Marsylia 1,87
Idę prostym rozwiązaniem.OM chyba najlepiej przepracowało okres zimowy pod względem wzmocnień.Owszem, wydali sporo, ale też przyszli zawodnicy klasowi - przede wszystkim Payet (co prawda sprzedali za 15 mln, kupili dwa lata starszego za 30 mln), w pomocy też Sertic, który dziś będzie mógł zagrać oraz Sanson, niezła ekipa w drugiej linii.Do obrony Evra, który już stał się liderem w szatni (nie zagra dziś), powoli też gra w nowym roku OM wygląda coraz lepiej.W zeszły piątek rozbili u siebie Montepellier po dobry meczu, ograli w Pucharze Francji OL, grają bardzo ofensywnie, Gomis jest skuteczny, młodziak Lopes robi furorę, a sam Garcia ma coraz więcej narzędzi do tego aby piąć się w tabeli do góry i już na ten moment widać, że ma to skutek.Dziś kolejna szansa do powiększenia dorobku punktowego bo mecz co prawda na wyjeździe, ale z beniaminkiem z Metz.Oni mają znacznie większe problemy bo przede wszystkim grają przeciętnie to dochodzi do tego trochę absensji - zawieszeni na mecz z OM są Diagne oraz Cohade (fajny ofensywny gracz), na PNA z Kamerunem jest Mandjeck - wszyscy podstawowi gracze.Widziałem trochę mecz z Montpellier, który wygrali, ale stawiam i tam na Marsylię bo poziom umiejętności, klasa gości oraz to, że są w dobrym momencie powinna im dać większe szansę na trzy punkty i dlatego po niezłym kursie pakuje w singla.Myślałem też o over1,5 OM, ale sam win mi wystarcza.