>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

23 kolejka Orange Ekstraklasy

Status
Zamknięty.
sutek 79

sutek

Forum VIP
Oto zestaw par 23 kolejki OE(kursy by Expekt)

Zapraszam do analizowania tych spotkań, oraz do dyskusji na ich temat ;)

W 2

wislak

Forum VIP
Ja moze tak krotko ;) Mysle ze mozna zaryzykowac na Korone, a x2 byloby calkiem na miejscu. Jest to ciezki typ, ale jednak Legia jest bez formy a ostatnie wygrane z rzędu to &quot;cos dziwnego&quot; wiec mysle ze czas na porazke :jezora:

Poza tym Wisełka, ciezko ostatnio ale musza na tym wyjedzie wkoncu wygrac! A Widzew jak Widzew... srednio, ale jednak slabo;)

poza tym teraz chyba powinien wygrac Groclin, niespodzianke upatrywałbym tez w Lechu ;)

pzdr to tyle ;)

sawas 27

sawas

Użytkownik
Ja Korony na pewno nie zagram, bo nowy trener = nowy duch. Widać, że Legia coś tam jeszcze gra. Korona jest silna, ale jakieś tam podpórki ja już dawno odłożyłem na bok. No chyba, że na jakimś pobocznym kuponie...

Zdecydowany pewniak, wg mnie to remis w Łodzi. Co prawda zaprzeczę mojemu poprzedniemu stwierdzeniu o nowym trenerze (Urban w Wiśle), ale nie sądzę, by Wisełka pojechała Widzewiaków na wyjeździe. Gram remis.

Reszta spotkań mi osobiście jakoś niespecjalnie pasuje... Może jeszcze Odra - u siebie bardzo mocna, ale strasznie w kratkę...

Ogólnie to oprócz remisu W-W nie zagłębiam się jakoś w tą kolejkę Orange.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zanim jeszcze zajme sie dokładniejszym analizowaniem spotkań, moja krótka taka przedwstepna analiza. ;) Tak na marginesie przypomne iż moje typowania w ostatniej kolejce były 5/5 i to po ładnych kursach m.in 2,10, 2,00 1,85 ;) Oby ta kolejka była rownie udana. Przechodząc do spotkań:

Legia Warszawa - Korona Kielce: Niby Legia nie zachwyca, ale zaczęła wygrywać. Wygląda na to, że Jacek Zieliński potrafił tchnąć w nich nowego ducha i Legia wraca na dobrą drogę. Za rywala będą mieli Kielecką Koronę, która według mnie w meczu z Widzewem wcale nie zasłużyła na tak wysokie zwycięstwo. Co prawda grala nieźle, ale gdyby w Kielcach we wtorek gościła lepsza ekipa to z odniesieniem zwycięstwa mieliby sporo problemów. W tym meczu przedwstepnie typowałbym na Legie, jednakze zniecheca mnie do tego troche niski kurs jak na tak wysoką rangę spotkania...

Cracovia Kraków - Górnik Zabrze: Zabrzanie jesienią swoje najwyzsze zwycięstwo odniesli własnie w meczu z Cracovią, która najwidoczniej im leży, gdyż przeciwko Pasom gra im się całkiem nieźle. Dodatkowo Craxa w środku następnego tygodnia zagra w rewanżowym meczu Pucharu Polski z Dyskobolią Grodzisk, co dla nich jest sprawą priorytetową. Osobiście odpuszczam to spotkanie, gdyż ambitni w walce o utrzymanie Zabrzanie są w stanie wywieźć remis z trudnego do zdobycia stadionu Cracovii.

Dyskobolia Grodzisk - ŁKS Łódź: Oglądałem spotkanie GKS - Dyskobolia i byłem mile zaskoczony grą Grodziszczan. Ich akcje w większości były naprawdę przemyślane i dokładnie rozgrywane i szkoda tylko, że poziomem od reszty zawodników wybitnie odstawiał Filip Ivanovski, którego jak narazie można zapisać na liście niewypałów transferowych tego sezonu... Jednakże z racji iż nie jest on podstawowym graczem to zapewne zagra od pierwszej minuty w spotkaniu z ŁKS-em, w którym to trener Skorża będzie oszczędzał najlepszych zawodników na mecz Pucharu Polski.

Górnik Łęczna - Pogoń Szczecin: Górnicy minimalnie przegrali w Krakowie z Wisłą, ale to raczej nie zasługa ich dobrej gry a bardziej słabej postawy Wisły... Jesli chodzi o Portowców to ostatnio nie dopisuje im szczęście. Rozgrywają niezłe spotkania, ale nie potrafią wygrać i kto wie czy taki przełom nie nastąpi w Łęcznej? W każdym bądź razie jak dla mnie to spotkanie wygląda na x2.

Odra Wodzisław - Wisła Płock: Odra podbudowana zwycięstwem nad Arką będzie chciala odenisc drugie zwyciestwo z rzedu nad rywalem w walce o utrzymanie. Zastanawia mnie tylko jedno... czy Nafciarze zagrają w tym meczu na 100% czy jednak postarają się rzucic wszystkie sily na mecz pucharowy z Koroną...

Zaglebie Lubin - Arka Gdynia: W Expekcie kurs bardzo niski... Arka mimo porażek jest naprawdę dobrą drużyną, która najprawdopodobniej gra teraz słabo poprzez fakt iż na koniec sezonu zostanie zdegradowana... Mimo wszystko taką sytuację powinno wykorzystać Zagłębie, gdyż kolejny remis na własnym stadionie jest raczej nie dopuszczalny.

GKS Bełchatów - Lech Poznań: Jak już wspominałem GKS nie zachwycił w spotkaniu z Dyskobolią, gdzie momentami był spychany do defensywy... Ale mecz z Lechem będzie calkiem inny. Według mnie będzie to swego rodzaju wymiana ciosow, która zakończy się wysokim wynikiem bramkowym. Tak wiec jak narazie over 2,5 bramek.

Widzew Łódź - Wisła Kraków: Wisła gra słabo... i jesli niczego nie zmieni moze po raz kolejny stracic punkty w meczu wyjazdowym, a jak wiemy na Widzewie łatwo sie nie gra. Miejscowi zawsze wspierani są przez zawsze głośnych swoich fanów, inaczej mowiac są dwunastym zawodnikiem tych w wiekszosci mlodych chłopaków grających w Widzewie. Jak narazie dla mnie no bet.

sutek 79

sutek

Forum VIP
ysle ze mozna zaryzykowac na Korone
Korona w życiu nie wygra na Łazienkowskiej,Legia wygrała ostatnio dwa mecze w imponującym stosunku oba mecze 3:0 zaś Korona wygrała w Łęcznej z Górnkiem 3:1 i wygrała u siebie 3:0 z Widzewem(Wiślak nazwy klubów pisze sie z dużych liter :!: ;) ) gra Korony nie wyglądała dobrze w pierwszej połowie wydawał się że to Widzew walczy o mistrza Polski a Korona o utrzymanie w lidze.Poźniej wątpliwy karny nastęnie na 2:0 gol ze spalonego,Korona w meczu z Widzewem zaprezentowała się słabo ale wysoko wygrała,&#39;&#39;Sztuką jest grać słabo i wygrać&#39;&#39; .Moim zdaniem na 100% Korona nie wygra z Legią

tomi18a 0

tomi18a

Użytkownik
Powiem tak ;-)
Zagłebie - Arka. Tutaj zagłębie pewniak co zreszta widac na kursach. Typ: 1

Widzew - Wisła K. Widzewek musi powalczyć w spotkaniu z wisłą, a wisła gra jak gra nigdy nic nie wiadomo czyli Typ: 1x

Górnik Ł. - Pogoń. Górnik ma atut własnego boiska a po za ty bedzie straszna kopanina i walka w środku pola Typ: 1

Groclin - ŁKS. Ciężki mecz dla typerów. Będą grały ze soba dwa równe ze sobą drużyny Typ: x

Legia - Korona. Bardzo dobry mecz Legia musi walczyć jeżeli chce być w czołówce na koniec ligi, a Korona po ostatniej kolejce zasiadła na fotelu lidera i zapewne bedzie chciała tam wrucić. Mój typ: 2

GKS B. - Lech P. Kolejny dobry mecz kolejki. Lech jest znany z walki do końca i zapewne nie opuści ich wierna rzesza fanów z Poznania :mrgreen: . GKS nie chce pewnie stracic lidera więc muszą pokazać ze swojej strony bardzo dobrą gre jak to zrobili w spotkaniu z Zagłębiem no cóż ciężko wytypować Typ: 1x

Cracovia - Górnik Z. Cracovia ma atut własnego boiska i to już w drugim meczu pod rząd a pokazali w spotkaniu z ŁKS-em że umiejętnie to wykorzystują, lecz Górnik gra ciekawą piłkę jednakmoże to nie wystarczyć na cracovie Typ: 1

Odra W. - Wisła p. Wisła nie gra nic ciekawego jedynym atutem na boisku jest Rachwał nic po za tym a Odra w tej rundzie gra ciekawie i zaskakująco Mój typ: 1

W 0

weaq

Użytkownik
Zagłebie - Arka. Zaglebie raczej nie powinno miec problemow z druzyna ktora patrzac po ostatnich wynikach raczej juz odpuscila sobie gre w lidze. Typ: 1

Widzew - Wisła K. Widzew swoj charakter pokazal w Kielcach gdzie rozgrywal naprawde niezle spotkanie.Mysle ze bedzie chcial sie zrewanzowac za wynik z Kielc i pokonac slabo spisujaca sie ostatnio druzyne Wisly. Mój typ: 1

Górnik Ł. - Pogoń. Górnik nie gral u siebie z Korona tak zle jak moglby wskazywac na to wynik 1-3.Mieli sporo akcji z ktorych mogly pasc bramki. Mysle ze w meczu ze slabo spisujaca sie druzyna Pogoni powinni sobie poradzic. Mój typ: 1

Groclin - ŁKS. Z ostatniego wyjazdu LKS wywiózl 1pkt a nie gral byle gdzie bo na stadionie wicelidera. Teraz zagra z Groclinem który nie dosc ze bedzie sie oszczedzal na puchar to jeszcze zostawil sporo sil na boisku w Belchatowie gdzie toczyl wyrównany bój z liderem - druzyna GKS. Mysle ze Groclin co najwyzej zremisuje to spotkanie. Mój typ: x

Legia - Korona. Jak dla mnie obok Lubina pewniak kolejki. Z jednej strony Legia , która najwidoczniej wychodzi z kryzysu co pokazuja 3 bramki w Plocku - a z drugiej Korona w której kryzys sie powieksza. Korona która jest juz tylko cieniem samej siebie , ktora nie gra tej pilki co grala wczesniej.Wg mnie wysokie miejsce Korony to zasluga bardziej poziomu sportowego naszej ligi w tym sezonie niz samej gry. A i zapomnial bym dodac - Korona boi sie Lazienkowskiej(jakis kompleks czy cos :przeklina: ) Mój typ: 1

GKS B. - Lech P. GKS walczy juz tylko o mistrza wiec musi takie spotkania wygrywac zwlaszcza ze na wyjazdach Lech grac nie umie. Typ: 1

Cracovia - Górnik Z. Górnik po dosc kompromitujacej porazce u siebie z Zaglebiem L. 0-3 bedzie chcial sie zrehabilitowac i wywiezc z Krakowa przynajmniej 1pkt i mysle ze mu sie to uda biorac pod uwage ze Cracovia musi oszczedzac sily na Groclin. Mój typ: X

Odra W. - Wisła P To ze Odra jest silna u siebie przekonaly sie juz Belchatów i Wisla K.
Mysle ze przekona sie tez o tym Wisla P która mimo wszystko bedzie chciala zachowac sily na rewanz z Kielczanami w PP gdzie maja do odrobienia tylko jedna bramke. Mój typ: 1

R 0

rzezniki

Użytkownik
GROCLIN - ŁKS
liczba bramek: ponizej 2.5

Na 11 rozegranych w tym sezonie spotkań w Grodzisku w 10 meczach padły mniej niż 3 gole (Tylko w meczu z Wisłą padły 4 bramki).

W ostatnich 6 wyjazdowych spotkaniach ŁKS padł tylko jeden over, a miało to miejsce na Łazienkowskiej. Nic nie wskazuje na to, że obie drużyny miałyby w nadchodzący weekend dużo postrzelać tak więc kurs 1.7 na under (STS) wydaje sie być do sensowny do grania.

xabi 0

xabi

Użytkownik
Cracovia - Gornik Z. 21 Kwietnia 18:00

Cracovia gra w kratke raz wygrywa raz nie, różnie to bywa.
Czasem mozna nie przewidziec kiedy wygra, ale co do tego meczu
to jestem pewny zwycięstwa Cracovi.Cracovia obecnie znajduje się na 7
miejscu a Górnik Zabrze na 13.Po 10 ostatnich meczach Cracovia znajduje
sie na 4 miejscu.Górnik Zabrze ma ostatnio kłopoty z zawodnikami.
Jacek Paszulewicz, Marcin Kuźba maja kontuzje natomiast Piotr
Madejski jest zawieszony na mecz po tym jak w meczu z Legią otrzymał
czerwony kartonik.Obie drużyny grały ostatnio na stadionie im.Ernesta
Pohla w Zabrzuw wyniku czego wygrali gospodarze 5:1.
W sobote na stadionie przy ul.Kałuży przewiduje zwyciestwo Cracovii
nad górnikiem 3:1.W głei serca jestem za Górnikiem, ale badźmy rozsądni
i nie oszukumy się Cracovia jest dużo razy silniejszym zespołem niż górnik.

BUK:Bah
Mój typ: | 1 |
Kurs: |1,65|

xabi 0

xabi

Użytkownik
Zagłebie Lubin - Arka Gdynia 21 Kwietnia 18:00

Cóz sie tu rozpisywać.Zagłebie Lubin zajmuje 3 miejsce w tabeli tyle samo
co Korona Kielce z dorobkiem 43 pkt.Ostatni mecz Lubinianie wygrali na wyjezdźe
z górnikiem Zabrze 3-0.Jak wiadomo Arka Gdynia od przyszłego sezonu zostanie zdegradowana
do II ligi z powodu afer korupcyjnych.Portowcy mają niskie morale i graja o tzw.
pietruszke.Arka gdynia obecnie zajmowałaby 10 miejsce zaraz po Groclinie Dyskoboli.
Przewiduje w tym meczu zwyciestwo gospodarzy 3-0.

BUK:Betgun
Mój typ: |1|
Kurs: |1.45|

kwiat 0

kwiat

Użytkownik
Legia Warszawa - Korona Kolporter Kielce

Dzisiaj na inaugurację kolejki naszej ukochanej ligi niewątpliwie HIT w Warszawie. Na Legię przyjeżdża bowiem Korona Kielce, aktualnie trzecia drużyna tabeli OE. W ostatnich kolejkach obydwie ekipy prezentują się bardzo dobrze. Legia odniosła 2 zwycięstwa po dobrych meczach z Arką Gdynia (3:0) i Wisłą Płock (3:0) i wydaje się, że z nowym trenerem piłkarze złapali wiatr w żagle. Z kolei Korona jest już niepokonana od czterech kolejek a ostatnie wygrane z Górnikiem Łęczna (3:1) i Widzewem Łódź (3:0) potwierdzają wysoką dyspozycję kielczan. Korona zagrała jednak w tych meczach osłabiona brakiem takich piłkarzy jak Hernani, Marek Szyndrowski, Robert Bednarek, Marcin Kaczmarek czy Paweł Sobolewski. W zespole jest jednak wielu młodych zawodników i kiedy brakuje takich piłkarzy jak Hernani to do gry wchodzi Maciej Kiciński i rozgrywa doskonałe spotkanie. W najbliższym meczu po kontuzjach do składu wracają podstawowi obrońcy Korony. W końcu zobaczymy Hernaniego, Marka Szyndrowskiego i Roberta Bednarka. Ostatnie mecze tych zespołów przemawiają na korzyść Legii, która w dwóch meczach zdobyła sześć bramek nie tracąc żadnej! W ostatnim meczu z Wisłą Płock kontuzji doznał Tomasz Kiełbowicz. Nie zobaczymy dziś również Edsona. Będzie to moim zdaniem bardzo ciekawe spotkanie i może ono zdecydować, czy Legia włączy się jeszcze do gonitwy za BOTem. Myślę, że Korona postawi dzisiaj twarde reguły gry i mecz zakończy się zwycięstwem gości lub podziałem punktów.

Transmisja Canal +, godzina 20:00 :spokodfhgfh:

gwizdu 0

gwizdu

Użytkownik
WIDZEW ŁÓDŹ - WISŁA KRAKÓW
Typ1: X ✅
Typ2: poniżej 2,5 ✅

Oba zespoły do tego meczu wystąpią mocno osłabione. W Widzewie z powodu kartek nie zagra dwóch zawodników, 9 innych narzeka na urazy. W szeregach Białej Gwiazdy z kolei może zabraknąć Kuby Błaszczykowskiego, Dudki, Głowackiego i Sobolewskiego. Forma tych ekip ostatnio nie zachwyca, w ostaniej kolejce Wisła po strasznych męczarniach wygrała z Łęczną 2-1 a RTS poległ w Kielcach aż 3-0. Biorąc pod uwagę skuteczność Wisły nie wydaje mi sie zeby nastrzelała sporo bramek. Po cichu licze ze uda się sforsować osłabioną linie defensywy łodzian choć raz...Widzew zagra z determinacją mając atut własnego boiska co moze rowniez przełożyc się na bramkę, jednak mimo wszystko suma goli nie powina przekroczyć 3. Spodziewam się srednio ciekawego spotkania które zakonczy się podziałem punktów.
Do zobaczenia na stadionie ;-)

sutek 79

sutek

Forum VIP
22 kwietnia godz.17:00 Stadion Widzewa w Łodzi ul.Al.Piłsudskiego 138

[center:e403572d51] Widzew Łódź - Wisła Kraków [/center:e403572d51]
[center:e403572d51]Typ:X
Kurs:3,20
Buk:Expekt
[/center:e403572d51]
Analiza:W meczu kończącym 23 kolejkę spotkań w Łodzi Widzew podejmował będzie krakowską Wisłę.Widzew zajmuje obecnie 10 miejsce w tabeli w dotychczasowych 22 meczach zgromadził 24 punkty,zaś zespół gościu zajmuje miejsce 5 z dorobkiem 36 punktów.W pierwszym meczu tych drużyn padł wynik 2:0 dla Wisły gole strzelili wówczas Mauro Cantoro i Cleber.Widzew toczył zacięty bój z obecnymi vicemistrzami Polski,pierwsza bramka dla krakowian była bardzo przypadkowo piłkę uderzył Cantoro ta trafiła w interwującego wślizkiem Stawarczyka i przelobowałą Rusłana Miedzidova.Widzew w tamtym meczu stworzył sobie jednak kilka świetych okazji,ale po końcowym gwizdku skuteczność łodzina wynosiła 0 %.Wisła w ostatniej kolejce pokonała przy Reymonta Górników z Łecznej 2:1 po golach Piotra Brożka i Jeana Paulisty jednak styl tego zwycięstwa pozostawia wiele do życzenia.Widzew ostatnio przegrał wysoko bo aż 0-3 w Kielcach z Koron.Widzew grałą naprawdę dobrze,RTS został skrzywdzony przez sędziego i wynik wygląda tak jak wygląda.Korona była w przciagu calego meczu zespołem lepszym ale...Gdyby nie sędzia nie strzlil 3 bramek przy wszystkich golach dla miejscowych sędzie powinnien zareagować inaczej niż to zrobił,Widzewiacy gryźli trawe,walczyli na maxa i za występ w tym meczu nie mają się czego wstydzić.W ekipie z Krakowa wciąz trwają zawirowania co chila zmiana trenrów,to nie wpływa dobrze na morale zespołu,Wisłą w tej rundzie gra poprostu słabo nie oszukujmy się.W zespole &#39;&#39;Władców Miasta Włókniarzy&#39;&#39; grają młodzi,głodni sukcesu piłakrze którzy w każdym meczu walczą do końca i z meczu na mecz napierają ogrania,doświadczenia,Widzew jest bardzo dogrze przygotowany do sezonu pod względem kondycyjnym np.w meczu z Wisła Płock Widzewicacy stosowali pressing na całym placu od pierwszej do ostatniej minuty.Zespół &#39;&#39;Białej Gwiazdy&#39;&#39; w rundzie rewanżowej zremisował aż...5 meczów,Widzewiacy też zanotowali sporo remisów bo 3.W zespole RTS-u nie wystąpią pauzujący za kartki dwaj Jakubowie:Wawrzyniak i Rzeźniczak,kontuzjowany jest także Tychowski i tez napewno nie zagra,zaś w składzie Wisły możemy nie ogladać:Błaszczykowskiego,Sobolewskiego,Dudki,Głowackiego,Zieńczuka,Cantoro ale być może którys z nich wystąpi ale są na to małe szanse.Moim zdaniem większe szanse na zwycięstwo ma RTS ale raczej padnie wynik remisowy.

✅ Wynik 0:0 szkoda bo Widzew był zesołem lepszym ;)

21 kwietnia godz.18:00 Stadion Groclinu w Grodzisku Wlkp. ul.Powstańców Chocieszyńskich 52

[center:e403572d51] Groclin Grodzisk Wlkp. - ŁKS Łódź
Typ:X
Kurs:3,20
Buk:Expekt
[/center:e403572d51]
Analiza:Ciekawie zapowiada się meczy w Grodzisku Wlkp. gdzie tamtejszy Groclin będzie podejmował zespoł ŁKS-u.Gospodarze zajmują obecnie 9 miejsce z 26 punktami na koncie,zaś przybysze zajmują miejsce 5 gromadząc 36 punktów.Groclin w środę przegrał na bosiku lidera OE GKS Bełchatów 0:1 tracąc gola w 70 min ale stracili także Sebastina Przyrowskiego który ujrzał czerwoną kartkę i w meczu z ŁKS nie wystąpi,zespoł ŁKS pokonał na własnym bazarze :mrgreen: Cracovie 2:1 po golach strzelownych przez Ensara Arifovicia w 8 mni i Mariusa Kizysa w 18 min szybko strzelone gole ustawiły emcz,i załozenia taktyczne Craxy legły w gruzach.Grolcin w dotychczasowych emczach zremisował aż 14 razy ???? zaś ŁKS dzieli się punktami z rywalami 9-krotnie.W tej rundzie Groclin remisował na własnym bosiku trzykrotnie z Widzewem 0:0,Odrą 1:1,Cracovia 0:0 i w Poznaniu 2:2,ŁKS w tej rundzie remisował już z:Widzewem 0:0,Odra 1:1 i Zagłebiem Lubin 1;1.W pierwszym meczu tych drużyn padł wynik...remisowy 1;1 gole:dla grodziszczan:Rocki dla ŁKS-u Arifovic.W zespole ŁKS napewno w meczu z Groclin nie wystąpia pauzujący za żołte kartki Kmiecik i Marcinak któremu zmarł Ojciec [*].Ja w tym meczu nie widzę innego wyniku jak wynik remisowy ;)

⛔ 2:0

tbm 642

tbm

Forum VIP
Legia Warszawa - Korona Kielce:
Jak już wspominałem w jednym z wcześniejszych postów kurs na Legie jest według mnie zbyt niski aby stawiać czystą &quot;1&quot;, a z drugiej strony Korona łatwo tego spotkania nie odda i będzie chciała zgarnąć pełną pulę na Łazienkowskiej. Moim zdaniem mimo iż wielu typerów stawia na Koronę z podpórką to dla mnie faworytem pozostaje Legia. Uważam tak na podstawie obserwacji dwóch ostatnich kolejek ligowych, w których to Wojskowi zagrali lepiej. Fakt, faktem że Korona także zgarnęła komplet oczek jednak Legioniści grali z większą pewnością, te ich wygrane były bardziej przekonujące. To spotkanie jest na pewno bardzo ważne w kontekście walki o Mistrzostwo Polski, które moim zdaniem nadal pozostaje w zasięgu Legii. Aby tak pozostało należy ograć dziś bezpośredniego rywala Koronę, a czy tak się stanie? Przekonamy się o tym po meczu ;)
Typ: jesli juz to 1x - 1,17 ;) ✅

tbm 642

tbm

Forum VIP
Zagłębie Lubin - Arka Gdynia
Typ: 1
Kurs: 1,45
Bukmacher: Bwin
Analiza:
W Bwin lepszy kurs niż w Expekcie dlatego decyduję się postawić na Zagłębie. Jak już wspominałem Arka wcale nie jest słabą drużyną i może sprawić niespodziankę i wywieźć punkty z Lubina ale... czy jest wstanie uczynić to teraz? Po werdykcie PZPN orzekającym degradację Arki Gdynia piłkarzom jakby brakuje motywacji do gry i przegrywają z Legią i Odrą... Jeśli w drużynie nic się od czasu tych porażek nie zmieniło to zapewne przegrają po raz kolejny, tym razem z Zagłębiem, w którym odżyły nadzieje na mistrzostwo po pewnej wygranej w Zabrzu. Aby walczyć o ten najwyższy cel w żadnym wypadku nie można stracic punktów w meczu z Arką, zwłaszcza kiedy gra się przed własną publicznością. Treneiro Michniewicz odpowiednio ustawi drużynę, która zdobędzie trzy punkty ;)

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Bełchatów - Lech - x2 1.92

Analiza:Juz w sobote dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku GKS Belchatow na wlasnym stadionie bedzie podejmowac w 23 kolejce Orange Ekstraklasy Lecha Poznan.
Faworytem jest zespol Oresta Lenczyka ktory jest liderem tabeli , Kolejorz natomiast w rundzie wiosennej gra w kratke potrafi raz wygrac bo bardzo dobrym meczu a nastepnie w fatalnym stylu przegrac.
W druzynie F.Smudy niezagra jedynie Maciej Scherfchen ktory pauzuje za czerwona kartke , do skladu natomiast powraca dlugo oczekiwany Henry Quinteros ktory zasiadzie na lawce rezerwowej i niewykluczone ze pojawi sie na boisku.
W zespole lidera powinni wszyscy wystapic. Sądze że spotkanie nam przyniesie nam sporo emocji i Lech nas zaskoczy ponieważ ostatnio popularny &#39;&#39;Kolejorz&#39;&#39; zaczoł grać i sądze że zrobi niespodzianke w Bełchatowie

Odra Wodzisław - Wisła Płock ---&gt; 1 1.80

Analiza:

Już jutro dojdzie do bardzo ciekawego spotkania dolnej części tabeli przy ulicy Bogumińskiej zmierzy się Odra z Wisła Płock obie drużyny walczą o utrzymanie i pozostanie w lidze bez baraży więc mecz jest dla nich za 6 pkt. Odra jest w gazie nie przegrała od 5 spotkań a wygrane wyglądały imponujące z Wisłą Kraków , Bełchatowem czy Arką dochodzą do tego 2 remisy z Górnikiem Zabrze i Groclinem natomiast Wisła nie radziła sobie w poprzednich meczach najlepiej i sądze że do Wodzisławia jedzie na pożarcie, Z powodu żółtych kartek pauzować będą Marcin Radzewicz i Dariusz Dudek. Pod znakiem zapytania stoi występ napastnika Jakuba Grzegorzewskiego, któremu odnowił się uraz przywodziciela. Nie dość, że w meczowej osiemnastce zabraknie kontuzjowanych napastników: Doska, Sobczaka i Gregorka, to płocczanie udadzą się do Wodzisławia z jednym nominalnym obrońcą: Lubomirem Ivańskim, który do tej pory do tej pory rozegrał zaledwie 165 w pierwszym zespole Wisły (45 minut z Lechem w OE i 120 minut w Pucharze Ekstraklasy).
Braki w obronie Wiślaków spowodowane są kontuzją Artura Wyczałkowskiego i pauzami z powodu „zdobycia” 4. żółtej kartki przez stoperów: Żarko Beladę i Petera Leranta. Taki rozwój wypadków sprawił, iż do pierwszego zespołu w trybie awaryjnym został dokooptowany Artur Lemanowicz z zaplecza płockiej ekipy, który znajduje się w sferze zainteresowania trenerów pierwszego zespołu od 2,5 roku.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Górnik Łęczna - Pogoń Szczecin
Typ: x2
Kurs: 1,66
Uzasadnienie:
W Łęcznej na której ciąży widmo degradacji po zakończeniu sezonu zmierzą się ekipy miejscowego Górnika i Szczecińsko-Brazylijskiej Pogoni. Oglądając ostatnie mecze Pogoni np. spotkanie z Wisłą Kraków można odnieść wrażenie, że drużyna zrobiła postępy za kadencji trenera Baniaka i kto wie czy nie odniesie wkońcu upragnionego od dawna zwycięstwa. Dzisiejszy rywal wydaje się być przeciwnikiem w sam raz do odniesienia wygranej, ale jeśli się nie uda to przynajmniej remis Portowcy powinni z Łęcznej wywieźć.

Cracovia Kraków - Górnik Zabrze
Typ: x2
Kurs: 2,10
Uzasadnienie:
Tutaj kieruję się po części statystykami, a po części motywacją... Statystyki nie kłamią i mówią nam o tym, że Cracovia nie potrafi grać przeciwko Górnikowi!! Świadczy o tym również rezultat jaki padł jesienią w Zabrzu, a było wtedy 5:1 dla Gornika! Dziś taki wynik na pewno nie padnie, ale walczący o byt w Ekstraklasie Zabrzanie postarają się zaprezentować z jak najlepszej strony i wywieźć punkty z Krakowa. Wracając do motywacji to piłkarze Pasów będą mieli na pewno w myślach wtorkowe spotkanie Pucharu Polski z Dyskobolią Grodzisk, które może być ich najważniejszym meczem w tym sezonie i mając w podświadomości ten mecz będą uważali aby nie wyrządzili sobie krzywdy (kontuzje)

Spotkanie: GKS Bełchatów - Lech Poznań Typ: więcej niż 2,5 bramek
Kurs: 1,75
Uzasadnienie:
GKS w środku tygodnia męczył się z Dyskobolią Grodzisk, ale ostatecznie wygrał 1-0. W sobotę do Bełchatowa ponownie zagości ekipa z Wielkopolski, jednakże prezentująca zupełnie inny styl gry. Lech jest nastawiony bardziej na ofensywę niż na bronienie się przed atakami rywali, dlatego w meczach z jego udziałem często pada dużo bramek. Podobnie ma się rzecz co do gry GKS-u. W meczach z rywalami grającymi otwartą piłkę grają naprawdę bardzo dobrze, a w spotkaniach kiedy przeciwnik ma bardzo dobrze ustawioną linię defensywną zaczynają się schody. Na mecz w Bełchatowie wybiera się spora rzesza fanów Kolejorza, która będzie wspierała swoich ulubieńców gorącym dopingiem, a ci według mnie owdzieczą się fanom przynajmniej jedną zdobytą bramką. Jednak... ta jedna to może być za mało, gdyż GKS zapewne też coś ustrzeli... podsumowując liczę na dobry mecz i dużo bramek

No niestety tym razem duuuzy minus ⛔ ⛔ ⛔

tomi18a 0

tomi18a

Użytkownik
Moje Typy:
Widzew - Wisła K. [1x] ✅ (x) 0-0
Zagłębie - Arka [1] ✅ (1) 6-0
Górnik Ł. - Pogoń [1] ✅ (1) 3-2

Groclin - ŁKS [x] ⛔ (1) 2-0
Legia - Korona [2] ⛔ (1) 3-0

GKS B. - Lech [1x] ✅ (x) 0-0
Cracovia - Górnik Z. [1] ✅ (1) 3-1
Odra - Wisła P. [1] ✅ (1) 1-0

Sprawdzalność:
75% :jezora: W sumie nie jest źle ;-)

tomi18a 0

tomi18a

Użytkownik
VS.

Widzew Łódź 0-0 Wisła Kraków
Na zakończenie 23 kolejki Orange Ekstraklasy odbyło sie spotkanie w mieście zwanym Łódź. A grały ze sobą dwa zespoły, jeden z nich przed kolejką był na 10 miejscu a jest to drużyna Łódzkiego Widzewa. Drugi z zespołów przedkolejką był na 5 miejscu w tabeli. Krótko podsumowując to naprawde bardzo dobre zarówno kibicowsko jak i pilkarsko spotkanie. Niestety nie znam statystyk z c+ ponieważ bylem na stadionie, ale z perspektywy trybun wyglądało to na lekką przewage Łodzian. Wiślacy nie pokazali sie z najlepszej stony kibicowsko ale nie należy też pichwalić co do samej gry, jest to zespół walczący o wyższe miejsca w tabeli, więc nic nie pokazał. Moim zdanie dobre spotkanie w wykonaniu gospodarzy, zagrali oni bardzo walecznie. Kilka akcji które powinny sie zakończyć bramką lecz niestety nie umieli skierować piłki do siatki. Kibice widzewa w liczbie 7500 osób pozdrowili bardzo gorąco Mirosława Szymkowiaka, który od nie dawna pracuje w c+. Podsumowując warto było jechać na to spotkanie :spokodfhgfh: :spokodfhgfh: :spokodfhgfh:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom