>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

25. kolejka Eredivisie (9-11.03)

Status
Zamknięty.
pirelli 739

pirelli

Forum VIP

W ten weekend skupiamy się tylko na rozgrywkach ligowych w Eredivisie. Ja większość z Nas wie sytuacja w czubie tabeli wygląda niezwykle ciekawie. Różnice punktowe pomiędzy drużynami są niewielkie i zapowiadają się niezwykłe emocje zapewne w każdym spotkaniu bez wyjątku. Wszystkie drużyny z góry w tej kolejce podejmują teoretycznie słabszych przeciwników i zobaczymy która z drużyn straci ewentualnie punkty w potyczce z niżej notowanym rywalem.
Zapraszam do wspólnej dyskusji;-)

miedziu_tychy 94

miedziu_tychy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Holandia - Eredivisie
Spotkanie: Roda Kerkrade - VVV Venlo
Typ: VVV Venlo
Kurs: 5.75
Bukmacher: Bet365
Analiza: Już jutro o godzinie 20:00 derby Limburgii w holenderskiej Eredivisie. Na teren Rody Kerkrade przyjeżdża zespół VVV Venlo. Oba zespoły na pewno w pełni zmotywowane, jak to każda drużyna na derbowe potyczki. Na ten mecz wybierze się 450 najwierniejszych kibiców zespołu gości, co będzie na pewno ogromną motywacją, by wygrać to spotkanie. Czy obecna forma będzie miała duży wpływ na jutrzejsze derby? Jeśli tak to zawodnicy Rody nie mają po co wychodzić na boisko. Porażki w 4 z ostatnich 5 spotkań na pewno nie przynoszą im chwały. Co prawda ostatni pojedynek mieli na ciężkim terenie w Amsterdamie z tamtejszym Ajaxem, lecz to nie tłumaczy ich słabej formy. Prowadzili tam nawet 1:0 do 67minuty, lecz wtedy zaczęło się demolowanie Rody i skończyło się na 1:4. Aby się nie rozpisywać zbędnie, można po prostu powiedzieć, że VVV ma odwrotne statystyki (ostatnie 4 z 5 meczy wygrane). Zawodnicy Venlo złapali wiatr w żagle wygrywając kolejno z Groningen, De Graafschap, Heraclesem i ostatnio z Bredą. Jutro na pewno będą chcieli podwyższyć serię zwycięstw do 5 meczy. Ton Lokhoff będzie miał do dyspozycji niemal cały skład. Do zespołu wraca Bryan Linssen, któremu skończyło się zawieszenie. Trener gości nie może skorzystać jedynie z Rogiera Molhoeka, który narzeka na ból łydki. Powiadomił on jednak, że stawia na skład, który jest niepokonany od 4 spotkań. Oba zespoły w tabeli dzieli 10pkt, ale nie wydaję mi się, aby to miało bezpośredni wpływ na jutrzejszy mecz. Warto wspomnieć, że w rundzie jesiennej, a dokładniej 11 grudnia na stadionie w Venlo, gospodarze pokonali Rodę 2:0. Należy nadmienić również, że jeśli jutrzejsi goście marzą o 3 punktach, muszą odpowiednio zająć się napastnikiem gospodarzy - Sanharibem Malkim. Syryjski gracz ma w tym sezonie na koncie 17 bramek w 23 meczach, zajmując tym samym 4 miejsce wśród strzelców Eredivisie. Na chwilę obecną wydaję mi się on najmocniejszym punktem drużyny. Kurs wydaje się mocno zawyżony, choć wiadomo, że każda seria się kiedyś kończy. Nie sądzę, żeby to nastąpiło jutro. Przewiduję dobre spotkanie z dużą ilością goli.
mój typ z Typera

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Heracles - ADO
To jest ostatni gwizdek dla ekipy Heraclesu. Ostatnio często na nich stawiałem i niestety nie była to dobra inwestycja, ale u siebie z ADO? Tutaj nie może być niespodzianki. Nie będę się rozpisywał zbędnie na temat tego spotkania, podam po prostu argumenty dlaczego moim zdaniem Heracles wyjdzie zwycięsko z tego pojedynku:
a) Heracles przegrał ostatnie dwa spotkania z VVV i AZ. Przegrać z AZ to nie wstyd, ale również w tym spotkaniu gracze Heraclesu pokazali w pierwszych 30 minutach znakomity futbol. Heracles to ekipa, gdzie środek pola jest chyba najlepiej funkcjonujący w całej Eredivisie. Środkowa linia tej drużyny działa bez zastrzeżeń i tak też było w ostatnich dwóch przegranych spotkaniach. Problem polegał w wykończeniu akcji oraz indywidualnych błędach w obronie (jak było w spotkaniu z VVV). Heracles najwięcej punktów zdobywa u siebie i teren w Almelo jest cholernie trudny do zdobycia.
b) ADO gra obecnie zerowy futbol, kompletny jego brak. Ostatnie spotkanie z Heerenveen szczęśliwie zremisowane (Heerenveen powinien do przerwy prowadzić 2/3-0, ale Narsigh nie popisał się skutecznością w 200% sytuacjach). Wcześniejsze spotkanie ADO na wyjeździe to porządna porażka z NAC aż 4-0. Wcześniej remisy z Excelsiorem i Utrechtem. ADO jest naprawdę w bardzo kiepskiej formie. Ofensywa &#39;Bocianów&#39; praktycznie nie funkcjonuje, defensywa popełnia wielkie błędy. Wyjazd do Almelo to nie żarty, to spotkanie nie może zakończyć się innym wynikiem niż pewne zwycięstwo drużyny domowej.
C) Osłabienia. W ekipie Heraclesu nie wystąpi tylko Veijnovis. W drużynie ADO nie zagrają: Ammi, van Duinen i Leeuwin. Heracles ma praktycznie najsilniejszy skład do wystawienia, a na swoim terenie to drużyna, która jest w stanie każdemu zabrać punkty.
d) H2H. Ostatnie 4 spotkania w Almelo kończyły się wynikami: 3-0, 4-2, 3-1 i 3-1. Jak widać Heracles lubi grać u siebie z drużyną z Hagi.
W skrócie. Nie widzę tutaj innej opcji jak pewne zwycięstwo drużyny Heraclesu. Owszem, ekipa z Almelo traciła ostatnio punkty, ale w tych dwóch przegranych spotkaniach wcale nie była dużo słabsza. Z VVV to była typowa wpadka a z AZ po prostu wygrało doświadczenie domowej drużyny. Do Almelo przyjeżdża słabe ADO. Komplet punktów pozostanie w Almelo.
- Heracles Almelo - ADO Den Haag 1 @ 1.42 ⛔
- Heracles Almelo (-1) - ADO Den Haag 1 @ 2.08 ⛔

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
No cóż Panowie te dwa wasze powyższe typy zostały wyciągnięte wprost z mojej głowy: )

Heracles - Deen Haag
Smolarek jest obecnie w Polsce i z pewnością nie zagra w tym spotkaniu. Tydzień temu Haga zagrała totalny antyfutbol i tylko fatalnej skuteczności Heerenveen zawdzięczają to że nie przegrali. Chwilami w tym spotkaniu bronili się w dziesiątkę w okolicach własnego pola karnego. Haga jeżeli przegra to spotkanie może się znaleźć nawet w strefie barażowej natomiast Heracles nie z takimi ekipami sobie radziło. Goście zdobyli 4 pkt w ostatnich ośmiu spotkaniach...
Heracles kurs 1,50 ⛔
Heracles HT/FT 1/1 kurs 2,20 ⛔
Roda - Venlo
Moje zdanie na temat gości znacie. Grają dobrze i są tego wyniki. W ostatnim spotkaniu Venlo zapewniło sobie zwycięstwo w ostatnich minutach, warto jednak wspomnieć iż to oni mieli przewagę przez całe spotkanie i tylko fartownemu samobójowi Venlo zawdzięczało nerwową końcówkę. Z przebiegu spotkania zasłużyli na zwycięstwo 3:0...Dodatkowo wspomnę iż w tym spotkaniu zaliczyli dwie poprzeczki.
Zgodzę się tu z miedziu_tychy iż kluczem do zwycięstwa będzie opieka nad Malkim. Kurs na gości zawyżony, bez dwóch zdań...Kieszek być może wystąpi po absencji w drużynie gospodarzy a ile baboli w tym roku już wpuścił wie ten kto interesuje się Eredivsie : )
Venlo x2 kurs 2,14⛔
Venlo 2 kurs 5.50⛔
Kliknij Dzięki jeżeli analiza i typ i były pomocne

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 7

krem_do_stop-

Użytkownik
Ajax - Waalwijk
Odrazu przychodzi tylko typ na Ajax z handi (-1). Ajax nie gra w pucharach więc może się oddać lidze. Waalwijk, fakt może narobić kłopotów ale nie z tak doświadczoną drużyną. Po fali kontuzji i fatalnym starcie został skazany na porażkę, a tu proszę lista zastępców też jest mocna. Sulejmani nie zagra prawdopodobnie do końca sezonu, a jego zejście i wpuszczenie głodnego sukcesu Ebecilio okazało się zbawienne w meczu z Rodą. Różnica doświadczenia w lidze holenderskiej jest zauważalna co wpływa na wyniki gigantów ze słabiakami. Kursy w granicach 1,5 zachęcają do gry

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Trzeba zagrać dziś po prostu dobre suchary, bo im dłużej analizuję dane spotkanie i szukam argumentów tym bardziej zaskakujące są wyniki. Dobrym przykładem jest wczorajsze ADO. Nic nie przemawiało za ekipą z Hagi, a wygrali tylko dlatego, że a) Najlepiej grający nogami bramkarz Eredivisie (Pasveer) popełnił mega gafę przy wykopie b) Heracles walił głową w mur. Eredivisie jest w tym sezonie bardzo nieprzewidywalna. Tak, więc dziś zagramy trochę inaczej, mniej analizowania a po prostu czyste przeczucia i według mnie dobre typy:
- NEC - FC Twente BTS @ 1.60 ✅
- NEC - FC Twente over 2,5 @ 1.65 ✅
- NAC - PSV BTS @ 1.55 ✅
- NAC - PSV over 2,5 @ 1.50 ✅
- Ajax (-1) - RKC 1 @ 1.54 ✅
- Guidetti strzeli bramkę - tak @ 1.85 ⛔
- De Grafschap (+2) - AZ 1 @ 1.75 ⛔
Sugeruję się tym, że AZ/Twente i PSV grały w pucharach. Do tego PSV ma obecnie bardzo słabą obronę, NEC potrafi dobrze walczyć u siebie z Twente i tutaj spodziewam się nawet niespodzianki w postaci 1X (twente bez Douglasa, Jansena i Landzaata), AZ nie wygra aż taką przewagą z Superboeren, ponieważ za kilka dni kolejny ważny mecz w tygodniu, nie będzie gry na 100% a delikatne oszczędzanie. Czemu Ajax wygra? Ponieważ rok w rok wiosna należy do Ajaksu. Drużyna nie gra w pucharach, może skupić się tylko na lidze. RKC to dobry rywal, lecz Ajax u siebie to silnie grająca drużyna, która od kilku spotkań jest w formie i wygrywa przewagą 2-3 bramek.

Otrzymane punkty reputacji: +13
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Małe podsumowanie:
Overy i BTS według planu. Szkoda, że tylko 4 bramki w Bredzie, bo tam mogło być więcej, były ku temu okazje. Spodziewałem się dziś niespodzianki w Nijmegen i była, kolejne szkoda, że tylko 1X zagrane. Guidetti nie strzelił, więc wtopa. Myślałem, że Feyenoord wygra, ale nie wszystko może się zgadzać. De Graafschap... nie widziałem spotkania, ale kolega pisał, że Superboeren w drugiej połowie mieli minimum 3 setki... szkoda, że tak się skończyło bo +2 było blisko. Trener AZ sam mówił, że mieli dużo szczęścia w tym spotkaniu, więc chętnie obejrzę skróty i ocenię. Ajax według plany - zadanie wykonane. Amsterdamczycy grają coraz lepiej, niedługo do gry wróci Boerrigter, może Van der Wiel, Janssen kolejne dobre spotkanie, walka o majstra aktualna.
Za tydzień: Twente - Feyenoord, BTS i over 2,5 biorę w ciemno. Ajax jedzie do Hagi. Trudny teren, ADO będzie się broniło, ale będzie 2. PSV - Heerenveen ? Over i BTS ! Poza tym może jakieś X2? Będzie ciekawa kolejka.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Co do meczu Feyenoordu to moja obserwacja: coraz gorzej radzą sobie w meczach gdzie są faworytem.Widać,że mało doświadczeni zawodnicy nie potrafią znieść presji wyniku,a kibice wymagają coraz więcej. Co nie zmienia faktu,że w Enschede spokojnie strzelą bramkę,ja bym nawet się skłaniał do ich over 1,5 ale zobaczymy jakie będą kursy.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Mały opis spotkań, który mam nadzieję że wszystkim się przyda:
Ajax - Waalwijk 3:0
Wreszcie Ajax rozegrał dobre spotkanie. Mam tu na myśli nie tylko wynik jaki osiągnęli ale również ( a może przede wszystkim ) to jak grali. Duża wymienność funkcji, sporo biegania i przewyższanie przeciwnika umiejętnościami indywidualnymi zdecydowały że wygrali to spotkanie zdecydowanie. Ajax nie gra już w żadnych rozgrywkach ani krajowych ani europejskich, więc spokojnie mogą się skupić na lidze.
Heerenveen - Excelsior 4:2
Słabiutko prezentuje się obrona Heerenveen. W ataku mają kim postraszyć ale tyły popełniają czasami takie błędy że można tylko zapłakać i głownie z tego względu jakoś nie widzę gospodarzy tego spotkania jako kandydatów do mistrzostwa. Co do Excelsioru myślę że też się nie podadzą i będą gryźli trawę do ostatniego spotkania w tym sezonie tocząc walkę o utrzymanie.
Roda - Venlo 3:1
Venlo do 45 minuty grało świetnie i powinni wygrywać nie jeden a dwa zero. Niestety po przerwie oddali absolutnie pole czego efektem jest przegrany mecz. Venlo walczy o to mi się podoba pomyślę o nich w następnej kolejce. Roda dwa razy wybijała piłkę z linii bramkowej...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom