>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

25 kolejka Ekstraklasy [24-26.04.09]

Status
Zamknięty.
flamaster 875

flamaster

Forum VIP

Pary jakie spotkają się w ramach 25 kolejki

Przed nami 25 kolejka naszej Eksktraklasy. Niewątpliwie największym hitem będzie spotkanie rozegrane w niedzielę, w którym zmierzą się dwaj pretendenci do zdobycia Mistrzostwa Polski: Legia Warszawa - Lech Poznań. Czy Legioniści obronią pozycję lidera na której znaleźli się po ostatniej kolejce czy może powróci na nią poznańska lokomotywa, której ostatnio jakby zabrakło mocy, a może na tym spotkanie skorzysta Wisła tracąca 3 punkty do Legii?
Serdecznie zapraszam do pisania opinii i analiz do wszystkich czekających nas spotkań ;)

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ciężki będzie ten mecz w Krakowie obie druzyny o cos walczą kurs nie warty gry, Górnik gra coraz lepiej prezentując poziom zależnie od rywala, Zabrzanie mają dobrą pake dobrego trenera który co nie co zdązył poznać WIsłe.Typ 1x ale nie ma takiego :p
Wygraną Górnika raczej wykluczam no chyba że zagramy jak z Lechem w jesiennej ;)
Ostatnie remisy w Warszawie/Wrocławiu tez dają do myślenia

M 0

mesjasz

Użytkownik
A jak dla mnie pewna jedynka. Trochę się gra Górnika poprawiła ale nie na tyle by stanąć na drodze Wiśle. Krakowianie gdyby byli bardziej skuteczni to i z Arką i wcześniej z Jagiellonią wygrali by po 3 4:0 a nie 1:0. Może wreszcie ujrzymy Pawła Brożka z rundy jesiennej? mam nadzieje choć jemu teraz może być trudno po kontuzji.
Kurs dochodzący gdzieniegdzie nawet do 1,4 w tym przypadku jest bardzo wysoki. Trzeba brać

goly78 17

goly78

Użytkownik
Dla mnie zdecydownaie zawysoki kurs na Lechie. Stawiam pewną 1. Lechia pokazała np z Bełchatowem ze naprawde umieja grać w piłke. Arka natomiast troche odwrotnie , coś im sie nie kleji gra. Do tego mecz w Gdańsku i o 6 pkt. Myśle ze Lechia nie odpuści tego i wygra raczej bez problemu.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
No Wisła wygra powiem ci jako kibic, ale nie lubie zbyt duzych nerwów za małe kursy ;)
W tym wypadku minimalny kurs powinien wynosic 1.5....
Troche niepewny jestem w tej kwestii jezeli chodzi o typowanie..... no i odpuszczam

time2score 0

time2score

Użytkownik
.Typ 1x ale nie ma takiego :p
Wygraną Górnika raczej wykluczam no chyba że zagramy jak z Lechem w jesiennej ;)
Ostatnie remisy w Warszawie/Wrocławiu tez dają do myślenia

Jak nie ma 1x ???? Buki wystawiły 1.07, sklejając ręcznie masz 1.09, no ale to żadne kursy, chyba miałeś na myśli, że nie warto ???? Zgadzam się w 100% , już bardziej stawiałbym na AH+1 1/4 na Górnika, kursy około 1.85

buzero 59

buzero

Użytkownik
WISŁA - GÓRNIK
goście strzela gola ??? NIE
1,73 EXPEKT

na dzis uboga oferta......ale pod Wawel przyjezdzaja wojownicy Heniego K.
ale gola raczej nie strzela czemu???
1. Forma jakze wysoka wszystkich naszych obroncow baszczu-marcelo-głowa-brozio.
w szczegolnosci nasz super pewny srodek marcelo w zyciowej formie (wreszcie sie zaaklimatyzowal), a rownierz i baszczu i jego ofensywne zapedy ale jakze i pewny w obronie mam nadzieje ze wkoncu wywalczy sobie swoja gra nowy kontrakt.
2. wysmienita forma naszego srodka sobol-diaz nic dodac nic ujac.....
nie warto grac kursu 1,3

tbm 642

tbm

Forum VIP
Gra Wisły na przestrzeni ostatnich 3 kolejek podobała mi się najbardziej spośród drużyn kandydujących do Mistrzostwa Polski, a jak będzie dzisiaj?

