No to lecimy z rozkminami na najbliższą kolejkę Eredivisie !
NAC Breda - Heracles Almelo
Podkreślam, że nie jest to żaden pewniak. Gram, ponieważ odpowiada mi kurs i po prostu takie przeczucie. NAC po 3 dobrych spotkaniach w roku 2013 poległ w ostatniej kolejce. Zdarza się. Jutro drużyna z Bredy gra jednak u siebie i przede wszystkim to jest moim głównym argumentem:
avondje NAC - co w wolnym tłumaczeniu po polsku oznacza:
wieczorek NAC. Jest to bardzo specyficzne stwierdzenie, które narodziło się w Eredivisie, ponieważ NAC jest znany z tego, że w sobotnich wieczornych spotkaniach przed swoją publicznością jest zawsze bardzo fanatycznie. Często (ciekaw jestem jak będzie jutro) NAC strzela bramkę wtedy w ostatnich 15 minutach spotkaniach, co również jest nazywane kwadransem NAC.
Drużyna z Bredy nie ma jakiś mega wyszkolonych piłkarzy, jest to po prostu solidna drużyna, która potrafi namieszać każdemu jak zepnie poślady - fizycznie bardzo silna.
Po drugiej stronie Heracles, o tym już pisałem wcześniej. Pozbycie się Overtooma i Armenterosa było średnim posunięciem. Tydzień temu Heracles pokonał u siebie Willem II, nie jest to jakiś wielki wyczyn. 2 tygodnie temu na wyjeździe 3-3 z Rodą, kiedy Heracles prowadził 3-1 nawet. Heracles można trochę porównać do NEC, brakuje tej drużynie stabilności. Ich mecze są przeplatane dobrymi zawodami z bardzo kiepskimi wynikami.
Głównym argumentem jest tutaj NAC u siebie i dlatego zagram jedynkę po atrakcyjnym kursie. Nie liczę na 3-0, ale myślę, że NAC jest w stanie wygrać tutaj przewagą jednej bramki, a jak będzie dwoma to cud malina. Próbujemy !
NAC Breda - Heracles Almelo 1 @ 2.20
(1-1)
Roda JC - AZ Alkmaar
Kolejny 'nie pewniak', który bardzo mi się podoba na jutro ! Roda... co tu dużo mówić, więcej szczęścia niż umiejętności. Tydzień temu z Ajaksem 1-1, kto oglądał to wie jak to wyglądało: obrona Częstochowy 6-7 obrońcami. Jutro Roda u siebie, więc pewnie bardziej otwarty futbol zagra a to bardzo dobra okazja dla AZ. Skoro Heracles wbił im 3 bramy 2 tygodnie temu (na patelni było 4-1, ale sety nie wykorzystali), to i AZ da radę z tym, że broniąc się lepiej niż wtedy Heracles. AZ gra w rundzie wiosennej dobrze, poza ostatnimi dwoma spotkaniami. 2x czerwona kartka nie pomogła AZ.
W jutrzejszym spotkaniu nie zagrają co prawda Viergever oraz Maher (zawieszony i kontuzja). Ale Verbeek zastąpi Mahera zapewne bardzo dobrym zawodnikiem: Overtoomem, który przybył do Alkmaar z Almelo. W Rodzie zabraknie Donalda. Nie wiadomo jak się ma stan zdrowotny Malki'ego.
Stawiam na AZ, ponieważ jest to kreatywna drużyna, ma kim postraszyć, a Roda wyczerpała już swój limit szczęścia. AZ 2 porażki pod rząd, to dobre dla typu, czas na przełamanie.
Kurs jest bardzo zadowalający, więc próbujemy. Czekam jeszcze na kursy dotyczące strzelców, ponieważ czuję, że jutro Altidore coś ustrzeli, ale liczę tutaj na coś w okolicy 1.90 - 2.20. Jak będzie mnie to podziękuję.
Roda JC - AZ Alkmaar 2 @ 2.10
(2-2)
Jeżeli chodzi o Twente i PSV to moim zdaniem obie drużyny jutro wygrają. Kursy na stawianie są jednak za niskie, chyba, że można zastanowić się nad
PSV -1, ale to jutro może. Na razie tylko wyżej wymienione dwa.
Roda ponownie przyfarciła, a NAC nie pokazał jaj jak się spodziewałem.