>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

24 kolejka Orange Ekstraklasy 27-29 kwietnia

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
Oto jak przedstawiają się pary 24 serii spotkań wraz z notowaniami u bukmachera Bwin:

27 kwietnia
20:00 Wisła Kraków - Legia Warszawa 2,20 - 3,10 - 3,05

28 kwietnia
16:00 Korona Kielce - Odra Wodzisław 1,50 - 3,60 - 6,25
18:00 Górnik Zabrze - Dyskobolia Grodzisk 2,55 - 3,00 - 2,65
18:00 Lech Poznań - Górnik Łęczna 1,40 - 4,05 - 7,00
18:00 Pogoń Szczecin - Widzew Łódź 2,55 - 3,00 - 2,65
18:00 Wisła Płock - Zagłębie Lubin 4,00 - 3,35 - 1,80
19:00 Arka Gdynia - Cracovia Kraków 2,90 - 3,10 - 2,30

29 kwietnia
17:15 ŁKS Łódź - GKS Bełchatów 2,80 - 3,05 - 2,40

mecze transmitowane w canal+

Kolejka ta stoi pod znakiem polskiego klasyku Wisła - Legia. Kto będzie lepszy: borykająca się z problemami kadrowymi, notująca ostatnio słabe wyniki Krakowska Wisła, czy może natchnięta nowym duchem powracająca na mistrzowską drogę Legia? Zapraszam do dyskusji na temat tego oraz całej reszty spotkań polskiej Orange Ekstraklasy, jednocześnie przypominam iż do każdego typu powinien być dołączony przynajmniej krótki komentarz. Inaczej mówiąc suche typy będą usuwane ;)

B 0

bartol

Użytkownik
Lech:Łęczna
Moim zdaniem zdecydowanym faworytem tej potyczki jest Lech Poznań!!! Zremisowali ostatnio z BOT Bełchatowem gdzie znakomicie pokazał sie Kotorowski, w meczu z Pogonią również grał dobrze. Pomocnicy Murawski, Wilk jak będą grac ofensywnie to Łęczna nie powinna stanowić większego zagrożenia. W Poznaniu zawsze Lech gra ofensywnie i to będzie ich atut. Całkiem niezły kurs jest na Zagłębie Lubin 1,80 (2) warto ich grać gdyż idą ostro pod wodzą Czesia na mistrzostwo podczas gdy BOT traci punkty. Płock już po mału wita sie z drugą ligą i będzie jedynie przeszkadzał Zagłębiu. Nie ukrywam, że jest to mój faworyt do mistrzostwa Polski 2007! POZDRAWIAM

2211kiler 2

2211kiler

Użytkownik
Wisła-Legia
Legia pod wodzą Zielińskiego na 3 mecze strzeliła 9 goli , tracąc zero , rozstrzelał się Piotr Włodarczyk, który strzelił chyba aż 4 gole w tych meczach ( gdzie wcześniej strzelił jedynie 2 ). Nadzieja Legii na mistrzostwo odżyła, widać to w wypowiedziach trenera i piłkarzy. Są zmotywowani a co najważniejsze złapali formę i to bardzo wysoką. Wisłą cienizna, już praktycznie nie mają szans na mistrzostwo. Mimo że grają u siebie to raczej nie wygrają, powiem więcej uważam że Legia wygra ten mecz. Przemawia za tym ta zwyżka forym Legii i straszna cienizna Wisły w tym sezonie . Do końca zostało jeszcze 7 kolejek więc Legia jeszcze ma prawo mieć nadzieje, że zdobędzie mistrzostwo a jak wygrają ten mecz to zapewne będą o krok bliżej niego. ???? A kurs na Legie uważam przesadzony, warto zaryzykować czystą 2 za małą stawkę , a x2 według mnie wchodzi na 99%

Mój typ: 2 ( bezpieczny typ x2 )

gwizdu 0

gwizdu

Użytkownik
WISŁA KRAKÓW - LEGIA WARSZAWA

Pierwszym meczem 24 kolejki OrangeEkstraklasy będzie szlagier przy Reymonta w którym to krakowska Wisła podejmie stołeczną Legie. O skutecznosci graczy Białej Gwiazdy nie będę sie rozwodził, bo pisałem o tym wszecniej, co więcej wszyscy chyba wiemy jak prezentują sie oni na placu gry. Piszac o tym klasyku warto natomiast wspomniec o postawie Legionistów. Zmiana trener rewelacyjnie wpłynęła na ich grę i przełożyła się na trzy wysokie zwycięstwa z Koroną, Wisłą Płock i Arką, wszystkie po 3-0! Taki jek ten mecz na szycie wzbudza mnóstwo emocji zarówno na trybunach jak na i na samym boisku. Bezpodstawne wmawianie sobie, że Wisła w koncu sie przełamie jest jak dla mnie bezsensem z kolei sądze, iz gracze trenera Zielińskiego podejdą do tej potycki wyjątkowo zmotywowani by, po pierwsze, utrzymać dobrą passę a po drugie wygrac na krakowskim terenie i udowodnic, ze jest to mozliwe. Ogolnie mecz ciezki do typowania, ale jestem sklonny zagrac następujące typy:
Typ 1 - poniżej 2,5 (bardzo dobra linia defensywy Wisły + rewelacyjny bramkarz, brak skutecznosci kopaczy z Krakowa)
Typ 2 - 2 [bezpieczniej x2] niby dlaczego będąca na fali Legia ma zostać zatrzymana przez dramatycznie grającą Wisłę?
Jak będzie przekonamy się juz jutro o godzinie 20. Do zobaczenia oczywiscie na R22.

nazimek 0

nazimek

Forum VIP
wszystkim hurraoptymistom przed mecz Wisła-Legia pragne powiedzieć na podstawie własnego doświadczenia, iż mecz Wisły z Legią (podobnie jak Wisły z Cracovią) jest takim pojedynkiem, na który ta banda nieudaczników motywuje się jakoś specjalnie, wstępują w nich jakies dziwne siły i nawet taki Darek Dudka potrafi bramke strzelić :jezora:

Jak miałbym dawać x2 na Legie po kursie 1,4 , to 100 razy bardziej wole dać 1 na Lecha w spotkaniu z Łęczną po takim samym kursie

(kursy STS)

To, że Legia wygrała 3 mecze, to jeszcze o niczym nie świadczy. Kiedyś muszą przegrać/zremisować ????

sutek 79

sutek

Forum VIP
[center:57d3a2f9d0] Wisła Kraków - Legia Warszawa
Typ:X
Kurs:3,10
Buk:Expekt
[/center:57d3a2f9d0]
Analiza:W piątek o godzinie 20:00 dojedzie do prawdziwego hitu 24 kolejki OE na stadionie przy ul.Reymonta w Krakowie dojdzie do potyczki wicemistrza kraju Wisły Kraków i mistrza kraju Legii Warszawy.Oba zespoły w tym sezonie nie grają najlepiej,a napewno nie grają tak dobrze jak w poprzednim sezonie gdzie oba kluby toczyły zacięty bój o mistrzowski tytuł.Ten sezon jest dla Wisly bardzo zły obecnie Wisła zajmuje 5 miejsce w tabeli i traci do lidera aż 9 &#39;&#39;oczek&#39;&#39; do zespoły z Warszawy brakuje Wisle 3 punktów,Wisła ma jeszcze szanse na zdobycie &#39;&#39;majstra&#39;&#39; ale z meczu na mecz te szanse maleją,Legia zaś w ostatnich trzech emczach wygrawała trzykrotnie stosunkiem 3 do 0.Po fatalnym początku tej rundy i słabej poprzedniej runidze zwolniony został Dariusz Wdowczyk a jego nastepca został mianowany jacek Zieliński on tchnoł ducha w zespoł i Legia gra dobrze.W ostatnim meczu ligowym krakowinaie zremisowali w Łodzi z Widzewem 0:0,miałem przyjemność oglądać ten mecz na żywo i powiem tak:Widzew powinien wygrac ten mecz,miał wiele dogodnych sytuacji,jedak Emilian Dolha bronił jak w transie,ogólnie Wisła zaprezentowała się słabo jednak można pochalic:goolikpera rodem z Rumunia i Jeana pauliste.Legia zaś pokonała rywala do w walce o tytuł czyli zespoł kieleckiej Korony aż 3:0 po golach-Vukovicia i dwóch Włodarczyka.W ostatnich trzech meczach tych druzyn padały takie wyniki:eek:ne:1,2:1 dla Wisły i 0:0.W Wisle nie zagrają Sobolowski i Cnatoro wracają do składu Piotr Brożek i Jacob Burns,być moze w meczu z Legia wystąpi Jakub Błaszczykowski zaś w,Legii nie wystąpią:Bartłomiej Grzelak i Marcin Burkhardt oraz pauzujący za żółte kartki Aleksandar Vuković. Niepewny jest udział Dicksona Choto.Legia jest w bardzo dobrej formie,Wisłą jest wg mnie w formie słabej wiec wszyscy myśla ze pewna &#39;&#39;dwója&#39;&#39; ja tak jednak nie sądze w Krakowie jest bardzo cięzko wygrać pamietamy tą piekną passe bodajze 54 mecze ligowe bez porażki,Legia nie wygrała w Krakowie od 10 lat.Moim zdaniem będzie remis :!:

⛔ Wynik:3:1 a do przerwy typ się sprawdzał :mrgreen:

gwizdu 0

gwizdu

Użytkownik
Jak miałbym dawać x2 na Legie po kursie 1,4 , to 100 razy bardziej wole dać 1 na Lecha w spotkaniu z Łęczną po takim samym kursie
(kursy STS)
To, że Legia wygrała 3 mecze, to jeszcze o niczym nie świadczy. Kiedyś muszą przegrać/zremisować ????
Zdecydowanie popieram, sam odpuszczam ten mecz jesli chodzi o granie za $ natoimast proponowane typy to najrozsądniejszy jest chyba under, bo granie x2 po kursie 1,45 jest bezsensu. Dla ryzykantów mozna czysta 2 za mniejsza stawkę. Ogolnie no bet ????

sutek 79

sutek

Forum VIP
Wygrana Wisły wydaje mi się wątpliwa. Brak skuteczności w ataku a jedynie solidna obrona to recepta na remisy. Obawiam się Legii. Z nowym trenerem nie mam pojęcia do czego są zdolni.
Myślicie że warto ryzykować?

tomi18a 0

tomi18a

Użytkownik
A więc :mrgreen: :
⚽ Wisła K. - Legia. Moim zdaniem wygra legia poniewarz są na fali i wygrali 3 mecze po 3-0. A wisła nic nie zaprezentowali w ostatnich meczach grają straszną lipe Typ: 2
⚽ Korona - Odra W. Korona walczy o mistrza, więc to ona wygra to spotkanie Typ: 1
⚽ Górnik Z. - Dyskobolia. Górnikowi otrzebne są punkty więc bedzie na pewno walczyl o każdą piłkę to nie bedzie zapewne piękny mecz ale wygra lepszy. Typ: 2x
⚽ Lech - Górnik Ł. Tutaj to nie ma co mówić poprostu Typ: 1
⚽ Pogoń - Widzew. Ciekawy mecz myśle że wpadnie dużo bramek (dla widzewa oczywiście ;-) ) ale pogoń gra u siebie i nie odda tak łatwo punktów Typ: 2
⚽ Wisła P. - Zagłębie. wisła przegrała w półfinale PP i teraz muszą szukać punktów by sie utrzymać a zwłaszcza u siebie. Lecz zagłębie nie położy sie i nie bedzie patrzył jak gra sobie Płock Typ: 2
⚽ Arka - Cracovia. Mecz na gorącym terenie ;-) Ale cieżko wytypować Typ: 1x
⚽ ŁKS - GKS B. Lider przyjedzie do Łodzi po zwycięstwo innej opcji nie widze. ŁKS nie gra nic zachwycającego to że są w czubie tabeli to tylko fart Typ: 2

