Fiorentina- Inter
Inter we wtorek gra puchar, w prawdzie pauzować bedzie Lukaku i Hakimi, ale dla mnie ten mecz smierdzi. Inter juz tutaj przyjechał w pucharze i bardzo się meczył, trzeba napisać, że nie zagra u gospodarzy Milenkovic i Castrovili. Ten pierwszy to lider defensywy wiec goscie napewno beda mieli łatwiej, drugiego zastąpi Pulgar, ktory przeciez przychodząc z Bolognii był jednym z większych talentów we Wloszech. Kapitalna technika, wolne czy karne, mało minut dostaje w tym sezonie, ale jak dla mnie pauza Castroviliego wyjdzie na plus gospodarzom. Jak miałbym coś grać to pewnie zwycięstwo Interu, ale te 1.60 mnie nie przekonuje, wiec raczej odpuszcze.
Milan- Crotone
Crotone to najgorsza defesywa w lidze, do tego środkowy pomocnik pauzuje za kartki, ja tu widze win Milanu + over. Gospodarze maja praktycznie kazdego dostepnego gracza w koncu, za wyjatkiem Kjeara i Diaza, ale to to nawet na plus dla tego typu, bo Crotone może coś strzelić po kontrze przy braku tego pierwszego. Wrocic ma Calhanoglu od pierwszej minuty. Ja tutaj biore Milan wygra + powyżej 2.5 bramki po 1.75~
Atalanta- Torino
Kursy małe na over czy wygrana gospodarzy, nadal bez Romero, wiec ta defensywa traci na wartosci troche. Wroci po pauzie za kartki Gosens, wiec w koncu akcje skrzydłem beda. Atalanta gra jutro mecz z Napoli w pucharze, nie wiem jak to wpłynie, ale pilkarze Gaspieriniego są wybiegani. Szukałbym tu raczej wyższych kursów obie strzela po 1.80~ bo Belotii z kazdej pilki jest w stanie cos zrobić.
Sassuolo- Spezia
Ktos włączy flashscora i zobaczy, że w doliczonym czasie Sassuolo udało się zremisować ze słabych Cagliarii i pomyśli, że lepiej odpuscic albo grac tutaj x2. Sassuolo w meczu na Sardynii tak dominowało, tak pudłowało, że przy odrobinie szczescia tam powinno wygrać 4-5 golami minimum. Sam fakt, ze nabili 14 roznych mowi troche. Ja tutaj widze bramki, szkoda, ze nadal nie ma Berdardiego, a za kartki bedzie pauzowac bedzie Lopez. Caputo, Boga, Traore czy Djuricic na Mapei Stadium rzucą się na Spezie, a goscie uwielbiają otwartą piłke, przyklad chociaz z Roma ostatnio i wysokie overy bramkowe. Over 2.5 po 1.60 do jakiegos dubla wezme.
Juventus- Roma
Hit tej kolejki, ale ja ide zdecydowanie w strone gospodarzy, sam złapałem granice 1.90 na wygraną Juve.. Juventus na ten moment bez Dybali i za kartki wypada Bentancur, ktorego bardzo łatwo można zastąpić. Wraca z zawieszenia za kartki Kulusevski i to bedzie wzmocnienie, cała obrona w komplecie, fajnie zagrał w Genoi Chiellinii. W ostatnim meczu Romy z kontuzją zszedł Smalling, za kartki pauzować bedzie chyba najlepszy obecnie gracz Fonsceci- Pellegrini, do tego ten konflikt na linii Roma- Dżeko. Ja tu bardziej szedłbym w strone starej damy, nawet jak dzisiaj grają w pucharze, ale co z tego ? Wtorek, a sobota sporo dni na regeneracje, a pewnie sklad i tak bedzie troche rezerwowy.
Genoa- Napoli
Genoa w koncu zostala poukładana, chyba tak mozna powiedziec. Troche to zlepek niechcianych graczy w wielkich klubach, ale przez to kazdy napewno ma coś do udowodnienia, a talentu nie brakuje. Czyborra z Atalanty, Perin z Juventusu, Destro z przeszloscia w Romie, Strootman czy ten talent Shomurodov. Nie lubie obstawiac meczy Napoli, kazdy dostepny oprocz Ruiza, ale mnie to nie przekonuje, pokazali ostatnio z Parma jak minimalistycznie grają. Jakbym miał coś tutaj brać to obie strzela.
Benevento- Sampdoria
Sampdoria nic nie pokazała z Juve, ale nie ma cos się dziwic, jak defensywa byla na tak wysokim poziomiee. Czarownice z Interem chyba nawet strzalu nie oddały ma bramke Handanovica. Bardziej mnie przekonuje Keita, Candreva czy ten utalentony środek pola. Raczej odpuszcze, ale jakbym coś miał grać to Sampdoria lub remis i powyzej 1.5 gola w granicach 1.80~
Udinese- Verona
Meczow Udinese nie obstawiam, bo tego ogladac sie nie da. Napisze tylko co sądze o tym spotkaniu. Gospodarze beda bez swojego najlepszego gracza- De Paula- odpowiedzialnego za przetrzymywanie pilki, rozgrywanie, strzelanie wolnych i karnych. Juric to dobry trener, juz pewnie ma przygotowane coś na to spotkanie, smaczku dodaje fakt, ze Lasagna dopiero co gral dla Udinese, jak ktoś chce to bardziej X2 po 1.60~
Parma- Bologna
DERBY! Nie bede ukrywał Bologna to moja ulubiona druzyna we Wloszech. Tutaj derby, a ostatnie 4 pojedynki to srednia bramek na mecz ponad 4! Odpuscze tutaj jakis over wiekszy, bo Skorpuski w swietnej formie, a Parma to zespol, ktory oddaje najmniej strzałow na mecz w
Serie A. Dla mnie na ten moment Bologna to lepszy zespol, Orsolinii, Barrow, Palacio, Sansone czy Soriano. Maja malo szczescia w tych ostatnich meczach, bo zaskugiwali na wiecej pkt. Ktos chce to warto poczekac na sedziego jaki bedzie, moze jakies kartki? Parma ma Gervinho, Kurtic czy Kucka to dobrzy gracze, do tego transfer najwiekszego talentu z Rumunii, moze dostanie szanse. Ja bezpiecznie wezme Bologna lub remis i powyzej 1.5 gola po 1.80~.
Lazio- Cagliari
Lazio bez Felipe, a za kartki pauzuje Patric, wiec ta defensywa nie bedzie za dobra, Mussaschio ma wystapic, a sam fakt, ze Milan go sie pozbył mowi wielee. Cagliari gra slabo, nie potrafi utrzymac sie dluzej przy pilce, ale Naingolan, Joao Pedro czy Simeone potrafia czasami sie zerwać, jak juz cos grac to jakis over.
Ja biore tak:
Milan- Crotone powyzej 2.5
Sassuolo- Spezia powyzej 2.5
Bologna lub remis i powyzej 1.5
Ako: 4.28
forbet