Mały rzut oka na weekend w Bundeslidze...
Zacznijmy od dzisiejszego meczu na
Ventils Arena w Schalke, gdzie tamtejsza drużyna podejmie, walczący o utrzymanie Duisburg. Schalke po przegranej z Bayernem 2 kolejki temu spadło już na 5 pozycję w tabeli ze stratą 5 punktów do drugiego Werderu. Trener gospodarzy zdaje sobie sprawę, że żeby grać przynajmniej w kwalfikacjach
Champions League trzeba wygyrwać z takimi drużynami i tym bardziej mobilizuje swoich graczy i ostrzegra przed jakimkolwiek lekceważeniem. Dzis trener gospodarzy nie może skorzystać tylko z Ze Roberto, który ma drobny uraz. Gorzej natomiast przedstawia się sytuacja w Duisburgu, gdzie
Schalke powinno wygrać, ale po kursie 1.30 na pewno nie skuszę się na tą propozycję. Schalke strzeli na początku bramkę i potem będzie im łatwiej. W jesieni w Duisburgu było 2-0 to czemu tym razem miałaby nie pasc jedna bramka więcej tym bardziej, że wszystko na to wskazuje ????
Typy:
Over2.5
Schalke: -1,25 AH (Wygrywasz jeśli Schalke wygra 2 bramkami lub wyżej. Przegrywasz jeśli będzie remis lub jeśli Dusiburg wygra. Połowa twojej stawki jest zwracana jeśli Schalke wygra)
Czas na sobotnie mecze!
Hansa - Herta
Jesienią ku zaskoczeniu w stolicy Niemiec wygrała Hansa aż 3-1. Na przestrzeni seznów widać, że Hansa pomimo miejsc zajmujących w tabeli nie leży Hercie. Sytuacja Hansy się zdecydowanie poprawiła i w tym momencie ma 5 punktów przewagi nad strefą spadkową.
Nie wierzę, aby Herta była jeszcze w stanie osiągnąć miejsce premiowane pucharem uefa. W skrócie Rostock w swoim optymalnym składzie na pewno nie będzie chciał przegrać tego meczu, Herta to na prawdę przedziwna drużyna i trudno wytypować mecze z jej udziałem, zagrają jutro w pełnym składzie i chyba nic już nie mają do stracenia. Hansa będzie mogła wykorzystać jedną kontrę i będzie "pozamiatane". Hansa nie powinna jutro przegrać.
Typy:
Hansa -0,25 AH (Wygrywasz jeśli Hansa wygra. Przegrywasz jeśli Herta wygra. Połowa twojej stawki jest zwracana jeśli będzie remis)
Było o rodzynkach teraz hit kolejki.
Hamburger - Borussia
Hamburger ma chyba sposób na dziurawą defensywę Borussi, o czym mogą swiadczyc wyniki dwóch ostatnich pojedynków zakończonych zwycięstwami SV w stosunku 3-0. W jutrzejszym meczu w dalszym ciągu dla Borussi nie zagrają: Weidenfeler, Kringe, Degen, Blaszczykowski i Klimovic. Do skłądu powrócą zas Dede i Kovac. Hamburger zagra osłabiony brakiem Mohameta Zidana i Benjamina. Borussia ma niezwykły potencjał, oglądałem ostanie mecze z Hertą czy Werderem, w których zdecydowanie przeważali, ale nie udało się ugrać 3 punktów. W jutrzejszym meczu wszystko zależeć będzie od defensywy Borussi. Hamburger zmęczony srodowym meczem pucharu uefa (3-2 z Bayerem Leverkusen) może nie grać tak jak nas przyzwyczaił. Przewiduję under, to główny typ ode mnie na ten mecz.
Typy:
Under 2.5
1 połowa - remis
Przejdźmy do kolejnego ciekawego meczu sobotniego popołudnia!
Bochum - Stuttgart
Piłkarze VFB prezentują się niezwykle efektownie na starcie rundy wiosennej. Mimo dwóch pierwszych porażek z Schalke i Hertą i kolejne 4 mecze wygrali, a nie były to na pewno łatwe mecze. Widać, że cos drgnęło w tej drużynie i prezentuje już optymalną formę z poprzednich sezonów. Obie drużyny zagrają raczej w optymalnych składach. Bardziej zmobilizowani do tego meczu podejdą na pewno piłkarze Stuttgartu i to im daje zdecydowanie większe szanse na zwycięstwo. W poprzednim sezonie padł wynik 3-2 dla jutrzejszych gosci i taki wynik by mnie zadowolił.
Typy:
Over 2.5
Stuttgart win
Karslhruher - Eintracht Frankurt
Tu nastawiam się typowo na liczbę bramek. Obie drużyny lubią sobie postrzelać i tracic bramki. W tym meczu lepiej dla mnie wygląda drużyna Karslhureru, ale nie zdecyduję sie zagrać ani grosza przeciwko drużynie Eintrachtu, której Mark Fenien - niezwykle utalentowany zawodnik jest chyba największym objawieniem rundy wiosennej. Obie drużyny mają predyspozyjce do strzzelania goli. Podsumowująć jutro na Wildparkstadion zmierzą się dwie drużyny prezentując podobry sty,l lubiące grę ofensywną.
Typ:
over 2.5
COttbus - Bayern - 2
Hannover - Bielefeld no bet
Podsumowująć to wszystko liczę, że nadchodząca kolejka będzie obiftowała w wiele bramek i mam nadzieję, że komus uda się zarobić na tej kolejce spore kokosy ????
Sorry, że tak długo i pozdrawiam.