POZDRO :spokodfhgfh: :spokodfhgfh:

nazghul 0

nazghul

Użytkownik
(kursy STS)
Zdecydowanie popieram, sam odpuszczam ten mecz jesli chodzi o granie za $ natoimast proponowane typy to najrozsądniejszy jest chyba under, bo granie x2 po kursie 1,45 jest bezsensu. Dla ryzykantów mozna czysta 2 za mniejsza stawkę. Ogolnie no bet ????
dokładnie!
mecze wisły z legią czy cracovią są zazwyczaj bardzo ciężkie. piłkarze mobilizują się podwójnie :twisted: bilety wykupione całkowicie :twisted: oprawa przygotowywana od dłuższego czasu [na cracovii to jedna z nielicznych opraw zresztą :jezora: ] miałem okazję być na 3 pojedynkach derbowych na cracovii i tak samo na paru meczach wisły z legią i zawsze jest to czyste szaleństwo dlatego odradzam typowania tego meczu - może stać się dosłownie wszystko i ostatnie mecze legii nic nie dają :spokodfhgfh: dla mnie no bet ale za to dobre widowisko na którym obecność jest obowiązkowa :twisted:

Wisła Kraków - Legia Warszawa 3:1 (0:0) ????

Bramki: Paweł Brożek (46 min.), Cleber (66 min. - karny), Jean Paulista (70 min.) - Maciej Korzym (60 min.)

nic dodać nic ująć :spokodfhgfh: było pięknie :spokodfhgfh:

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ajj tam. Ja myślę, że po prostu niekórzy przestraszyli się kursu na Legię... Ich gra w ostatnich meczach naprawdę uległa znaczącej poprawie, podczas gdy gra Wisły może się równać z tym co pokazuje Zabrze czy Łęczna...

Racja, że to wyjątkowy mecz, ale nie można wygrać meczu nie strzelając bramki. A nie mam pojęcia kto mógłby to zrobić w Wiśle... Z obroną jest u nich nieco lepiej, ale jeśli Łęczna zdołała strzelić gola pod Wawelem to myślę, że Legia nie będzie miała z tym większego kłopotu. Jak dla mnie prezent od buka i pewna dwójka.

gromaders 5

gromaders

Użytkownik
ja kibicuje Wiśle od wielu lat i powiem wam nie bądźcie tacy pewni, to jest powoli taka masówka z tego typu x2 lub nawet 2, Wisła zawsze jest podwójnie zmobilizowana na mecz z Legia, a że Łęczna strzeliła tutaj bramkę to nic nie znaczy, mecz meczowi nie równy, Wisła od wielu spotkań ma słabe wyniki, i czas powoli zacząć grać, nie bądźcie tacy pewni tego typu, jak dla mnie mecz jest bardzo trudny do przewidzenia, może paść każdy wynik, mnie się podoba analiza sutka, a wynik jaki będzie to poprostu sam nie wiem

mc11 0

mc11

Użytkownik
Korona Kolporter Kielce - Odra Wodzisław X2 ✅ 0-1

A ja proponuję zagrać typ dosyć ryzykowny, ale wydaje mi się że jak najbardziej realny. Korona przystępuje do meczu bardzo osłabiona. Brak Golańskiego i Hernaniego spowoduje, że gra obronna napewno nie będzie zbyt dobra co pokazywały już poprzednie spotkania, w których Korona nie mogła grać w najsilniejszym zestawieniu w obronie, a ta dwójka to najlepsi defensorzy Kielczan. Po drugie brak Gajtkowskiego, czyli także poważne osłabienie linii ataku. Poza tym Korona w ostatnich meczach gra bardzo słabo. Najpierw umęczone zwycięstwa ligowe z Pogonią, w Pucharze Polski z Płockiem, potem bezdyskusyjna porażka na Łazienkowskiej i szczęśliwy remis w Płocku. Do bramki prawdopodobnie wejdzie Cierzniak. Z tego co pamiętam go z gry w Amice to jest to bardzo dobry bramkarz, jednak już długo nie występował w meczach Ekstraklasy i ciężko coś powiedzieć na temat jego obecnej formy. A Odra od początku rundy spisuje się bardzo dobrze. Może nie dysponuje wielką siłą w ofensywie, ale z ostatnich wyjazdów wracała z punktami i strzeloną jedną bramką(1-1 Groclin, 1-1 ŁKS, 1-0 Arka).Poza tym grają bardzo dobrze w obronie i potrafią stwarzać groźne sytuacje i jeżeli uda się je wykorzystać to wynik może być dla nich bardzo korzystny. Nie zagra co prawda Stanisław Wróbel, który w tej rundzie zdobył już dwa cenne gole na wagę zwycięstw, ale zagrają prawdopodobnie w ataku Grzegorzewski z Czerkasem, czyli byli dwaj piłkarze Korony, którzy napewno będą chcieli udowodnić że niesłusznie się ich pozbyto z Kielc. Dlatego myślę, że można zaryzykować w tym meczu i postawić X2.

Pogoń Szczecin - Widzew Łódź 1 ⛔ 0-1

To już chyba mecz ostatniej szansy dla Pogoni na odbicie się od dna. Widzew ostatnio zremisował z Wisłą, ale trzeba wziąć pod uwagę obecną formę piłkarzy z Krakowa. Pogoń miała ogromną szansę na zwycięstwo w Łęcznej ale we frajerski sposób roztrwonili prowadzenie 2-0 w ciągu 7 minut i przegrali. Jutro zagrają osłabieni, w bramce nie będzie Majdana, zabraknie też kilku Brazylijczyków. Moim zdaniem jednak nie wygrali już od 12 kolejek(o ile się nie mylę) i przyszedł wreszcie czas na zwycięstwo. A Widzew w tej rundzie nie zachwyca, choć ciułają punkty i nie powinni w tym sezonie mieć już jakichkolwiek problemów z zachowaniem pierwszej ligi. Grają futbol defensywny licząc na skuteczne kontry. Myślę jednak że zdesperowana Pogoń tym razem jednak odniesie zwycięstwo.

Pozostałe mecze:
Wisła Kraków - Legia Warszawa - całym sercem za Legią, ale jak dla mnie może paść każdy wynik. Po pierwsze mecz jest w Krakowie a tam niezwykle ciężko wygrać, po drugie Wisła się napeno zmobilizuje bardziej niż na mecze z Arką, Łęczną czy Widzewem. Dlatego uważam że mecz ni edo typowania.
Górnik Zabrze - Groclin 2 ✅ 2-3- Groclin gra lepiej na wyjazdach niż u siebie, awansował do finału Pucharu Polski, w Zabrzu najczęściej nie przegrywa.
Wisła Płock - Zagłębie Lubin 1X ⛔ 0-2 - tutaj też na przekór przewidywaniom. Zagłębie może zlekceważyć przeciwnika po wysokim zwycięstwie z Arką, Wisła też zdeterminowana jak Pogoń, nie udało się w Pucharze Polski, teraz została już tylko liga i muszą walczyć o każdy punkt.
ŁKS - Bełchatów 1 - Bełchatów z meczu na mecz coraz słabszy, traci punkty, nie prezentuje już tej formy co jesienią i na początku wiosny. ŁKS u siebie niepokonany, po ostatniej porażce w Grodzisku żądny rehabilitacji za tamten występ. Do tego są to derby, zapewne przyjdzie wielu kibiców i będą wspierać swoją drużynę przez cały mecz.
Arka Gdynia - Cracovia 1 ✅ 4-2 - Arka po ostatnich fatalnych występach powinna wreszcie wygrać.
Lech Poznań - Górnik Łęczna 1 ✅ 1-0 - myślę że najpewniejszy mecz kolejki

Ogólnie nawet nieźle mi wyszło typowanie tej kolejki. Szkoda Pogoni, byłem pewny że wygra, no z Zagłębiem też przesadziłem, poprostu liczyłem że kiedyś Płock się musi przełamać. A poza tym skuteczność bardzo dobra.

sawas 27

sawas

Użytkownik
ja kibicuje Wiśle od wielu lat i powiem wam nie bądźcie tacy pewni, to jest powoli taka masówka z tego typu x2 lub nawet 2, Wisła zawsze jest podwójnie zmobilizowana na mecz z Legia, a że Łęczna strzeliła tutaj bramkę to nic nie znaczy, mecz meczowi nie równy, Wisła od wielu spotkań ma słabe wyniki, i czas powoli zacząć grać, nie bądźcie tacy pewni tego typu, jak dla mnie mecz jest bardzo trudny do przewidzenia, może paść każdy wynik, mnie się podoba analiza sutka, a wynik jaki będzie to poprostu sam nie wiem
Ja ten mecz gram jako czystą dwójkę, bo dawno nie widziałem tak wysokiego kursu w stosunku do ryzyka jakim obdarzony jest typ... Zrozumiałe są głosy, że Wisła zawsze u siebie coś tam gra, ale ja nie wyobrażam sobie, by tak &quot;grający&quot; wicemistrzowie Polski mogli cokolwiek zdziałać w meczu z rozpędzoną Legią.
Nie gram tego za jakąś wielką kasę, bo mam jedną obawę - nazywa się ona Jan Urban... Widzieliśmy co się stało po zmianie trenera w Legii... Pomimo tego, moim zdaniem, Legia pokona Krakowian i zachowa resztki szans na dobrą pozycję w lidze.

D 0

diw

Użytkownik
Arka Gdynia-Cracovia TYP: X2

Arka jest niżej w tabeli anizeli Cracovia.W ostatnich spotkaniach obie drużyny nie sisują sę za dobrze.Są tu głownie remisy (czsami wygrane) i porażki druzyn.Licze jednak na doświadczenie i potencjał cracovi....ponieważ oni walcza o jak najlepsze mniesjce na zakonczenie orange ektraklasy...zaś arka pogrążona w afery korupcyjne musi sie bronić przed spadkiemmm....normalnie obstawiłbym 2.....ale,że grają obie druzyny pod presją to X2 ???? ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Co do meczu Wisła Kraków - Legia Warszawa, według mnie szanse na zwycięstwo są wyrównane. Wielu typerów stawia w tym spotkaniu na remis, który nie urządzi ani jednych ani drugich. Jeśli chodzi o mnie to ja albo odpuszczę sobie typowanie wyniku tego spotkania, albo skuszę się do zagrania jakiegoś zakładu na liczbę bramek, choć przyznam, że gdzieś tam ciągnie mnie do postawienia na będącą na fali Legię, ale czy uda im się wygrać na trudnym terenie w Krakowie? Odpowiedź na to pytanie poznamy po meczu ;)

Korona Kielce – Odra Wodzisław
Typ: 1 ⛔
Kurs: 1,50
Bukmacher: Bwin
Uzasadnienie:
Kielczanie będą w dobrych humorach po wywalczeniu awansu do finału Pucharu Polski, jednakże co warto odnotować o ten awans wcale łatwo nie było. Nafciarze z Płocka postawili w miarę trudne warunki Złocisto-Krwistym i w sumie niewiele brakowało aby doszło do ich wyeliminowania. W sobotnie popołudnie zapewne będzie podobnie. Dobrze grająca w ostatnich spotkaniach Odra, w Kielcach tanio skóry nie sprzeda. Wodzisławianie wiosną naprawdę mogą zaimponować systematycznością zdobywanych punktów i dzięki temu możemy już powoli mówić o ich pewnym utrzymaniu w lidze. Wracając do ekipy Korony to nadal liczą się oni w walce o najwyższy cel – mistrzostwo kraju. Na siedem kolejek przed końcem drużyna prowadzona przez trenera Ryszarda Wieczorka ma ledwie trzy punkty straty do prowadzących Zagłębia Lubin i GKS-u Bełchatów. Co ciekawe w najbliższych tygodniach zagra bezpośrednie mecze z tymi rywalami. Z Zagłębiem w Lubinie, a z GKS-em na własnym stadionie. Mecz z Zagłębiem na pewno będzie niezwykle trudny, dlatego też przydałoby się teraz zdobyć trzy punkty, aby ewentualna porażka z Miedziowymi nie przekreślała szans Korony na mistrzostwo. Tak więc Kielczanie mają o co grać, i zapewne jeśli będzie trzeba staną na głowie, aby wygrać z Odrą. Jak już wcześniej mówiłem piłkarze Odry w rundzie wiosennej nie są chłopcami do bicia i grają naprawdę dobry futbol, jednakże mając na uwadze cele o jakie obie ekipy walczą i mimo wszystko różnicę w klasie poszczególnych zawodników tych drużyn, decyduję się postawić w tym meczu na gospodarzy.

Górnik Zabrze – Dyskobolia Grodzisk
Typ: mniej niż 2,5 bramek
Kurs: 1,60 ⛔
Uzasadnienie:
Walczący o bezpieczne utrzymanie Zabrzanie podejmą w tej kolejce szczęśliwych piłkarzy z Grodziska, którzy w środku tego tygodnia awansowali do finału Pucharu Polski. Każdy mecz Górników jest także szansą zaprezentowania zespołu przyszłym sponsorom, wśród których wymieniana jest m.in firma ubezpieczeniowa Allianz. Mając takiego sponsora klub z Zabrza mógłby się rozwijać i zapewne walczyć o zdecydowanie wyższe cele niż rokroczna walka o utrzymanie. Przechodząc jednak do samego spotkania to gdyby nie wspominany już fakt, że Dyskobolia awansowała do finału Pucharu Polski, który odbędzie się 1 maja w Bełchatowie byłbym skłonny postawić na Grodziszczan, ale mam na to spotkanie nieco inną opcję. Jak wiemy Dyskobolia jest w tym sezonie najczęściej remisującą drużyną i nie sugeruję tutaj tego, że ma paść kolejny remis, ale zwracam uwagę na fakt iż jeśli remis to wynik często jest underowy. Klub z Grodziska jest bardzo dobrze poukładany w liniach defensywnych i traci mało bramek, a patrząc na ich przeciwnika Zabrskiego Górnika nie znajduję tam zawodników, którzy mogą ustrzelić coś w sobotnim spotkaniu. Co prawda jest kilku ciekawych piłkarzy, ale czy uda im się sforsować dobrze zgraną defensywę z małego wielkopolskiego miasteczka? Moim zdaniem jeśli im się to uda, to maksymalnie raz w tym spotkaniu. Dyskobolia także niczym specjalnym w grze do przodu nie dysponuje, tak więc według mnie mecz ten zakończy się wynikiem underowym.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Korona Kielce – Odra Wodzisław
Typ: 1
Kurs: 1,50
Może to będzie sprzeczne z tym co napisałeś ale to jest mecz NOT BET :zoltakartka: Korona ma bardzo napięty terminarz co 3 dni mecz i mogą ten mecz odpuścić , przecież we wtorek jeden z najważniejszych meczy sezonu, który może być przepustką do PUEFA :!:

Jak możecie omijajcie ten mecz bo jak dla mnie nawet X nie będzie zaskoczeniem :?
A na 75% nie będzie handicapu (+1,5) Odra. Prawdopodobnie wygrają to jak najmniejszym nakładem sił.

Aha i na 100% nie zobaczymy Macieja Mielcarza-słaba dyspozycja w meczu z Legią spowodowała że Wieczorek wystawi 2 bramkarza (Cierzniak), który podobno fantastycznie spisuje się na treningach (dopiero teraz Wieczorek daje mu szansę gry :;/: )
Mecz podwyższonego ryzyka, z doświadczenia wiem że kluby jak mają jakieś arcyważne spotkanie w Pucharach (UEFA, LM) to oszczędzają się.... tutaj może być podobnie. Kto ma nerwy ze stali i lubi dramaty niech stawia 1... ale będzie bardzo ciężko :;/:

sutek 79

sutek

Forum VIP
[center:99e0347982] ŁKS Łódź - GKS BOT Bełchatów
Typ:2
Kurs:2,55
Buk:Expekt
[/center:99e0347982]
Analiza:W meczu kończącym 24 kolejkę Ekstraklasy w Łodzi zmierzą się ekipy ŁKS-u i Bełchatowa,można powiedziec że są to Derby Regionu Łódzkiego,oczywiście nie porównujmy ich do Najlepszych Derbów w polsce czyli Derbów Łodzi ;).Oba zespoły w tym sezonie zajmują wysokie miejsca w tabeli,ŁKS plasuje sie na miejscu 6 zaś piłkarze z Bełchatowa są w liderem tabeli.Oba zespoły bedą chiały sie pokazc z bardzo dobrej strony,na trybunach zasiądzie selekcjoner reprezentacji Polski Leo Beenhakker i kilku zagranicznych szperaczy którzy beda obserbowali Arfiovicia,Madeja a przedewszystkim Łukasza Gargułe.Zespół gości gra w tym sezonie jak wszyscy wiemy o majstra zaś ŁKS gra już o pietruszke ale w ŁKS każdy jesli usłyszy słowo pietruszka strasznie sie wscieka i mówi ze nie chce słyszec o pietruszce,trener Chojnacki mówi ze kazdy mecz chcą wygrac bo im wyzsza pozycja w lidze tym wieksze fundusze.W pierwszym meczu w Bełchatowie doszło do dużej niespodzianki ponieważ ŁKS wygrał 2:1.W barwach ŁKS nie zobaczymy dwóch obrońców Tarika Cerica i Tomasza Kłosa,zaś w Bełchatowie obrońcy ostatnio nie spisują sie tak dobrze jak w poprzednich meczach,ŁKS w ostatnim meczu w Grodzisku rozegrał najsłabsze spotkanie(ponoć :mrgreen: ) i przegrał 0:2,Zespoł z Bełchatowa walczy o mistrza i bedzie bardzo zmotywowany zeby ten mecz wygrac,moim zdaniem dadzą rade ponieważ ŁKS nie jest jakąś świetną druzyną wg mnie ligowy średniak zaś bełchatowanie poprostu MUSZĄ wygrac.
Przewidywalne jedenastki:
ŁKS: Wyparło - Przybyszewski, Hajto, Kłos, Marciniak - Madej, Leszczyński, Kizys, Wilk, Opsenica - Arifović. Trener: Marek Chojnacki.
BOT GKS: Lech - Cecot, Pietrasiak, Magdoń, Kowalczyk - Wróbel, Strąk, Garguła, Jarzębowski, Boguski - Ujek. Trener: Orest Lenczyk.

tomi18a 0

tomi18a

Użytkownik
Moje typy:
Wisła K. - Legia [2] ⛔ (1)
Korona - Odra W. [1] ⛔ (2)
Górnik Z. - Dyscobolia [x2] ✅ (2)
Lech - Górnik Ł. [1] ✅ (1)
Pogoń - Widzew [2] ✅ (2)
Wisła P. - Zagłębie [2] ✅ (2)
Arka - Cracovia [1x] ✅ (1)
ŁKS - GKS B. [2] ✅ (2)