>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

23. kolejka Eredivisie / 27. kolejka Jupiler Pro League (15-17.02.2013)

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
23. kolejka Eredivisie / 27. kolejka Jupiler Pro League (15-17.02.2013)​

Kursy (Toto-Mix):​

Przed nami kolejne mecze w Belgii i Holandii. W tej pierwszej lidze kolejkę zainauguruje spotkanie Anderlecht - R. Charleroi i tutaj faworyt może być tylko jeden. Najciekawszym meczem w ten weekend wydaje się być konfrontacja Lokeren - Club Brugge, gdzie obie ekipy są już bliskie zapewnienia sobie awansu do TOP6 po fazie zasadniczej (czyli do Belgian Title Playoff), a ewentualna wygrana umocni którąś z tych ekip w czołówce tabeli.
W Holandii najławiejsze zadanie czeka Twente, które to zagra ze słabiutkim Willem II. Hitem kolejki wydaje się być mecz PSV Eindhoven z solidnym Utrechtem, gdzie wiadomo, że PSV ma kapitalny bilans bramkowy w tym sezonie i ostatnio, jak już wygrywa, to bardzo wysoko. Kolejkę zakończy mecz Waalwijk - Ajax, gdzie ekipa z Amsterdamu zawsze radziła sobie bezproblemowo z drużyną RKC i jeśli Ajax chce kontynuować walkę o tytuł, to powinien takie mecze wygrywać. Jak widać weekend w obu ligach zapowiada się bardzo ciekawie. Pozostaje tylko typować i oglądać mecze.

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Dziś na pewno warto postawić na Nec Nijmegen w starciu z Venlo. Gospodarze znacznie silniejsi kadrowo maja na swoim koncie serię trzech kolejnych wygranych i to nie byle z kim, gdyż z Groningen, Utrechtem oraz Vitesse. Goście desperacko walczą o utrzymanie, ale od 9.12.2012r. nie zaznali smaku wygranej, zaś cztery z pięciu poprzednich potyczek zakończyło się ich porażkami. Liczę, że skuteczni ostatnio Platje, Koolwijk lub Boymans również dzisiaj coś trafią i gospodarze odniosą pewne i wysokie zwycięstwo.

NEC Nijmigen wygra 9/10 1.62 Pinnacle
NEC Nijmegen (AH -1.5) 5/10 2.65 Pinnacle

ajax 2K

ajax

Forum VIP
NEC - VVV
To, żeby było ciekawiej, ja próbuję na VVV +2. Teoretycznie przedmówca wyżej ma rację. VVV walczy o utrzymanie, NEC na gazie 3 wygrane.
Zawsze jednak są jakieś &#39;ale&#39;. Więc zaczynamy:
- NEC strzela mało bramek u siebie. Tylko 14 strzelonych bramek w 11 domowych spotkaniach.
- VVV, zaraz po Twente które ma jedynie 10 straconych bramek na wyjazdach, ma najlepszą defensywę w lidze. &#39;Najlepszą&#39; w sensie, najmniej straconych bramek na wyjazdach, tylko 12 w 10 spotkaniach.
- NEC 3 zwycięstwa pod rząd, nie jest to drużyna, która potrafi utrzymać długie serie wygranych. Dodajmy, że ostatnie ich zwycięstwa to 2-1, 2-1 i na wyjeździe 3-0 z Utrechtem, a tak wysoko tylko i wyłącznie dlatego, że do 85 min NEC prowadziło 1-0 i Utrecht rzucił się do odrabiania strat, bramki na 2 i 3-0 padły w 85 i 90 min.
- Eredivisie lubi niespodzianki, więc jak mam dawać 1 na NEC po 1.50 i się stresować, to wolę dać +2 na VVV @ 1.55 moim zdaniem jest to mniej stresujące. NEC dziś 2-0? nie wydaję mi się, a jak VVV strzeli bramkę to 3 bramki NEC? Jeszcze bardziej nie wydaję mi się. VVV na wyjazdach dobrze się broni, dadzą radę.

NEC - VVV (+2) 2 @ 1.55 ✅

empe92 438

empe92

Użytkownik
Zdecydowanym faworytem meczu Zulte Waregem z Waasland Beveren są gospodarze. Zulte to rewelacja rozgrywek, obecnie na 2gim miejscu w tabeli. W tym roku 7 punktów w 3 meczach, najpierw wygrane z Lierse i Cercle Brugge, a tydzień temu wyjazdowy remis z 3. w tabeli Lokeren. Obie ekipy miały w tamtym meczu sporo okazji bramkowych, ale podział punktów z sąsiadem w tabeli na terenie rywala i zachowanie status quo, czyli 6 punktowej przewagi można uznać za sukces. Francky Dury ma niemalże cały skład do dyspozycji, pauzuje za czerwoną kartkę pomocnik Skulason, ale główne strzelby zespołu, czyli Berrier, Hazard czy Leye jutro wystąpią. Waasland po serii bardzo dobrych występów zanotowało ostatnio 2 porażki – z Mons oraz z Anderlechtem. Na wyjazdach spisują się przeciętnie, jak dla mnie pewna wygrana gospodarzy. Takie mecze Zulte powinno wygrywać z zamkniętymi oczami, jeśli chcą utrzymać tą drugą pozycję w tabeli, bo wiadomo, że mistrzostwo kraju jest niemal przesądzone.

Zulte Waregem – Waasland Beveren
Zulte @ 1.50 Bet365 ✅ 2:0

Do tego BTS w meczu Mons – Gandawa. Z prostego powodu. Mons już 3 mecze z rzędu bez straty bramki, bardzo rzadki wyczyn. Mboyo i spółka powinni coś wcisnąć gospodarzom, a Mons, jak zwykle u siebie wyjdzie bardzo ofensywnie nastawione, za bardzo nie widać straty Perbet, zastąpił go Arbeitman, tydzień temu ze Standardem zdobył swoją pierwszą bramkę, także powinno być dobrze.

Mons – Gent
BTS @ 1.61 Bet365 ⛔ 0:2

ajax 2K

ajax

Forum VIP
No to lecimy z rozkminami na najbliższą kolejkę Eredivisie !
NAC Breda - Heracles Almelo
Podkreślam, że nie jest to żaden pewniak. Gram, ponieważ odpowiada mi kurs i po prostu takie przeczucie. NAC po 3 dobrych spotkaniach w roku 2013 poległ w ostatniej kolejce. Zdarza się. Jutro drużyna z Bredy gra jednak u siebie i przede wszystkim to jest moim głównym argumentem: avondje NAC - co w wolnym tłumaczeniu po polsku oznacza: wieczorek NAC. Jest to bardzo specyficzne stwierdzenie, które narodziło się w Eredivisie, ponieważ NAC jest znany z tego, że w sobotnich wieczornych spotkaniach przed swoją publicznością jest zawsze bardzo fanatycznie. Często (ciekaw jestem jak będzie jutro) NAC strzela bramkę wtedy w ostatnich 15 minutach spotkaniach, co również jest nazywane kwadransem NAC.
Drużyna z Bredy nie ma jakiś mega wyszkolonych piłkarzy, jest to po prostu solidna drużyna, która potrafi namieszać każdemu jak zepnie poślady - fizycznie bardzo silna.
Po drugiej stronie Heracles, o tym już pisałem wcześniej. Pozbycie się Overtooma i Armenterosa było średnim posunięciem. Tydzień temu Heracles pokonał u siebie Willem II, nie jest to jakiś wielki wyczyn. 2 tygodnie temu na wyjeździe 3-3 z Rodą, kiedy Heracles prowadził 3-1 nawet. Heracles można trochę porównać do NEC, brakuje tej drużynie stabilności. Ich mecze są przeplatane dobrymi zawodami z bardzo kiepskimi wynikami.
Głównym argumentem jest tutaj NAC u siebie i dlatego zagram jedynkę po atrakcyjnym kursie. Nie liczę na 3-0, ale myślę, że NAC jest w stanie wygrać tutaj przewagą jednej bramki, a jak będzie dwoma to cud malina. Próbujemy !

NAC Breda - Heracles Almelo 1 @ 2.20
⛔ (1-1)

Roda JC - AZ Alkmaar

Kolejny &#39;nie pewniak&#39;, który bardzo mi się podoba na jutro ! Roda... co tu dużo mówić, więcej szczęścia niż umiejętności. Tydzień temu z Ajaksem 1-1, kto oglądał to wie jak to wyglądało: obrona Częstochowy 6-7 obrońcami. Jutro Roda u siebie, więc pewnie bardziej otwarty futbol zagra a to bardzo dobra okazja dla AZ. Skoro Heracles wbił im 3 bramy 2 tygodnie temu (na patelni było 4-1, ale sety nie wykorzystali), to i AZ da radę z tym, że broniąc się lepiej niż wtedy Heracles. AZ gra w rundzie wiosennej dobrze, poza ostatnimi dwoma spotkaniami. 2x czerwona kartka nie pomogła AZ.
W jutrzejszym spotkaniu nie zagrają co prawda Viergever oraz Maher (zawieszony i kontuzja). Ale Verbeek zastąpi Mahera zapewne bardzo dobrym zawodnikiem: Overtoomem, który przybył do Alkmaar z Almelo. W Rodzie zabraknie Donalda. Nie wiadomo jak się ma stan zdrowotny Malki&#39;ego.
Stawiam na AZ, ponieważ jest to kreatywna drużyna, ma kim postraszyć, a Roda wyczerpała już swój limit szczęścia. AZ 2 porażki pod rząd, to dobre dla typu, czas na przełamanie.
Kurs jest bardzo zadowalający, więc próbujemy. Czekam jeszcze na kursy dotyczące strzelców, ponieważ czuję, że jutro Altidore coś ustrzeli, ale liczę tutaj na coś w okolicy 1.90 - 2.20. Jak będzie mnie to podziękuję.

Roda JC - AZ Alkmaar 2 @ 2.10 ⛔ (2-2)

Jeżeli chodzi o Twente i PSV to moim zdaniem obie drużyny jutro wygrają. Kursy na stawianie są jednak za niskie, chyba, że można zastanowić się nad PSV -1, ale to jutro może. Na razie tylko wyżej wymienione dwa.
Roda ponownie przyfarciła, a NAC nie pokazał jaj jak się spodziewałem.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
PEC Zwolle - Feyenoord
Nie jestem zwolennikiem grania Feyenoordu, ale w tym spotkaniu skuszę się na Portowców. Ogólnie Feyenoord radzi sobie ostatnio dobrze. Spora zasługa to dynamiczna młodzież, która miesza w ofensywie, chodzi przede wszystkim o duet: Boetius - Vilhena. Przede wszystkim ten pierwszy staje się powoli postrachem obrońców.
Obie drużyny bez większych osłabień. Sporym argumentem za Feyenoordem jest fakt, że PEC u siebie w 11 spotkaniach zdobył tylko 6 punktów, strzelając tylko 9 bramek i tracąc aż 20. PEC gra u siebie dość otwarty futbol co jest dobre dla Feyenoordu, ponieważ ma bardzo szybkich skrzydłowych do kontrowania.
W tym spotkaniu podobają mi się dwie opcje, zwycięstwo Feyenoordu oraz over 2,5 bramek. Zazwyczaj w spotkaniu Feyenoordu gram również BTS, lecz tutaj się wstrzymam. Może i PEC strzeli bramkę, Portowcy dużo tracą po stałych fragmentach gry, lecz myślę, że sam Feyenoord również jest w stanie pokryć ten over.
PEC w ostatnim spotkaniu zdobył punkt z będącym w kiepskiej formie Twente, w najbliższym pojedynku czas na porażkę. Feyenoord jeszcze potraci z czasem punkty, ale w niedzielę powinno być dobrze. Kursy zachęcają.
PEC Zwolle - Feyenoord 2 @ 1.72 ⛔ (3-2)
PEC Zwolle - Feyenoord over 2,5 @ 1.75 ✅
Edit: Patałachy. Przegrywać 0-2, wyrównać w pierwszej na 2-2 a i tak przegrać.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Wiele dzisiaj wskazuje na to, iż Cercle przegra - ponownie. Podchodziłem o tej drużyny zawsze z dystansem, ale myślałem, że się przebudzą. Myliłem się. Standard to zespół dużo silniejszy i dzisiaj wystąpi silną kadrą. Potrzebują tej wygranej po wpadce z Mons. Imo będzie to mecz jednostronny. Kurs bardzo fajny. Cercle leci w dół. Kadra gości zdecydowanie lepsza mimo jednego ważniejszego braku.
Polecam, krótko, ponieważ nie mam dzisiaj czasu zbytnio. Jutro powinna się pojawić konkretna analiza.
Standard wygra, 1.96 Pinn 2/10 ✅ 0:1

Otrzymane punkty reputacji: +3
O 17

___on

Użytkownik
Twente - Willem II
Jakiś czas temu Ajax słusznie zauważył że najlepszą obronę w lidze holenderskiej ma Twente. Gospodarze nie licząc wpadki u siebie z Utrechtem ( dwa tygodnie temu ) stracili tylko pięć bramek do tej pory ( patrząc na mecze u siebie ). Twente ostatnio gra mocno przeciętnie lecz chyba ze słabeuszem powinni sobie poradzić. Kurs na ich zwycięstwo nawet w handicapie jest mało atrakcyjny. Zdecydowałem się tu na opcję którą gram dość rzadko. Willem II będzie grało zamurowane na własnej połowie, sporadycznie wypadając pod bramkę gospodarze tego dzisiejszego spotkania. Liczę tu na to że obrona faworytów stanie na wysokości zadania...
Willem II NIE STRZELI - kurs 1,70 2/10 STS wynik 1:1
BREDA - HERACLES
Łącznie obydwie ekipy straciły aż 83 bramki od początku sezonu, poza tym nie będę krył że drużyna z Almelo jest niezwykle wdzięczną drużyną jeżeli chodzi i typowanie BTS. Z 22 spotkań aż w 18 spotkaniach tej ekipy strzelali oni bramkę jak i tracili. Obrona Bredy nie należy do monolitów więc może ten typ okaże się dobrym rozwiązaniem i tym razem...
BTS kurs 1,5 wynik 1:1
PSV - Utrecht
Utrecht jak ma dobry dzień jest w stanie napsuć krwi absolutnie każdej ekipie z Eredivisie. Zeszłotygodniowa wpadka u siebie - 0:3 z NEC nie zmienia tego obrazu. Mam nadzieję że będą w stanie dziś zdobyć choć jedna bramkę...Tydzień temu Vitesse pokazało że PSV można strzelić nie jedną a nawet dwie bramki. Czy dziś Utrecht to powtórzy?
BTS kurs 1,70 1/10 STS wynik 2:1

Otrzymane punkty reputacji: +17
B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Vitesse - Groningen
Godzina 12:30 oraz fakt że Vitesse wygrało raptem jedno spotkanie z ostatnich siedmiu sprawia że podchodzę z lekką rezerwą do tego spotkania. Wydaje mi się że gracze z Arnhem mimo małego osłabienia wygrają to spotkanie sam jednak szukałbym tu do gry raczej opcji BTS lub over 2,5. Bony wrócił do składu Vitesse a co za tym idzie jest szansa na większość ilość bramek. Tak jak wcześniej napisałem bez niego gospodarze dzisiejszego meczu tracą ze swej wartości ok 30 %...Myślę że 3-4 bramki powinny w tym meczu paść
over 2,50 2/10 STS kurs 1,60 wynik 2:0
Haga - Heerenveen
Ekipy o formacjach obronnych dziurawych jak ser szwajcarski. Den Haag gra kolektywem i przy sporym zaangażowaniu poszczególnych zawodników ( za co duże brawa ) lecz zbyt wielkich umiejętności to wspomniani gracze nie mają - ot rzemieślnicy i to wszystko. Heerenveen to jedna wielka niewiadoma. Mam nadzieję że gracze i jednej i drugiej ekipy ukłują choć raz...
BTS kurs 1,55 Totomix 2/10 wynik 2:1
Waalwijk - Ajax
Chevalier ( chyba największa gwiazda gospodarzy ) bez formy i do tego gra dość nieszczęśliwie. Wynikiem tego jest tylko jego jedna bramka w ostatnich dziesięciu spotkaniach. W ostatnich dziewięciu meczach Waalwijk tylko raz wygrało a to już o czymś świadczy. Należy też pamiętać że ekipa gospodarzy wyjątkowo leży ostatnimi czasu Ajaxowi. Goście nie powinni jakoś przesadnie być zmęczeni spotkaniem w lidze europejskiej rozgrywanym na własnych śmieciach. Wczoraj wygrało PSV a dziś mam nadzieję że 3 pkt zainkasuje Ajax. Moim zdaniem tylko te dwie ekipy będą tak naprawdę się liczyć jeżeli chodzi o walkę o mistrzostwo Holandii w tym sezonie...
Ajax kurs 1,55 STS 2/10 wynik 0:2

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Suchary, ponieważ kompletnie nie ma czasu na opisywanie spotkań. Wczoraj próbowałem wysokich kursów, dużo nie brakowało, ale nie udało się. Dziś celuję przede wszystkim w Feyenoord, który już wcześniej opisywałem oraz w over w tym spotkaniu. Pozostałe ciekaw opcje to:
- Vitesse - FC Groningen under 1,5 gola HT @ 1.50 ✅ (0-0)
- RKC - Ajax 2 @ 1.50 (sam nie gram, więc jest to 50% procentowa lokata) ✅ (0-2)
- ADO - Heerenveen X2 @ 1.55 ⛔ (2-1)

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Kolejna kolejka co wchodzi pół na pół, dlatego pomyślałem, że w wolnym czasie zrobię małe podsumowanie (statystyki) tego co grałem w tym sezonie by mieć dokładniejszy przegląd, które bety wchodziły a które nie.
Te statystyki są po to by:
a) Bym sam miał lepszy przegląd tego co grać.
b) Często podaję sporo typów, więc by Ci co grali wiedzieli z czego lepiej wybierać.
c) Ci co piszą na PW z pytaniem, który bet bardziej polecam również wiedzieli o co można zapytać a o co nie warto bo w tym mi nie idzie.
Do tej pory wygląda to mniej więcej tak:
Ilość zagranych typów: 112
Ilość trafionych typów: 60
Ilość nietrafionych typów: 52

Podział na kategorie:
- Overy bramkowe (2,5 /3,5 /4,5): 19/34 --&gt; 55,9%
- Undery bramkowe (HT i FT etc.): 5/7 --&gt; 71,4%
- 1 x 2: 6/19 --&gt; 31,6%
- Strzelcy bramek: 7/12 --&gt; 58,3%
- Ajax win (też z handi) (moją klątwa :razz ???? : 3/11 --&gt; 27,3%
- BTS: 9/11 --&gt; 81,8%
- DNB: 2/2 --&gt; 100%
- Handicapy bramkowe + lub - na daną drużynę: 9/14 --&gt; 64,3%
- Kartki (czerwone): 0/2 --&gt; 0%
Tak jak myślałem, gra na Ajax nie idzie najbardziej, ale to jest coś o czym już pisałem we wcześniejszych postach. Aż 8 betów zepsutych grając na win Ajaksu. Bardzo kiepsko również typowanie 1 x 2, myślę, że to troszkę jest spowodowane szukaniem czystych niespodzianek, ale jakby nie patrzeć słaby wynik. Jedynie dwa razy próbowałem grę na czerwoną kartkę i się nie udało.
Dobrze wychodzą undery bramkowe, gram ich mało, ale 5/7 nie jest najgorzej. Strzelcy bramek lekko poza połową, mam nadzieję, że uda mi się poprawić tą statystykę. Dobrze idzie BTS 9/11 to dobry wynik. DNB bez problemowo, oba trafione. Handi - lub + nie najgorzej, mogę żyć z prawie 65%.
Wynik sezonu do tej pory słaby. 54% trafności to zdecydowanie za mało. Plan jest taki, że bardzo ograniczę grę na Ajax do końca sezonu, czasem może coś tam zagram, ale nie będę tutaj za bardzo inwestował swojego kapitału. Zmniejszę grę na 1 x 2 po wysokich kursach i bardziej skupię się na + lub - handi, co mi zdecydowanie lepiej wychodzi. Do tego odrzucamy grę na kartki.
Dzięki temu mam nadzieję, że uda mi się ograniczać wtopy a trafność uda mi się podnieść do +- 70%.
Powodzenia dalej Wam i sobie, bo jest to bardzo ciekawy i wyrównany sezon eredivisie, oby dał nam dużo więcej zarobić ;)

Otrzymane punkty reputacji: +11
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom