Zanim jeszcze zajme sie dokładniejszym analizowaniem spotkań, moja krótka taka przedwstepna analiza.
Tak na marginesie przypomne iż moje typowania w ostatniej kolejce były 5/5 i to po ładnych kursach m.in 2,10, 2,00 1,85
Oby ta kolejka była rownie udana. Przechodząc do spotkań:
Legia Warszawa - Korona Kielce: Niby Legia nie zachwyca, ale zaczęła wygrywać. Wygląda na to, że Jacek Zieliński potrafił tchnąć w nich nowego ducha i Legia wraca na dobrą drogę. Za rywala będą mieli Kielecką Koronę, która według mnie w meczu z Widzewem wcale nie zasłużyła na tak wysokie zwycięstwo. Co prawda grala nieźle, ale gdyby w Kielcach we wtorek gościła lepsza ekipa to z odniesieniem zwycięstwa mieliby sporo problemów. W tym meczu przedwstepnie typowałbym na Legie, jednakze zniecheca mnie do tego troche niski kurs jak na tak wysoką rangę spotkania...
Cracovia Kraków - Górnik Zabrze: Zabrzanie jesienią swoje najwyzsze zwycięstwo odniesli własnie w meczu z Cracovią, która najwidoczniej im leży, gdyż przeciwko Pasom gra im się całkiem nieźle. Dodatkowo Craxa w środku następnego tygodnia zagra w rewanżowym meczu Pucharu Polski z Dyskobolią Grodzisk, co dla nich jest sprawą priorytetową. Osobiście odpuszczam to spotkanie, gdyż ambitni w walce o utrzymanie Zabrzanie są w stanie wywieźć remis z trudnego do zdobycia stadionu Cracovii.
Dyskobolia Grodzisk - ŁKS Łódź: Oglądałem spotkanie GKS - Dyskobolia i byłem mile zaskoczony grą Grodziszczan. Ich akcje w większości były naprawdę przemyślane i dokładnie rozgrywane i szkoda tylko, że poziomem od reszty zawodników wybitnie odstawiał Filip Ivanovski, którego jak narazie można zapisać na liście niewypałów transferowych tego sezonu... Jednakże z racji iż nie jest on podstawowym graczem to zapewne zagra od pierwszej minuty w spotkaniu z ŁKS-em, w którym to trener Skorża będzie oszczędzał najlepszych zawodników na mecz Pucharu Polski.
Górnik Łęczna - Pogoń Szczecin: Górnicy minimalnie przegrali w Krakowie z Wisłą, ale to raczej nie zasługa ich dobrej gry a bardziej słabej postawy Wisły... Jesli chodzi o Portowców to ostatnio nie dopisuje im szczęście. Rozgrywają niezłe spotkania, ale nie potrafią wygrać i kto wie czy taki przełom nie nastąpi w Łęcznej? W każdym bądź razie jak dla mnie to spotkanie wygląda na x2.
Odra Wodzisław - Wisła Płock: Odra podbudowana zwycięstwem nad Arką będzie chciala odenisc drugie zwyciestwo z rzedu nad rywalem w walce o utrzymanie. Zastanawia mnie tylko jedno... czy Nafciarze zagrają w tym meczu na 100% czy jednak postarają się rzucic wszystkie sily na mecz pucharowy z Koroną...
Zaglebie Lubin - Arka Gdynia: W Expekcie kurs bardzo niski... Arka mimo porażek jest naprawdę dobrą drużyną, która najprawdopodobniej gra teraz słabo poprzez fakt iż na koniec sezonu zostanie zdegradowana... Mimo wszystko taką sytuację powinno wykorzystać Zagłębie, gdyż kolejny remis na własnym stadionie jest raczej nie dopuszczalny.
GKS Bełchatów - Lech Poznań: Jak już wspominałem GKS nie zachwycił w spotkaniu z Dyskobolią, gdzie momentami był spychany do defensywy... Ale mecz z Lechem będzie calkiem inny. Według mnie będzie to swego rodzaju wymiana ciosow, która zakończy się wysokim wynikiem bramkowym. Tak wiec jak narazie over 2,5 bramek.
Widzew Łódź - Wisła Kraków: Wisła gra słabo... i jesli niczego nie zmieni moze po raz kolejny stracic punkty w meczu wyjazdowym, a jak wiemy na Widzewie łatwo sie nie gra. Miejscowi zawsze wspierani są przez zawsze głośnych swoich fanów, inaczej mowiac są dwunastym zawodnikiem tych w wiekszosci mlodych chłopaków grających w Widzewie. Jak narazie dla mnie no bet.