Górnik przegrał wiosną tylko z Piastem Gliwice gdzie grał bez Banasia. Wniosek - Banaś najważniejszy zawodnik Górnika wiosną. Jako stoper strzelił nawet trzy ważne bramki, ale w obronie przynajmniej w mojej ocenie jeśli są dobrzy napastnicy drużyny przeciwnej to mogą nim zakręcić, bo czasem zdarzają mu się błędy, ale póki co bez konsekwencji. Ćwielong, Boguski czy też Paweł Brożek to naprawdę bardzo dobrzy zawodnicy i powinni siać sporo zamętu w szeregach obronnych Górnika. Najsłabsza strona Zabrzan to prawdopodobnie strona Adama Marciniaka, który obniżył loty po świetnym meczu z Lechem Poznań. W Wiśle jak wspominał kolega wyżej bardzo dobrze grają Sobolewski - Junior Diaz. A także i para obronców Głowacki - Marcelo.

Ogólnie... Wisła od kilku kolejek funkcjonuje bardzo dobrze. Stwarza sobie sytuacje bramkowe oddaje sporo strzałów na bramkę rywala i podobnie powinno być w meczu z Górnikiem, dla którego bądź co bądź najważniejsze będą mecze choćby z Lechią czy Odrą. Górnik na wyjazdach zdobył ledwie 2 bramki w dodatku są to trafienia wspominanego już Banasia. Dziś jednak uważam, że Górnicy są wstanie strzelić gola, zwłaszcza, że w składzie powinniśmy wreszcie ujrzeć prawdziwego typowego napastnika tak jak w meczu z Bytomiem czyli Dawida Jarkę.

Podsumowując, więcej atutów znajduję po stronie Wisły i to ona pewnie powinna wygrać to spotkanie wykorzystując zwłaszcza słabszą lewą stronę Górnika. Górnik potrafi grać w piłkę, ale i często się potrafi też pogubić stąd myślę, że ciekawym typem może być over 2,5. Niby wbrew statystykom bo Wisła w obronie gra dobrze, a Górnik na wyjazdach skuteczność ma fatalną, ale... czasem trzeba i na przekór statystykom próbować zwłaszcza, że kurs bardzo dobry ;)

Mój typ: over 2,5 - 2,05 w Bet365 ✅ 3-1

tbm 642

tbm

Forum VIP
Jak dla mnie dzisiaj planowo i co ważne Wisła potwierdziła, że potrafi stwarzać sporo sytuacji bramkowych. Z drugiego pojedynku to Pasy przegrywając z Bytomiem znalazły się naprawde w bardzo cieżkiej sytuacji, a w Bytomiu mogą chwilowo odetchnac od strefy spadkowej.

Co nam przyniesie sobota ?

Hitem zapewne derby Lechia - Arka. Powinnismy ujrzeć raczej sporo walki w środku pola. Niby Lechia za trenera Kafarskiego gra ofensywniej, ale takie mecze rozgrywa się inaczej, zwłaszcza że to bezpośrednia walka o utrzymanie. Nikt tutaj nie będzie chciał popełnić głupiego błędu stąd spodziewam się bądź remisu do przerwy, bądź ogólnie under 2,5 w całym meczu.

Ruchowi źle gra się na Stadionie Śląskim i mówią o tym sami piłkarze. Nie napawa to optymizmem przed meczem z Bełchatowem, zwłaszcza, że z obrony wypadł pauzujacy za kartki Grodzicki. Ruch rozczarowuje wiosną grając przede wszystkim twardą piłkę tj. nie przebierając w środkach. Rywale narzekają na ostrą grę Niebieskich. GKS ma problemy z kontuzjami. Ostatnio wypadli Drzymont i Ujek. Tak czy siak to Gieksa wydaje się być minimalnym faworytem tego meczu tym bardziej, że jak już wspominałem Ruch źle czuje się na Śląskim.

Jestem ciekawy jak zaprezentuje się Polonia w meczu z Odrą. Ostatnio wokół tej drużyny tylko same skandale i nie jestem pewien czy wpłynie to mobilizująco na zespół, który ma walczyć o czołowe lokaty. Odra ma problemy ze skutecznością, ale w obronie zwłaszcza u siebie potrafi trzymać się solidnie. Może under 2,5 ?

Śląsk i Jagiellonia to drużyny, które raczej tworzą środek tabeli, bo choć ci drudzy jeszcze pewni utrzymania być nie mogą to nie sądzę aby roztrwonili obecną przewagę. Mecz we Wrocławiu może być doskonałym aby zagrać wyjazd niejako na luzie i wkońcu strzelać bramki, bo ta sposobność idzie Jadze na wyjazdach jak po grudzie. W dodatku Jaga bardzo dawno nie wygrała poza domem. Może we Wrocławiu ? W Śląsku zabraknie Mili, ale i bez niego WKS potrafi grać solidnie. Hmm.. skoro mają grać bez wielkiej presji to może over 2,5 ?

a Wy jakie macie pomysły na spotkania tej kolejki Ekstraklasy ? Zapraszam do typowania i dzielenia się opiniami ! ????

H 9

hob

Użytkownik
Ruch Chorzow - GKS Bełachatów 1 @2.75 Bet365

Dla mnie jeden z lepszych typow to Ruch. Tyle, że ja konsekwentnie przeciwko ekipie z Bełchatowa. Nie wiem czym spowodowana jest ta ogólna euforia na temat podopiecznych Ulatowskiego. Wygrali 4 mecze ligowe z rzędu, ok., ale ile z tych punktów ledwo co wydarli? Choćby na Lechii, gdzie oddali 2 strzały w bramkę i strzelili 2 gole. Wygrali mecz, który powinni przegrać. Bełchatów nie gra niczego specjalnego, a zagrają dziś bez Garguły, Ujka, Pietrasiaka i Drzymonta czyli 4 podstawowych graczy. Dwóch kluczowych dla ofensywy, i dwóch środkowych obrońców. Ruch tylko 4 punkty zdobył na wiosnę, więc też nie ma się czym podniecać, ale tam dzieje się coraz lepiej. W Białymstoku zagrali dobry mecz, którego nie powinni byli przegrać. Do klubu wchodzi nowy sponsor, a w prasie Pan Klimek powiedział, że nie rozumie tego uspokojenia piłkarzy Ruchu i liczy na to, że w końcu zaczną porządnie grać. Ruch musi w końcu wygrać. Zagrają w Chorzowie przy ok. 10tys, w piękną pogodę i dla mnie oni będą bardziej zdeterminowaną drużyną. Szkoda Grodzickiego, który pauzuje za kartki, bo tutaj trener będzie miał ból głowy, ale i tak widzę Ruch zwycięski.

time2score 0

time2score

Użytkownik
25 kolejka nie jest wg mnie rewelacyjna do typowania. Wszyscy walczą o wszystko, albo mecze o nic. Czyli najgorszy możliwy scenariusz ???? Z tych najgorszych na największą uwagę zasługuje:

Ruch - GKS

Bełchatowianie zdziesiątkowani kontuzjami i jest to główny powód, dla którego można zaryzykować czystą 1. Kursy w okolicach 2.75 reprezentują wg mnie vallue. Ruch walczy o utrzymanie w lidze, ale GKS z kolei o udział w pucharach. Poza 4 lub nawet 5cioma kontuzjowanymi zawodnikami w GKS-ie brak ciekawych informacji na temat tego spotkania. Może jeszcze jedynie fakt, że ruch nie wygrał spotkania a jak wiadomo statystyki i trendy są po to żeby je przełamać, a gdzie jak nie na swoim stadionie.

Śląsk - Jagiellonia

Kursy w okolicach 4.0 na Frankowskiego i spółkę są kuszące. Oba zespoły praktycznie o nic już nie walczą. Śląsk po obiecującym starcie złapał zadyszkę. Do tego kontuzjowany Mila (przez którego przechodzą wszystkie akcje). Po stronie Jagiellonii niepewny jest start wspomnianego już Frankowskiego. Jest to mecz, który może pójść w obie strony w zależności, którzy piłkarze wyjdą bardziej zmotywowani. Wg mnie Białystok w tym meczu niedoszacowany przez bookow. Ewentualnie opcja x2 kursy około 1.9 też są interesujące i mniej ryzykowne.

Legia - Lech

Mecz na topie, ale to jeszcze nie on zadecyduje o mistrzowie jak powszechnie się uważa. Oczywiście bardzo istotny dla jednej i drugiej drużyny. Osobiście stawiam na Legię, ale jest to bardziej przeczucie i kierowanie się obecną formą zawodników, niż analizą spotkania. Jedno na pewno, będzie to mecz walki i spodziewałbym się wielu kartek (zwykle omijam tego typu zakłady, ale w tym przypadku, może jednak warto).

tbm 642

tbm

Forum VIP
Z tych moich wcześniejszych rozważań zdecydowałem się odrzucić typowanie spotkania Ruch - GKS. Naprawdę możemy spodziewać się każdego rozstrzygnięcia. Tak przełamania Niebieskich na Stadionie Śląskim jak i kolejnej wygranej Gieksy.

Utwierdziłem się w przekonaniu, że mecz Lechia - Arka będzie należał do typowo derbowych meczów walki. Znów może zwyciężyć drużyna, która wygra 1-0 tak jak było w Gdyni. Stąd mój typ na under 2,5 i choć może mały kurs to wydaje mi się, że to najlepsza opcja.

Do tego Odra - Polonia. Prezes Wojciechowski już tak namieszał, ale przynajmniej wiadomo, że chce aby Czarne Koszule grały solidnie w obronie i nie traciły bramek. Odra zbyt wielu atutów ofensywnych nie ma, ale i u siebie mało bramek traci. Zanosi się na niezbyt ciekawe widowisko, w którym także może wygrać drużyna, która wygra np 1-0. Stąd typ na under 2,5

Śląsk - Jagiellonia jak wspominałem raczej bezpiecznie Jaga powinna zostac w lidze, więc może zagrać bez takiej presji na wyjeździe tj. może spróbować odnieść pierwsze zwycięstwo w lidze. A Śląsk mimo, że bez Mili to z Dudkiem, może wreszcie Januszem Gancarczykiem takim jak w rundzie jesiennej... Śląsk u siebie bramkę strzelić powinien, a i Jaga ma szanse podreperować nędzny wyjazdowy bilans goli strzelonych. Bezpieczna opcja over 1,5 ;)

Mój kupon na dziś w Unibet:
Lechia - Arka under 2,5 - 1,50 ⛔ 2-1
Odra - Polonia under 2,5 - 1,55 ✅ 1-1
Śląsk - Jagiellonia over 1,5 - 1,35 ✅ 2-0
AKO: 3,14

EDIT o ile szczęście w meczu Odra-Polonia było przy moim typie, to już w meczu Lechia - Arka nie ;) No ale nic... kupon nietrafiony.

S 0

simi0

Użytkownik
Ruch - GKS

Bełchatowianie mają bardzo okrojoną kadrę przez ostatnie kontuzje to fakt ale jeśli dobrze się temu przyjrzymy będzie widać, że jedynym większym osłabieniem będzie brak Ujka. Ponieważ Garuła nie gra już od początku kolejki a mimo to Gks wygrywa mecz za meczem. A Drzymonta myślę że godnie zastąpi Marciniak który bąć co bąć ale jest reprezentantem kraju U-21. Co do Ruchu również nie zagra kilku podstawowych zawodników a tam te osłabienia będzie o wiele ciężej zastąpić. Jeżeli dodamy do tego iż Chorzowianie fatalnie spisują się w tej kolejce na własnym stadionie (zdobyta tylko jedna bramka). Kreuje nam się obraz meczu, sądzę, że będzie tu bardzo równy mecz ale czysta 2 po minimalnej wygranej Gksu i nie padnie wiele bramek.

izajasza53 2,7K

izajasza53

Użytkownik
25.04.2009 16.00 - pn
Spotkanie: Lechia Gdańsk - Arka Gdynia
Suma Strzelonych Bramek - Pierwsza Połowa 0.5
Typ: poniżej 0,5 czyli 0-0 do połowy
Kurs: 2,60
Buk: unibet
Po pierwsze w innych bukach mniejszy kurs np. betsson 2,07! , expekt 2,35.
A po za tym przemawia za tym:
- mecz dorbowy
- Arka na wyjeździe po 1połowie 6/12 meczy 0-0 (ogółem 11/24mecze w sezonie 0-0ht)
- Lechia co prawda gorzej, ale podobnie bo u siebie 5/12 meczy 0-0 ht. (ogółem 11/24mecze w sezonie 0-0ht)
a więc bardzo podobne mają tendencje i tylko Ruch chorzów jest lepszy w całej lidze od nich w wynikach 0-0ht.
- po za tym buki faworyzują under w całym meczu kursy ~1,5X
- histria ostatnich 3pojedynków zawsze kończyła się 0-0 do połowy!
- jeszcze na dodatek:
Arka ostatnie wyjazdy 0-0ft z Odra W. , Polonia W. , Lech
W tym od 5meczy w Ekstraklasie nie może strzelić gola
Lechia choćby z Piastem czy z Polonią Byton 0-0ht u siebie
- Lechia zajmuje 14miejsce (23pkt.) , a Arka 12miejsce (25pkt.), więc obie ekipy potrzebują punktów.

Przypuszczalne składy na 31 derby:
LECHIA: Kapsa - K.Bąk (Pęczak), Manuszewski (K.Bąk), Wołąkiewicz, Mysona - Wiśniewski, Surma, Piątek, Rogalski - Rybski - Buzała.
Rezerwa: Kubiński, Midzierski, Andruszczak, Bajić, Kowalczyk, Hirsz, Pęczak.
ARKA: Witkowski - Kowalski, Żuraw, Łabędzki, Telichowski - Sokołowski, Scherfchen, Ława, Pietroń - Zakrzewski, Wachowicz.
Rezerwa: Bledzewski, Anderson, Budziński, Przytuła, Moskalewicz, Niciński, Trytko.
Na stadionie przy ul. Traugutta przygotowano 12 tysięcy miejsc, ale tylko 600 dla kibiców Arki.
Po za tym:
X 3,15
under 2,5 1,55
0-0 7,00
X/X 4,75

tbm 642

tbm

Forum VIP
ŁKS Łódź - Piast Gliwice
Mocna strona Piasta to solidna gra w obronie. Młoda para defensorów Glik - Kowalski na ogół spisuje się bez większych zarzutów. Kaszowski i Michniewicz boczni defensorzy to także zawodnicy, którzy nie są łatwi do przejścia w bocznych sektorach boiska. Natomiast słabszą stroną Piasta jest ofensywa. Drużyna zdobywa mało bramek, nie ma w niej zawodnika, ktory strzeliłby np. 5 bramek w sezonie. ŁKS ma bardzo dobrą runde wiosenną i nie bez przyczyny piłkarze tej drużyny nazywani są Rycerzami Wiosny. W związku z tym uznaje się ich za faworytów pojedynku z Piastem Gliwice. Jednakże czy ŁKS tak naprawdę ma tak dobry zespół? Wygrane 4-3 z Cracovią (co strzał to bramka) oraz 4-0 z Arką u siebie zasługują na pochwały, ale jak już wspominałem Piast ma zdecydowanie solidniejszą defensywę w tej rundzie od poprzednich rywali stąd spodziewam się, że ŁKS, który powinien dyktowac warunki gry będzie raczej bił głową w szczelny mur ustawiony przez piłkarzy z Gliwic. Plusem dla ŁKS-u jest dodatkowo prawdopodobny powrót do składu defensora Marcina Adamskiego co powinno uspokoić formację obronną i nie dopuścić do kolejnego właśnie 4-3. Podsumowując, spodziewam się głównie walki w środku pola. Defensywy obu drużyn nastawione będą na szybkie przerywanie ataków rywali. Piast w ofensywie wiele do zaoferowania nie ma, a i ofensywa ŁKS-u w konfrontacji z obroną Piasta wcale przewagi nie ma. Spodziewam się wyrównanej pierwszej połowy zakończonej wynikiem remisowym. Wynik powinien rozstrzygnąc się w drugiej części, ale jaki on będzie już mnie nie interesuje. Mój typ remis do przerwy.

Mój typ: remis do przerwy - 2,10 w Bet365 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom