>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

23. kolejka Eredivisie + 26. kolejka Jupiler Pro League (12-13.02.2011)

Status
Zamknięty.
groven 2,2K

groven

Forum VIP

Nec Nijmegen - Excelsior Rotterdam 2:0

Typ: 1

Kurs: 1.44
Krótka analiza, bo mecz wydaje mi się, że będzie przebiegał pomyśli tylko jednej z drużyn. Z szeregu wszystkich spotkań tej kolejki, ciężko było upolować coś w miarę pewnego. Mecz zostanie rozegrany w niedzielę 13.02.2011 o godzinie 14:30. 11 pozycja w tabeli Nijmegen zobowiązuje ich do wygrania z tak słabym przeciwnikiem. Poza tym cała drużyna Nijmegen obiecuje przełamanie niemocy jaka w ostatnich meczach dotknęła ich i wygraną z Beniaminkiem. Drużyna gospodarzy kojarzona jest jak do tej pory z samymi remisami. W ciągu 6 ostatnich kolejek aż 5 razy dzielili się punktami. Jest teraz okazja na 3 punkty. Excelsior 16 pozycja w lidze, nadal ma szansę na pozostanie w lidze. Mają na koncie 19 oczek, jednak wszystkie punkty jakie zdobywali do tej pory to zasługa gry na własnym stadionie. Zrobią wszystko aby nie przegrać tego meczu, tym bardziej że ostatnio wygrali, nastroje w zespole nieco się poprawiły. Ale trzeba to zweryfikować na boisku.. spekulacje przedmeczowe a gra piłkarzy z Rotterdamu to dwie różne rzeczy. Pod względem meczy wyjazdowych goście to jedna z najsłabszych ekip w Dutch Eredivisie 2010/2011. Nie wygrali nawet jednego spotkania. Bilans 0-2-8 stawia ich na przegranej pozycji przed meczem z NEC. Ważna informacja odnośnie tego meczu jest taka, że zmotywowani gospodarze zagrają w najmocniejszym zestawieniu, a jedynym piłkarzem, którego zabraknie będzie rezerwowy napastnik Rick Ten Voorde. Wśród gości nie zagrają natomiast Adnan Alisic, Tobias Waisapy oraz podstawowy obrońca Daan Bovenberg, który w tym sezonie zdobył aż pięć bramek. To spore osłabienie w defensywie. Gra w ataku w zespole gospodarzy opiera się na postawie napastnika Björn Vleminckx. Jak do tej pory nie zawodzi. Jest liderem w klasyfikacji najlepszych strzelców w Eredivisie. Liczy na kolejne trafienia w meczu z Excelsior Rotterdam.
Najlepszy strzelec NEC oraz całej Eredivisie - Björn Vleminckx :gool:

ajax 2K

ajax

Forum VIP
AZ Alkmaar - PSV Eindhoven 2 (2.30) ✅
Na dzień dzisiejszy faworytem spotkania jest dla mnie zespół z Eindhoven. Krótko i na temat czemu właśnie tak. PSV po nieoczekiwanej porażce z ADO będzie chciało się zrewanżować. Piłkarze z Eindhoven dadzą z siebie wszystko by utrzymać dystans nad Ajaksem, Groningen i by nie przegoniło ich Twente. Alkmaar uległ w poprzednim tygodniu Exscelsiorem. Kadra AZ ma spore kłopoty ponieważ nie zagrają; Marcellis, Moisander, Holman i bramkarz Romero. Drugi golkiper Didulica jest również kontuzjowany, więc zadebiutuje trzeci bramkarz. PSV jedynie bez Reisa i pod znakiem zapytania stoi występ Marcelo.
Każdy inny wynik niż dający trzy punkty PSV będzie dla mnie niespodzianką. Na pewno zagram 2 po kursie 2.30.

Feyenoord - Heracles 1 (1.70)
✅
Tutaj będę stawiał na wygraną dużyny domowej. Feyenoord zagrał z Twente (2 tygodnie temu) bardzo dobre spotkanie i przegrał pechowo. W ostatnim pojedynku z Vitesse było ponownie widać lepszą grę zawodników z Rotterdamu. Dziś na własnym boisku z Heraclesem powinny być trzy punkty. Ekipa z Almelo nie gra zbyt dobrze na wyjeździe o czym świadczy bilans 0-2-9. Myślę, że czas najwyższy na przełamanie Feyenoordu i będę stawiał tutaj jedynkę.
Dzięki robson za uwagę ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Na pewno zagram 2 po kursie 1.60.
Coś pomyliłes z kursem ;)
W Pinnacle np na PSV na dwójke mam kurs @ 2,30 więc nei sądze by gdzie indziej było tak nisko. Byc może piszesz o opcji DNB.
Popraw sobie jak coś.

Co do samych meczów, które proponujesz dzsiaij to PSV jednak ominąłbym. Przed tygodniem z ADO zagrali naprawde słabe zawody. Nie oczarowali mnie niczym szczególnym. Przewagi też nie wiadomo jakiej nie mieli. A AZ to jednak rywal nieobliczalny chociaż te absencje o których mówisz mogą byc brzemienne w skutkach to ja jednak odpuszczam ten mecz.

VS
FEYENOORD - HERACLES
Typ : Feyenoord @ 1,741 Pinnacle✅2:1

Natomiast zaczyna mi sie podobac Feyenoord. Rzeczywiście z Twente pokazali dobrą gre szczególnie w 1połowie. Bramka co prawda z przyadku, bo zeszła ewidentnie Swertsowi :p Ale trzymali się długo. Heracles mocny u siebie na sztucznej płycie, a na wyjazdach cienko więc też zagram na Portowców. Absencjami w Feyenoordzie nie ma się co przejmowac bo wszyscy nie grają długi czas już. Ważne, że będzie Fer, Wijnaldum i Castaignos. Dzięki tym samym za podrzucenie pomysłu na ten mecz ;)

Ciekawe także jak tam jutro Ajax sobie poradzi w Kerkrade gdzie jeszcze w tym sezonie nikt nie wygrał! Tytoń już chyba będzie mógł wystąpic. Ciężki mecz dla Joden niestety, ale fajnie jakby wykorzystali dzisiaj ewentualną strate pkt przez PSV;)
Jeszcze tak poza spytam, masz może jakąś strone z przewidywanymi składami do Eredivisie? Bo ja mam tylko dostęp do kontuzji na [URL='http://www.fcupdate.nl/buiten_spel/']http://www.fcupdate.nl/buiten_spel/ [/URL] a z ciekawości nieraz bym zobaczył co tam dziennikarze holenderscy przewidują na dany mecz.

Otrzymane punkty reputacji: +1
ajax 2K

ajax

Forum VIP
Jeszcze tak poza spytam, masz może jakąś strone z przewidywanymi składami do Eredivisie? Bo ja mam tylko dostęp do kontuzji na [URL='http://www.fcupdate.nl/buiten_spel/']http://www.fcupdate.nl/buiten_spel/ [/URL] a z ciekawości nieraz bym zobaczył co tam dziennikarze holenderscy przewidują na dany mecz.
Ja używam tej strony: http://ajax.headliner.nl/
Teraz mam ustawione na Ajax, ale po prawej masz wszystkie kluby. Klikasz na nazwę i pokazuje newsy danego klubu. Jest to jakby zbiór wszystkich newsów które pojawiają się w necie na temat Erdivisie, czyli wszystkie strony. Często przed weekendem pojawiają się info właśnie o sytuacjach kadrowych. Co prawda są to strony holenderskie, ale po wrzucie w translatora można bez problemu dojść do tego o co dokładnie chodzi.
Co do samego PSV, chciałbym by stracili punkty - oczywiście, że tak. Ale wydaję mi się, że problemy kadrowe AZ oraz determinacja PSV sprawi, że tak się nie stanie. Co by się jednak nie wydarzyło, to będę zadowolony. Typ na Feyenoord też coraz pewniejszy mi się wydaje. Fajnie zadebiutował w Feyenoordzie Ryo, spodziewam się, że trochę poprawi on grę Feyenoordu.
P.S. Jeszcze raz dzięki za poprawkę z kursem.

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Dwa wczorajsze typy trafione, co bardzo cieszy. Nie spodziewałem się, że PSV aż tak rozniesie AZ, ale jak widać, braki w kadrze AZ i determinacja PSV zrobiły swoje. Na dziś przygotowałem następujące typy:
De Graafschap - Groningen over 2,5 goals ⛔ Groningen zdecydowanie na gazie. Imponujące wyniki w ostatnich spotkaniach oraz bardzo dobra gra. W pięciu ostatnich spotkaniach 10 punktów (między innymi pechowo przegrane spotkanie z Twente 1:2). De Graafschap radzi sobie średnio; porażka na ArenA (jedynie 2:0 dla Ajaksu), szczęśliwy remis z Utrechtem oraz jeszcze bardziej szczęśliwa wygrana z Feyenoordem. Superboeren mimo dawki szczęścia na pewno nie są słabą drużyną i mimo tego, że Groningen jest w bardzo dobrej formie i na papierze jest faworytem to nie będę ryzykował czystej dwójki, a kurs na X2 jest za mały. Znalazłem moim zdaniem inną ciekawą opcję; over bramkowy. Groningen lubi ostatnio dużo strzelać, może i De Graafschap wpakuje jakąś bramkę więc over wydaję mi się dobrym rozwiązaniem.
No tak 1:1 i 10 tyś okazji na więcej bramek. To już taki standard. Zazwyczaj dobre typy w piątek i sobotę a w niedzielę jak na złość nic nie wchodzi.
Roda JC - Ajax Amsterdam 2 (1.70) ⛔ Ajax w poprzedniej kolejce wziął przykład z kolegów konkurentów i skorzystał z opcji; nudny futbol, lecz 3 punkty zgarnięte. Drużyna Franka de Boera męczyła się na boisku. Pierwsza połowa bardzo słaba, druga nieco lepsza. Mimo słabej gry Ajax potrafił sobie wypracować kilka znakomitych okazji strzeleckich, co na pewno cieszy. Nawet jak nie idzie, to Ajax nie jest drużyną, która nie ma okazji na zdobycie bramek. W amsterdamskiej ekipie zabraknie na prawej stronie Van der Wiela, a jego miejsce zajmie zapewne Anita. Roda nie przegrała jeszcze w tym sezonie u siebie. Znakomity bilans na własnym stadionie robi wrażenie. Skąd więc szanse Ajaksu? A) przede wszystkim dwa ostatnie spotkania Rody i dwie porażki. Roda powoli się męczy. A Ajax? Jest po prostu zdeterminowany. Frank de Boer zapowiada, że to spotkanie jest bardzo ważne, że trzeba je wygrać by zachować 3-punktowy dystans do rywali. B) Powrót El Hamdouiego oraz znakomita forma Eriksena. Mounir może być niewidoczny całe spotkanie, a jednym przebłyskiem potrafi znikąd zdobyć bramkę. Jest on bardzo ważna i jego powrót do kadry bardzo cieszy. Na temat Eriksena. Kto oglądał mecz Dania - Anglia wie o czym teraz piszę. 18-latek jest w znakomitej formie. Kluby się o niego zaczynają bić i mówi się o nim nowy Bergkamp. Chrisitan będzie jutro bardzo ważny na środku boiska. Jego przegląd pola jest jego znakomitą bronią i jeżeli będzie grał tak jak kilka dni temu w Kopenhadze, jestem pewien, że nie jednym podaniem uruchomi szybkich skrzydłowych Ajaksu; Ebecilio i Sulejmani. Ajax musi wygrać nie ma już czasu na stratę punktów. Czas popsuć ten piękny bilans Rody u siebie. Typuje zwycięstwo Joden po kursie 1.70.
Nie wiem jak można tak frajersko zremisować. z 2-0 na 2-2 oddać i nie strzelić karnego na 3-2 w 88 min... To się popisali w drugiej połowie, parodia jakaś. Co do pozostałych spotkań to na pewno faworytem jest NEC Nijmegen a w Bredzie powinien być under 2,5 w meczu NAC - Heerenveen. Są to jednak zwykłe przeczucia i raczej ich nie zagram (chyba, że nagle pojawią się jakieś ciekawe informacje, które mnie przekonają).
A to co ostatecznie nie postawiłem - izzi :]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Dwa wczorajsze typy trafione, co bardzo cieszy. Nie spodziewałem się, że PSV aż tak rozniesie AZ, ale jak widać, braki w kadrze AZ i determinacja PSV zrobiły swoje. Na dziś przygotowałem następujące typy:
Gratulacje za trafione typy;)
Oglądałem AZ - PSV i rezultat 0:4 nie oddaje jednak przebiegu gry. Bramkarz AZ także nie ponosi winy przy żadnej straconej bramce. Mecz był bardzo ciekawy, istna wymiana ciosów. Jedyna róznica to taka, że gospodarzom nic nie wpadało, a gościom wprost przeciwnie. Kalmary grały z ogromnym zaangażowaniem, Holman kilka okazji zmarnował, Marteans również. Gdyby skończyło się jakimś remisem 2:2 nikt nie mógłby miec raczej pretensji.
Ogólem mecz mógł się podobac, szybkie tempo i akcja za akcje. Na uwage zasługuje też bramka Balasza Dzsudzsaka prawą nogą w samo okienko. Wyrózńic też można Isakssona bo kilka razy ładnie wyłapał strzały gospodarzy.
VS
RODA KERKRADE - AJAX AMSTERDAM
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,60 Betsafe✅2:2
Z dzisiejszych spotkań ciekawy jestem jak poradzi sobie Ajax. Najgroźniejsi rywale tj Twente i PSV wygrali więc wypadałoby żeby Ajax także wygrał, ale ostatni mecz z De Graafschap na Arenie mnie nie napawa optymizmem przed tym starciem w Kerkrade. Więc od typu na Ajax się powstrzymam, kusi natomiast postawic, że obu zespołom uda się strzelic bramke. Co pawda ostatnio passa bez straconej bramki trwa przez dwa mecze, ale Utrecht pokazał, że jak się naciśnie na defensywe Joden to się potrafią zagubic. Ponadto dzisiaj bez van der Wiela.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Standard Liege - Genk | Typ: BTS - 1,61 ⛔ 2-2
Mecz bardzo ważny dla obu drużyn. Standardowi brakuje punktu do zajęcia miejsca premiowanego grą w PO o mistrzostwo i europejskie puchary. Terminarz jest dla gospodarzy ciężki i każdy punkt w tej chwili będzie na wagę złota, bo do końca sezonu zasadniczego zostało 6 kolejek. Genk pomimo świetnej pozycji wciąż musi kompletować punkty, bo w Play-Off na starcie drużyny otrzymują połowę punktów uzyskanych w sezonie zasadniczym. Nie ma zatem odpuszczania, motywacja po obu stronach spora i dobrze, bo w końcu obie drużyny mają strzelić przynajmniej jednego gola. Statystycznie sytuacja jest po prostu idealna, bo Standard we wszystkich 11 meczach u siebie choć raz strzelał gola. Genk rozegrał na wyjeździe 12 meczów i tylko raz odchodził bez dorobku bramkowego. Co więcej, goście to najskuteczniejszy zespół ligi. Spotykają się ze sobą dwa silne teamy, mecz jest o niemałą stawkę, forma też dopisuje. Wszystko wskazuje na to, że kilka goli powinniśmy tutaj obejrzeć. Mi wystarczy nawet 1-1.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom