VS
SC HEERENVEEN - AJAX AMSTERDAM
Typ : Ajax Amsterdam @ 1,70 Unibet 0:2
Dobra passa Twente swój kres znalazła na Arenie w Amsterdamie ku mojej uciesze bo to sprawia że szanse Ajaxu na awans do
el.
Champions League nieco wzrosły bo strata zmalała. Jednak dalej wynosi ona 6pkt to do końca rozgrywek całe 12 kolejek więc jestem dobrej myśli że Joden to odrobią tylko muszą zacząc wygrywac mecze wyjazdowe... Teraz czeka ich wyjazd na Abe Lenstra do Heerenveen. Jeszcze w poprzednim sezonie uznalibyśmy to za szlagier kolejki. Teraz jednak Fryzowie cieniują w lidze.
Po meczu z Twente Martin Jol nie będzie mógł skorzystac z Jana Vertonghena, który złapał żóltą kartke w samej koncowce i ona eliminuje go z tego meczu. Ponadto kontuzji doznał Urby Emmanuelson. Strata Vertonghena będzie spora jednak jestem dobrej mysli że zastąpi go udanie Oleguer. Hiszpan powinen na środku zagrac w parze z Alderweireldem. Warto również zaznaczyc że Hiszpan nie popełnia już takich błędow jak w popzrednim sezonie. Wydaje się że gra pewniej. Z graczy którzy nie zagrają nalezy wspomniec o Eyongu Enohu i Tomothee Atoubie. Skład jednak nie wygląda źle. Miejsce Emmanuelsona zajmie Suarez na lewym skrzydle, a na prawe do skladu wskoczy Dennis Rommendahl. Oto jak zapewne wyjdzie jutro Martin Jol.
----------------Stekelenburg--------------
vanDerWiel---Oleguer---Alderweireld--Anita
------Lindgren---------S.de Jong----------
---------------de Zeeuw------------------
Rommendahl-----Pantelic----------Suarez--
Oczywiście siłą jest gra skrzydłami. Sądze że Ajax potwierdzi swoje wysokie aspiracje i że nie przez przypadek wygrał tydzień temu z Twente 3:0. W dodatku styl byl dobry. Teren Abe Lenstra jest ciężki, ale obecny rok Heerenveen nie jest dobry. Nie ma co patrzec w bezpośrednie mecze moim zdaniem. Dla mnie zwycięstwo Ajaxu to dobry typ
-------------------------
Vittese Arnhem - Twente Enschede
Co do innych meczów to warto zastanowic się nad stawianiem na
Twente. Jednak trzeba wiedziec że zagrają trzecim bramkarzem. Pierwszy Boschker z Ajaxem został uderzony łokciem i jak podają portale w meczu z Vittesse nie zagra. Nominalnie drugi Michajlow wypożyczony z LFC też jest kontuzjowany. We wspomnianym meczu z Ajaxem Twente gniotło rywali w początkowych minutach. Mieli tam swoje okazje i mogli prowadzic. Potem jednak ich gra się posypała i to Ajax przejął inicjatywe.Jednak tacy ofensywni gracze jak przede wszystkim Stoch, Perez i Ruiz będą po raz kolejny napędzac gre. Na szpicy N'Kufo. Sądze że opcja over lub oba strzelą będize lepsza na ten mecz. Co prawda w obronie dobrze poczyna sobie Douglas (Brazylijczyk gra w stylu Lucio), to jednak obsada bramki daje mi poważne oznaki by nie stawiac na The Tukkers.
Typy : Powyżej 2,5gola @ 1,85 Unibet1:2
Oba strzelą ?TAK @ 1,75 Unibet