>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

22. kolejka Eredivisie / 25. kolejka Jupiler Pro League (06-08.02.2015)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP

Zawodnicy z Eredivisie grają ostatnio bez chwili wytchnienia. Po pracowitym tygodniu, już zagrają w kolejny weekend. Największą zagadką będzie występ Ajaxu Amsterdam, który jest w lekkim kryzysie. GA Eagles jest w zasięgu zespołu De Boera, liczę także na powrót Milika do jedenastki. PSV, Vitesse, Twente czy Feyenoord nie powinny mieć kłopotu z wygraną. Ciekawie natomiast będzie w starciu Groningen z Alkmaarem.
W JPL mnóstwo jednostronnych pojedynków. Zaczynamy od piątku gdzie Standard powinien wygrać, w sobotę liczę na Zulte, ale kurs jest fatalnie niski. Również Gent, Fiołki i Genk powinni wygrać. Interesująco zapowiada się w meczu Kortijk z Clubem Brugge.

Zachęcam do wspólnej analizy oraz dyskusji.

omerta 968

omerta

Użytkownik
NAC Breda – Vitesse Arnhem
W środku tygodnia zawiodła mnie ekipa PSV, wygrywając w Bredzie 2-0. Zabrakło bramek i co najmniej jednego trafienia dla NAC, a przypomnę, że przez praktycznie cały mecz Boeren grali w osłabieniu. Przedostatnia – barażowa lokata zajmowana przez graczy NAC nie może dziwić. Naprawdę w starciu z PSV niczym się nie wyróżnili, a na ich grę patrzyło się ciężko. Seria spotkań bez wygranej rośnie – dziś jest już to sześć meczów (zaledwie dwa punkty). W pojedynku z Vitesse o korzystny wynik będzie bardzo trudno. Nadreńczycy po słabym początku nowego roku, w lutym zaliczyli dwa zwycięstwa (Ajax Amsterdam 1-0 i SC Cambuur 2-0). Wygląda to dobrze. Goście w Bredzie wystąpią w mocnym zestawieniu – zabraknie tylko Arnolda Kruiswijka (15/0) i Renato Ibarry (16/1), którzy nie zagrali już w ostatnim spotkaniu. W ekipie gospodarzy nie zobaczymy podstawowego napastnika Jeffreya Sarponga (23/2) i Henrico Drosta (10/0). Biorąc pod uwagę dyspozycję całego zespołu NAC, ale przede wszystkim sprowadzonych zimą tego roku piłkarzy – m.in. Guyona Fernandeza (pół roku przerwy), mam wątpliwości, czy NAC będzie w stanie zaliczyć udany występ. Nie ma takiej opcji, a walczące o europejskie puchary Vitesse bezwzględnie wykorzysta słabość rywali, kontynuując tym samym zwycięską serię.
Vitesse @ 1.62 Bwin

Otrzymane punkty reputacji: +3
dejwid87 72

dejwid87

Użytkownik
Dordrecht - Den Haag 2 @ 2,25 Unibet ⛔⛔
Z calym szacunkiem dla druzyny Dordrecht ale Evedivisie to nie miejsce dla nich. Nie ten sklad nie te umiejetnosci. Ostatnia porazka 4:0 z Zwolle jest tego dowodem.Den Haag rowniez do poteg nie nalezy ale jak pokazal poprzedni sezon ma wiekszy potencjal od druzyny z Dordrecht.Wygrana w poprzedniej kolejce z Twente 2:0 tylko mnie w tym utwierdza.Wiele osob dzisiaj obstawia na Vitesse ale ja uwazam ze to wlasnie w meczu Dordrecht - Den Haag bedzie 2!

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
GA Eagles - AFC Ajax 2 @1.67 Pinnacle

Amsterdamczycy już chyba pogodzili się z utratą mistrzostwa na rzecz PSV po czterech laurach z rzędu. Trzy ostatnie spotkania w Eredivisie to zaledwie jeden punkcik i zero strzelonych bramek! Przewaga drużyny z Eindhoven to w tej chwili aż 12 oczek i trzeba oglądać się do tyłu (Zwolle -4, Feyenoord i AZ -5 punktów) aby utrzymać 2.miejsce, gwarantujące udział w eliminacjach LM. Dzisiejszy rywal wydaje się być znakomity do przełamania złej passy. &quot;Orły&quot; walczą o utrzymanie - nie idzie im to najgorzej, bo obecnie znajdują się tuż &quot;nad kreską&quot;, jednak ich bilans (5-5-11) jak i aktualna forma (4 punkty w ostatnich 8 meczach) nie powala na kolana. Ajax wygrał z rywalami z Deventer zarówno oba spotkania w zeszłym sezonie, jak i jesienne w Amsterdamie w ubiegłym roku. Można spodziewać się pełnej koncentracji przyjezdnych od 1-ej minuty i pewnego zwycięstwa drużyny Milika, który dość długo już pozostaje bez trafienia.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Heerenveen-Zwolle
Zwolle zanotowało w poprzedniej kolejce spacerek i łatwo wygrali z ostatnią ekipą Eredivisie. Heerenveen miał mecz z Feyenoordem, który zakończył się ich zwycięstwem 3:1. Mecz dwóch ekip, których forma zwyszkuje. Ja konsekwentnie kieruję się tu w kierunku Zwolle. Grają równo i raczej nie odnotowali jakichś spektakularnych wpadek. Podobnie jak mecz jesienny i dziś powinno być wiele emocji. Fryzowie być może lekko zmęczeni po środowym spotkaniu. Zdaje sobie że Zwolle lepiej gra u siebie niż na wyjazdach ale mam nadzieję że tego meczu nie przegrają. Na spotkanie na Abe Lenstra do dyspozycji Jansa nie będzie nowych nabytków. Necid narzeka na drobny uraz, a Babalj nie otrzymał powołania podobnie jak wracający do zdrowia Mustafa Saymak...
Zwolle x2 kurs 1,60 STS wynik 4:0

A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Liga Eredivisie przeżywa obecnie największy kryzys od kiedy interesuje się piłką nożną (a będzie tego ze 20 lat). Holenderscy ligowcy wg mnie w dużej większości nie są dużo lepsi od naszych nędznych kopaczy, klasowych graczy można tam policzyć na palcach jednej ręki. W ogóle szykują się chude lata w holenderskiej piłce, złote pokolenie takich piłkarzy jak Robben, Snejder czy Van Persie będzie powoli schodzić ze sceny i następców jak na razie nie widać.
Ajax jest tu najlepszym przykładem. Jedna z najlepszych szkółek na świecie wypuszcza ostatnio samych przeciętniaków, a jeśli już trafi się niezły grajek to zazwyczaj jest to wytrenowany obcokrajowiec (wyjątkiem jest tu młody Blind). Dlatego właśnie Ajax ze swoją polityką jest co raz słabszy, wielkich talentów nie widać, dlatego w lidze sytuacja jest jaka jest. O słabości tej ekipy świadczy chociażby Arek Milik, który był za słaby na Bundesligę, a w Ajaxie z miejsca stał się gwiazdą. Forma stołecznej drużyny to dno, kreacja gry to padlina najgorzej jakości. Jakimś cudem udaje im się nie tracić bramek i dziś przy tak mało wymagającym przeciwniku trudno będzie , aby nagle rozwiązał się worek z bramkami, dlatego typuję tutaj undera.
Go Ahead - Ajax - u 2,5 2.23 ⛔ oraz BTS - nie 2.33 ⛔ Betsson nie mógł Ajax to gospodarze pomogli

annonymous 3

annonymous

Użytkownik
Cerccle Brugge - Anderlecht 2/ @1.48 ✅
Unibet
Ładny i zachęcający kurs, mimo tego że te dwie drużyny to dwa różne bieguny, to kurs w okolicy 1.5 na jedną z topowych drużyn tej ligi to dobry bet. Anderlecht ostatnio ważne zwycięstwo na wyjeździe z Gent w pucharze, tam zaryzykowałem i się opłaciło kurs był w okolicach @3.1
Poprzednie mecze z Zulte oraz Standardem poszły w nie pamięc, szczególnie chodzi tutaj o zachowanie kibiców wobec byłego pilkarza. Cercle ostatnio porażka w derbach 5-1. Goście takie mecze poprostu muszą wygrywac, jest to rywal z niższej pułki i 3 pkt powinny dziś zostac dopisane do konta Anderlechtu.

B 1,5K

baltazar_gabka

Użytkownik
Cieszę się że alex.bp że napisałeś to co napisałeś. Pisałem tu posty w podobnym tonie rok i dwa lata temu. Obecnie piłka holenderska ma drużyny co najwyżej na Ligę Europejską i to też raczej nie na półfinał czy finał tych rozgrywek. Ajax miał w tym roku szczęście że akurat z formą trafili właśnie na okres rozgrywek grupowych LM. Wyobrażasz sobie co inne ekipy zrobiłyby z nich gdyby grali w Lm tak jak w styczniu tego roku grają? Szkolenie młodzieży w Ajmsterdamie to mit i zgadzam się tu z Tobą w 100 %.
Takie ekipy jak Dordrecht czy Breda czy Haga to i w lidze polskiej walczyłyby o utrzymanie.
Zauważ też jedną sprawę. Praktycznie każda ekipa w Holandii ma góra 12 wartościowych zawodników. W przypadku kontuzji 3-4 graczy nagle okazuje się ze dana drużyna po prostu nie ma kim grać.
Milik jest młody jak dla mnie jeszcze za młody. El Ghazi jest niezwykle nieskuteczny i potrzebuje kilku sytuacji by strzelić jedną bramkę. Jeżeli dodamy do tego kontuje to wyjdzie nam bardzo przeciętna ekipa jaką niestety obecnie jest zespół z Amsterdamu...
I jeszcze jedna sprawa. Castaignos ( Twente ), El Ghazi ( Ajax ) czy taki Lex immers ( Feyenoord ) niech się trzymają swoich dotychczasowych klubów. W większości klubów w Hiszpanii czy Anglii nie zmieściliby się w podstawowej 18-stce....

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Zgadza się i nie zdziwi mnie jego powrót do kraju z podkulonym ogonem,jak to nieraz w przypadku takich wyjazdów bywało.
No własnie jest MŁODY i utalentowany. Ajax to najlepsze co mogło go spotkać w mojej opinii. Ma czas by błysnąć, a pod okiem Bergkampa i całej szkółki będzie z niego świetny napastnik.
Ajax jest w kryzysie i potrzebny jest dobry mecz by podbudować morale. Na pewno wygrana z GA Eagles nie cieszy jak powinna - wszyscy wiemy jak padł gol na 2:1 dla Joden. Ten zespół wyjdzie z kryzysu. Przy tym i Polak będzie miał większe pole do popisu jak ponownie cały kolektyw będzie się cieszył z gry, a nie tak jak obecnie są spięci, pod presją. Nie ma co po kilku gorszych spotkaniach komentować, iż Milik z podkulonym ogonem wróci do kraju. Jeszcze długa droga przed tym by faktycznie coś takiego się stało. Osobiście sądzę, iż Polak błyśnie w tym klubie.

R 75

richi

Użytkownik
Pewnie,też bym chciał żeby się przebił to było by z korzyścią dla wszystkich,a w szczególności dla reprezentacji.
Co do Ajaxu,grają tak że.....Legia ma naprawdę szanse ich przejść.No i szkoda ligi 12ptk straty, PSV już tytułu nie wypuści.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom