. Jest jednak Giovinco.
Ogólnie spodziewam się trudnej pzreprawy dla gości w tym meczu. Genoa u siebie to czołówke w SerieA. Nawet pomimo trzech porażek z rzędu i skłonności do remisów Parmy jestem w stanie po takim kursie zaryzykować ten typ ;)

--------------------------------
Co do niedizelnych meczów to wiadomo, nasuwa się tylko jeden główny typ tj -&gt; Napoli. Ale zobaczymy czy warto w to będzie wchodzić w późniejszym czasie ;)
Zachęcam do dyskusji!

Otrzymane punkty reputacji: +1
timao 178

timao

Użytkownik
AC Milan - Juventus Turyn (+0,5) 2 @1,65 3/10 Pinnacle​

Milan bez Ibry jest bardzo statyczny. Może znów ktoś nie będzie się ze mną zgadzał , ale według mnie Allegri to taki sobie trener opierający swoją taktykę głównie na najlepszym ataku w lidze. Nie dostrzegam u niego zbyt dużego warsztatu trenerskiego.
Gdy dzisiaj spojrzymy na pomoc Milanu: Nocerino, Van Bommel, Muntari, Emanuelson,no to za przeproszeniem dupy nie urywa. Osoba Emanuelsona jako ofensywna pomocnika jest już kompletnym nie porozumienie. Osobiście nigdy nie widziałem aby zagrał solidny mecz na tej pozycji. Z przodu Robinho i Pato , ten drugi w dziesięciu spotkaniach jedna bramka i pewnie spotkanie z obroną Juve będzie dzisiaj dla niego sporym wyzwaniem. Robinho jak zwykle może sporo namieszać , ale... może inaczej: Ibra 19/15 , Robinho 19/4 i Pato 10/1 , dysproporcję widać jak na dłoni.
Juventus gubi punkty. W ostatnim czasie nawet dość często , bo przecież nie pokonali Sieny , Cagliari i to na własnych śmieciach , ale do jasnej cholery ten zespół po 23 kolejkach stracił najmniej bramek i nie przegrał ani jednego spotkania !
Kiedy przed sezonem widziałem ich w spotkaniach towarzyskich , to byłem pewien , że Milan ma otwartą drogę do tyłu , co więcej to ja nadal nie dowierzam , że ten zespół gra na takim poziomie , może świeżość związane z brakiem pucharów robi aż tak olbrzymią różnicę ?
Dzisiaj olbrzymia szansa dla Juventusu , trzeba ją wykorzystać tym bardziej , że Milan bez prawej ręki czyt. Ibrahimovica.
Przewidywalne jedenastki według gazzetta.it:

I chyba to co każdy kibic uwielbia !
http://www.youtube.com/watch?v=ncWrI54qmok

Otrzymane punkty reputacji: +6
4 96

46ckm

Użytkownik
AC Milan - Juventus @2,35 Unibet ⛔
AC Milan - Juventus DNB @1,60 Unibet zwrot
No to moim zdaniem przyszła pora na pierwszą porażkę w sezonie ekipy Juve co prawda gospodarze osłabieni brakiem Ibrahimovica ale są Robinho, Pato którzy godnie go zastąpią. Milan w ostatnich tygodniach jest w optymalnej formie co pokazują dwa wyjazdowe zwycięstwa w Serie A nad Udinese i Ceseną oraz pogrom Arsenalu w lidze mistrzów. Gospodarze dzisiejszej potyczki będą chcieli się z pewnością zrewanżować Juventusovi za porażkę z pierwszej rundy w Turynie. W której Juve wygrało 2-0 po dwóch trafieniach Marchisio w końcówce spotkania. Juventus jest nie pokonany w Serie A od 15 maja 2011 roku czyli ponad 9 miesięcy. Seria piękna ale takie serie się zawsze kiedyś kończą i moim zdaniem tą serie przerwie dzisiaj będący na fali Milan.

psm 921

psm

Użytkownik
Gdy dzisiaj spojrzymy na pomoc Milanu: Nocerino, Van Bommel, Muntari, Emanuelson,no to za przeproszeniem dupy nie urywa. Osoba Emanuelsona jako ofensywna pomocnika jest już kompletnym nie porozumienie. Osobiście nigdy nie widziałem aby zagrał solidny mecz na tej pozycji. Z przodu Robinho i Pato , ten drugi w dziesięciu spotkaniach jedna bramka i pewnie spotkanie z obroną Juve będzie dzisiaj dla niego sporym wyzwaniem. Robinho jak zwykle może sporo namieszać , ale... może inaczej: Ibra 19/15 , Robinho 19/4 i Pato 10/1 , dysproporcję widać jak na dłoni.
No trudno sie zgodzic,zwlaszcza bedac kibicem Milanu i ogladajac kazde spotkanie.Zaczne od Nocerino,22 mecze w Serie A i 7 goli.Co spotkanie jest obserwowany przez Prandelliego,ktory pewnie zabierze go na Euro 2012.Dzis duza szansa po raz kolejny pokazac Juventusowi ze popelnil blad sprzedajac go do Palermo.Kluczowy zawodnik w srodku pomocy w tym sezonie,jest wszedzie,tak w ofensywie jak i wspomaga defensorow.Van Bommel,mozna miec zastrzezenia do umiejetnosci technicznych i wieku tego pilkarza,ale to jest defensywny pomocnik z prawdziwego zdarzenia,jeden z ojcow sukcesu pt wicemistrzostwo swiata !Mistrz destrukcji i faulu taktycznego,innymi slowy czlowiek od czarnej roboty. Emmanuelson mowisz ze to kompletne nieporozumienie...Fakt faktem ze to nie jego nominalna pozycja,ale Milan nie gra typowymi bocznymi pomocnikami,a postepy jakie poczynil Urbi na nowej pozycji sa ogromne.Cale szczescie ze inny znawca futbolu,trener oranje,Van Majwijk ma inne zdanie i na temat obecnej gry Holendra i powolal go nas mecz z Anglia.Reszty bronil nie bede,Muntari sie przyda w przyszlosci jako zmiennik.A przy okazji warto przypomniec jak kiedys skarcil Juve w barwach Interu na 1-0 chyba w ostatnich minutach.
Teraz napad.No nie sposob zaprzeczyc ze jest to formacja oparta na Zlatanie,nawet Lopez byl tak naprawde zakupiony z mysla o tym aby zastepowac Szweda a nie do gry w pierwszej druzynie.Jednak Ibra nie jest nie do zastapienia.Z tych 15 goli,6 to karne.A jak juz uzywamy statystyk,to robmy to rzetelnie,piszesz Pato 10(1)...Ok,ale te 10 meczy to 490 minut gry.Tylko jedno spotkanie do 90 minuty z Napoli.4 razy byl zmieniany,po ok 60-70 minutach a 5 razy wchodzil z lawki na ok 20 minut,zazwyczaj po urazach.Do tego 2 gole w LM. Mam nadzieje ze dzis udowodni jaki potencjal w nim drzemie,a w zasadzie tylko potwierdzi bo udowodnil juz to niejednokrotnie.Mysle ze taki Barzagli juz ma w spodenkach jak pomysli o pojedynku biegowym z Brazylijczykim.
Pozdrawiam.

dzipkis 897

dzipkis

Użytkownik
Spotkanie : SSC Napoli - Inter Mediolan 1:0 ✅
Typ : Napoli
Kurs : 1,80
Bukmacher : bet-at-home

W jednym z dwóch hitów 25 kolejki Serie A Napoli podejmie na własnym stadionie Inter Mediolan. Gospodarze, którzy od połowy stycznia do początku lutego przeżywali lekki kryzys gubiąc punkty z takimi drużynami jak Bologna (1:1), Genoa (2:3) i Cesena (0:0) widać, że ponownie zaczęli grać dobry i przede wszystkim skuteczny futbol. Ostatnie dwa spotkania ligowe zakończyły się zwycięstwem kolejno z Chievo (2:0) i z Fiorentiną (3:0), a w miniony wtorek w bardzo ładnym stylu pokonali przed własną publicznością angielską Chelsea (3:1). Co do składu to trzeba przede wszystkim zwrócić uwagę na świetnie dysponowanego Edinsona Cavaniego, który w obecnym sezonie strzelił już dla ekipy z San Paolo 20 goli, a w poczynaniach ofensywnych wspomagają go Marek Hamsik (który w tym meczu nie będzie mógł wystąpić) oraz Ezequiel Lavezzi, który w meczu z The Blues pokazał się z fantastycznej strony strzelając dwie bramki. Jeśli zespół prowadzony przez Waltera Mazzarriego utrzyma obecny poziom to spokojnie są w stanie powalczyć o 3 miejsce zapewniając sobie tym samym udział w Lidze Mistrzów. Na Scudetto niestety raczej nie mają co liczyć ponieważ do drugiego Juventusu tracą już 12 punktów (przy czym ekipa Starej Damy ma rozegrane jedno spotkanie mniej), a do liderującego Milanu tracą 13 oczek. Oczywiście w razie zwycięstwa różnica do którejś z drużyn (albo i obu w przypadku remisu) może zmaleć ponieważ przed sekundą na San Siro rozpoczął się drugi klasyk, Milan - Juve. Jednakże nie wydaje mi się żeby byli w stanie nadrobić taką stratę choć definitywnie nie przekreślam ich szanś i przy okazji nie ukrywam, że ich futbol bardzo mi się podoba. Jeśli chodzi o absencje to jedynym nieobecnym będzie wcześniej wspomniany Słowak Marek Hamsik, którego prawdopodbnie zastąpi Goran Pandev. Co do drużyny Nerrazuri to kontynuują oni fatalną passę meczów bez zwycięstwa. W lidze ta liczba stanęła na pięciu, z czego cztery mecze to porażki : Bologna (0:3), Novara (0:1), Roma (0:4) i Lecce (ówczesna czerwona latarnia 0:1). Z kolei w środę po kolejnym kiepskim meczu i słabym widowisku ulegli oni ekipie prowadzonej przez Didiera Deschampsa 0:1. Co do absencji w drużynie Claudio Ranieriego to z róznych powodów nie będą mogli wystąpić : Castaignos, Maicon, Guarin, Alvarez, Faraoni, Ranocchia. Tak na dobrą sprawę jedyną ważną absencją będzie brak brazylisjkiego prawego obrońcy Maicona, który w mojej opinii prezentuję się najlepiej z całego bloku defensywnego Interu. Prędzej czy później ekipa z Giuseppe Meazza musi się przebudzić i zacząć ponownie wygrywać jeśli marzą o grze w następnym sezonie choćby w europejskich pucharach natomiast biorąc pod uwagę obecną dyspozycję obu zespoł stawiam na drużynę Napoli.

S 408

swergoc

Użytkownik
Catania - Novara
Dzisiaj postanowiłem zagrać przeciw dwóm najsłabszym ekipom Serie A (obok Lecce). Na pierwszy ogień mecz Catanii z Novarą.
Drużyna Montelli w ostatniej kolejce ograła na wyjeździe Sienę. Wcześniej wyjazdowa porażka z Juve, ale jeszcze wcześniej domowy nokaut zadany Genui (4-0). Zespół wydaje się być w dobrej dyspozycji. Co więcej, gra zespołu wygląda bardzo ładnie. Catania u siebie gra przyzwocie notując bilans 5-4-2.
Novara ostatnio jakby na fali wznoszącej, ale moim zdaniem dzisiaj seria bez porażka się skończy. Bieniaminek w 3 kolejnych spotkaniach gromadził punkty, dzięki czemu wygrzebali się (na chwilę) z ostatniej pozycji. Domowe 2 bezbramkowe remisy i wyjazdowe zwycięstwo z Interem (pamiętajmy jednak że pokonać Inter w tej chwili to nie jest żaden wyczyn). Jednak gra zespołu dalej pozostawia wiele do życzenia i uważam, że na trudnym, sycylijskim terenie Novara polegnie. Tym bardziej, że w drużynie jest sporo absencji.
W drużynie gości nie zagrają dzisiaj: Morimoto (N 11/3), Marianini (P 13/1), Jensen (P 3/0), Ludi (O 9/0) oraz zawieszony Pesce (P 8/0).
W Catanii również jest kilka absencji, lecz w moim odczuciu są one mniejsze: Campagnolo (B 4/0), Capuano (O 6/0), Suazo (N 4/0), Potenza (O 9/0).
W pierwszym meczu padł wynik 3-3. Dzisiaj tylu bramek bym się nie spodziewał. Sądzę, że jakieś 2-0 jest dość realnym wynikiem.

Typ: 1
Kurs: 1,60
✅ 3-1

Chievo - Cesena
W trakcie pisania pierwszej analizy zmieniłem trochę zdanie co do tego meczu. Głównie przez absencje jakie towarzyszą drużynie gospodarzy. Ilościowo są one porównywalne pomiędzy dwoma drużynami, jednak jakościowo już się one różnią. Z powodu zawieszeń nie zagrają dzisiaj w Chievo: Drame (O 9/0), Thereau (N 22/5), Bradley (P 23/0). A do tego kontuzjowany jest Sammarco (P 20/2). Jak widać osłabienia są poważne i pomimo tego, że Chievo u siebie musi być faworytem spotkania z ostatnim zespołem w tabeli, dzisiaj mogą mieć problem ze zgarnięciem 3 punktów.
Cesena ostatnio bardzo zawodzi. Po fatalnym początku sezonu zespół w pewnym momencie zaczął łapać punkty i wydawało się, że niedługo wyjdą ze strefy spadkowej i zaczną gonić środek tabeli. Jednak ostatnio znowu przyszło załamanie i dzisiejsi goście przegrywają mecz za meczem. Jednak dwa ostatnie mecze rozgrywane z bardzo trudnymi rywalami. Milan u siebie oraz Lazio na wyjeździe. Co ważne w obu spotkaniach Cesena potrafiła zdobyć bramkę oraz momentami nawet pograć w piłkę. Sądzę, że dzisiaj stać ich na urwanie punktów Chievo. Jeżeli chodzi o absencję, to nie zagrają dzisiaj: Djokovic (P 4/0), Ravaglia (B 6/0), von Bergen (O 20/0) oraz Moras (O 3/0).
X @3,25
X2 @1,46
⛔ czerwona kartka ustawiła mecz ;/ (1:0)​

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Inter strzeli 1,55 bwin
Patrząc na ostatnie poczynania Interu można przecierać oczy ze zdumienia. 4 ostatnie spotkania bez strzelonej bramki &quot;robią wrażenie&quot;, zwłaszcza gdy spojrzymy na nazwiska odpowiedzialne za zdobywanie ich. Oczywiście same nazwiska nie grają, jednak ileż można??? Mam nadzieję, że dłużej już nie można i przekornie na przełamanie typ na strzelenie bramki przez gości, gdyż wynik akurat każdy możliwy.
Jednak gdybym miał typować 1X2 skłaniałbym się do zagranie na Inter ???? . Czemu??? Przeczucie takie samo jakie towarzyszyło mi przed piątkowym meczem HSV ????

T 0

tomaszb88

Użytkownik
Nie ma co się okłamywać. Na tą chwilę Milan jest najlepszą drużyną we Włoszech. Wczoraj stracili 3pkt które im się należały jak nigdy. Juve jeszcze nie zagrało tak słabego meczu na San Siro jak wczoraj. A co do sędziowania to istna porażka, tyle błędów. A ten boczny co nie dowidział prawidłowej bramki strzelonej przez Muntariego powinien jak najszybciej zaopatrzyć się soczewki.
Jestem ciekaw ile dostanie kary Mexes za uderzenie Borriello??

S 408

swergoc

Użytkownik
Może jestem głupi, może jestem naiwny, może nie rozumiem włoskich realiów. Natomiast na pewno nie rozumiem kursów wystawionych przez bukmacherów na dzisiejsze, wieczorne spotkania. @2,00 średnio na Lazio u siebie z jedną z najgorzej grających drużyn Serie A na wyjazdach? (Viola strzeliła 4 bramki w 11 wyjazdowych mezach). @3,00 na win Udine z Bolognią okupującą miejsce w dole tabeli? Nie znam się chyba na bukmacherce. Przeglądając ofertę spodziewałem się kursów w okolicach 1,60-1,70 oraz 2,40-2,50 odpowiednio. Być może wyjdzie na to, że nie znam się na włoskiej piłce. Ale ja spróbuję. Najwyżej zarobię trochę grosza.
Lazio - Fiorentina

Ktoś powie Lazio mocno osłabione, zmęczone po meczu LE. Ale z drugiej strony absencji w Fiorentinie też nie brakuje, a ponadto jest to zespół, który nie potrafi grać na wyjazdach (bilans 1-4-6). Więc pewne aspekty się rekompensują i pozostaje aspekt czysto sportowy, a ten wydaje się być po stronie Rzymian.
Absencji rzeczywiście w Lazio jest od... bardzo dużo. Nie zagrają dzisiaj: Rocchi, Brocchi, Stankevicius, Cana, Dias, Matuzalem. Potencjał ofensywny jednak pozostaje. Jest Klose, jest Hernanes, jest ładnie spisujący się w pomocy Lulic. Rzymianie ostatnio skompromitowali się w Palermo i ten zły obraz na pewno będą chcieli zmazać. A mecz u siebie ze słabiutką na wyjazdach Violą jest ku temu na pewno dobrą okazją.
Jeżeli chodzi o absencje po stronie gości to na boisku nie zobaczymy dzisiaj: Kroldrupa, Kharjy, Amauriego oraz zawieszonych Oliveiry, Cassaniego i Gamberiniego. Ostatnie dwa mecze przegrali i wydaje mi się, że dzisiaj będzie tak samo.
Lazio @2,00
1X @1,25
✅
Bologna - Udinese
Sytuacja dość analogiczna do poprzedniego, opisanego spotkania. Z tym, że tym razem teoretycznie lepszy zespół gra na wyjeździe. W następnym tygodniu nie ma meczu pucharowego, więc zespół nie musi się oszczędzać. Udine musi zdobywać punkty w lidze jeżeli chce myśleć o Lidze Mistrzów w przyszłym sezonie. Tracenie punktów z zespołami z drugiej połowy tabeli na pewno nie pomoże im w walce o TOP3 na koniec sezonu.
Bologna ostatnio niesamowita (jak na zespół z dołu) seria 7 meczy bez porażki w lidze. 3 zwycięstwa, 4 remisy. No i trzeba powiedzieć, że chyba czas najwyższy aby zespół pokroju Bolognii taką serię skończył. Tym bardziej, że ich stadion jakąś wielką twierdzą nie do zdobycia nie jest (bilans 4-2-5).
Osłabienia większe po stronie Udine, jednak nie ma ich tak wiele i nie są one aż tak istotne, żeby patrzeć na wynik spotkania z tej perspektywy. W drużynie gospodarzy nie zagrają: Loria i Diamanti, natomiast w zespole gości nie zobaczymy: Pinzi, Badu, Abdi, Isla. Na pewno brak Isli jest największą bolączką. Pomoc też troszkę przemeblowana. Ale myślę, że dadzą radę.
Dam poprawkę na to, że mało remisów (1) w tej kolejce, więc trzebhyba ja się zabezpieczyć i nie będziemy aż tak ryzykować.
2 DNB @2,05
X2 @1,50
✅
e: chyba jednak trochę na włoskiej piłce się znam ???? bardzo mnie cieszy, że moje rozumowanie znalazło odzwierciedlenie w rzeczywistości. Mam nadzieję, że ktoś z typów skorzystał. Lazio-Fiorentina 1:0; Bologna-Udinese 1:3​

Otrzymane punkty reputacji: +15
chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
Dlaczego dziwi cie kurs na Udine? Bologna u siebie potrafiła zatrzymać np. Milan (2-2), a ostatni raz przegrała w zeszłym roku z Romą. A goście to typowa drużyna własnego boiska (jest najlepsza w Seria A u siebie). 3 ostatnie mecze wyjazdowe to porażki Udinese (bilans 2-4-5).

S 408

swergoc

Użytkownik
Dlaczego dziwi cie kurs na Udine? Bologna u siebie potrafiła zatrzymać np. Milan (2-2), a ostatni raz przegrała w zeszłym roku z Romą. A goście to typowa drużyna własnego boiska (jest najlepsza w Seria A u siebie). 3 ostatnie mecze wyjazdowe to porażki Udinese (bilans 2-4-5).
No właśnie sęk w tym, że poza Milanem nikomu mocnemu nie potrafili u siebie urwać punktów. Inter 1-3, Lazio 0-2, Roma 0-2. Z czołówki nie grali jeszcze z Juve i Napoli.
Zgodzę się, że Udine to zespół własnego boiska, jednak zwykle na wyjazdach przegrywali z mocnymi (Juve, Napoli) czy z typowo domowymi zespołami (Viola).
I jeszcze raz się powtórzę - jeżeli naprawdę zależy im na grze w LM w przyszłym sezonie to z takimi zespołami jak Bologna, nawet na wyjeździe, nie wolno im tracić punktów. Sądzę, że po 3 wyjazdowych porażkach z rzędu tak mocny zespół jak Udine nie przegra po raz czwarty. A od remisu się &#39;ubezpieczyłem&#39;.

chicharito14 49

chicharito14

Użytkownik
No właśnie sęk w tym, że poza Milanem nikomu mocnemu nie potrafili u siebie urwać punktów. Inter 1-3, Lazio 0-2, Roma 0-2. Z czołówki nie grali jeszcze z Juve i Napoli.
Zgodzę się, że Udine to zespół własnego boiska, jednak zwykle na wyjazdach przegrywali z mocnymi (Juve, Napoli) czy z typowo domowymi zespołami (Viola).
I jeszcze raz się powtórzę - jeżeli naprawdę zależy im na grze w LM w przyszłym sezonie to z takimi zespołami jak Bologna, nawet na wyjeździe, nie wolno im tracić punktów. Sądzę, że po 3 wyjazdowych porażkach z rzędu tak mocny zespół jak Udine nie przegra po raz czwarty. A od remisu się &#39;ubezpieczyłem&#39;.
Ale ja nie mówie, że Udine nie ma argumentów ku temu żeby wygrać, jedynie tłumacze ci czemu są takie a nie inne kursy ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom