>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

23 kolejka T-Mobile Ekstraklasy (06.03 - 09.03.2015)

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP

Totolotek​
Ekstraklasa rozpędziła się już na dobre i już w najbliższy piątek rozpoczynamy 23 kolejkę T-Mobile Ekstraklasy. Na dzień dobry daleki wyjazd czeka Pogoń Szczecin, która uda się do Chorzowa na mecz z miejscowym Ruchem. Dla gospodarzy sytuacja w tabeli robi się coraz gorsza i tutaj tylko 3 punkty mogą zadowolić Chorzowian. W piątkowy wieczór pierwszy z dwóch hitów 23 kolejki - na Bułgarską przyjeżdża Jagiellonia, która po wyjazdowych zwycięstwach z Legią i Śląskiem w słabym stylu przegrała u siebie Koroną. Mecz ważny dla układu tabeli bowiem obie drużyny dzieli zaledwie punkt straty.
Sobota nie mniej ciekawa a to za sprawą Zawiszy i Bełchatowa, które wybiorą się kolejno na mecze z słabo spisującymi się piłkarzami Wisły i Lechii. U gospodarzy tych pojedynków nie widać &quot;polotu&quot; w poczynaniach ofensywnych, tak więc goście nie są wcale bez szans, tym bardziej, że w 3 pierwszych kolejkach sporo już namieszali.
Na deser mini derby Górnego Śląska i pojedynek Piasta z Górnikiem. Gospodarze potrafią rozegrać świetny mecz z Bełchatowem by potem po słabej grze przegrać z Zawiszą.
W niedziele drugi z hitów na Stadionie Miejskim we Wrocławiu - czwarty Śląsk podejmie lidera z Warszawy. Faworytem goście, ale bracia Paixao zadbają o to, aby punkty pozostały na Dolnym Śląsku.
Przypominamy również, że trwa zabawa z TYPEREM EKSTRAKLASY, do którego można dołączyć w każdym momencie!
ZAPRASZAMY DO ZABAWY!
Zapraszam do dyskusji.​

kokosek1960 1K

kokosek1960

Typer
Wisła Kraków - Zawisza Bydgoszcz

Sobota, 2015-03-07, godz.15:30, Ekstraklasa

Wisła przegrała w ostatniej kolejce aż 1:3 z Bełachtowem , była to już druga wiosenna porażka Białej Gwiazdy. Sprawdziło sie juz w innych sezonach , że drużyna z Krakowa bardzo często słabo gra właśnie wiosną. Zawisza Bydgoszcz z kolei po raz pierwszy w tym roku zdobyl komplet 3 pkt pokonując 2:0 gliwickiego Piasta na wlasnym obiekcie[ostatnia wygrana na wlasnym obiekcie 20.10.2014 Zawisza Bydgoszcz 2 - 1 Bełchatów], ale do trzeciej od końca Cracovii traci aż 11 punktów. Na Reymonta bydgoszczanie zapewnie bedą chcieli zgarnąc jakies punkty wykorzystując to ze Wisła nie prezentuje dobrej formy.Upatruje tu wyniku x2 . oraz under 2.5.

Expekt

x2//2.15 ✅
-.2,5//1.65 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ta runda wiosenna zaczęła się w listopadzie i trwa już od 7 kolejek dla obu drużyn, Zawisza w tym samym okresie odniósł dopiero pierwsze zwycięstwo właśnie ostatnio z Piastem wyjazdowo nikim konkretnym.
Smuda ma specyficzny okres przygotowawczy piłkarze grają z betonem na nogach ale nie róbmy z nich inwalidów których każdy będzie z punktów okradał, z meczu na mecz powinni łapać więcej świeżości.Mecz z Pogonią nie był ciekawy ale zremisowany na własne życzenie, Wisła u siebie jednak ma atut a w kolejnych spotkaniach będzie naprawdę ciężko o punkty z Legią w Warszawie kolejnie Derby mecz w Białymstoku a na granicę strefy mistrzowskiej ze spadkową mają już rzut beretem.
Zawisza jest na ostatnim miejscu i pewnie chce walczyć by się utrzymać ale jak to rozsądnie wykonać?11 pkt by się wydostać ze strefy spadkowej, wiadome każdy punkt jest na wagę złota ale spójrzmy też na to z tej strony że po podziale ligi redukcja punktów działa na ich korzyść to wtedy naprawdę gra się o te 3 pkt, czy więc lepiej już teraz rzucać wszystko na jedną kartę?
Wisła-Zawisza 1

G 22

geograf_pl

Użytkownik
Lech Poznań - Jagiellonia Białystok @ 1 - 1,70 Totolotek
Jaga jasno &quot;zaświeciła&quot; wygrywając w Warszawie i Wrocławiu, ale tak jak się spodziewałem grając w roli faworyta wypadli gorzej. Teraz czas na przystanek Poznań, gdzie moim zdaniem górą będzie Lech.
Bezdyskusyjna wygrana w pucharowym meczu w Pruszkowie zapewne pozytywnie wpłynie na morale zespołu. Co prawda rywal z niższej półki, ale Lech zrobił co powinien - kontrolował przebieg spotkania dorzucając kolejne gole. Jaga to solidna drużyna, ale gospodarze mają sporo atutów aby wypunktować gości.

Lechia Gdańsk - GKS Bełchatów @ 1 - 1,82
Mecz o pierwszą ósemkę? Arek Piech &quot;odpalił&quot; w Bełchatowie i katuje bramkarzy rywali. Z pewnością powinien być pod szczególną opieką Bougaidisa/Janickiego w tym meczu. GKS po zimowej przerwie rozpoczął chimerycznie, ale swoje punkty już zdobył. Lechia ciągle bez oczekiwanego błysku. Teraz są &quot;na musiku&quot;, bo brak wygranej z Bełchatowem znacząco utrudni walkę o planowane top8.
Lechia ma dużo większy potencjał i choć jeszcze nie oczarowała, to w mojej ocenie wypada stabilniej niż chimeryczny GKS.

Otrzymane punkty reputacji: +2
lars19 272

lars19

Użytkownik
Lech - Jagiellonia
over 2,25 @ 1,70 pinnacle
Idę w kierunku bramek. Lech u siebie mocny i w dodatku overowy, ostatnie mecz 2:1 z Ruchem. Lech musi u siebie zdobywać punkty, gdzie jeśli nie na swoim stadionie.
Jaga dwa dobre mecze w tej rundzie, 3:1 z Legią i 1:0 ze Śląskiem. Potrafią na wyjeździe powalczyć i pokusić się o zdobycie bramki. Ostatnio porażka z Koroną w roli faworyta, liczę na ich małą rehabilitację.
Czuję tutaj otwarte spotkanie z wieloma dobrymi sytuacjami. Jaga z ofensywnym Śląskiem na wyjeździe, grała otwarty futbol, każdy kto oglądał ten mecz, zgodzi się, że wynik nie oddaje tego co się działo na boisku. Wiele świetnych sytuacji z obu stron, jednak niewykorzystanych.
Liczę na podtrzymanie z ich strony tej ciekawej gry w ofensywnie.
Lech u siebie potrafi kreować i przede wszystkim zamieniać sytuacje na bramki.

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Lech Poznań - Jagiellonia 1.60 marathonbet
Kursy już nam mocno pospadały ale nie ma się czemu dziwić. Lech jest tutaj dla mnie mocnym faworytem i nawet po te 1.60 opłaca się w to wejść. Co prawda Jagiellonia osiąga świetne wyniki w tym sezonie, niemniej jednak te ich wyniki są dla mnie lepsze niż sama gra podopiecznych trenera Probierza. Przede wszystkim świetną robotę robią na wyjazdach, gdzie już na wiosnę pokonali Legię i Śląsk. Wyniki te na pewno robią wrażenie, ale z drugiej strony nie przeceniałbym ich tak bardzo, zwłaszcza mam tutaj na mysli mecz z Legią, która w mocno rezerwowym składzie pokazała tragiczną organizację w grze i druga połowa wyglądała naprawdę komicznie. Warszwiacy zostawili rywalom mnóstwo miejsca a ci po prostu potrafili to wykorzystać, a powinni wygrać jeszcze wyżej. W ostatniej kolejce, kiedy to Jaga zmuszona była poprowadzić grę u siebie z Koroną tak dobrze już nie było. Teraz zawitają do Poznania, który kadrowo na pewno jest zespołem mocniejszym. Sadajev, Lovrencsics, Hamalainen, Pawłowski to naprawdę niezła paczka jak na polską ligę i jak dla mnie Lech w końcu musi odpalić. Te wyniki do tej pory są jednak nieco rozczarowujące, masa remisów, jednak odkąd drużynę przejął Skorża widać moim zdaniem postęp. U siebie zwłaszcza wygląda to całkiem nieźle i jutro jak dla mnie skończy się to kolejnymi trzema punktami Kolejorza.

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Lech Poznań - Jagiellonia Białystok
Rozumiem że Lech jest faworytem tego spotkania, lepsza kadra, swój teren, no ale żeby aż tak ich dziś faworyzować? Ludzie przecież jest to spotkanie drugiej z trzecią drużyną ligi, ligi polskiej - ekstraklasy! W której może wydarzyć się dosłownie wszystko, szczególnie w takim spotkaniu.
Drużyna z Białegostoku dobrze radzi sobie w rundzie wiosennej na 3 spotkania bilans
2 - 0 - 1 - wygrane z wyżej notowanymi przeciwnikami - Legią i Śląskiem, tak więc pokazali że potrafią wygrywać z dobrymi przeciwnikami na ich terenie.
Jagiellonia to drużyna która doskonale radzi sobie w spotkaniach wyjazdowych (najlepiej w lidze) ich bilans to 6 - 3 - 2.
Nie można za bardzo faworyzować Poznaniaków w tym spotkaniu, myślę że warto poszukać czegoś w stronę gości.
Moje propozycję:
Jagiellonia (+1.5) @ 1.50
Do przerwy - X2 @ 1.72
BTS @ 2.10
kursy bet365

fideliso 52

fideliso

Użytkownik
Jeśli można to trzeba grać. Są wszelkie przesłanki by sądzić iż Trałka będzie się czyścić przed meczem z Legią. Ma jedną kartkę od zawieszenia a w meczu z Zawiszą Lech sobie bez niego jakoś poradzi. Generalnie nie szedłbym dziś w Lecha. Myślenie o ostatnim meczu Jagi jest mocno błędne. Widać jak na dłoni, że Białostocczanom leży gra z kontry pod presją natomiast są jeszcze zbyt słabą drużyną aby przez 90 minut kreować grę i zabezpieczyć tyły. Najlepszym rozwiązaniem na ten mecz wydaję mi się BTS po zacnym kursie

weszlosuper 28

weszlosuper

Użytkownik
Ruch Chorzów-Pogoń Szczecin
Typ: Ruch Chorzów DNB
Kurs: 1.80 Bet365
3/10

Znowu kolejka ligowa rozpoczyna się w Chorzowie. Tym razem miejscowy Ruch Chorzów podejmie szczecińską Pogoń. Po ostatniej kolejce miny są nie wyraźne w obydwu klubach. Ruch Chorzów po dość bezbarwnym meczu tylko zremisował (1:1) z Lechią Gdańsk, a Pogoń Szczecin ku zdziwieniu własnych kibiców przegrała (0:1) ze słabo grającym Górnikiem Łęczna. Dla Ruchu Chorzów każde spotkanie ligowe to będzie walka o wyrwanie się ze strefy spadkowej. Po ostatniej kolejce ligowej popularni &quot;Niebiescy&quot; pogłębili swoja stratę do bezpiecznego 14 miejsca w tabeli ekstraklasy, które aktualnie zajmuje Cracovia. Strata czterech punktów to żadna tragedia dla podopiecznych trenera Waldemara Fornalika. Zwłaszcza, że zespół w tym roku prezentuje się naprawdę dobrze. W trzech ligowych kolejkach Ruch Chorzów zdobył cztery punkty. Wszystkie na własnym boisku przy ulicy Cichej. Tutaj wszystkim drużynom gra się wyjątkowo ciężko i to od lat. W tym roku przekonał się o tym lokalny przeciwnik Piast Gliwice, który musiał uznać wyższość Ruchu (2:0). Również faworyzowana Lechia Gdańsk pogubiła punkty i tylko zremisowała (1:1). W jednym przegranym meczu (1:2) z Lechem Poznań, Ruch Chorzów także zaprezentował się bardzo dobrze. Podopieczni trenera Waldemara Fornalika przespali pierwszą połowę (0:2), ale w drugiej byli bardzo aktywni i przy odrobinie szczęścia mogli nawet zremisować. Mimo przegranej pozostawili po sobie bardzo dobre wrażenie. Jeśli chodzi o sytuację kadrową Ruchu Chorzów to za nadmiar żółtych kartek nie będzie mógł zagrać Rafał Grodzicki, który był podporą defensywny popularnych &quot;Niebieskich&quot; w ostatnich spotkaniach. Jednak warto przypomnieć, że słaba gra Grodzickiego w Poznaniu, zwłaszcza w pierwszej połowie była przyczyną straty dwóch bramek. Stąd brak Grodzickiego nie jest zbyt dużym dramatem dla Ruchu Chorzów. Za to bardzo dobrą wiadomością dla trenera Waldemara Fornalika będzie powrót po absencji kartkowej najlepszego strzelca popularnych &quot;Niebieskich&quot; - Grzegorza Kuświka. Kuświk w tym sezonie w zespole, który zajmuje obecnie 15 miejsce w tabeli był w stanie strzelić, aż 9 bramek ! To pokazuje jak dużą wartością dodaną jest dla popularnych &quot;Niebieskich&quot; ten napastnik. Warto podkreślić, że w meczu z Lechią Gdańsk bardzo dobrze zaprezentował się Eduards Visnakovs. Już podczas obozu przygotowawczego wielu ekspertów zastanawiało się czy trener Fornalik zdecyduje się na grę dwójką napastników. Na razie nasz były selekcjoner stawia tylko na jednego napastnika i wymiennie jest to Kuświk albo Visnakovs.
Pogoń Szczecin po blamażu z Górnikiem Łęczna przyjeżdża do Chorzowa. Czas na regenerację po druzgocącej porażce jest nie wiele. Mecz z Górnikiem Łęczna odbywał się w poniedziałkowy wieczór, a już w piątek podopiecznym Jana Kociana przyjdzie rywalizować w Chorzowie z miejscowym Ruchem. Pogoń Szczecin od startu rozgrywek zawodzi. W trzech spotkaniach naszej ekstraklasy popularni &quot;Portowcy&quot; zdobyli tylko dwa punkty. W spotkaniu z Lechem Poznań i Wisła Kraków udało się wywalczyć remisy (1:1). Z kolei w generalnie próbie z Górnikiem Łęczna przyszła klęska i przegrana (0:1). Piłkarze po spotkaniu nie kryli swojego rozgoryczenia ostatecznym wynikiem spotkania. W szatni padły mocne słowa odnośnie formy Pogoni w meczu z Górnikiem Łęczna. Piłkarze bardzo mocno mobilizują się na konfrontację z Ruchem Chorzów. Moim zdaniem piłkarze Pogoni Szczecin nie zdążą się podnieść przed konfrontacją z Ruchem Chorzów. Ruch w każdym meczu prezentuje się bardzo dobrze, czego nie można powiedzieć o grze Pogoni Szczecin. Zwłaszcza w kontekście meczu z Górnikiem Łęczna.
W tej konfrontacji stawiam na Ruch Chorzów przy remisie zwrot stawki,który swoją dyspozycją zachwyca wszystkich od początku nowego roku.

Otrzymane punkty reputacji: +2
unthinkabl3 277

unthinkabl3

Użytkownik
Lech - Jaga X @4.00
Dziś patrzę po Typach Dnia i widzę, że mecz jest mało popularny, nie dziwie się, bo w teorii zwycięzce jest bardzo trudno przewidzieć. Bardzo dziwi mnie fakt tak niskiego kursu na Lecha, jak dla mnie Poznaniacy są lepsi tylko na papierze, ale do rzeczy. Według moich przemyśleń oraz oględzin statystycznych stwierdzam, że na Konwiktorskiej ujrzymy dzisiaj remis. Białostoczanie wygrali tylko raz w Poznaniu w roku 2012, nigdy więcej nie wrócili z tarczą. W tym sezonie ich delegacje wypadają na prawdę dobrze, na wyjazdach zdobyli aż 21 punktów, przegrywając tylko 2 razy i 3 razy remisując, inkasując 3 punkty w 6 spotkaniach. Podopieczni Probierza grają dobry futbol i zdecydowanie objawia się to drugim miejscem w tabeli. Ostatni ligowy mecz przegrali u siebie z Koroną, jednak do to im tylko pędu gdyż wiedzą, że szansę na wyprzedzenie Legii gdzieś jeszcze są. W kadrach nie zajdą wielkie zmiany - &quot;Jedną wielką zagadką jest jak zwykle Sadajew, o którym po raz pierwszy od dawna mówi się i pisze w pozytywnym kontekście – jak o kimś, kto daje jakość, a nie ciągle zawodzi. Probierzowi być może pojawia się chwilowy dylemat: Drągowski czy Baran? – skoro ten pierwszy już zdrowy.&quot; ~ cytat z Weszło.com. Dla mnie remis będzie tutaj wielce prawdopodobny, jednak jestem w stu procentach pewien, że ujrzymy ogromne emocje. Tak więc powodzenia!

thejet 2K

thejet

Użytkownik
06/03/2015 20:30 CET
Lech Poznan - Jagiellonia Bialystok over 2.5
2.00 (Pinnacle) ⛔
5/10

To powinien być bardzo ofensywny mecz. Lech powinien robić przez cały mecz nawałnicę na bramkę przeciwnika, a Jagiellonia jest bardzo groźny z kontry i jest w tym elemencie jedną z najlepszych drużyn w lidze. Myślę, że obie drużyny strzelą golą i będzie to pierwszy piątkowy mecz Ekstraklasy, który w końcu spełni pokładane nadzieje.

kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Lech Poznań - Jagiellonia Białystok

Dzisiaj do Poznania przyjeżdża dobrze dysponowana Jaga.Dobrze zaczęli rundę wiosenną wygrywając na wyjazdach z Legią i Śląskiem,potem wpadka u siebie z Koroną.Goście lubią grać z kontry i całkiem nieźle im to wychodzi,dzisiaj przyjdzie im grać z kolejną drużyną z aspiracjami na mistrzostwo Polski.Lech jak na razie 2 remisy na wyjazdach i wygrana u siebie z z Ruchem.Gospodarze nie są jeszcze w najwyższej formie,jednakże jeśli faktycznie myślą o mistrzostwie,nie mogą tracić punktów w takich meczach,Jaga gra dobrze,ale przez sezonem nikt ich nie typował do tego miejsca w lidze,to młody zespół który będzie walczył,ale czy stać ich na odniesienie 3 zwycięstwa na wyjeździe z rzędu?Nie sądzę.Typuje tutaj remis do przerwy i wygraną Lecha w drugiej połowie.

HT/FT X/1 @ 4.10 marathonbet✅

Otrzymane punkty reputacji: +29
kubson21 1,8K

kubson21

Użytkownik
Lechia Gdansk - GKS Belchatow

Jutro do Gdanska przyjezdza GKS Belchatow,bez Mateusza Maka,Norambueny oraz z niepewnymi wystepu Slusarskim oraz Olszarem.Brak Maka i Slusarskiego to spore oslabienie formacji ofensywnej GKS.Lechia...co mozna napisac o zespole który dokonal ciekawych transferów,ale jednoczesnie za duzo na raz,i za malo jeszcze czasu uplynelo zeby to wszystko funkcjonowalo.Lechia nic do tej pory nie pokazala,wygrali z Wisla 1-0 u siebie,ale wszyscy wiedza w jakiej formie jest Wisla.Do tego remis z Zawisza i Ruchem.Moim zdaniem czeka nas nudny i underowy mecz.

Moje propozycje:

under 2.5 bramki @ 1.7 marathonbet✅
pierwsza polowa= remis @ 2.02 marathonbet ✅

mozna jeszcze sprobowac :

HF/FT X/1 @ 4.65 marathonbet
✅

Wisla Krakow - Zawisza Bydgoszcz

Tutaj nie zamierzam sie rozpisywac.Zawisza rzucila sie do odrabiania strat z poprzedniej rundy.Zagraja przeciwko Wisle ktora jest w kiepskiej formie,dookola klubu duze zamieszanie,w dodatku Wisla ostatni mecz ligowy wygrala u siebie w listopadzie!Wiem ze w naszej lidze potrafia sie dziac rózne cyrki,ale bez przesady.Jutro Wisla nie ma prawa przegrac z druzyna ktora w poprzedniej rundzie nie prezentowala poziomu ekstraklasowego.

Moje propozycje:

Wisla Krakow win @ 1.74⛔

Piast Gliwice vs Gornik Zabrze

Derby Slaska,czyli jak to sie mówi &quot;mecz walki&quot; przed nami,ciezko mi wytypowac kto wygra ten mecz,wydaje mi sie ze Gornik,choc wszystko sie moze zdarzyc w tym meczu,oba zespoly raczej w podobnej formie.W tym meczu kieruje sie w strone rzutow roznych,moim zdaniem dzisiaj bd ich powyzej 10.5,poniewaz sa to zespoly o zblizonej klasie,wg mnie to bd szarpany mecz z co najmniej 11 roznymi.

Moje propozycje :

over 10.5 rzutow roznych @ 1.85 bettson 15 rogow,izi ✅

edit:Wisla to porazka...natomiast derby Slaska zgodnie z planem,15 roznych.
edit2: no i Lechia elegancko dala zarobic :grin:

Otrzymane punkty reputacji: +11
devillo 10,3K

devillo

Użytkownik
Wisła Kraków - Zawisza Bydgoszcz
Wygrana przegrywającego - Wisła Kraków @9.00⛔
Expekt
Typ oznacza to, że Wisła w dzisiejszym spotkaniu odda prowadzenie Zawiszy, a następnie odrobi wynik i wygra spotkanie. Na przykład w 10 minucie goście strzelają bramkę na 0:1, potem Wiślacy odrabiają straty golem na 1:1 i strzelają zwycięską bramkę na 2:1, by w konsekwencji wygrać całe spotkanie. Jeszcze w żadnym meczu w tej rundzie Ekstraklasy nie byłem przekonany do tego typu. Teraz Biała Gwiazda znajduje się w kiepskim położeniu, co więcej mówi się nawet o zwolnieniu z posady menedżera Franciszka Smudy, ale bardziej niż o wyniki chodzi tutaj o słowa wygłaszane w wywiadach. Rzekomo klub kupił piłkarza/y za 5 zł, choć to tylko żart to niektórym bardzo nie przypadł do gustu. Wracając do wyników gospodarzy, to nie wygrali jeszcze żadnego spotkania na wiosnę, ulegli w Gdańsku nie oddając celnego strzału , zremisowali u siebie z Portowcami i wyjechali bez choćby punktu z Bełchatowa. Czas na przełamanie drużyny, która chciałaby nas reprezentować w przyszłym sezonie w Lidze Europejskiej. Do tego daleka droga, póki co Zawisza nie stracił bramki od trzech meczy uzyskując 5 punktów. Tylko Lech Poznań zdobył tych punktów więcej i za to wielkie brawa dla trenera Rumaka. Uszczelnił defensywę i zrobił mały kroczek w stronę utrzymania. O czym warto jeszcze napisać Bydgoszczanie nie stawiają autobusu w swojej bramce licząc na kontry, bronią się bardzo umiejętnie, przy czym potrafią wyprowadzać atak pozycyjny i spokojnie operować piłką. Dzisiaj również zagrają podobnie, stąd przy odrobinie szczęścia mogą wyjść na prowadzenie. Jednak Wisła na 11 spotkań u siebie w tym sezonie tylko dwukrotnie nie trafiała do bramki rywali, tym samym nie wyobrażam sobie by Sandomierski mógł dalej pozostać niepokonany na wiosnę.

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Piast : Górnik Derby i chociaż nie te nr.1 czyli Ruchu z Górnikiem ale zawsze derby .
Zaglądając do statystyk jak ze sobą grają to zazwyczaj jest ostro i sporo żółtek , ja idę dziś w czerwień bo i taka kartka była parę razy pokazana a wisienką na torcie jest arbiter czyli pan Krzysiu Jakubik który w tym sezonie pokazał 5 czerwonych i moja ulubiona statystyka &quot; bilans w/g klubów &quot; pokazuje nam tak :
- mecze z udziałem Piasta sędziowane przez Krzysia ( 14 ) i pokazał w sumie 66 żółtych i 8 czerwonych ( SUPER )
- mecze z udziałem Górnika ( 2 ) i 10 żółtych
... dziś liczę na czerwoną !
** pokazana czerwona kartka 3.20 Betsson

thejet 2K

thejet

Użytkownik
07/03/2015 15:30 CET
Wisla Krakow - Zawisza Bydgoszcz over 2.5
2.20 (Pinnacle)
5/10
Myślę, że czas na przebudzenie Wisły. Po bardzo słabym początku lekko zagrożony swojej posady jest Franciszek Smuda, a dzisiaj do Krakowa przybędzie najsłabsza drużyna ligi Zawisza. W dotychczasowych trzech spotkaniach podopieczni Mariusza Rumaka nie stracili żadnej bramki i nie sądzę, aby ta seria utrzymała się po dzisiejszym spotkaniu.
Słabo na razie wygląda najlepszy dla mnie zawodnik ligi po odejściu Radovica - Semir Stilić. Trzeba jednak oddać, że w Bełchatowie już łapał swój rytm i tera z Zawiszą powinien w końcu się obudzić i zacząć zdobywać gole i asysty. Myślę, że Wisła będzie mocno zmotywowana i będzie cały mecz atakować. Myślę, że będzie 2:1/3:1.

ofensywnie 990

ofensywnie

Użytkownik
Wisła - Zawisza

Mecz trudny do typowania.Wisła rundę wiosenną zaczęła słabiutko,tylko 1 pkt w 3 spotkaniach to mówi samo za siebie.Dzisiaj jest okazja na przełamanie ale jednak granie w stronę Wisły wydaje mi się ryzykowne.Wszystko zależy od tego czy Wisła w końcu odpali i zacznie grać na miarę swoich możliwości.Myślę,że dzisiaj zobaczymy lepiej grających Wiślaków niż w poprzednich spotkaniach bo motywacja na Zawiszę będzie spora aby w końcu coś wygrać ale martwi przed wszystkim gra w defensywie i skuteczność też szwankowała ostatnio w meczu z GKSem.Mam tutaj głównie na myśli Brożka,który miał bardzo dobre okazje aby coś strzelić,szczególnie ta w 1 połowie,gdzie wyszedł sam na sam ale za długo zwlekał z oddaniem strzału.Mam nadzieję,że dzisiaj poprawią skuteczność i wtedy ciężko będzie Zawiszy po raz kolejny zachować czyste konto.Zawisza poprawił swoją grę.Obrona wygląda znacznie lepiej niż jesienią,trzy mecze bez straconej bramki to jak na Zawiszę nie lada osiągnięcie.Myślę,że dzisiaj ta passa zostanie przełamana.Co do ofensywy zespołu z Bydgoszczy to gra w ostatnim meczu z Piastem mogła się podobać.Akcje po których padły bramki na prawdę ładne.Taki mecz powinien dodać im pewności siebie i dzisiaj też będą stwarzać spore zagrożenie.Ruch wygrał wczoraj swoje spotkanie i oddalił się na 10pkt. więc to też może wpłynąć na to,że będą chcieli zagrać tu o pełną pulę (nic innego im nie pozostaje) i zobaczymy otwarte spotkanie.Typowania zwycięzcy się nie podejmuję,dlatego idę tu w stronę bramek.Zawisza wiosną bez bts&#39;a ale wierzę,że dzisiaj się to zmieni.

BTS @ 2.00 ⛔
Bet365

Do góry Bottom