Union Berlin - Kiel
Kiel
Fortuna @5.10
Wczoraj bardzo fajna propozycja weszła, a więc lecimy za ciosem z kolejnym meczem w roli gości drużyna będąca w strefie spadkowej, tym razem przeniesiemy się do niemieckiej bundesligi.
Już o 15:30 na boisko wyjdą piłkarze Unionu Berlin, który również rozgrywa fatalny sezon, znajdują się na 14 pozycji będąc drugą najgorszą bramkostrzelną drużyną w lidze. W meczach na swoim obiekcie grają bez rewelacji, w 11 takich spotkaniach zaledwie bilans 10-12 i 15 zdobytych punktów.
Przeciwnikiem drużyny gospodarzy będą już wspomniani aktualni spadkowicze, Kiel zajmuje ostatnią pozycję w tabeli ze stratą aż 8 punktów, lecz mają 1 mecz mniej, a więc po dzisiejszym ewentualnym spotkaniu będą tracić 5 punktów do bezpieczniej pozycji i już teraz mogę przyznać, że Kiel imponuje mi na tyle, by mocno wierzyć w to, że w lidze się utrzymają.
Mimo, że aktualnie obie drużyny są w przysłowiowej du... to doszukuje się cały czas mniejszych aspektów, widzę, że Union w 5 z ostatnich 10 spotkaniach nie był nawet w stanie strzelić jednego gola, 4x udało im się strzelić tego jednego jedynego gola i zaledwie raz przekroczyli bariere co najmniej dwóch strzelonych goli.
Z drugiej zaś strony Kiel - drużyna z najgorszą defensywą w lidze, stracili aż 59 goli w 23 spotkaniach ale w ofensywie wyglądają o wiele lepiej niż Union Berlin - zamykając tabelę bundesligi mają tyle samo strzelonych goli co piąty Freiburg. Z każdym przeciwnikiem walczą do końca, ciekawymi przykładami moga być mecze; z BVB, który wygrali 4-2 u Siebie, gdzie zdołali dobić mocnego przeciwnika grając w osłabieniu. Remis na wyjeździe z mocnym Wolfsburgiem, aż trzy gole wladowane Bayernowi na ich stadionie, gol z Eintrachtem, przegrana 2-3 z też silnym Freiburgiem.
Kursy wystawione na to spotkanie są dla mnie absurdalne. Kusi Kiel i ponad 1.5 goli ale pod
konkurs w zupełności wystarczy mi, że goście dzisiaj wygrają. Tak jak to zrobili zresztą w ostatnim bezpośrednim, mimo że był to towarzyski, to warty również do odnotowania

Szkoda, że Skrzybski rozpoczyna na ławie.