Sochaux v.
Marseille
v.
Bardzo ciekawy mecz dzisiaj w Montbeliard gdzie gospodarze zmierzą się z Marsylią.
Sochaux które lokuje się w środku tabeli będąc 4 punkty nad "bezpieczną strefą" i tracąc 7 punktów do 5 miejsca premiujące grą w europejskich pucharach.
Sochaux od kilku sezonów dobrze wiemy że jest drużyną typowo domową, najczęściej zdobywają punkty właśnie u siebie. W tym sezonie nie jest inaczej Sochaux jest najlepszą ekipą grającą u siebie na 11 meczy wygrali aż 7 przegrywając tylko 1 mecz.
Marseille natomiast ma taki problem od kilku lat że nie mogą się skoncentrować na mecze ligowe (gdy grają w ligach europejskich) a taki mecz ich czeka z wielkim ManUtd już za niecałe 2 tygodnie.
Na dodatek na 52 spotkania rozegrane między tymi drużynami na stadionie Sochaux połowa zakończyła się zwycięstwami gospodarzy 14 remisów i tylko 12 razy wygrał klub z południa. Marsylia ostatni mecz wyjazdowy wygrała w listopadzie, natomiast Sochaux zachwyciło w meczy ligowym przeciwko Rennes wygrywając a raczej gromiąc solidną druzynę jaką jest Rennes właśnie u siebie. Mam nadzieje że dzisiaj bez niespodzianki Sochaux wygra z Marsylią poraz 27.
W składach nie ma większych zmian obie ekipy zagrają najsilniejszymi składami.
Mój typ na to spotkanie:
Sochaux @ 3,40
Sochaux h-1 @ 7,50
Ten drugi ryzykancki trochę ale czuję że będzie wygrana 3-0.
Huczek uważaj z tym Lyonem bo to są derby a w Saint-Etienne Lyon sobie tak nigdy dobrze nie poczynał nawet za czasów swojego panowania w L1.
Ja osobiście w tym spotkaniu preferuje zagranie na gospodarzy ale i tak odpuszczam to spotkanie.
I nie wydaje mi się aby w ogóle Lyon wygrało to spotkanie