>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

24. kolejka Eredivisie / 28. kolejka Jupiler Pro League (20+22-24.02.2013)

Status
Zamknięty.
ajax 2K

ajax

Forum VIP

Zapraszam do dyskusji !

Feyenoord - PSV

Już teraz podaję pierwsze bety, które moim zdaniem mają największe prawdopodobieństwo trafienia. Do Rotterdamu przyjedzie PSV, które jest osłabione dwiema absencjami - Van Bommel i Hutchinson. Są to poważne osłabienia, ponieważ Hutchinson to prawy obrońca, a na tą pozycję Advocaat nie ma konkretnego zmiennika. Na lewej flance w Feyenoordzie zagra Boetius, który jest bardzo szybki i świetny technicznie, to jest największy problem PSV w tym spotkaniu. Brak Marka van Bommela to też kłopot. Jest on liderem drużyny, potrafi wykonać faul techniczny i ma dobre zagrania. Siła defensywna PSV traci bez tych dwóch zawodników - ofensywa na szczęścia bez zarzutów. Mertens w formie, Lens również, Wijnaldum oraz zawsze może wejść Matavz.
Po drugiej stronie Feyenoord, który dał d. na maksa w ostatniej kolejce. Najpierw przegrywał z PEC 0-2 by wyrównać przed przerwą na 2-2 a pod koniec drugiej połowy i tak oddać mecz na 2-3. Feyenoord ponownie zainkasował bramkę po stałym fragmencie gry (dwie chyba nawet). Koeman zły, zawodnicy źli, ale tak to jest jak nie potrafią kryć i robią tego co umawiają przed spotkaniem (kto kogo kryje). PSV jest groźne przy stałych fragmentach gry, ponieważ świetnie potrafi uderzyć/dośrodkować Mertens, dobrze głową gra Wijnaldum, Strootman jest wysoki i dobrze gra głową - mają kim postraszyć.
W ostatnich spotkaniach jedni i drudzy inkasują bramki i tak będzie w ten weekend. Dwie dziurawe obrony, dwie silne ofensywy. To nie będą szachy, gramy tutaj over, bo okazji strzeleckich będzie trochę zapewne. BTS również piękna opcja, szkoda że tak niski kurs, ale i tak warto.
Over 2,5 bramek @ 1.55 ✅
Over 3,5 bramek @ 2.40 ⛔
BTS @ 1.48
✅
Czekam z niecierpliwością na linię kornerów jaką wystawi Unibet, Feyenoord oddaje zawsze dużo kornerów. A i sami mają szybkich skrzydłowych, którzy potrafią nastukać ich dużo. Jeżeli będzie linia celnych strzałów (nie spodziewam się, ale może przed samym spotkaniem) to również warto jej się przyjrzeć. Będzie to ofensywne spotkanie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
U 35

uszol71

Użytkownik
popieram typ na bramki w meczu Feyenord-psv, takie mecze zapowiadają się bardzo ciekawie, jest to klasyk ligi holenderskiej czeka nas bardzo ciekawe widowisko, liczę również na brameczki z obydwóch stron i wysoką ilość tych bramek, najpewniejszy bet bts po małym ale zadowalającym kursie 1,47 w forunie oraz overy. Feyenord u siebie meczu jeszcze do tej pory nieprzegrał i zdobywa wiele bramek, psv jeżeli chcę wywalczyć mistrza w tym roku to musi takie mecze wygrywać, niebędize to łatwe więć najprośćiej zagrać na bramki. polecam ja spróbuje tym razem w stronę gośći heerenven- twente, twente jeżeli marzy jesczze o mistrzowstwie to musi przestać gubić punkty i zacząć wygrywać seriami tak jak na potentata nastało, stawiam na przełamanie gości, kurs odpowiedni do ryzyka, ja próbuję kurs 2 w fortunie, pozatym twente przegrało spotkanie na wyjeżdzie tylko 2 razy spośród 12 a miało to miejsce w amsterdamie oraz eidkoven z takimi średniakami jak heerenven uważam że sobie poradzą, dla mniej odważnych twente dnb kurs 1,49

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Heerenveen - Twente
Nie twierdzę, że Twente tego nie wygra, może wygrać, ale ja tam na Twente w kryzysie nie postawię ani centa. Białe chusteczki, gwizdy na trybunach, piłkarze się spotykają by (bez sztabu) uzgadniać co dalej i ani jednego spotkania wygranego w roku 2013. Twente mogło w ostatniej kolejce przegrać 1-2 z Willem II, ale w 92 minucie goście zmarnowali setkę...
Dlatego tutaj gram moim zdaniem coś ciekawszego, czyli BTS + over 2,5. W Heerenveen nie zagrają Zomer i Van den Bergh (pauzują za kartki), więc defensywa Heerenveen osłabiona. Są jednak zawodnicy, którzy potrafią strzelać bramki: Finnbogasson, Djuricic czy choćby Van LA Parra.
Twente gra w tym sezonie bardzo defensywnie, przede wszystkim w meczach wyjazdowych. Kibice domagają się jednak ofensywnej gry, McClaren ma nóż pod gardłem, jest już prawie na wykopaniu... nie wierzę, że w tym spotkaniu skupi się na obronie, musi pokazać ofensywniejsze Twente. Co za tym idzie, więcej miejsca dla Heerenveen. Myślę, że i jedna i druga drużyna jest w stanie strzelić bramkę, a spodziewam się wyniki w okolicach 2-1 / 1-2... Najciekawszą opcją jest tutaj moim zdaniem BTS, ale over 2,5 również spróbuję.
2.00 na Twente to oczywiście wysoki kurs, ale czy warto grać na drużynę która jest w kryzysie i przyszłości trenera nikt nie zna? A gra na przełamanie to takie trochę strzelanie, tydzień temu u siebie z Willem II nie potrafili przełamać, więc czemu nagle szukać ich przełamania w tym spotkaniu?

Heerenveen - Twente BTS @ 1.53 ✅
Over 2,5 bramek @ 1.65 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +23
U 35

uszol71

Użytkownik
to że zagrają ofensywnie to tym bradziej jest argument za moim typem bo uważam że w twente potrafi grać w piłkę i strzelać bramki do tego mówisz o brakach w defensywie w herenven, więc typ na handi wygląda również apetycznie 3,45 w fortunie, kolejny ich mecz zagrają u siebie arcyważne spotkanie z ajaksem amsterdam uważam że będą chcieli poprawić sobie nastroje i odpowiednio się zmobilizują na te spotkanie z heerenven. dla mnie 0:2, 0:3 dla przyjezdnych, powodzenia

qish 80

qish

Użytkownik
Spotkanie: Heracles - Vitesse
Typ: BTS
Kurs: 1.45
Buk: Bwin ✅
W sobotę o godzinie 18.45 spotkają się drużyny Heraclesu z Vitesse. Zacznijmy od drużyny przyjezdnej. Na ostatnie 5 spotkań bilans 2-1-2 i 8:10 (Brak ich bramki wyłącznie w meczu z Ajaxem). Na wyjeździe ostatnie 3 spotkania 1-0-2, ale z bilansem 9-6. Zaś gospodarze na ostanie 5 meczy 1-2-2 i bramki 11-13 bramka w każdym meczu. U siebie ostatnie spotkania 2-2-1 i gole 12-9. Trudno tutaj spodziewać się undera, mecz powinien obfitować w bramki. Dla odważnych over 4.5 @ 4.40 :grin:
✅ ;]

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Na pierwszy rzut oka najlepiej prezentował się typ Charleroi - Waregem 2 @ 2.10 Bet365, gdyż gospodarze od kilku tygodni są pod formą, podczas gdy Zulte-Waregem konsekwentnie gromadzi punkty, grając przy tym poukładany, zespołowy i miły dla oka futbol. Sęk w tym, że goście wystąpią dzisiaj bez Leye i Malandy - dwóch kluczowych graczy Zulte-Waregem dlatego też zwycięstwo przyjezdnych stanęło pod małym znakiem zapytania.
Z powyższych względów zdecydowałem się na:
Beerschot - Lierse 1 @ 2.25 Sportingbet
Będzie to pojedynek za sześć punktów, zaś ewentualny zwycięzca w znacznym stopniu przybliży się do upragnionego utrzymania. Gospdoarze w ostatnich spotkaniach spisują się nieco lepiej niż wskazują na to wyniki. Najlepszym tego potwierdzeniem był remis na trudnym terenie Leuven, choć przy większej dozie szczęścia tamto starcie mogło zakończyć się wygraną G.B.A., które w końcówce nie wykorzystało dwóch dogodnych okazji. Z kolei Lierse niedość, że ostatnio grają słabo to przede wszystkim mają olbrzymie problemy z kreowaniem sytuacji bramkowych. Tak na dobrą sprawę jedyne zagrożenie z ich strony pochodzi po stałych fragmentach gry, chociaż niektóre wykonywane są w taki sposób, jakby gracze w żołto-czarnych barwach po raz pierwszy razem przebywali na boisku. Dlatego też stawiam na zwycięstwo gospodarzy, którzy dowodzeni przez Hernana Losadę, dzięki bramkom Marvina Ogunjimi po dzisiejszym meczu powinni nieco przybliżyć się do upragnionego utrzymania.

empe92 438

empe92

Użytkownik
Pierwszy mecz kolejki to starcie Gandawy z Cercle Brugge. Wydaje się, że faworyt jest tylko jeden i są nimi gospodarze. Gent z meczu na mecz prezentuje się coraz lepiej. Obecnie są na 1. miejscu w tabeli, a tydzień temu udało się im pokonać na wyjeździe Mons 2:0, które notowało serię 3 wygranych z rzędu. Gandawa 3 ostatnie mecz to 2 wygrane i do tego wyjazdowa przegrana z lepszym Kortrijk 0:1. Cercle natomiast fatalnie – ostatnie miejsce w tabeli, w tym roku ani jednego punktu, porażka goni porażkę. Tydzień temu ograł ich Standard, co prawda Cercle miało kilka okazji w końcówce meczu, ale wydaje mi się, że to bardzo wina słabej obrony Standardu niż moc ofensywna Cercle.Po stracie Gudjohnsena atak gości wygląda bardzo słabo. W środę grali na wyjeździe mecz z Charleroi, też przegrany 1:2, a potencjał Charleroi i Gandawy jest bardzo podobny. Jak dla mnie, inny wynik niż wygrana gospodarzy to będzie spora niespodzianka.

Gandawa – Cercle
Gandawa @ 1.57 Bet365
✅ 2:0

Emocjonująco będzie zapewne podczas meczu Kortrijk i Mons. Moim zdaniem kilka bramek w tym meczu może wpaść. Kortrijk ostatnimi czasy u siebie jest bardzo mocne. Ta ekipa ma dość duży potencjał, który nie zawsze są w stanie wykorzystać, ale kilka poprzednich gier to bardzo dobre wyniki. W tym roku tylko 2 przegrane – obie wyjazdowe, z ekipami z czołówki tabeli, i obie po 0:2 – ze Standardem i Genk. U siebie potrafią zdominować rywala, i tworzą sporo sytuacji strzeleckich. Rywalem Mons, w całkiem niezłej formie. Pomimo ubiegłotygodniowej porażki 0:2 z Gent, drużyna zagrała bardzo dobrze, fajnie wyglądała gra do przodu, natomiast fatalna była skuteczność. Obrona jak zwykle kilka błędów popełniła, i skończyło się na 0:2. Zarówno Kortijk, jak i Mons w formie, obie drużyny lubią grę do przodu, czyli kilka bramek powinno wpaść.

Kortijk – Mons
Over 2.5 @ 2.08 Bet365
⛔ 0:1

Warto również zagrać na Zulte w wyjazdowym meczu z Charleroi. Goście w imponującej formie. Tydzień temu tylko 2:0 z Waasland, bo okazji było naprawdę mnóstwo, Zulte aż 4 razy trafiało w poprzeczkę lub słupek, totalnie zdominowali rywala. Jedyne co może martwić to nieobecność Malandy i Leye, który zdobywa dużo bramek dla swojej drużyny, ale Zulte to nie jest drużyna oparta tylko i wyłącznie na 1 graczu, z pewnościa inni wezmą na siebie ciężar gry i ta strata nie będzie tak bardzo widoczna. Charleroi po zmanie trenera. Pod wodzą Peruzovicia rozegrali dwa mecze, najpierw 0:2 z Anderlechtem w Brukseli, najniższy wymiar kary, i na tygodniu wygrana 2:1 z bardzo słabym Cercle. Z Anderlechtem wyprowadzili kilka groźnych kontr, mogli nawet zdobyć bramkę, więc wydaje mi się, że są też w stanie coś zdobyć u siebie. Z drugiej strony Zulte po zdobyciu prowadzenia lubli cofnąć się do obrony i zaskoczyć rywala z kontry, więc over w tym meczu to też nie jest złe rozwiąznie.

Charleroi – Zulte
Zulte @ 2.00 Sportingbet
Over 2.5 @ 2.05 Bet365 Zwrot - mecz przełożony

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Heracles - Vitesse
Heracles na swoim boisku sporo strzela ale sporo też i traci. Ja osobiście nie jestem w stanie wskazać kto tu jest faworytem, gdyby mnie ktoś do tego zmusił to chyba wskazałbym na Vitesse. W sytuacji gdy gracze z Arnhem ostatni raz wygrali w listopadzie zadowolę się inną opcją
BTS kurs 1,50 Totomix wynik 2:5

to samą opcję wybieram w meczu Heerenveen - Twente
BTS kurs 1,50 Totomix wynik 2:1

Groningen - Zwolle
Taktyka Zwolle na mecze wyjazdowe jest jedna i ta sama od dłuższego czasu.
Cała jedenastka na swojej połowie i liczymy na szybkie kontry. Zwolle w tym dzisiejszym spotkaniu powinni zagrać dokładnie tak samo jak Groningen na wyjeździe z Alkmaarem około 2 tygodni temu. Różnica raptem 3 pkt w tabeli a także fakt że Groningen w bardzo szczęśliwych okolicznościach wygrali pierwszy mecz tych drużyn w tym sezonie po golu w samej końcówce, sprawia że zaufam dziś gościom...
Zwolle DNB kurs 2,45 Totomix wynik 1:0

Otrzymane punkty reputacji: +5
maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Feynoord - PSV 1X 1,7 ✅

Feynoord DNB 2,2 ✅

Feynoord WIN 3,1 ✅

Bet365

Dla mnie kursy na gospodarzy trochę przesadzone. Feynoord w lidze nie przegrał u siebie od 11 listopada roku 2011 i choć to oczywiście nijak ma się do dzisiejszego spotkania, to jasno pokazuje, że era ogrywania portowców po 10-0 już minęła dawno. Obecnie Feynoord ma jedynie 6 pkt straty do prowadzącego PSV i kursy powinny tutaj co najwyżej być ustawione równo. Do tego PSV przyjeżdża trochę osłabione:
,,Feyenoord zagra w niedzielę w niemalże najsilniejszym składzie. Tego samego nie można powiedzieć o PSV. Kontuzje leczą Luciano Narsingh, Erik Pieters, Ola Toivonen, a za kartki muszą pauzować Mark van Bommel i Atiba Hutchinson. Absencje mogą okazać się kluczowe.&quot;

ajax 2K

ajax

Forum VIP
,,Feyenoord zagra w niedzielę w niemalże najsilniejszym składzie. Tego samego nie można powiedzieć o PSV. Kontuzje leczą Luciano Narsingh, Erik Pieters, Ola Toivonen, a za kartki muszą pauzować Mark van Bommel i Atiba Hutchinson. Absencje mogą okazać się kluczowe.&quot;
Było by ciekawie jakby Feye to wygrał, nie sądzę, ale kto wie... Rozumiem bety na Portowców, lecz jako argumentację cytat z Eredivisie.pl? Tam się wciska ludziom ciemnotę, więc słaby argument.
Narsigh, Pieters, Toivonen nie grają już bardzo długo (Pieters zagrał jedno bohaterskie spotkanie po 7 miesiącach przerwy w którym dostał czerwo i nabawił się kontuzji dłoni), tak więc ta trójka nie stanowi siły PSV. Zawieszeni Van Bommel i Hutchinson jak najbardziej, ale różnica między 2 a 5 zawodnikami jest dość spora jak na moje oko ;)
Chciałem tutaj jeszcze postawić over 0,5 do przerwy, ale @ 1.25 to śmiech na sali, a overu 1,5 już aż tak pewny nie jest, choć kurs zachęca @ 2.30...

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Witam
Co do strony eredivisie.pl to zgodzę się z tym co napisał Ajax. Niesprawdzone lub szczątkowe informacje czasami mijające się z prawdą są standardem od pewnego czasu na tej stronie...
Feyenoord - PSV
Narsingh i Toivonen to są zawodnicy kontuzjowani od długiego czasu, więc PSV już dawno musiało się pogodzić z ich tymczasową stratą. Przyznam Ci się Ajax że ja na Van Bommela nie mogę patrzeć. Facet przyjechał sobie &quot; na stare lata &quot; na zakończenia kariery do swej ojczyzny i gwiazdorzy. To co rzuca mi się w niektórych meczach w jego grze to brak zaangażowania, brak inicjatywy. Dla mnie jest to zawodnik wypalony i mający już lata swej świetności dawno za sobą. Mnie osobiście jego brak w dzisiejszym spotkaniu raczej cieszy... Brak Hutchinsona jest rzeczywiście stratą dla gości. Obie ekipy mają czym postraszyć. Feyenoord w meczach na szczycie u siebie często gra bardzo otwartą atrakcyjną piłkę co sprawia że te spotkania są świetnym widowiskiem, długo jeszcze później opisywanym przez media. Mam nadzieję że będzie tak i tym razem...
Oto moje propozycje:
over 2,5 kurs 1,55 wynik 2:1
over 3,5 kurs 2,30
PSV DNB kurs 1,50 kursy Totomix

Ajax - Haga
Mimo mej wielkiej sympatii dla Hagi w tym sezonie jakoś nie widzę ich w tym spotkaniu. Walczą zaciekle na boisku jednak z drużynami z pierwszej czwórki w tym sezonie regularnie dostają w tyłek. Ich największym osiągnięciem w tym sezonie jeżeli chodzi o wspomnianą pierwszą czwórkę jest remis z Vitesse w pierwszej kolejce. Z Twente przegrali 2:0 z PSV 7:0 z Feyenoordem 3:2. Ajax odpadł z Ligii Europejskiej ( co chyba najlepiej pokazuje stan holenderskiej piłki w tym sezonie ) i może się już skupić na lidze i krajowym pucharze. Męczarni Ajaxu takich jak e meczu z Rodą tu nie przewiduje...
Ajax - 1 kurs 1,55 Totomix wynik 1:1
Jeżeli analiza się przydała kliknij &quot; dzięki &quot;

maximus88 1K

maximus88

Użytkownik
Witam

Co do strony eredivisie.pl to zgodzę się z tym co napisał Ajax. Niesprawdzone lub szczątkowe informacje czasami mijające się z prawdą są standardem od pewnego czasu na tej stronie...

Było by ciekawie jakby Feye to wygrał, nie sądzę, ale kto wie... Rozumiem bety na Portowców, lecz jako argumentację cytat z Eredivisie.pl? Tam się wciska ludziom ciemnotę, więc słaby argument.

Moim argumentem nie są ,,osłabienia&quot; PSV, tylko zawyżony (moim zdaniem) kurs na gospodarzy. Przytoczony fragment z eredivisie.pl nie zawiera żadnych błędnych informacji więc tutaj też nie wiem czego się czepiać ;) O ogólnej merytoryce tego serwisu się nie wypowiadam gdyż korzystam raczej sporadycznie. Kwestię analizy przydatności kontuzjowanych zawodników pozostawiam już użytkownikom, przynajmniej ja takie rzeczy ogarniam raczej samodzielnie.

Powodzenia!

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Anderlecht vs. Zulte o2.5, 1.60 Unibet 2/10 ⛔ 0:1 wtopa :|
- Gospodarze jedynie bez Nuytincka. W kadrze znalazł się przez to Wasyl.
- Goście bez podstawowego defensora Malandy-Adje i napadziora Leye, to mankament, ale i tak to powinien być bardzo jednostronny mecz.
- Mbokani i spółka udowodnią przed drugim etapem kto zasługuje na tytuł.
- Obie drużyny często overują w spotkaniach między sobą.
- Dobry kurs.
Ponownie krótko. Od marca jednak już będę pisał normalne analizy.
Polecam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom