Bordeaux - Grenoble
Żyrondyści w dwóch ostatnich kolejkach tracili punkty i teraz na taką stratę nie mogą sobie pozwolić. Linię obronną Grenoble co prawda jest trudno przełamać, ale Bordeaux na własnym stadionie już nie takie rzeczy potrafiło uczynić.
Mój typ: Bordeaux - 1,35 w Expekt
Le Mans - Nice
Nicea wyraźnie osłabła, na dodatek dwóch podstawowych zawodników będzie pauzowało za czerwone kartki z meczu przeciwko Lyonowi.
Le Mans dawno nie wygrało, mimo że ich gra w ostanich meczach wyglądała co raz lepiej. Może tym razem czas na zwycięstwo ? Warto jednak podeprzeć je ewentualnym remisem.
Mój typ: 1x - 1,32 w Expekt
Valenciennes - Nantes
Kanarki zebrały przed tygodniem srogą lekcję gry od PSG, a jak będzie tym razem? Valenciennes punktuje głównie na własnym stadionie i podobnie moim zdaniem będzie i teraz. Liczę na dobrą postawę ofensywnego tercetu gospodarzy Audel-Pujol-Darcheville.
Mój typ: 1x - 1,23 w Expekt
Rennes - Nancy
Po świetnej serii spotkań bez porażki piłkarze z Bretanii opadli nieco z sił, notują gorsze wyniki i zaczynają nieco tracić do czołówki. W tej kolejce ich rywalem jest nieobliczalne Nancy, które potrafi wygrać 3:0 na wyjeździe z Marsylią i przegrać 0:2 u siebie z Auxerre. Jaki padnie wynik w tym meczu ? Ciężko stwierdzić jednak jestem zdania iż zwycięży w tym meczu futbol defensywny i kto nie popełni rażącego błędu ten minimalnie wygra. Mój typ idzie na małą ilość bramek.
Mój typ: under 2,5 - 1,57 w Expekt