Dwa wczorajsze typy trafione, co bardzo cieszy. Nie spodziewałem się, że PSV aż tak rozniesie AZ, ale jak widać, braki w kadrze AZ i determinacja PSV zrobiły swoje. Na dziś przygotowałem następujące typy:
De Graafschap - Groningen over 2,5 goals ![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
Groningen zdecydowanie na gazie. Imponujące wyniki w ostatnich spotkaniach oraz bardzo dobra gra. W pięciu ostatnich spotkaniach 10 punktów (między innymi pechowo przegrane spotkanie z Twente 1:2). De Graafschap radzi sobie średnio; porażka na ArenA (jedynie 2:0 dla Ajaksu), szczęśliwy remis z Utrechtem oraz jeszcze bardziej szczęśliwa wygrana z Feyenoordem. Superboeren mimo dawki szczęścia na pewno nie są słabą drużyną i mimo tego, że Groningen jest w bardzo dobrej formie i na papierze jest faworytem to nie będę ryzykował czystej dwójki, a kurs na X2 jest za mały. Znalazłem moim zdaniem inną ciekawą opcję; over bramkowy. Groningen lubi ostatnio dużo strzelać, może i De Graafschap wpakuje jakąś bramkę więc over wydaję mi się dobrym rozwiązaniem.
No tak 1:1 i 10 tyś okazji na więcej bramek. To już taki standard. Zazwyczaj dobre typy w piątek i sobotę a w niedzielę jak na złość nic nie wchodzi.
Roda JC - Ajax Amsterdam 2 (1.70) ![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
Ajax w poprzedniej kolejce wziął przykład z kolegów konkurentów i skorzystał z opcji; nudny futbol, lecz 3 punkty zgarnięte. Drużyna Franka de Boera męczyła się na boisku. Pierwsza połowa bardzo słaba, druga nieco lepsza. Mimo słabej gry Ajax potrafił sobie wypracować kilka znakomitych okazji strzeleckich, co na pewno cieszy. Nawet jak nie idzie, to Ajax nie jest drużyną, która nie ma okazji na zdobycie bramek. W amsterdamskiej ekipie zabraknie na prawej stronie Van der Wiela, a jego miejsce zajmie zapewne Anita. Roda nie przegrała jeszcze w tym sezonie u siebie. Znakomity bilans na własnym stadionie robi wrażenie. Skąd więc szanse Ajaksu? A) przede wszystkim dwa ostatnie spotkania Rody i dwie porażki. Roda powoli się męczy. A Ajax? Jest po prostu zdeterminowany. Frank de Boer zapowiada, że to spotkanie jest bardzo ważne, że trzeba je wygrać by zachować 3-punktowy dystans do rywali. B) Powrót
El Hamdouiego oraz znakomita forma Eriksena. Mounir może być niewidoczny całe spotkanie, a jednym przebłyskiem potrafi znikąd zdobyć bramkę. Jest on bardzo ważna i jego powrót do kadry bardzo cieszy. Na temat Eriksena. Kto oglądał mecz
Dania -
Anglia wie o czym teraz piszę. 18-latek jest w znakomitej formie. Kluby się o niego zaczynają bić i mówi się o nim nowy Bergkamp. Chrisitan będzie jutro bardzo ważny na środku boiska. Jego przegląd pola jest jego znakomitą bronią i jeżeli będzie grał tak jak kilka dni temu w Kopenhadze, jestem pewien, że nie jednym podaniem uruchomi szybkich skrzydłowych Ajaksu; Ebecilio i Sulejmani. Ajax musi wygrać nie ma już czasu na stratę punktów. Czas popsuć ten piękny bilans Rody u siebie. Typuje zwycięstwo Joden po kursie 1.70.
Nie wiem jak można tak frajersko zremisować. z 2-0 na 2-2 oddać i nie strzelić karnego na 3-2 w 88 min... To się popisali w drugiej połowie, parodia jakaś. Co do pozostałych spotkań to na pewno faworytem jest NEC Nijmegen a w Bredzie powinien być under 2,5 w meczu NAC - Heerenveen. Są to jednak zwykłe przeczucia i raczej ich nie zagram (chyba, że nagle pojawią się jakieś ciekawe informacje, które mnie przekonają).
A to co ostatecznie nie postawiłem - izzi :]