>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

23. kolejka 1. Bundesligi (18-20.02.2011r.)

Status
Zamknięty.
ted 12,8K

ted

Forum VIP

Pierwsza kolejka w nowym roku gdzie kilka drużyn rozgrywa swoje mecze pucharowe w środku tygodnia, czy będą one miały wpływ na wyniki w weekend?

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Na pewno warto zagrać na Gladbach za drobne. Schalke po pucharach pokazało co wyrabiają więc można w ciemno grać tym bardziej , że w Gladbach zmiana na posadzie trenera , która może już coś wnieść.
Werder bez Pizzaro traci wiele , tylko czy HSV stać na zwycięstwo z nimi ? Tutaj trzeba się mocno zastanowić ale wydaje mi się , że po przegranej z Pauli będą chcieli się odkupić w oczach kibiców i się zepną na to spotkanie... Ciekawy kurs na Bayern , w składzie Robben i Ribery więc powinni ograć przeciętnie grające Mainz ;)

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
t0mson chcesz grać przeciw Schalke ?, nie zgodził bym się z tobą widziałem mecz ekipy Felixa w LM i grali naprawdę dobrą piłkę, zwłaszcza że to był mecz na wyjeździe to tym bardziej przemawia na korzyść S04, M&#39;Gladbach mnie nie przekonuje, myślę, że mają zbyt mały potencjał, żeby wygrać w tym meczu.

Też mi się rzucił kurs na Bayern ;) myślę, że można grać Bawarczyków w ciemno :razz:

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
t0mson chcesz grać przeciw Schalke ?, nie zgodził bym się z tobą widziałem mecz ekipy Felixa w LM i grali naprawdę dobrą piłkę
Na nich nie postawie ani grosza w tym sezonie (schalke). Po pucharach grają dramat , Gladbach u siebie potrafi zagrać dobre spotkanie z elitą patrz chociażby mecz z Bayernem. Puchary nie odzwierciadlają gry w lidze czego przykładem jest Stuttgart no i Schalke , które potrafi dostać baty od Kaiserslautern 5:0 ... Gladbach nie ma nic do stracenia i myślę , że rzucą się od razu do ataku i ugrają 3 pkt , które dadzą jeszcze jakieś nadzieję na pozostanie w BL co będzie nie łatwym zadaniem ale jeszcze nie można ich skreślać...
Wydaję mi się , że nie można przejść obojętnie w meczu Wieśniaków z Kolonią. Hoffenheim w ostatnim meczu z Bayernem mimo przegranej grało cały czas swój futbol , długo się utrzymywali i podobała mi się ich gra. Widać , że gra zaczyna im się układać. W dodatku rywale na wyjeździe czyli Kolonia słabiutko...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
No nie wiem, zobaczymy jak z Schalke będzie ale ja raczej przeciw nim nie postawie :razz: no ale na razie zajmę się innym spotkaniem :cool:.
Hoffenheim - 1.FC Koln

Jutro odbędzie się bardzo ciekawe spotkanie pomiędzy drużyna Hoffenheim, a błyszczącą w ostatnich kolejkach Kolonią. Gospodarze drużyna prowadzona przez mało mi znanego trenera Marco Pezzaiuoliego, który dosyć niedawno objął to stanowisko, w ostatnich spotkaniach spisują się przeciętnie, grają bardzo nierówno i brakuje im dużo do szczytu formy. Ostatnie spotkanie grając na wyjeździe przegrali, lecz rywalem był będący w bardzo dobrej dyspozycji Bayern, wiec można było się porażki spodziewać, sęk w tym, na Allianz zostali znokautowani, przegrali 4-0 po średnim w ich wykonaniu meczu, tydzień wcześniej Hoffe wygrali na własnym stadionie z ekipą K&#39;lautern 3-2 i jeszcze wcześniej ograli Schalke minimalnie 0-1. W ostatnim czasie w zespole Hoffenheim nie wyróżniają się pojedynczy piłkarze, nawet Ryan Babel, który przybył z znanego angielskiego zespołu jakoś nie rzucił mi się w oczy. Według mnie Hoffenheim to równa, przeciętna drużyna, która w ostatnim czasie się nie wybiła i mało prawdopodobne żeby w tym spotkaniu dominowała nad rywalem. Co do Koloni to ostatnio zaczęli grać porządna piłkę, w ostatnich 3 z 4 spotkań strzelili rywalom minimum 3 bramki, między innymi za sprawą Milivoje Novakovica, który trafiał w dwóch ostatnich meczach, z tego co widzę trakcie spotkań, Kolonia osiąga progres formy w każdym kolejnym spotkaniu i można się spodziewać jeszcze lepszych wyników. Według mnie kursy na to spotkanie to nieporozumienie, bo jest to spotkanie dwóch równorzędnych drużyn i sądzę, że mało prawdopodobne jest to, że Kolonia to spotkanie przegra, ja raczej skorzystam z promocji i mój typ:X2 przy bardzo dobrym kursie:1,92

Typ:X2 Kurs:1,92

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
na Allianz zostali znokautowani, przegrali 4-0 po średnim w ich wykonaniu meczu, tydzień
Zostali znokautowani ale na AA prawie wszyscy są niszczeni.Mi się podobało , że długo utrzymywali się przy piłce i widać , że gra powoli zaczyna się układać. Kolonie chwalisz jakby byli na prawdę mocni a tacy nie są. Zgodzę się , że u siebie grają dobre zawody ale na wyjazd granie na Kolonie ? Nie , nie to zupełnie inna drużyna jak gra na obcym terenie, której wiele brakuję do doskonałości... Nie sugeruj się przypadkiem wygraną z Bayernem czy Mainz...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Wiem wiem że Kolonia nie jest mocna ale w ich sytuacji (ucieczka przed spadkiem), wygrana z Mainz to wiadomo nic wielkiego bo Mainz nie prezentuje się ostatnio dobrze, co do przypadkowości wygranej z Bayernem to można dyskutować, oglądałem dwa ostatnie spotkania Koloni no i podoba mi się to jak graja, może nie są na Topie ale według mnie ostatnio się przebudzili i według mnie utrzymają się z w BL. Co do Hoffenheim to mnie oni nie przekonują, grają dobrze ale nic po za tym, z słabszym wygrywają z lepszym przegrywają, nie widzę u nich tego błysku... z Bayernem przegrali 4-0 no ale Robben i Gomez są teraz nie do zatrzymania mimo to 4-0 to jednak deklasacja i myślę, że Hoffenheim stać było przegrać niżej ale nie udało się im, na pewno Hoffenheim jest silni u siebie ale czy wygrają według mnie większe szansę są, że Kolonia chociaż zremisuje, bo na pewno to będzie równy mecz i jak ktoś wygra to nieznacznie.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Nurnberg-Eintracht
FT 3-0
Dzisiaj decyduję się grac na gospodarzy po zawyżonym kursie moim zdaniem. Nurnberg ostatnio złapało formę i potrafi nawiązać walkę z najlepszymi mam tutaj na myśli wygrane z Leverkusen czy z Hamburgiem , które nie są na pewno dziełem przypadku. Tutaj można się zastanawiać nad fatalną passą Eintrachtu , że w końcu kiedyś muszą się przełamać jednak z taką formą szybko to nie nastąpi tym bardziej , że Skibbe nie potrafi wstrząsnąć tą drużyną. Postawa graczy z Franfurtu w ogóle mnie nie przekonuje wydaję się , że są w środku tabeli i na tym poprzestaną.Działacze Nurnberg pewnie po cichu liczą na lokatę premiującą grę w Europejskich pucharach co jest spokojnie do osiągnięcia pod warunkiem utrzymanie formy jaką do tej pory prezentowali. Rywal nie jest wymagający , typ bardzo logiczny i mam nadzieję , że siądzie. Lekko można spróbować asiana....

Nurnberg @ 2,00
Nurnberg (AH -1) @ 2,97

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Mnie pierwszy typ jaki przyszedł do głowy na dziś to X2, ale ja nie wiem czemu mam uraz do Norymbergi, a oglądałem ich mecz ze Stuttgartem i tam zagrali całkiem dobrze - przeszkadzali kiedy to ekipa Labbadi atakowała, zaś wykorzystywali wszystkie sytuacje jakie stworzyli [ po rogach byli bardzo groźni ] także nie zrobię tego i nie zagram przeciw ekipie Heckinga.Przemyślałem i myślę, że warto spróbować under2.5 po kursie 1,80 w GB.Norymberga z zasady nie gra bardzo ofensywnie, może mylić ostatni mecz bo to Stuttgart zagrał fatalnie, bez ładu i składu w defensywie.Gospodarze mają taki styl czekania na swoją szansę, grają również jednym napastnikiem.W dzisjeszym meczu nie zagra defensor Judt i zagrać ma za niego Chandler [ z Vfb w pomocy grał, asystę zaliczył ] i rzecz jasna jednym napastnikiem ze Schieberem.
Goście, spodziewałem się po nich więcej, a grają tak niemrawo, nieskutecznie, kiedy Gekas nie strzela nie ma gry.Widziałem mecz ze Stuttgartem i prezentowali bardzo słaby poziom, taka typowa polska, ligowa kopania.Tutaj zabraknie Chrisa i Bajramovica [ od dłuższego czasu ich nie ma ] oraz wypadł młodzieżowy reprezentant Niemiec Jung i gracz ofensywny Caio.
Styl drużyn nie jest ofensywny, postawiłbym lekko na Norymbergę, ale bez większego wskazania, under wydaje mi się fajniejszą opcją.

Na jutro kilka, innych ciekawych typów.

Norymberga - Eintracht under2.5 @ 1,80 | GB

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Mainz-Bayern
Jedyne i sensowne zagranie na jutro to wygrana gości. Najważniejsza informacja dla mnie to , że zagra Robben i Frank czyli najmocniejsza siła Bayernu , która jutro będzie obsługiwała nie Gomeza a Klosego , który go zastąpi. W dodatku zagra Kross co jest też wzmocnieniem dla Bawarczyków. Bundesliga powoli weryfikuję &quot;złote drużyny&quot; z pierwszej rundy , które zaliczają już tendencje spadkową a do nich trzeba zaliczyć Mainz. Gospodarze ze średniakami potrafią powalczyć , jutro czeka ich ciężka przeprawa z Bayernem , który przeważ ich pod każdym względem. Dodam , że pierwsze spotkanie na AA zakończyło się niespodziewaną wygraną Mainz ale ekipa Tuchela obecnie nie ma formy jak na początku sezonu. Wszystko przemawia na korzyść Bayernu dlatego i też pobieram ich wygraną z handicapem.

Bayern (AH -1) @ 2,18
Ft 1-3

Jeśli chodzi o jutrzejsze spotkania to jeszcze można by spróbować Freiburg (0) - 1,80 spokojnie albo dla tytanów czyste win gospodarzy 2,48 .Wilczki w okrojonym składzie...

Otrzymane punkty reputacji: +3
E 5

el-nino09

Użytkownik
Mainz-Bayern

Tu w grę wchodzi tylko pewna 2, Bayern to spotkanie powinien wygrać spokojnie. No własnie, powinien, jednak ciągle przytrafiają im się wpadki, jak chociażby ostatnio z Kolonią.
Mainz już nie ma tej formy co jeszcze kilka miesięcy temu, i Bayernowi problemów sprawić nie powinien. Zwłaszcza, jeśli Robben zagra jak w tydzie temu-bajka.
Szkoda, że zabraknie Gomeza, mial ostatnio nosa do bramek, ale wielkim oslabieniem to nie bedzie, w koncu zastapi go nie byle kto-Klose.

Bayern (AH -1) @ 2,45

Hoffenheim - Kolonia

Tu spokojnie można pokusić się o over, granie 1x2 zbyt ryzykowne. Kolonia ostatnio na fali wznoszącej, jednak raz że to wyjazd, dwa że Wieśniaki nie są słabą drużyną, choć ostatnio akurat trochę słabiej.
Bramki powinny padać, ofensywę Kozły mają naprawdę dobrą, Peszko dobrze wkomponował się do składu i czuje się co raz pewniej, szczególnie współpraca z Podolskim wygląda całkiem fajnie.
Natomiast gorzej z defensywą, nadal zdarzają się głupie błędy i głupio tracone bramki.
Kolonia tego meczu przegrać nie powinna, raczej remis ze wskazaniem właśnie na Koln.

over 2,5 @ 1,70
x2 @ 1,80

typer36 456

typer36

Użytkownik
Hamburger SV - Werder Brema

Werder:

Werder od lat prowadzony przez tego samego trenera, zespół w tym sezonie przeżywa wyraźny kryzys (takie sezony się zdarzają, za rok napewno będą odmienne nastroje). Ostatnie wyniki ligowe nie rewelacyjne - remisy z Hannoverem i Mainz, wcześniej porażka z Bayernem. Gra nie jest taka zła, drużyna potrafi konstruować akcję, jednak czasami brakuje ostatniego podania, trochę za mało błysku, elementu zaskoczenia. Natomiast chęci jak najbardziej widoczne. Nie wystąpią: Claudio Pizarro, Sebastian Boenisch, Naldo, Daniel Jensen, Tim Wiese.

Hamburger SV:

Hamburger w dużo lepszej sytuacji. 8 miejsce w tabeli, walka o Ligę Europejską, raczej napewno nie Ligę Mistrzów. Ostatnie wyniki średnie, nieco w kratkę: wygrana z Frankfurtem, porażka z Norymbergą, wygrana z Wolfsburgiem, derbowa porażka z St.Pauli. W derbach piłkarze ostro walczyli, widać że im zależało, ale trochę nie dopisało szczęście, a trochę ze swojej strony też dołożyli goście. Nie wystąpią: Tunay Torun i Choupo-Moting.

Typy:
1x2 według mnie może pójść w każdą stronę, bo oba zespoły są dość nieprzewidywalne. Z tego powodu proponuję delikatny typ w postaci skromnego overa 1,5. W Tobecie na to wydarzenie jest kurs 1,3. Dość niski, nielubiany, ale wg mnie bardzo pewny. Oba zespoły chcą, starają się, zależy im na wyniku, trawa będzie gryziona, gole padną

Bezpośrednie starcia obu zespołów w Bundeslidze w Hamburgu:

10/12-09 Bundesliga Hamburg vs. Brema 2:1
23/11-08 Bundesliga Hamburg vs. Brema 2:1
07/05-08 Bundesliga Hamburg vs. Brema 0:1
23/09-06 Bundesliga Hamburg vs. Brema 1:1
13/05-06 Bundesliga Hamburg vs. Brema 1:2
09/04-05 Bundesliga Hamburg vs. Brema 1:2
29/11-03 Bundesliga Hamburg vs. Brema 1:1
02/02-03 Bundesliga Hamburg vs. Brema 1:0
22/09-01 Bundesliga Hamburg vs. Brema 0:4
06/09-00 Bundesliga Hamburg vs. Brema 2:1
15/04-00 Bundesliga Hamburg vs. Brema 0:0
23/10-98 Bundesliga Hamburg vs. Brema 1:1
27/03-98 Bundesliga Hamburg vs. Brema 2:1
03/05-97 Bundesliga Hamburg vs. Brema 3:2
18/08-95 Bundesliga Hamburg vs. Brema 3:3
02/04-95 Bundesliga Hamburg vs. Brema 0:0
09/04-94 Bundesliga Hamburg vs. Brema 1:1

w 1 rundzie w Bremie wygrał Werder 3:2

R 4K

rrthc

Użytkownik
Witam.
Dobrze na dzis wyglada mi kurrs na wygrana Hanoweru z Kaiserslautern.Gospodarze to moim zdanie solidna druzyna majaca aspiracje do zagrania chocby w lidze europy.Bilans spotkan naprawde dobry 7 zw 1 r 3 p.Kaiserslautern to beniaminek i walczy o utrzymanie o ktore bedzie naprawde ciezkogdyz wg mnie sa slaba druzyna a forma wyjazdowa to zaden powod do dumy .Zdobyli raptem 9 pkt na 11 meczy wygrywajac 3 razy reszta to porazki.Ostatnie 10 spotkan to gra w kratke,przewaznie remis lub porazka wiec podejrzewam ze dzis bedzie podobnie i 3 pkt zostana w Hanowerze.

t0mson 639

t0mson

Forum VIP
Typy: 1x2 według mnie może pójść w każdą stronę, bo oba zespoły są dość nieprzewidywalne. Z tego powodu proponuję delikatny typ w postaci skromnego overa 1,5. W Tobecie na to wydarzenie jest kurs 1,3. Dość niski, nielubiany, ale wg mnie bardzo pewny. Oba zespoły chcą, starają się, zależy im na wyniku, trawa będzie gryziona, gole padną
HSv jak wygrywa to bez fajerwerków i przeważnie jedną bramką bo skutecznością to się niestety nie mogą popisać... Przykładem może być chociaż mecz z Pauli więc ten over 1,5 według mnie nie opłacalny...Werder bez Pizzaro co na pewno martwie , według mnie HSV w dużo lepszej sytuacji kadrowej...
Bayern (AH -1) @ 2,45
Gdzie taki kurs dostałeś ?

raczeq 0

raczeq

Użytkownik
Na bwinie, choć dziś już spadł i jest na poziomie 2,40
tylko jest pewna subtelna ale jakze istotna różnica. AH jak napisałeś, oznacza -1 dwudrogowo czyli przy 1:0 dla Bayernu byłby zwrot a grając twój typ byłaby to porażka.
post naturalnie do usunięcia

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
FSV Mainz 05 - Bayern Monachium

Chyba najłatwiejsze do wytypowania spotkanie 23 kolejki :razz:. Gospodarz grający ostatnio słabo zmierza się z Bayernem będącym obecnie w bardzo dobrej dyspozycji miedzy innymi za sprawą Arjena Robbena, który mimo że niedawno powrócił do drużyny po długotrwałej kontuzji, to już wrócił do formy i niesie Bayern po kolejne zwycięstwa. FSV Mainz ekipa Thomasa Tuchela w ostatnich meczach gra po prosu słabo, co prawda udało im się strzelić Koloni dwie bramki, ale i tak przegrali 4-2, mimo dwóch bramek z Kolonią, drużyna z Moguncji ma trudności ze zdobywaniem goli. Ciekawostką są występy na własnym stadionie FSV, w ostatnich sześciu meczach tylko raz udało im się wygrać, raz zremisować i aż cztery razy schodzili z boiska pokonani. W ekipie Mainz do pełni sił powrócił bramkarz Heinza Muellera, nie zagra napastnika Adam Szalai, a w FCB nic się nie zmieniło nadal niema Olićia i Kroosa.

Typ:2 Kurs:1,6

Borussia Dortmund - FC St Pauli

Tu proponuje typ na liczbę goli, w ostatnich 4 spotkaniach BVB nie trafiło do siatki więcej niż raz, łącznie w tych 4 spotkaniach strzelili tylko 2 golę, w ekipie z Dortmundu widać, że zawodzi skuteczność bo oni konstruują składne akcje ale niema kto wykończyć, na piłkarzach ciąży wieka presja, forma też już nie ta, oczywiście BVB nadal gra dobrze, ale według mnie w porównaniu do tego co grali w rundzie jesiennej to mocno obniżyli loty. Do tego brak Kagawy i niekoniecznie Borussii wychodzi strzelanie tylu bramek co wcześniej. Sądzę że Borussia nie strzeli w tym meczu 3 goli.

Borussia Dortmund - FC St Pauli (Poniżej/powyżej Borussia Dortmund: 2.5) Typ:poniżej Kurs:1,5

Otrzymane punkty reputacji: +2
sumada90 19,8K

sumada90

Forum VIP
VS

Mainz 05 - Bayern Monachium 2 1,62 tobet ✅

Na stadionie w Moguncji zmierzą się dziś zespoły Mainz i Bayernu Monachium. Gospodarze po świetnej rundzie jesiennej widocznie spuścili z tonu. Po formie, która pozwalała przez pewien czas utrzymywać się w ścisłej czołówce tabeli i dawała podstawy do marzeń o walce o mistrzostwo, nie ma już śladu. Wraz z nadejściem zimy przyszła kiepska dyspozycja. Ostatnie 8 meczów to 2 zwycięstwa, remis i aż 5 porażek. Gospodarze co prawda zajmują wysoką wciąż, bo 5 pozycję w ligowej klasyfikacji, aczkolwiek wydaje się, że ich lokata będzie obniżać się z czasem po równi pochyłej. W dzisiejszym spotkaniu nie zagra napastnik Adam Szalai, który zerwał więzadła w kolanie.
Bayern Monachium znajduje się w przeciwnej do Mainz sytuacji. Po niezbyt udanym początku wracają do wysokiej formy i pną się w górę tabeli. Co prawda zdarzają im się tracić punkty, tak jak w ostatnim meczu z Koeln, lecz gra drużyny Matuszczyka i Peszki jest miłym zaskoczeniem na początku tego roku. Zdrowi są Arjen Robben i Franck Ribery, co nie jest często oglądanym zjawiskiem. W dzisiejszym meczu zabraknie Toniego Kroosa, Diego Contento oraz Ivicy Olicia.
Rozpędzający się Bawarczycy nie powinni mieć problemów z rozprawieniem się z mającą wyraźną zadyszkę drużyną Mainz. Powtórzenie wyniku z rundy jesiennej będzie niezwykle trudnym zadaniem dla ekipy z Moguncji, nawet niewykonalnym chyba w obecnej chwili.

Otrzymane punkty reputacji: +2
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Mainz - Bayern Monachium
1:3​

Mecz, który według niektórych jest najłatwiejszy do wytypowania. Faktycznie wydaje się, że goście powinni uporać się z gospodarzami. Jednak ekipa z Monachium zalicza się do tych co lubi robić nieoczekiwane niespodzianki dlatego myślę, że nie ma co popadać w hurra optymizm typując Bayern. Mainz obecnie w tabeli zajmuje wysokie 5 miejsce jednak ostatnio spisują się nieco gorzej niż pewnie by chcieli. Chociaż na usprawiedliwienie można napisać, że mierzyli się z mocnymi rywalami, ale to też pokazuje na jakim miejscu są w tej chwili i ich miejsce powinno być w środkowej części tabeli. Bayern natomiast w końcu zaczął grać jak na czołową drużynę ligi przystało zdobywając w kolejnych spotkaniach bardzo ważne punkty. Oczywiście Bawarczycy nie ustrzegli się także wpadek. Jednak te jak do tej pory nie zdarzały się za często. Ostatnia dwie kolejki temu - porażka na wyjeździe z Köln 3:2. Także idąc tym tropem można mieć cichą nadzieję, ze dziś planowo dopiszą do konta 3 punkty. Warto również przypomnieć, że w pierwszym pojedynku tych drużyn w tym sezonie górą było Mainz wygrywając 2:1, także teraz czas na rewanż. Czy udany? A to się dopiero okaże.

Moja propozycja:

Bayern (kurs około 1.60)✅

ted 12,8K

ted

Forum VIP
HSV @ 1,9 ✅
fortuna

Dziś ciśniemy HSV. Tydzień temu zagrali na przekór moim przewidywaniom, a derbów nie widziałem. Werder na wyjezdzie gra fatalnie, dziś prawie że bez ataku, brak Pizarro, Wesleya i sprzedanego Almeidy. Marin to za mało, do tego brak mu kopyta przy uderzeniach z dystansu a co mogło by się przydać. Jak widzicie typ bardziej przeciw Werderowi, to co wyprawiają jego obrońcy to kabaret. HSV powinno ich wypunktować, mając na uwadze zebrane doświadczenie z lekkich wpadek czasem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom