>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

23 kolejka Primera Division [9-10.02.2008r.]

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
6 lutego reprezentacja Hiszpanii rozegra towarzyski mecz z Francją, a kilka dni później piłkarze z Primera Division już po raz 23 w tym sezonie staną do ligowych pojedynków.

Zdecydowanie najciekawiej zapowiada się mecz Sevilli z Barceloną. Piłkarze z Andaluzji w poprzedniej kolejce odnieśli cenne wyjazdowe zwycięstwo, dzięki któremu nie tracą kontaktu z pierwszą czwórką tabeli, która dla nich w tym sezonie jest priorytetem. Jeśli chodzi o Barcelonę to w ubiegłym tygodniu męczyła się z Osasuną Pampeluna, ale ostatecznie wygrała 1:0 dzięki czemu zbliżyła się na sześć punktów do Realu Madryt. Jednakże teraz poprzeczka postawiona jest zdecydowanie wyżej, bo co jak co ale z Sevillą na Ramon Sanchez Pizjuan będzie trudno o trzy punkty.

W związku z tym szansę na ponowne powiększenie przewagi nad największym rywalem będą mieli Królewscy, którzy na Santiago Bernabeu w niedzielny wieczór podejmą beniaminka Real Valladolid, z którego pokonaniem nie powinni mieć większych problemów.

Ciekawie zapowiada się także rywalizacja w Santander gdzie miejscowy Racing z Ebim Smolarkiem w składzie podejmie będące ostatnio w słabej dyspozycji Atletico Madryt.

Oto pary 23 kolejki spotkań wraz z notowaniami u bukmachera Bwin:

tbm 642

tbm

Forum VIP
Czyżby nikt nie typował spotkań 23 kolejki Primera Division? Owszem większość par wygląda na trudne do typowania, ale nie chce mi się wierzyć, że nic nie stawiacie ;)

Osobiscie zastanawiam się nad zagraniem za drobne na zwycięstwo Sevilli w meczu z Barceloną. Blaugrana co prawda zbliżyła się na sześć punktow do Realu Madryt, ale w szczytowej formie Katalończycy raczej nie są. Natomiast Sevilla po słabym starcie jakby odżyła i ponownie włączyła się do walki o czołowe miejsca premiujące grą w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów. Poczekam jeszcze na jakieś doniesienia dot. składów na ten mecz i wtedy ewentualnie coś zatypuję ;)

Jesli chodzi o sobotnie spotkania to warto odnotowac fakt iz dotąd Deportivo zawsze w Primera Division pokonywało u siebie Getafe. Od kilku kolejek do składu druzyny z El Riazor powrocili dwaj wazni gracze Lopo i Valeron, którzy leczyli dlugotrwale kontuzje. Ze składu wypadł jednak Meksykanin Guardado, którego nie ujrzymy w sobotnim pojedynku. Hmm... grac to Deportivo czy nie ?

A jakie są Wasze opinie na temat spotkan 23 kolejki? Zapraszam do wyrazania opinii.

O 0

opciu

Użytkownik
tez się zastanawiałem nad deportivo ale nie ruszam tego meczu,deportivo wygrało ostatnie spotkanie ale ledwo,wygrali na wyjeździe gdzie graja zdecydowanie lepiej,u siebie tragedia 2-2-6,kolejno wygrane-remisy-przegrane.
pewniejszy wydaje sie być villareal,który na poważnie myśli o czołówce tabeli i chce zagrozic barcelonie i realowi co przy ich grze(villareal) w obecnym momencie jest realne.

moim zdaniem Atl. Bilbao wydaje się być odpowiednim meczem na ta kolejkę ligi hiszpańskiej,Levante juz chyba pogodziło się z degradacją-jak nie zrobi tego zarząd ligi,piłkarze zagrozili strajkiem jezeli nie otrzymaja pensji,wątpię żeby w takiej sytuacji skupili się na grze ,moim zdaniem ich i tak rewelacyjna passa trzech nieprzegranych spotkań to &quot;cud&quot; i zostana sprowadzeni na ziemie w tym spotkaniu.
mój typ:Atl Bilbao 1

Nie analizowałem jeszcze meczu Valencii ale wydaje sie też wychodzić powoli z dołka.typuje wygrana valencii.

przemor 0

przemor

Użytkownik
Real Madryt - Valladolid

TYP: 1, kurs betathome 1.25

Jutro na Santiago Bernabeu, miejscowy Real Madryt podejmie walkę z Valladolid. Pomijając ostatnią wpadkę Galaktycznych, można powiedzieć, iż wygrywają oni spotkanie za spotkaniem ( R-Z-Z-Z-Z-Z-Z-Z-Z-P). W ostatnim meczu podopieczni Schustera przegrali z beniaminkiem z Armelii, ale ta porażka powinna tylko zmobilizować piłkarzy. Natomiast Valladolid przeplata mecze całkiem dobre z kompletnie nieudanymi. Pokazują to statystyki ostatnich 10 spotkań: P-Z-P-Z-Z-R-R-Z-P-P. Ważnym aspektem tego zmagania jest fakt, iż Real na własnym stadionie w tym sezonie tylko wygrywał. Natomiast Valladolid na wyjeździe radzi sobie średnio: 3-1-6 (wygrane-remisy-zwycięstwa). Schuster nie będzie mógł skorzystać z takich nazwisk jak: Pepe, Gabriel Heinze, Christoph Metzelder, Fernando Gago Javier Saviola oraz Ruud Van Nisterloy. Jednak &quot;królewscy&quot; mają bogatą ławkę rezerwowych, i potrafią godnie zastąpić każdego z wyżej wymienionych piłkarzy.

mmaaciek 0

mmaaciek

Użytkownik
Schuster będzie mógł skorzystać z Gago , najprawdopodobniej zastąpi on w pierwszej 11 Diarrę , który zaliczył bezbarwny mecz z Almerią . Ale to nie zmienia faktu , że Real powinien spokojnie sobie poradzić z beniaminkiem ????

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VALENCIA CF - BETIS SEWILLA
typ : 1
kurs : 1,75 bwin

Ostatni mecz w lidze wkoncu wyszedl ekipie Koemana i wygrali oni z Valladolid 2:0. Dzisiaj stana przed szansa drugiego zwyciestwa z rzedu gdyz na rozkladzie maja Betis ktory plasuje sie na 14miejscu w tabeli z dorobkiem 25pkt ale totalnie nie radzacy sobie w meczach wyjazdowych skad przywiozl w dotychczasowych meczach zaledwie 10pkt. Mimo iz Valencia nie spisuje sie najlepiej na wlasnym stadionie gdzie wygrala tylko 3mecze to odwaze sie zaryzykowac i postawie na ich zwyciestwo gdyz zadecydowal o tym aspekt bezposrednich meczy miedzy tymi zespolami. Juz w tym sezonie obie druzyny spotkaly sie ze soba w Pucharze Krola gdzie dwukrotnie lepsi sie okazali gracze Koemana i zwyciezali w stosunku 2:1 . W tym sezonie w lidze takze sie spotkaly juz te zespoly i takze wygrala Valencia ....2:1 !! w poprzednim sezonie takze padal wynik 2:1 !!! na Estadio Mestalla wygrala Valencia a Betis wygral u siebie. Tak wogole to gracze Valencii maja bardzo dobry bilans gier z Betisem i wiekszosc pojedynkow wygrywali. Jeszcze krotko o absencjach. Wsrod gospodarzy do skladu powraca Fernando Morientes ktory ostatnio byl kontuzjowany.

pewnosc typu : 6/10

tbm 642

tbm

Forum VIP
Według mnie nie warto dziś typować meczu Athletic Bilbao - Levante. Owszem, sporo mówi się o problemach finansowych outsidera ligowej tabeli, ale jak widać po poprzednich spotkaniach może to także być motywacją do występów na przysłowiowe 110% i pokazanie dobrą grą, że na te pieniądze faktycznie się zasługuje. Do tego Bilbao zagra bez trzech podstawowych graczy, którzy pauzują za kartki, bądź też są kontuzjowani.

Wielu typerów zapewne w dniu dzisiejszym na swoim kuponie umieści typ na Real Madryt, który na Santiago Bernabeu w ligowych rozgrywkach pokonuje każdego rywala. Jednakże osobiście nie jestem dziś zwolennikiem stawiania na Królewskich. Może i typ wejdzie, co jest wielce prawdopodobne, ale sam wolałbym poszukać zysków typując inne mecze ;)

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Dla mnie dzisiejszym &quot;pewniakiem&quot; wcale nie jest Real... Moim zdaniem 1,60 - 1,70 na Espanyol z co raz to słabiej spisującą się Huelvą to prawdziwy prezent... Myślę, że Espanyol po ostatnim &quot;blamażu&quot; na własnym stadionie kiedy to ulegli Realowi Betis będą chcieli zrewanżować się kibicom i miejmy nadzieję, że w pełni im się to uda... Biorąc jednak pod uwagę H2H między tymi drużynami to niestety Huelva nie jest zbyt &quot;wygodnym&quot; przeciwnikiem dla Espanyolu... To może trochę martwić jednak należy też pamiętać o dość słabej grze Huelvy jeśli chodzi o mecze wyjazdowe... Budujące jest także to, że Espanyol na &quot;własnych śmieciach&quot; spisuję się nadzwyczaj dobrze.. Jeśli gospodarze dzisiejszego meczu nadal na poważnie myślą o pucharach to mecze z takimi &quot;średniakami ligowymi&quot; powinni wygrywać... Jednak od chcieć do móc daleka droga tak więc... Wszystko zdarzyć się może...

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Mnie zastanawia jakie morale panuja w obozie Levante przed meczem z Athletico Bilbao. Tyle sie pisze w mediach oraz internecie o problemach finansowych Levante, o zapowiedzianym strajku jesli nie wyplacone zostana wynagrodzenia zawodnikow, zastanawia mnie jaki to bedzie mialo wplyw na samych zawodnikow. Ja sprubuje zagrac na 1 ale w skali 5/10 bo nie wiem czy przypadkiem zawodnicy Levante nie beda chcieli udowodnic w tym meczu, ze te pieniazki im sie naleza bo takie rzeczy nie raz nie dwa mialy juz miejsc w swiatowej pilce.

mardokk 0

mardokk

Użytkownik
Juz od trzech kolejek stawiam przeciwko Levante i nie trafilem jeszcze wiec dzis stawiam na zwysciestwo Levante ????

von 0

von

Użytkownik
Espanyol - Huelva @ 1 @ 1.68 @ Fortuna
Tak, Espanyol jest tu murowanym faworytem, tym bardziej gdy widzimy fatalną formę - jaką prezentuje nam Recreativo. Dla drużyny z Barcelony ten sezon jest bardzo udany, ale żeby zapewnić sobie miejsce w Lidze Mistrzów, zwycięstwa z takimi drużynami jak Huelva są niezbędne. Espanyol stracił kilka tygodni temu swojego najlepszego zawodnika, Raula Tamudo który z absencją zadomowi się już do końca sezonu. Na jego miejsce sprowadzony został Ewerthon. Ostatnio Los Pericos wywiozła z stadionu Getafe 3 pkt., a teraz na ich korzyść trzeba również dopisać grę przed własną publicznością. Do tego można dodać, tak jak już Patro powiedział dyspozycję na własnym boisku. Ostatnio Huelva w 5 swoich meczach zdobyła tylko 2 marne punkty. :wink:
Pozdrawiam

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom