Spotkanie: Borussia Dortmund - Hertha Berlin
Typ: Bramki w sumie <2 lub3>
Kurs: 2,00
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Na Signal Iduna Park "żółto czarni" czyli gospodarze podejmować będą ekipe ze stolicy Niemiec Herthe,te spotkanie zainauguruje 23 kolejke spotkań Bundesligi.Obie drużyny zajmują dość odległe miejsca w tabeli ,patrząc na ich przed sezonowe aspiracje ,Borussia jest 13 (28pkt) a goście na 11 miejscu (30pkt).Trudno wskazac faworyta w tym meczu Borussia z bilansu (5-2-3) niby dobrze gra na własnym stadionie ,ale te zwycięstwa to ze słabszymi zespołami ,defensywa też nie napawa entuzjazmem aż 38 goli we własnej siatce ,gorsza jest tylko Arminia 45 goli.Ze skutecznością już jest troche lepiej 34 bramek z czego 11 to zasługa vicelidera strzelców Petrica.Hertha natomiast ostatnio jest na fali wznoszącej 4 mecze 10pkt i tylko 1 bramka stracona ,na wyjazdach nie idzie im dobrze (2-1-7),ale patrząc na skład mają silniejszy ,sprowadzony Raffael gra znakomice ,myślałem o typie X2.Troche o brakach w Borussii nie zagrają Dede ,Robert Kovac(obaj za kartki) i kontuzjowany Kuba Błaszczykowski ,w Hercie nie zagra tylko Arne Fredrich (kartki).Podsumowując typowałbym z lekkim wskazaniem na gości ,lecz wybrałem troche "egzotyczny" typ z 2 powodów po 1 na 20 meczy ostatnich w 12-tu padał właśnie taki wynik w tym przedziale a po drugie goście w 10 meczach na wyjazdach strzelili 10 bramek i jeśli podtrzymają średnią swoją a wierze że Borussia też coś strzeli typ będzie trafiony czego im i sobie życze.Mój typ 1-1 lub 1-2
Przewidywane składy:
Borussia: Marc Ziegler - Rukavina, Amedick, Wörns, Buckley - Kehl - Tinga, Kruska - Federico - Petric, Frei
Hertha: Drobny - von Bergen, Simunic, Fathi - Chahed, Lustenberger, Kacar, Skacel - Raffael, Ebert - Pantelic