Hertha - Augsburg
typ: 2 DNB @ 1.79
Unibet
Hertha jutro bez Schiebera, Stockera oraz kilku innych, mniej ważnych zawodników. Brak tego pierwszego to duże osłabienie dla ataku gospodarzy. Julian nabawił się urazu, który wykluczył go z występu w jutrzejszym spotkaniu. W związku z tym będzie trzeba pokombinować co zrobić, aby te braki uzupełnić. Może być trudno bo Schieber to przecież najskuteczniejszy strzelec stołecznej drużyny.
Augsburg nieco spuścił z tonu po dobrym początku rundy rewanżowej. Jeśli myślą o walce o europejskie puchary, takie mecze wypadałoby wygrywać. W obozie gości od poprzedniego meczu nic się nie zmieniło. W ostatnim meczu walczyli do samego końca z Bayerem i dzięki temu udało się zdobyć cenny punkt. Tym razem, przynajmniej teoretycznie, powinno być łatwiej o pełną zdobycz punktową. Jeśli Freiburg potrafił wygrać 2:0 to dlaczego Augsburg miałby tego nie zrobić, mając na uwadze braki w ekipie Pála Dárdaia.
Hoffenheim - Mainz
typ: over 2.5 + bts @ 1.90 Bet365
Hoffenheim nieco zawodzi po przerwie. Przegrali pierwsze trzy spotkania i dopiero wygrana ze Stuttgartem obudziła uśpione nadzieje na puchary. Dla mnie najważniejsze, że nie zapomnieli jak się strzela i paradoksalnie jak się traci. Stąd też powyższy typ. W dalszym ciągu liczę na skuteczność ze strony Firmino, Vollanda, Modeste, Szalaia czy też Salihovica. Nie zapominam oczywiście o tym, że tylko Augsburg na początku sezonu i Paderborn nie potrafiło strzelić bramki na stadionie Wieśniaków.
Jeśli chodzi o Mainz to efekt nowej miotły w ostatniej kolejce zadziałał przez co drużyna mogła cieszyć się z trzech, bardzo ważnych punktów. Martin Schmidt, bo o nim mowa, zadebiutuje jutro w roli szkoleniowca, lecz tym razem na wyjeździe. Jest to w pewnym sensie niewiadoma, bo trudno domyśleć się, jak ustawi drużynę na ten mecz, ale nie sądzę żeby nagle Mainz miało skoncentrować się tylko i wyłącznie na defensywie. Okazaki czy, wywołany do tablicy przeze mnie przy okazji meczu z Frankfurtem, będący w bardzo dobrej formie Malli, powinni ukłuć gospodarzy.
Jak dla mnie mecz ten będzie obfitował w bramki z obu stron. Typ poboczny, jaki zaoferuję na to spotkanie to
Over 3.5 @ 2.55 Unibet