Z tej kolejki wybieram 3 mecze na które uważam warto postawić o to one:
Bayer 04 Leverkusen - Eintracht Frankfurt 1
Uważam,że Bayer wygra to spotkanie ponieważ po pierwsze gra na własnym stadionie po drugie jest wyżej w tabeli (7 miejsce a Eintracht na 12 różnica 12pkt).No i po trzecie gospodarze w ostatnich 3 meczach ligowych nie potrafili wygrać:
Hertha BSC Berlin vs. Bayer Leverkusen 1:0
Bayer Leverkusen vs. VfL Bochum 1:1
Hannover 96 vs. Bayer Leverkusen 1:0
Jak widać zdobyli w tych meczach tylko 1pkt i napewno będą chcieli sie zrehabilitować i nareszcie wygrać.
Coś o gościach a więc jak już wcześniej pisałem mają 12 miejsce w tabeli.Ostatnie 3 mecze:
Eintracht Frankfurt vs. 1899 Hoffenheim 1:1
Arminia Bielefeld vs. Eintracht Frankfurt 0:0
Eintracht Frankfurt vs. FC Schalke 04 1:2
Zdobyli 2 pkt i będzie im ciężko o kolejne ponieważ Bayer jeśli chce utrzymywać się w czołówce i walczyć o puchary to takie mecze jak ten musi wygrać!!! Kurs 1,55zł uważam za dobry i warto stawiać na ten mecz,przynajmniej ja tak robie.
FC Bayern München - Karlsruher SC 1
O tym meczu za dużo to nie ma co pisać. Bayern 2 miejsce w tabeli 45pkt goście Karlsruher 18miejsce w tabeli czyli ostatnie z 17 pkt. Bayern pod każdym względem przeważa rywala i tyle o tym meczu.
TSG 1899 Hoffenheim - Hannover 96 1
Gospodarze ostatnie mecze grają przeciętnie żeby nie powiedzieć słabo,same remisy.Spadek w tabeli na 5 miejsce.Natomiast goście na 13 pozycji ostatnie mecze w kratke...Uważam,że jest to dobry moment dla gospodarzy jeśli zależy im na zajęciu miejsca w czołówce i z takim zespołem powinni zdobyć 3 pkt.
Co sądzicie o tych meczach??