>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Fortuna bonus

22. kolejka Jupiler Pro League (26-27.12.2012)

Status
Zamknięty.
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Lokeren - Cercle Brugge | BTS - 1,72 Bet365 ⛔ 3:0

Kurs na zwycięstwo gospodarzy jest według mnie wciąż zaniżony. Fakt, grają z ostatnią drużyną, ale z pewnością nie stawiałbym ich w roli murowanego faworyta. Trzeba pamiętać, że w linia defensywna Lokeren jest w rozsypce. Wciąż nie gra Tavarel (16/1) i do niego dołącza De Bock (21/0) czyli dwójka środkowych wypada. Gdyby tego było mało, to również wypada dwójka skrzydłowych Persoons (21/3) oraz Patosi (21/6). Straty pokaźne i teraz ich zwycięstwo wcale nie wygląda tak pewnie. Ale wciąż w składzie są zawodnicy ofensywni, tacy jak Harbaoui (6 goli i 6 asyst), De Pauw (3 gole i 2 asysty), Milos Marić (5 i 2) czy też obrońca Marić (4 bramki). Lokeren ostatnio wygrało z Kortrijk 3:2 na wyjeździe, ale szału na mnie nie zrobili. Ostatnie mecze u siebie to remis z Gent i porażka z Genk. 7/10 meczów domowych kończyło się dla Lokeren bts&#39;em. Tylko w jednym gospodarze nie zdołali strzelić bramki.
Cercle Brugge powoli zaczyna zdobywać punkty. Lepiej wiedzie im się na własnym stadionie, na wyjazdach bilans 0-2-8. Ostatnio remis z Lierse, a wcześniej cztery porażki z rzędu. Ale w sumie szkoda tej drużyny, bo widać, że walczy. W meczu z Anderlechtem nieszczęśliwie przegrali ten mecz, bo był karny w ostatnich sekundach. Wcześniej porażka z Kortrij, Mons, Liege. Ale co najważniejsze, w każdym z tych spotkań udawało im się strzelać bramki. Osiągnięcie jakieś jest, gdyż zarówno na Anderlechcie jak i Standardzie ciężko jest cokolwiek strzelić. Najlepszą informacją dla trenera Booy&#39;a jest to, że nieobecny na to spotkanie będzie tylko pomocnik William, reszta może grać. W świetnej formie jest młody Bakenga, Rudy, Gudjohnsen, którzy zdobyli łącznie piętnaście bramek. Do tego dołożyli 8 asyst. Obrona nie od dzisiaj wiadomo, że kuleje i to bardzo. Nie ma co liczyć na mecz z czystym kontem.
Reasumując, stawiam tutaj BTS, ponieważ :
- istotne braki w obronie gospodarzy
- ofensywny styl gry gopodarzy
- po obu stornach dobrzy napastnicy, strzelający regularnie
- w h2h dość częste obustronne bramki
- Cercle 8/10 wyjazdów to BTS
- Lokeren 7/10 meczów domowych to BTS

Otrzymane punkty reputacji: +2
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Charleroi vs. Mons o2.5, 1.84 Pinn 2/10 ✅ 1:2
Ciekawy pojedynek dwóch średnich ekip. Mons bardzo overowa drużyna. Charleroi wbrew pozorom też. Dzisiaj gospodarze z problemami w defensywie. Sądzę, że goście szybko strzelą gola-dwa. Znając też moc w ofensywie gospodarzy coś ustrzelą. IMO padnie tutaj sporo bramek. Pierwszy mecz w tym sezonie zakończył się rezultatem 3:2 dla Charleroi - może być podobnie, lecz w stronę Mons.
Krótko, bo święta, ale być może na Club Brugge napiszę bardziej merytoryczny post.

Otrzymane punkty reputacji: +26
pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Cercle Brugge robi co może żeby ciułać jakieś punkty. Sytuacja może nie jest jeszcze dramatyczna, ale zespół który w miarę regularnie w poprzednich sezonach okupował środek tabeli jak na razie znajduję się na ostatnim miejscu z 4 punktami stary do przedostatniego zespołu. W zasadzie 4 pkt dzieli ich od bezpiecznego - nie zagrożonego degradacją miejsca. Jak widzimy na zamieszonym poniżej obrazku Cercle dosyć w ciekawy sposób przegrywało ostatnio mecze - za każdym niemal razem strzelali gola. Dzisiaj nie mają nic do stracenia. Widać delikatny progres w ich poczynaniach i na pewno nie odpuszczą tak łatwo wyjazdu do Lokeren.

Jeśli chodzi o Lokeren to dzisiaj co prawda uchodzą za faworytów, ale wystąpią osłabienie. Nie zagrają wykartkowani L De Bock (O 21/0), K Persoons (P 21/3). Zabraknie również kontuzjowanych J. Taravela (O 16/1) oraz A. Patosi (P 21/6). Osłabieni tak więc dosyć poważne. Zresztą już po ostatnich meczach Lokeren widać, że chyba przyszedł delikatny kryzys formy. 10 bramek straconych w 4 ostatnich spotkaniach mówi samo za siebie. Stąd też można tutaj poszukać jakiejś niespodzianki i straty punktów przez gospodarzy. Ja ze swej strony proponuję grę na BTS po bardzo przyzwoitym kursie.
BTS @1.70 Tobet ✅[3:0]

Otrzymane punkty reputacji: +2
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Club Brugge vs. Kortrijk 1, 1.53 WH 3/10 ⛔ 0:0 - murawa to nieporozumienie, sędzia nie powinien dopuścić do tego spotkania :| Szkoda.
Dwa różne bieguny. Brugia wraca do świetnej formy, goście wręcz przeciwnie. U gospodarzy zabraknie Bacci, który jest najlepszym strzelcem zespołu. Lestienne będzie musiał go zastąpić. Goście natomiast bez trzech istotnych kopaczy. Nie zagrają N&#39;For, Dejaegherego oraz Chavarii. To bardzo istotni kopacze, bez których zespół zagrać powinien fatalnie - jak ostatnio z resztą. H2H na korzyść CB. W Brugii wygrywają. IMO kurs to przesada wbrew pozorom - jak dla mnie powinien być max 1.30.
Polecam.
To mój ostatni typ w roku. Jutro wyjeżdżam na sylwestra zagranicę i nie będzie mnie do 2.01. Życzę wszystkim Szczęśliwego nowego roku, aby buki były jeszcze bardziej chętne do wypłacania gotówki ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
brimbok 29

brimbok

Użytkownik
Anderlecht – Lierse

Kurs na zwycięstwo gospodarzy jest mizerny a nawet beznadziejny ale wg mnie można pograć jakiegoś overa np. 3.5 lub handicap w stronę gospodarzy. Anderlecht na własnym stadionie w tym sezonie nie został jeszcze pokonany (9 1 0), bilans bramek: (26:6). Pokazuje to iż są bardzo mocną drużyna u siebie, zresztą nie tylko. Lierse natomiast spisuje się słabo, zajmują 15-ste, przedostanie miejsce w lidze z dorobkiem 18 oczek. Na wyjazdach ich gra nie wygląda także dobrze, a powiem szczerze, że bardzo kiepsko (1 4 5), biland bramek: (11:22). Bezpośrednie mecze pokazują, iż Anderlecht jest o co najmniej klasę lepszą ekipą.
http://i47.tinypic.com/687ek8.jpg
Typuję w tym meczu wysokie zwycięstwo gospodarzy.

Anderlecht.

Powołani na mecz: Biglia, Bruno, Canesin, Deschacht, De Sutter, Gillet, Iakovenko, Jovanovic, Kamiński, Kanu, Kljestan, Mbokani, Nuytinck, Odoi, Proto, Safari, Vargas, Wasilewski.

Nie znalazłem informacji na temat absencji.

Źródło: http://www.rsca.be

Jeśli chodzi o Lierse:

Następujący piłkarze są obecnie z urazami: Claasen (kolano), David (kolano), Wree Kris (kolano), Ahmed Samir Farag (kolano), francuski Frédéric (kolano), Vanherberghen Lennert (kolano), Hussain Yasser (kolano) i Glenn Claes

Powołani na mecz:. Aboumosalam Ahmed, Adesanya Jason, Ayew Ibrahim, Bekoe Cofie, Bidaoui Soufiane, Bourabia Rachid, Dachelet Miguel, Diakité Daouda, Elgabas Dodo, Goris Nathan Hairemans Geoffry, Hazurov Kostadin, Heymans Jonas, Lambot Benjamin, Said Ahmed Okka, Saidi Karim Sels Matz, Arjan Swinkels, Vercauteren julien, Thomas Wils.

Źródło: http://www.lierse.com

Moje propozycje to:

Over 3.5, kurs: 2.05 (buk: expekt) ✅
Anderlecht -2, kurs: 1.83 (buk: bet365). ✅

Pozdrawiam, powodzenia!

Otrzymane punkty reputacji: +4
bsnt 1,3K

bsnt

Użytkownik
Standard Liege - Beerschot | Liege (-1,5) - 1,725 Bet365 ✅
Faworyt jeden i tutaj nie ma nic do gadania. Mecz z Bruggią można uznać za wpadkę, bo jednak mało kto spodziewał się takiego wyniku. Teraz przyszedł czas na rehabilitację. Skład na ten mecz praktycznie pełny, jedynie nie zagra obrońca Ciman (21/0). W bramce nadal świetny Kawashima, w obronie za Cimana zagra Arslanagić, reszta bez zmian. W pomocy Buyens, Bulot, M&#39;Paku oraz Vainqueur. Na przodzie zagra rewelacyjny w tym sezonie Ezekiel, który zresztą został wybrany najlepszym zawodnikiem w meczu z CB, któremu towarzyszyć będzie Batshuayi.
U gości wciąż kontuzjowany jest Losada (15/4), o którym pisałem w poprzedniej kolejce. Do tego wypadło ze składu dwóch napastników - Mununga (16/2) oraz Veselinović (9/3), a w pomocny nie zagra Ozturk (18/1) i De Decker (20/1). Straty duże, wątpię aby w takiej sytuacji zagrozili znacznie bramce Japończyka. Forma słaba, ostatnio dostali u siebie z Mechelen 2:0.
Zapowiada się mecz do jednej bramki i tutaj Liege myślę, że pokaże swoją wyższość nad rywalem i spokojnie wygra ten mecz ze sporym zapasem. Do tego fakt, że od 1998 roku grali ze sobą 16 razy i tylko 3 razy udało się gościom wywieść punkty - za każdym razem remis, a poza tym to przegrywali dość wysoko.

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Brimbok w kadrze Anderlechtu nie zagra Kouyate oraz Praet. Mimo to i tak mają dużo silniejszy zespół niż Lierse i powinni ich zmieść z powierzchni ziemi dzisiaj. No chyba, że murawa będzie w identycznym stanie jak wczoraj w Brugii ;)

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Brimbok w kadrze Anderlechtu nie zagra Kouyate oraz Praet. Mimo to i tak mają dużo silniejszy zespół niż Lierse i powinni ich zmieść z powierzchni ziemi dzisiaj. No chyba, że murawa będzie w identycznym stanie jak wczoraj w Brugii ;)
W Brukseli ponoć nie ma dzisiaj problemu w murawą, Anderlecht bez Kouyate więc pewnie zagra Wasyl, -1,5 tak samo chyba warto zagrać jak w Meczu Standardu,
jedynie można się obawiać, że Lierse postawi autobus w polu karnym i padnie niski wynik

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
W Brukseli ponoć nie ma dzisiaj problemu w murawą, Anderlecht bez Kouyate więc pewnie zagra Wasyl, -1,5 tak samo chyba warto zagrać jak w Meczu Standardu,
jedynie można się obawiać, że Lierse postawi autobus w polu karnym i padnie niski wynik
Jak murawa w dobrym stanie to spokojnie handi powinno wejść. Tak Wasyl zagra na 99%. Autobus, nie autobus. Powrót Mbokaniego to istotna sprawa i on sam powinien przebić się przez obronę Lierse ;)

brimbok 29

brimbok

Użytkownik
Jak murawa w dobrym stanie to spokojnie handi powinno wejść. Tak Wasyl zagra na 99%. Autobus, nie autobus. Powrót Mbokaniego to istotna sprawa i on sam powinien przebić się przez obronę Lierse ;)

Sprawdziłem pogodę w Brukselii ;) wieczorem temperatura +7°C, odczuwalna temp. +6°C, wiatr 4m/s, lekkie opady deszczu. Nic tylko strzelać bramki ;) Mi się zawsze dobrze w takiej pogodzie grało i strzelało ;) Więc Wasyle po goleeeee!!! ;)

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Belgia 1
St. Liege - Germinal Beerschot
Over 4.5 gola
4.33
Williamhill

Na dzisiaj wybrałem mecz z ekstraklasy belgijskiej. W 22 kolejce spotkań zmierzy się ze sobą Standard i Germinal. Gospodarze po 21 meczach plasują się na 6 pozycji w lidze, a goście są na przeciwnym biegunie. Ekipa z Beerschot zajmuje dopiero 14 miejsce i ich priorytetem na ten sezon będzie utrzymanie się w lidze. Stawiam w tym meczu na over 4.5 gola. Poniżej kilka zdań argumentujących. Po pierwsze obie drużyny zaliczają w tym sezonie wysokie wyniki. Gospodarze mieli 5 razy over 4.5 gola (między innymi 6:1, 3:2, 4:2, 6:2). Goście zaliczyli w obecnych rozgrywkach 4 razy +4.5 gola (7:1, 4:1, 3:2 i 4:2). Po drugie bezpośrednia historia ostatnich spotkań między Standardem, a Germinal to wysokie wyniki. 2 ostatnie mecze to rezultaty 3:2 dla Beerschot i 6:1 dla Liege. Jak widać obie drużyny lubią grać ze sobą ofensywnie, a co za tym idzie w ich meczach nie brakuje bramek. Dzisiaj moim zdaniem również kibice w Liege zobaczą co najmniej 5 bramek. Mój typ to 4:1 dla gospodarzy i over 4.5 gola.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ja natomiast pogromu w Liege bym się nie spodziewał. Goście w tym sezonie zebrali lanie jedynie od Anderlechtu i od Club Brugge, a na wyjeździe udało im się nawet zremisować z wiceliderem. Osłabienia w dzisiejszym meczu dotknęły najbardziej formacje ofensywną zespołu gości. Nie zagra Veselinovic (3 bramki), Ozturk (1 bramka), Mununga (2 bramki) oraz Losada (4 bramki), ale ten ostatni nie gra już od kilku meczów. Jedyne co im zostaje to obrona i gra z kontry. Ciekawe też jak będzie wyglądało boisko na stadionie gospodarzy, bo spodziewane są opady deszczu i nie wiadomo jak wpłynie to na grę obu drużyn. Standard w tym sezonie solidnie odprawił jedynie Charleroi wygrywając z nimi 6:1. Szybka czerwona kartka i rzut karny mocno ustawił jednak spotkanie. Gradu goli w dzisiejszym meczu się nie spodziewam.
Standard Liege - Beerschot
Poniżej 3 goli (3 bramki=zwrot) 2,075 Bet365 ZWROT 3:0

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Może i gradu golu dzisiaj w tym meczu nie będzie, ale myślę że gospodarze tutaj są prawie pewnymi faworytami do przekonywującego zwycięstwa. W ekipie gospodarzy nieobecnego środkowego obrońce Cimana (O 21/0) zastąpi młody Arslanagic (O 1/0). Jeśli chodzi o pomoc to tutaj standardowo Buyens (P 21/5) i Vainqueur (P 20/3) w środku. Na skrzydłach młody M&#39;Poku (P10/1) oraz Bulot (P 11/2). W ataku tradycyjnie najlepszy strzelec Ezekiel (N 19/11) oraz Batshuayi (N 19/3). Myślę, że w takim składzie Standard jest w stanie spokojnie ograć Beerschot, które na wyjazdach w tym sezonie po prostu nie radzi sobie (2-1-7). Dlatego też znajdują się na tym a nie innym miejscu w tabeli.
Jeśli chodzi o gości, to BSNT wymienił już widzę braki (za kartki nie zagrają Ozturk (P 18/1) i De Decker (P 20/1), kontuzjowani są jeszczeLosada (P 15/4), Mununga (N 16/2), Veselinović (N 9/3)).
Do składu na dzisiejszy mecz awizowani są także mnie ograni piłkarze jak Bodor (P 5/0), Dayan (N 4/1). Tak więc u gości na pewno gorzej to wygląda w ofensywie.
Patrząc na skład to w 11 gości to widzę chyba nawet 6 ultra defensywnych graczy (Raul Bravo - środkowy obrońca, Mikulić - środkowy/lewy obrońca, Malul - obrońca, który z konieczności może grać w pomocy, Ojo - defensywny pomocnik/lewy obrońca, Marzo - obrońca, Brillant - środkowy obrońca.
Dlatego też uważam, że pogromu tutaj raczej nie będzie. Granie czystej jedynki też tutaj raczej nie ma sensu. Ja ze swojej strony proponuję pograć na strzelca bramki - Ezekiela, który widać, że jest w wybornej formie. 4 ostatnie mecze ligowe - 4 trafienia.

Ezekiel strzeli
@1.95 Unibet ✅

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom