Dyscyplina:
Piłka nożna/1.
Bundesliga
Godzina: 17:30
Spotkanie: Bayern Monachium vs Eintracht Frankfurt
Typ: Hugo Ekitike strzeli gola
Kurs: 4.25🟥
Bukmacher:
Superbet
Post w dziale:
Analiza:
Bayern w środku tygodnia miał spore problemy, aby wywalczyć awans do kolejnej rundy Ligi Mistrzów. Przypomnijmy, że Celtic wyszedł na prowadzenie w drugiej połowie i wydawało się, że czeka nas dogrywka. Udało się jednak w ostatnim momencie doprowadzić do remisu i tym samym całe Monachium odetchnęło z ulgą. Nie jest to najlepsza wersja gospodarzy, jaką znamy i istnieją spore obawy, aby powalczyć o tytuł w Europie.
W lidze sytuacja jest komfortowa i po ostatnim remisie z Bayerem Leverkusen przewaga nad Mistrzem wynosi 5 punktów. Ewentualny triumf dzisiaj pozwoli zwiększyć ten dystans do 8 oczek. Niestety Bayern musi sobie przez jakiś czas radzić bez Harry’ego Kane’a i nie widać następcy na horyzoncie. Z pewnością włodarze ekipy z Bawarii żałują, że Mathys Tel powędrował na wyspy. Czy Serge Gnabry na pozycji numer 9 sobie poradzi?
Po drugiej stronie barykady znajduje się Eintracht, które może być zadowolone z przebiegu obecnego sezonu. W Lidze Europy jest awans do fazy pucharowej, a w Bundeslidze widzimy SGE na 3. pozycji. Przewaga nad 4. Freiburgiem wynosi 3 punkty i dzisiaj pojawia się okazja, aby dopisać kolejne oczka do ligowej tabeli. Po odejściu Omara Marmousha
Orły radzą sobie nieźle i naturalnie ciężko jest zastąpić takiego piłkarza, ale Dino Toppmoller znajduje kolejnych napastników, którzy starają się zasypać dziurę po Egipcjaninie.
Naturalnie wiele par oczu skierowanych jest w stronę Hugo Ekitike, ale coraz lepszą pozycją ma 19-letni Turek Can Yilmaz Uzun. W rywalizacji z Holstein Kiel popisał się trafieniem i spodziewany jest jego występ od pierwszych minut. Czy stać SGE na równą walkę z Bayernem?
Bukmacherzy faworyta stawiają na Bayern. Drużyna ta ma swoje problemy i jako kibic Eintrachtu mam nadzieję, że SGE postara się sprawić niespodziankę w Monachium. Spróbujemy z Hugo. Ostatnio Ekitike mnie mocno wkurzył, bo nie wykorzystał rzutu karnego, a mieliśmy go na kuponie z wysokim AKO. Dzisiaj starcie z Bayernem, który nie przekonuje. Mam nadzieję, że tym razem się zrehabilituje.